Siberische Husky

Levensduur12 - 14 jaar
GewichtMannelijk:20 - 27kgVrouwelijk:20 - 27kg
HoogteMannelijk:53 - 61cmVrouwelijk: 51 - 56cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Intelligentie
Kan alleen zijn
Bent u op zoek naar dit ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Siberische Husky

De Siberische husky behoord tot de pool- en keeshonden van het oertype. Het is een typische sledehond. Wanneer hij kan werken, is hij helemaal in zijn element. Hij is gebouwd om sneeuw en kou te kunnen trotseren, maar kan ook de warmte in de zomer aan, omdat de vacht de warmte reflecteert. De Siberische Husky werd gefokt en gebruikt door inwoners van Siberië, daar diende de hond als jager op klein wild en als sledehond. De Husky is een hardwerkend ras dat graag in groepen samenwerkt.

Uiterlijk:

De schofthoogte van reuen is ongeveer 53-60 centimeter en van teven ongeveer 51-56 centimeter. Het gewicht van een reu kan variëren tussen 21 en 27 kilogram, dat van de teef tussen 16 en 23 kilogram. De husky heeft een middellange dubbele vacht. Meestal zijn ze wit met grijs, maar in principe zijn alle kleuren toegestaan. Ze kunnen ook blauwe ogen hebben, wat vrij vaak voor komt. Ook kunnen ze een combinatie hebben van 1 lichtblauw en 1 bruin oog. Ze hebben spits opstaande oren.

Sociaal:

De Siberische husky kan over het algemeen goed met zijn soortgenoten omgaan, maar minder met andere dieren, zoals konijnen en katten. Ze vinden het niet prettig om alleen te zijn.

Eigenschappen:

De Siberische husky vraagt om veel beweging. Een zeer sportieve en ervaren hondenbezitter die vaak met de hond(en) op pad gaat in de natuur zou een geschikte baas kunnen zijn. Als waakhond is de Siberische Husky minder geschikt. De vacht verliest vooral in de zomer veel haar.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Siberische Husky pups te koop in 4884, Wernhout - Advertentie 1
91

Siberische husky pups

€ 950
Siberische HuskyLeeftijd: 7 weken
Momenteel zijn alle puppy's besproken. Hallo, Wij hebben als hondenliefhebber een nestje van 6 husky pups. 2 Bruine reutjes, 3 met schakeringen en 1 zwart teefje die opgroeien in huiselijke kring.
Mickey M.
Mickey M.
Wernhout
Particulier
Siberische Husky pups te koop in 6744, Ederveen - Advertentie 2
131
1 maand

Poosky pups

€ 850
Siberische HuskyLeeftijd: 8 weken3 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Poosky pupjes. Zowel vader als moeder is een kruising husky/grote poedel. Ze worden ook wel huskydoodle of siberpoo genoemd. Pooskies zijn actieve en leergierige honden met een ontzettend lief karakte
Annette P.
Annette P.
Ederveen
Particulier
Siberische Husky pups te koop in 1774, Slootdorp - Advertentie 3
2
1 maand

Lieve Pomsky te koop

€ 1.000
Siberische HuskyLeeftijd: 11 maanden1 Vrouwelijk
Hierbij bieden we onze pomsky F1 aan. Dit is Riley, een teefje en is van 12 december 2021. En door privé omstandigheden zoeken we voor haar een forever home. Ze heeft een paspoort en is gechipt en h
Michelle B.
Slootdorp
Particulier