Spaanse Waterhond

Levensduur12 - 14 jaar
GewichtMannelijk:18-22 kgVrouwelijk:14-18 kg
HoogteMannelijk:44-50cmVrouwelijk:40-46cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent je op zoek naar het Spaanse Waterhond ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Spaanse Waterhond

De Spaanse waterhond is een ras afkomstig uit Spanje. Het ras is sinds ongeveer 30 jaar erkend door de FCI. De Spaanse waterhond is een echte werkhond. In Spanje wordt het ras van oudsher gebruikt als herdershond, vissershulp, bewaker en jachthond. De Spaanse waterhond is een robuust uitziende hond, met een krullende vacht die niet verhaart. De vacht wordt ongeveer een a twee keer per jaar volledig afgeschoren.

De Spaanse waterhond komt voor in verschillende kleurslagen. Er zijn effen zwarte en bruine honden, maar ook bruin-witte en zwart-witte.

Volgens de rasstandaard moet de verhouding lengte/hoogte, voor een ideale Spaanse Waterhond 9/8 zijn. De meeste honden in Nederland zijn echter iets langer. De hoogte/grootte van een volwassen reu moet tussen de 41 en 50 centimeter zijn. Een volwassen reu weegt ongeveer tussen de 16 en 20 kilogram. Maar iets zwaardere reuen komen ook veel voor.

De hoogte/grootte van een volwassen teef moet tussen de 38 en 45 centimeter zijn. Een volwassen teef weegt ongeveer tussen de 12 en 16 kilogram. Ook hier komen iets zwaardere teven ook veel voor. De staart is ongeveer 30 centimeter lang bij volwassen honden en is middelhoog aangezet.

De Spaanse Waterhond is zeer snel van begrip en daardoor makkelijk op te voeden. Zijn passie voor jagen zal nooit verdwijnen, daarom is het van belang om regelmatig te apporteren om jagen te simuleren. Tegen vreemden in zijn territorium is de hond waaks.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Spaanse Waterhond honden te koop in 9286, Twijzel - Advertentie 1
235
2 weken

Echte waterhonden - echte boothonden

€ 1.500
Spaanse WaterhondLeeftijd: 1 week2 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Ons derde nestje is hier! We hadden dit niet gepland, maar Negra en Casper hielden zich niet aan onze plannen. Het wordt Negra's eerste nestje. Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op
Rolf-Dieter N.
Twijzel
Spaanse Waterhond honden te koop in 3903, Veenendaal - Advertentie 2
72
3 weken

Leuke en mooie pups Labradoodle/Spaanse Waterhond

€ 1.500
Spaanse WaterhondLeeftijd: 5 weken7 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Nog 2 reutjes beschikbaar! Wij hebben een nestje pups waarvan de vader een Spaanse Waterhond is en de moeder een Labradoodle. De pups worden in huis opgevoed en komen daarbij al van jongsaf in contac
Joanne B.
Joanne B.Id geverifieerd
Veenendaal