Siberische Husky

Levensduur12-13 jaar
GewichtMannelijk:20,5-28 kgVrouwelijk:15,5-23 kg
HoogteMannelijk:53,5-60 cmVrouwelijk:50,5-56 cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit Siberische Husky?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Siberische Husky

De Siberische husky behoord tot de pool- en keeshonden van het oertype. Het is een typische sledehond. Wanneer hij kan werken, is hij helemaal in zijn element. Hij is gebouwd om sneeuw en kou te kunnen trotseren, maar kan ook de warmte in de zomer aan, omdat de vacht de warmte reflecteert. De Siberische Husky werd gefokt en gebruikt door inwoners van Siberië, daar diende de hond als jager op klein wild en als sledehond. De Husky is een hardwerkend ras dat graag in groepen samenwerkt.

Uiterlijk:

De schofthoogte van reuen is ongeveer 53-60 centimeter en van teven ongeveer 51-56 centimeter. Het gewicht van een reu kan variëren tussen 21 en 27 kilogram, dat van de teef tussen 16 en 23 kilogram. De husky heeft een middellange dubbele vacht. Meestal zijn ze wit met grijs, maar in principe zijn alle kleuren toegestaan. Ze kunnen ook blauwe ogen hebben, wat vrij vaak voor komt. Ook kunnen ze een combinatie hebben van 1 lichtblauw en 1 bruin oog. Ze hebben spits opstaande oren.

Sociaal:

De Siberische husky kan over het algemeen goed met zijn soortgenoten omgaan, maar minder met andere dieren, zoals konijnen en katten. Ze vinden het niet prettig om alleen te zijn.

Eigenschappen:

De Siberische husky vraagt om veel beweging. Een zeer sportieve en ervaren hondenbezitter die vaak met de hond(en) op pad gaat in de natuur zou een geschikte baas kunnen zijn. Als waakhond is de Siberische Husky minder geschikt. De vacht verliest vooral in de zomer veel haar.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Siberische Husky honden te koop in 4524, Sluis - Advertentie 1
10
14 uur
Boost

Mooie husky pups zoeken gouden maandje

€ 900
Siberische HuskyLeeftijd: 9 weken2 Mannelijk
We hebben hier een prachtige nestje van 7 prachtige pups nog 2x beschikbaar, Zijn hier bij onze huis geboren op 15 december 2023, en ze groeien hier bij ons samen met onze kinderen en ze zijn super
unal d.
unal d.
Sluis
Siberische Husky honden te koop in 5131, Alphen - Advertentie 2
12
17 uur
Boost

Husky /kuvasz pups

€ 800
Siberische HuskyLeeftijd: 11 weken2 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Nog 3 mooie pups 2 reutjes en 1 teefje worden in huis opgegroeid met andere honden en kinderen. Zijn geënt en gechipt en ontwormt en hebben een gezondheidsverklaring. Vader en moeder zijn bij de pups.
Esmeralde .
Baarle-Nassau
Siberische Husky honden te koop in 5688, Oirschot - Advertentie 3
15
2 dagen

Mooie husky pups

€ 950
Siberische HuskyLeeftijd: 4 weken3 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
Wij hebben zes mooie husky pups. 3 teefjes en 3 reutjes, allemaal met mooie blauwe ogen. Geboren op 21-01-2024. Alle pups worden netjes ontwormd, geënt en gechipt. Beide ouders hd-a en ed-vrij.
Sanne S.
Oirschot