Springador

Levensduur10 - 14 jaar
GewichtMannelijk:22 - 40kgVrouwelijk:22 - 40kg
HoogteMannelijk:45 - 60cmVrouwelijk: 45 - 60cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent je op zoek naar het Springador ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Springador

De Springador is een kruising tussen een Engelse Springer Spaniël en een Labrador Retriever. Ze worden vaak aangeduid als "designerhonden" en tot nu toe worden ze erkend door The Kennel Club (oktober 2017), hoewel andere internationale rasorganisaties ze hebben erkend en rasstandaarden hebben vastgesteld voor de Springador. Deze lieve honden staan bekend om hun vriendelijke persoonlijkheden en temperament, ze zijn aanhankelijk en vinden het heerlijk om te behagen, wat hen tot zulke geweldige gezinshuisdieren en gezelschapshonden voor ouderen maakt.

Springadors zijn zeer intelligent en leren snel, zowel het goede als het slechte. Ze zijn van nature actief en energiek, maar ze gedijen in een huiselijke omgeving en zijn vooral goed met kinderen vanwege hun zachtaardigheid. Tegenwoordig zijn Springadors net zo populair als toen ze voor het eerst verschenen, hoewel hoe een puppy uitgroeit afhangt van welke van hun ouderlijke rassen ze hebben geërfd, met puppy's uit hetzelfde nest die er heel anders uitzien dan elkaar, waarbij elke puppy ook zijn eigen individuele persoonlijkheid heeft.

Geschiedenis van de Springador

De Springador is een relatieve nieuwkomer in de hondenwereld, maar ze zijn een populaire designer kruising om zowel als gezinsdier als werkhond te hebben. Hun ouder rassen zijn de Labrador Retriever en de Engelse Springer Spaniël, beide zijn raszuiver en staan bekend om hun vriendelijke aard en hun temperament om te behagen. Met dit gezegd, geven zowel de Lab als de Springer typisch hun werkvaardigheden door aan de Springador, maar omdat ze zo nieuw zijn in de hondenwereld, kan elk puppy in een nest er niet alleen heel anders uitzien dan hun broers en zussen, maar ze kunnen ook heel verschillende temperamenten en aard hebben.

De exacte oorsprong van hoe Springadors voor het eerst ontstonden is een beetje onzeker, zelfs al zijn ze zo nieuw in de scene. Het is niet bekend of de kruising opzettelijk was of een fout, maar het resultaat is een charmante hond die in de loop der tijd een van de meest populaire kruisingen is geworden, zowel hier in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, of het nu in een huiselijke omgeving is of als werkhond.

Omdat Springadors nieuw zijn in de hondenwereld, is het dubbel belangrijk om ervoor te zorgen dat puppy's alleen afkomstig zijn van gerenommeerde fokkers die routinematig hun dekreuen laten testen op bekende erfelijke gezondheidsproblemen die de ouder rassen beïnvloeden voordat ze ze in een fokprogramma gebruiken. Dit helpt de kans te verkleinen dat hun nakomelingen een van de gezondheidsproblemen erven die de Labrador Retriever en de Engelse Springer Spaniël beïnvloeden. Goede fokpraktijken zijn essentieel voor het welzijn van alle Springador-puppy's en om te waarborgen dat Springadors niet alleen betrouwbare en betrouwbare honden zijn, maar ook gezonde.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Springador een kwetsbaar ras? Nee, ze zijn snel een van de meest populaire kruisingen geworden die in de loop der jaren op het toneel zijn verschenen en staan vandaag de dag op de 79e plaats van de 238 rassen op de Pets4homes-website
 • De Springador is een van de nieuwere kruisingen die op het toneel zijn verschenen als gevolg van het kruisen van twee raszuivere rassen, namelijk de Springer Spaniël en de Labrador Retriever
 • Ze staan bekend om goed te zijn in allerlei omgevingen, of het nu als werkhond, gezinsdier of loyale metgezel is
 • Springadors worden niet erkend als ras door internationale organisaties, maar ze worden erkend door andere clubs, waaronder de American Canine Hybrid Club, The Designer Breed Registry en verschillende andere organisaties
 • Toekomstige eigenaren moeten altijd contact opnemen met gerenommeerde fokkers die gezondheid geteste honden gebruiken in al hun fokprogramma's
 • Werkende rassen hebben traditioneel hun staarten gecoupeerd, een praktijk die al eeuwenlang plaatsvindt. De reden dat de staart van een werkhond werd gecoupeerd, was om te voorkomen dat ze beschadigd raakten wanneer een hond wild opjoeg en terugbracht in dichte begroeiing. Pas in 1993 werd een wet aangenomen die voorkwam dat iemand anders dan een dierenarts de procedure uitvoerde, maar dit veranderde verder toen de Animal Health and Welfare Act (Schotland) in 2006 van kracht werd, wat een totaalverbod op staartcouperen inhield, tenzij om medische redenen. In andere delen van het Verenigd Koninkrijk trad de Animal Welfare Act in april 2007 in werking, wat betekende dat de staarten van honden niet langer gecoupeerd konden worden, tenzij ze vielen in de categorie van een specifieke "werk"hond of om medische redenen, mits de juiste papieren waren ingediend door een gekwalificeerde dierenarts die de procedure zou uitvoeren. Er staat een zware boete op voor iedereen die de staart van een hond laat couperen zonder de nodige papieren in te dienen bij de juiste autoriteiten

Uiterlijk van de Springador

**Hoogte bij de schoft:** Mannetjes 45,7 - 60,9 cm Vrouwtjes 45,7 - 60,9 cm

**Gemiddeld gewicht:** Mannetjes 22,6 - 40,8 kg Vrouwtjes 22,6 - 40,8 kg

Springadors neigen groter te zijn dan een Engelse Springer Spaniël maar aanzienlijk kleiner dan een Labrador Retriever. Sommige honden lijken echter meer op een Lab en hebben dezelfde gevormde koppen en vachten, terwijl andere honden meer op de Springer Spaniël lijken en langere vachten hebben. Sommige Springadors erven ook wat van beide ouder rassen in het uiterlijk, wat bijdraagt aan hun algehele charmante uitstraling.

Ze hebben altijd een scherpe, alerte uitdrukking in hun ogen, wat een goede indicatie is van hoe actief ze graag zijn. Neuzen zijn altijd mooi en groot met honden die wijde neusgaten hebben. Oren zijn meestal goed geplaatst op het hoofd van een hond en ze hangen omlaag, maar honden houden ze meer rechtop wanneer ze opgewonden of alert zijn. Ze hebben atletische lichamen, net als beide ouder rassen, wat in combinatie met goed ontwikkelde en sterke voor- en achterpoten een goede indicatie is van hoe snel een Springador kan zijn wanneer dat nodig is.

Vachtkleuren en texturen kunnen ook behoorlijk variëren, waarbij sommige honden een solide strakke vacht hebben en anderen langere vachten met een variërende hoeveelheid markeringen hebben. Sommige honden hebben bevedering op hun oren, borst, poten en staart, terwijl anderen dat niet hebben, maar ze hebben meestal dubbele vachten met een ruwere bovenvacht en een veel dichtere zachtere ondervacht. Buitenste vachten kunnen recht, golvend of zelfs shaggy zijn, wat bijdraagt aan de charmante uitstraling van een Springador. De meest voorkomende vachtkleuren zijn onder andere:

 • Geel met of zonder witte markeringen
 • Goud met of zonder witte markeringen
 • Zwart met of zonder witte markeringen
 • Bruin met of zonder witte markeringen
 • Chocolade/diepe tint van bruin

Gang/beweging

Wanneer een Springador beweegt, doen ze dat met een duidelijk doel en bestrijken ze veel terrein. Ze hebben veel drive in hun achterhand en zijn altijd klaar om "te gaan", zeer alert op wat er om hen heen gebeurt.

Fouten

Toekomstige eigenaren van Springadors moeten voorzichtig zijn met eventuele puppy's of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in hun uiterlijk als in hun bouw. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de puppy's die ze voortbrengen van een goede grootte zijn en dat ze een goede bouw hebben, evenals uitstekende karaktereigenschappen. Mannelijke Springadors moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum

Temperament van de

De Springador erft meestal veel eigenschappen van hun ouder rassen, daarom zijn ze een van de meest populaire kruisingen om te hebben als gezinsdier of gezelschapshond, zowel hier in het VK als elders in de wereld. Ze zijn uiterst intelligent, wat betekent dat ze gemakkelijk te trainen zijn, maar het nadeel hiervan is dat een Springador net zo snel slechte gewoonten en gedrag oppikt als goede, en daarom zou hun opvoeding zo vroeg mogelijk moeten beginnen zodra ze in hun nieuwe huis zijn.

Ze zijn speelse actieve honden die gedijen in een gezinsomgeving. Ze zijn dol op betrokken zijn bij alles wat er om hen heen gebeurt, inclusief leuk spelen met kinderen. Ze vormen sterke banden met hun eigenaren en families, wat betekent dat ze niet graag lang alleen gelaten worden, hoewel ze wel tevreden zijn met hun eigen gezelschap voor kortere periodes. Ze zijn een goede keuze voor gezinnen waar meestal één persoon thuis blijft als iedereen uit huis is, zodat ze meestal gezelschap hebben, hoewel ze, in tegenstelling tot veel andere rassen, niet snel last hebben van verlatingsangst.

Als ze aan hun lot worden overgelaten en niet genoeg dagelijkse lichaamsbeweging krijgen, zou een Springador snel verveeld raken en dit zou kunnen resulteren in ongewenst en destructief gedrag rond het huis, wat de manier van een hond is om eventuele stress die ze voelen te verlichten en zichzelf te vermaken. In een werkomgeving staat een Springador bekend als loyaal en betrouwbaar, maar ze worden ook zeer gewaardeerd in andere taken en dit omvat bijvoorbeeld als PAT-honden en politiehonden.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Springadors zijn een goede keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze zo meegaand en op mensen gericht zijn en niets liever willen dan hun families te plezieren en te vermaken. Ze zijn bijzonder goed met jonge kinderen en ouderen, hoewel speeltijd soms wat ruw kan worden. Met dit gezegd zijn Springadors uiterst energiek en daarom beter geschikt voor mensen die een actief buitenleven leiden en die zouden genieten van het gezelschap van een intelligent, loyaal en toegewijd hondenmaatje.

Hoe zit het met de prooidrift?

Springadors zijn van nature erg sociaal en hoewel ze werk- en jachthonden in hun afstamming hebben, kunnen ze gemakkelijk getraind worden om niet achter alles aan te rennen wat beweegt. Dit betekent echter niet dat een hond niet achter een kleiner dier aan zou gaan als de stemming hen overvalt, en dit omvat eekhoorns en de kat van de buren gewoon voor de lol en omdat achtervolgen en apporteren een eigenschap is die diep in hun psyche verankerd zit.

Hoe zit het met speelsheid?

Springadors hebben een zeer speelse en vrolijke kant aan hun karakter en vinden het heerlijk om te vermaken en vermaakt te worden. Ze zijn dol op interactieve spellen en excelleren in allerlei soorten hondensporten, waaronder behendigheid, flyball en gehoorzaamheid.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Springadors zijn het meest geschikt voor mensen die een actief buitenleven leiden en zijn niet de beste keuze voor mensen die in appartementen wonen, omdat ze niets liever doen dan buiten zijn in plaats van rondhangen in huis. Met dit gezegd is een Springador heel blij om te ontspannen zodra ze thuis zijn na een drukke dag in de buitenlucht en nadat ze veel mentale stimulatie en stevige lichaamsbeweging hebben gehad.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Springadors vormen sterke banden met hun families en honden zijn nooit erg gelukkig als ze zichzelf voor langere tijd alleen vinden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die thuis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit lang alleen zijn, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis, wat de manier van een hond is om eventuele stress die ze voelen te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Springadors staan niet bekend als "blaffers", maar als een puppy tekenen vertoont van blaffen om aandacht te krijgen of zonder reden, is het een eigenschap die voorzichtig moet worden afgeremd, waarbij extra voorzichtigheid geboden is om ze niet te laten schrikken. Met dit gezegd zou een ongelukkige Springador of een die zich verveelt goed kunnen blaffen als een manier om hun stress te verlichten en zichzelf opgemerkt te maken.

Houden Springadors van water?

De meeste Springadors houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als echter iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet die persoon hen nooit dwingen om erin te gaan, omdat ze alleen maar bang zouden worden. Met dit gezegd moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Springador zonder riem in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden.

Zijn Springadors goede waakhonden?

Springadors zijn altijd snel in het waarschuwen van hun eigenaren wanneer er vreemden zijn of wanneer er iets gebeurt wat ze niet leuk vinden. Echter, van nature vriendelijk, zou een Springador zelden enige vorm van agressie tonen naar mensen die ze niet kennen, de voorkeur gevend aan afstand te houden en te blaffen naar wie er ook in de buurt is.

Intelligentie / trainbaarheid van de Springador

Springadors zijn intelligent en ze vinden het heerlijk om te behagen, wat betekent dat ze in de juiste handen gemakkelijk te trainen zijn en snel dingen oppikken. Echter, omdat ze van nature zulke actieve, energieke honden zijn, kan het moeilijk zijn om een puppy tijdens een trainingssessie geconcentreerd te houden. Daarom is het het beste om ze gewoon de basis bij te brengen en te wachten tot ze volledig zijn gevaccineerd en ze dan in te schrijven voor puppylessen, wat een geweldige manier is om de training van een Springador serieus te beginnen, terwijl ze tegelijkertijd socialiseren in een veilige omgeving waar ze veel andere honden en mensen kunnen ontmoeten.

Van nature gevoelig reageert de Springador niet goed op enige vorm van harde correctie en zware trainingsmethoden zullen niet het beste in hen naar boven halen. De sleutel tot succesvol trainen is het gebruik van positieve versterking en het maken van een trainingssessie zo interessant mogelijk, kort en bondig zonder te veel herhaling. Dit helpt een jongere Springador meer gefocust te blijven op hun begeleiders, zodat ze begrijpen wat er van hen wordt gevraagd.

Springador-puppy's zijn extreem schattig en het is al te gemakkelijk om ze te verwennen. Echter, eigenaren moeten vanaf het begin duidelijk zijn, wat betekent dat ze grondregels moeten vaststellen voor een nieuwe puppy. Alle honden moeten weten wat een eigenaar van hen verwacht en het helpt om te bepalen wie de "leider van de roedel" is. De eerste commando's die een Springador van jongs af aan moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Springadors hebben hun vriendelijke aard geërfd van beide ouder rassen en genieten daarom volop van een gezinsomgeving. Ze gedijen goed in de buurt van mensen en kinderen van alle leeftijden. Echter moet elk contact tussen de kinderen en een hond worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat speeltijd niet te wild wordt, vooral wanneer er peuters en jongere kinderen in huis zijn, omdat ze per ongeluk gemakkelijk omver kunnen worden gelopen.

Als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, kunnen Springadors meestal goed met elkaar opschieten, maar vanwege hun vrij hoge prooidrift zouden ze er niets van denken om elke andere kat die ze tegenkomen weg te jagen. Er moet voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren, voor het geval een Springador besluit om achtervolging in te zetten.

Gezondheid van de Springador

De gemiddelde levensverwachting van een Springador is tussen de 10 en 14 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Net als veel andere rassen staat de Springador bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het goed is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze actieve en knappe honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

Gezondheidsproblemen bij de Springer Spaniël:

 • Erfelijke oogziekte - test beschikbaar
 • Progressieve Retinale Atrofie (PRA) - cord 1 mutatie- DNA-test beschikbaar
 • Goniodysgenesis/Primaire Glaucoom
 • Fucosidosis- een erfelijke stofwisselingsziekte - DNA-test beschikbaar
 • PFK - Fosfofructokinase-deficiëntie- een erfelijke stofwisselingsziekte
 • Heupdysplasie - test en heupscore beschikbaar
 • Epilepsie
 • Auto-immuunziekten - inclusief allergieën
 • Ooraandoeningen

Gezondheidsproblemen bij de Labrador Retriever:

 • Erfelijke Cataracten (HD) - klinische oogtest kan worden uitgevoerd vanaf 12 maanden en ouder
 • Multifocale Retinale Dysplasie (MRD) - klinische oogtest kan worden uitgevoerd vanaf 12 maanden en ouder - puppy's kunnen worden getest op 7 weken
 • Totale Retinale Dysplasie (TRD) - klinische oogtest kan worden uitgevoerd vanaf 12 maanden en ouder
 • Centrale Progressieve Retinale Atrofie (CPRA) - klinische oogtest kan worden uitgevoerd vanaf 12 maanden en ouder
 • Algemene Progressieve Retinale Atrofie (GPRA) - klinische oogtest kan worden uitgevoerd vanaf 12 maanden en ouder - tests moeten daarna jaarlijks worden uitgevoerd
 • Algemene Progressieve Retinale Atrofie (GPRA) - DNA-test - kan op elke leeftijd worden uitgevoerd

Zorgen voor de Springador

Net als bij elk ander ras moeten Springadors regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Springador puppy

Springador-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze ernaartoe kunnen gaan wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en om een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Springador

De vacht van een Springador kan variëren, afhankelijk van of ze meer naar een Lab neigen of meer hebben geërfd van de Engelse Springer Spaniël. Sommigen van hen kunnen dus kortere strakke vachten hebben, terwijl andere Springadors langere vachten hebben, waarbij de laatste iets meer onderhoud vergen op het gebied van verzorging. Met dit in gedachten hebben kort harige honden alleen een wekelijkse borstelbeurt en een veeg met een zeemleren doek nodig om hun vacht netjes te houden en een mooie glans te behouden. Honden met langere vachten hebben meerdere keren per week verzorging nodig om dood haar te verwijderen en om te voorkomen dat er knopen of klitten ontstaan in hun vacht, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan hun oren, onder hun buik en aan eventuele bevedering die op elk deel van hun lichaam, poten en staart te vinden is.

Zowel langharige als kortharige Springadors verharen het hele jaar door, maar vooral in het voorjaar en dan weer in de herfst, wanneer vaker verzorging nodig is om alles bij te houden en om los of dood haar uit de vacht van een hond te verwijderen. Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer zich ophoopt in de oren van een hond, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Springador

Springadors zijn intelligente, energieke honden en daarom hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging nodig en zoveel mogelijk mentale stimulatie om echt gelukkige, evenwichtige en gehoorzame honden te zijn. Ze hebben minstens 60 minuten lichaamsbeweging per dag nodig en meer indien mogelijk, omdat het moeilijk is om deze energieke honden moe te maken.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must. Deze honden willen ook graag zo vaak mogelijk in een achtertuin kunnen rondlopen, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze actieve, energieke honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in het hek vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten Springador-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat het voorkomen dat een hond op en neer springt van meubels of de trap op en af gaat. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Springador

Als je een Springador-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Omdat Springadors bekend staan om maagkanteling, is het echt belangrijk om ze twee keer per dag te voeren in plaats van een hond slechts één grotere maaltijd per dag te geven. Het is ook een goed idee om te investeren in een standaard voor hun voerbakken, wat het makkelijker maakt voor deze grote honden om comfortabel te eten zonder hun nek te hoeven strekken om bij hun voedsel te komen. Honden mogen ook niet vlak voor of vlak na het eten worden uitgelaten, omdat dit hen meer risico geeft op maagtorsie.

Voedingsgids voor een Springador-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam kwalitatief goed dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Springador-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het beste is om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 211 g tot 237 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 3 maanden oud - 262 g tot 308 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 4 maanden oud - 283 g tot 339 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 6 maanden oud - 323 g tot 445 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 8 maanden oud - 299 g tot 418 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 10 maanden oud - 286 g tot 411 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 12 maanden oud - 287 g tot 401 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 14 maanden oud - 285 g tot 394 g, afhankelijk van de bouw van een puppy

Zodra een puppy 15 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Springador

Eenmaal volwassen moet een volwassen Springador een goed kwalitatief dieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Springador de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 22 kg kunnen 250 g tot 329 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 30 kg kunnen 307 g tot 404 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 35 kg kunnen 337 g tot 443 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 40 kg kunnen 381 g tot 501 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Springador prijs

Als u op zoek bent om een Springador te kopen, zou u iets moeten betalen tussen €200 en meer dan €500 voor een goed gefokte rashond. De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Springador in noordelijk Engeland zouden €23,21 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €44,87 per maand kosten (offerte vanaf oktober 2017). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen €40 en €50 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Springador, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €900 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Springador tussen €70 en €100 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een gezonde, goed gefokte Springador-puppy van ouders die op gezondheid zijn getest.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om rekening mee te houden en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. Je kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat je ervoor moet zorgen dat je de puppy met zijn moeder ziet en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Springadors zijn snel een populair ras geworden, zowel in het VK als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kunnen opbrengen. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op je hoede voor online oplichting en hoe je deze kunt vermijden. Je kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Springador-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw thuis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online betalen aan een verkoper. Je moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld behoren Springadors tot een van de meest populaire rassen in het VK. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met teven om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club mag een teef slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Springador-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties, hun chip en de resultaten van de gezondheidstest van de ouderhond te zien.
 • Werkende rassen hebben traditioneel hun staarten gecoupeerd, een praktijk die al lange tijd plaatsvindt. De reden dat de staart van een werkende hond werd gecoupeerd, was om te voorkomen dat ze beschadigd raakten wanneer een hond wild opjoeg en terugbracht in dichte begroeiing. Pas in 1993 werd een wet aangenomen die voorkwam dat iemand anders dan een dierenarts de procedure uitvoerde, maar dit veranderde verder toen de Animal Health and Welfare Act (Schotland) in 2006 van kracht werd, wat een totaalverbod op staartcouperen inhield, tenzij om medische redenen. In andere delen van het VK trad de Animal Welfare Act in april 2007 in werking, wat betekende dat de staarten van honden niet langer gecoupeerd mochten worden, tenzij ze vielen in de categorie van een specifieke "werk"hond of om medische redenen, mits de juiste papieren zijn ingediend door een gekwalificeerde dierenarts die de procedure zou uitvoeren. Er staat een zware boete op voor iedereen die de staart van een hond laat couperen zonder de nodige papieren in te dienen bij de juiste autoriteiten.