Shihpoo

Levensduur12 - 15 jaar
GewichtMannelijk:3 - 9kgVrouwelijk:3 - 9kg
HoogteMannelijk:20 - 38cmVrouwelijk: 20 - 38cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent je op zoek naar het Shihpoo ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Shihpoo

De Shihpoo is een relatief nieuw kruisingras ontwikkeld met behulp van de Shih Tzu en ofwel een Dwergpoedel of Speelgoedpoedel. Ze zijn schattige kleine honden die de krullende vacht van de Poedel kunnen hebben of de langere en veel rechtere vacht van de Shih Tzu, afhankelijk van welke van hun ouderlijke rassen puppy's hebben voortgebracht, rekening houdend met het feit dat puppy's in hetzelfde nest er heel anders uit kunnen zien en een verscheidenheid aan kleuren en kleurcombinaties kunnen hebben.

Sinds de komst van de Shihpoo hebben deze kleine honden hun weg gevonden naar de harten en huizen van veel mensen dankzij hun schattige uiterlijk en speelse, aanhankelijke aard. Ze zijn een goede keuze voor beginnende hondenbezitters omdat Shihpoos zeer aanpasbaar zijn en een prettige grootte hebben, wat betekent dat ze net zo gelukkig zijn om in een appartement in de stad te wonen als in een groot huis op het platteland. Ze zijn ook ongelooflijk slim omdat ze hun intelligentie hebben geërfd van de Poedel, wat hen gemakkelijk te trainen maakt, en omdat ze zo op mensen gericht zijn, gedijt de Shihpoo in een gezinsomgeving en zijn ze vooral goed met ouderen.

Geschiedenis van de Shihpoo

De Shihpoo werd voor het eerst ontwikkeld in de Verenigde Staten door fokkers die hoopten een hypoallergene hond te creëren voor mensen met allergieën. Fokkers wilden ook een ras ontwikkelen dat veel karakter en intelligentie had, waardoor ze gemakkelijk te trainen waren. Ze wilden ook een kleine hond creëren die graag bij mensen was en die zeer aanpasbaar was, net zo gelukkig om in een appartement in de stad te wonen als op het platteland. Fokkers besloten om een Toy of Miniature Poedel te gebruiken die ze kruisten met de Shih Tzu en sinds ze op het toneel verschenen is de Shihpoo een populaire keuze geworden, zowel als metgezel als gezinshuisdier, dankzij hun aanhankelijke, loyale aard en schattige uiterlijk.

De afgelopen vijftien jaar of zo hebben fokkers doorlopend multigenerationele Shihpoos geproduceerd met als einddoel het standaardiseren van het ras zodat deze schattige kleine honden uiteindelijk erkenning zouden krijgen van internationale rasverenigingen. Tegenwoordig wordt de Shihpoo snel een van de populairdere kruisingen die op het toneel verschijnen en hoewel ze nog niet erkend zijn door de Kennel Club, zijn er lokale rasverenigingen opgericht over de hele wereld om ervoor te zorgen dat verantwoorde fokpraktijken worden gehandhaafd, zodat fokkers gezonde, goed gefokte Shihpoos blijven produceren.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Shihpoo een kwetsbaar ras? Nee, ze worden snel een van de populairdere hybride honden die de afgelopen jaren zijn verschenen
 • Shihpoos werden eerst gefokt omdat veel mensen die allergisch waren voor honden hun huis wilden delen met een hondenmaatje
 • Puppy's uit hetzelfde nest kunnen zeer verschillende vachttypen hebben
 • Ze werden voor het eerst gefokt in de Verenigde Staten, maar zijn nu een populair gezinshuisdier en metgezel over de hele wereld

Uiterlijk van de Shihpoo

Hoogte bij de schoft: Reuen 20.32 - 38.10 cm Teven 20.32 - 38.10 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 3.17 - 9.07 kg Teven 3.17 - 9.07 kg

Als een van de nieuwere kruisingen die op het toneel verschijnen, kan de Shihpoo fysieke kenmerken van een van hun ouder rassen erven, waarbij puppy's in hetzelfde nest heel verschillende vachten kunnen hebben. Sommige puppy's kunnen meer naar de Poedel neigen en prachtige krullende vachten hebben, terwijl andere puppy's de vacht van een Shih Tzu kunnen hebben. Over het algemeen hebben ze echter vrij compacte, goed gespierde lichamen, hoewel sommige honden langere snuiten hebben dan andere, afhankelijk van welk van de ouder rassen ze hebben geërfd.

Shihpoos kunnen een beetje lijken op Cavoodles en als het op grootte aankomt, hangt het echt af van of een Toy of Dwergpoedel in het fokprogramma is gebruikt. Met dit gezegd, neigt de Shihpoo een goed uitgebalanceerde hond te zijn met mooie verhoudingen. Een van hun vertederende eigenschappen is hun hangende oren en alerte, zij het ondeugende uitdrukkingen.

Sommige Shihpoos hebben een ondersneden kaak, terwijl anderen dat niet hebben, waarbij sommige Shihpoos het "chrysanten gezicht" van hun ouder ras hebben geërfd. Hoofden zijn meestal breed en mooi rond met een goede breedte tussen de ogen van een hond. Andere vertederende eigenschappen zijn hun snorharen die goed van hun gezichten afstaan en hun schattige baarden. Zoals eerder vermeld hebben sommige Shihpoos kortere snuiten terwijl anderen langere hebben en meer een Poedel-look hebben geërfd. Hun neuzen neigen de kleur van hun vachten te evenaren en stops zijn goed gedefinieerd.

Shihpoos hebben meestal mooie grote ronde donkere ogen en ze hebben altijd een alerte, zij het een beetje ondeugende blik in zich. Hun oren zijn aan de grote kant en hangen mooi aan de zijkant van het gezicht van een hond, wat bijdraagt aan de vertederende uitstraling van de Shihpoos. Ze hebben mooi geproportioneerde nekken en schouders die goed naar achteren liggen. Hun voorpoten zijn aan de korte kant, sterk en goed gespierd.

Ze hebben meestal compacte stevige lichamen met mooie brede borstkassen en rechte ruggen. Hun achterhand is goed gespierd en sterk met de achterpoten van een hond die kort zijn met gespierde dijen. Voeten zijn rond van vorm en stevig, mooi bekleed met haar. Ze hebben gepluimde staarten die de Shihpoo meestal mooi over hun ruggen draagt.

Wat betreft hun vacht kan de Shihpoo ofwel een mooie korte krullende vacht hebben, veel zoals de Poedel, of ze kunnen een langere rechtere vacht van de Shih Tzu erven, waarbij sommige honden een mengeling van beide zijn. Het is het vermelden waard dat puppy's uit hetzelfde nest heel verschillende vachten kunnen hebben, maar alle Shihpoos hebben vachten die zacht en luxueus aanvoelen. Ze komen voor in verschillende kleuren en kleurcombinaties, waaronder de volgende:

 • Abrikoos
 • Zwart
 • Zwart en tan
 • Bruin
 • Crème
 • Rood
 • Sabel
 • Wit
 • Parti-kleur

Gang/beweging

Als een Shihpoo beweegt, doet hij dat met een sierlijke, veerkrachtige en vrolijke gang, waarbij honden hun voorpoten naar voren gooien. Ze hebben altijd een zeer alerte uitstraling en zijn zich bewust van alles wat er in hun omgeving gebeurt en zijn daarom altijd snel als dat nodig is.

Fouten

Toekomstige eigenaren van Shihpoos moeten voorzichtig zijn met puppy's of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in hun uiterlijk als in hun bouw, en dat extra kleine Shihpoos vaak met veel gezondheidsproblemen komen, dus ze kunnen het beste vermeden worden. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de puppy's die ze produceren van een goede grootte en bouw zijn en zou het fokken van extra kleine honden om deze redenen vermijden. Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

De Shihpoo staat bekend als een intelligent, speels en aanhankelijk klein hondje, dankzij het feit dat ze veel van de persoonlijkheidstrekken van hun ouder rassen kunnen erven. De Poedel staat bekend als een zeer intelligent ras en de Shih Tzu is een vrolijk karakter dat al tientallen jaren een populaire metgezel en gezinshuisdier is. Met dit gezegd hebben beide ouder rassen uitgaande, aanhankelijke aard die de Shihpoo neigt te erven. Omdat ze echter zo'n nieuw kruisras zijn, is het grotendeels geluk hoe een puppy uitgroeit, rekening houdend met het feit dat vroege socialisatie ook een belangrijke rol speelt.

Shihpoos kunnen een beetje onstuimig zijn als ze jong zijn, wat betekent dat hun training vroeg moet beginnen en de manier waarop ze worden behandeld altijd stevig en zeer eerlijk moet zijn. Het is te gemakkelijk om een puppy te verwennen omdat ze zo schattig zijn, maar dit kan leiden tot een hond die opgroeit tot koppig en onhandelbaar, waarbij sommige honden een aandoening ontwikkelen die bekend staat als "Small Dog Syndrome".

Het is erg belangrijk dat deze honden van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, zodat ze opgroeien tot zelfverzekerde, uitgaande en volwassen honden. Hun socialisatie moet het introduceren van hen in veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en honden omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd. Het is ook cruciaal dat hun training ook vroeg begint en consistent moet zijn gedurende het hele leven van een hond. Een Shihpoo is nooit gelukkiger dan wanneer ze weten wat hun plaats is in de roedel en naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding. Als ze niet weten wie de alfa-hond in een huishouden is, kunnen ze snel de rol van dominante hond op zich nemen, wat hen moeilijker maakt om mee te leven en te hanteren.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Shihpoos zijn de perfecte keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze zo meegaand en op mensen gericht zijn van nature. Ze vinden niets leuker dan hun families te plezieren en te vermaken en zijn bijzonder goed als ze bij kinderen en ouderen zijn, hoewel speeltijd soms wat onstuimig kan worden. Als zodanig zijn ze niet de beste keuze voor gezinnen met peuters of zeer jonge kinderen.

Hoe zit het met de prooidrift?

Shihpoos zijn van nature sociaal en hoewel ze werk- en jachthonden in hun afstamming hebben, hebben ze geen zeer hoge prooidrift. Dit betekent echter niet dat een Shihpoo niet achter een kleiner dier aan zou gaan als de stemming hen overvalt, en dit omvat eekhoorns en de kat van de buren, vooral als het dier wegrent. Net als veel kleine honden vinden Shihpoos het leuk om "achtervolging" te spelen wanneer de gelegenheid zich voordoet.

Hoe zit het met speelsheid?

Shihpoos staan bekend als "clowns" van nature en hebben een geweldig talent om hun eigenaren op te vrolijken als ze zich down voelen, wat een van de redenen is waarom ze ook zo populair zijn bij ouderen. Met dit gezegd kunnen ze een beetje ondeugend zijn als de stemming hen overvalt, maar dit voegt vaak alleen maar toe aan hun vertederende aard dan iets anders.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Shihpoos zijn zeer aanpasbare honden en zolang ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgen in combinatie met voldoende mentale stimulatie om verveling te voorkomen, zijn ze net zo gelukkig in een appartement in de stad als in een huis op het platteland met grote, veilige achtertuinen.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Shihpoos staan bekend om sterke banden te vormen met hun families, wat betekent dat ze nooit gelukkig zijn als ze zichzelf voor langere tijd alleen vinden. Als zodanig zijn ze beter geschikt voor mensen die ofwel thuis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen anders weg is, zodat ze nooit te lang alleen zijn. Shihpoos lijden aan verlatingsangst, wat kan leiden tot ongewenst gedrag in huis, waaronder destructief gedrag en onophoudelijk blaffen.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Shihpoos staan bekend om het feit dat ze iets te veel van hun eigen stemgeluid houden, wat iets is dat voorzichtig moet worden aangepakt wanneer een hond nog jong is, zonder ze te laten schrikken. Er is echter nooit een garantie dat een Shihpoo niet zal stoppen met blaffen alleen maar om het blaffen, vooral omdat ze zo intelligent zijn en snel leren dat ze door te blaffen de aandacht krijgen die ze zo graag willen.

Houden Shihpoos van water?

De meeste Shihpoos houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als echter iemand een hond bezit die niet van water houdt, moet deze nooit gedwongen worden om erin te gaan, omdat dit hen alleen maar bang zou maken. Met dit gezegd moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Shihpoo zonder lijn in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden.

Zijn Shihpoos goede waakhonden?

Shihpoos zijn geen natuurlijke waakhonden omdat ze van nature gewoon zo vriendelijk zijn, hoewel dit niet betekent dat een hond niet snel zou reageren om een eigenaar te laten weten wanneer er vreemden zijn, hoewel ze dit zelden agressief zouden doen, maar eerder als een manier om iedereen die aan de deur komt te begroeten.

Intelligentie / trainbaarheid van de Shihpoo

De Shihpoo is een slimme kleine hond die zijn intelligentie heeft geërfd van beide ouder rassen en vooral van de Poedel. Als zodanig zijn ze gemakkelijk te trainen, maar het nadeel is dat ze ook een beetje eigenwijs en koppig kunnen zijn en dit kan het trainen van hen wat uitdagender maken. Bedenk dat ze snel nieuwe dingen leren, wat betekent dat ze ook snel slechte gewoonten kunnen oppikken.

Daarom moet hun training vroeg beginnen en consistent en altijd eerlijk zijn gedurende het hele leven van een hond, zodat ze begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Zodra een puppy al zijn vaccinaties heeft ontvangen, is het een goed idee om ze in te schrijven voor een kleuterklas, wat niet alleen helpt bij hun training, maar ook bij hun socialisatie.

De sleutel tot succesvol trainen van een Shihpoo is om hun training zo interessant mogelijk te maken en te veel herhaling te vermijden. Het is ook een goed idee om de trainingssessies kort te houden, wat honden helpt gefocust te blijven op wat er van hen wordt gevraagd, rekening houdend met het feit dat hoe intelligenter een hond is, hoe sneller ze verveeld raken, gezien het feit dat de Shihpoo bekend staat als een uiterst slimme hond.

Ze reageren niet goed op harde correcties of enige vorm van zware trainingsmethoden, maar ze reageren buitengewoon goed op positieve versterking, wat altijd het beste naar boven brengt bij deze intelligente en snelle honden, vooral wanneer er waardevolle beloningen bij betrokken zijn. Het is echter belangrijk om niet te veel voedselbeloningen te geven, omdat Shihpoos vatbaar zijn voor het te gemakkelijk aankomen van gewicht, wat een ernstige invloed kan hebben op hun algehele gezondheid en welzijn.

Het is heel gemakkelijk om een Shihpoo-puppy te verwennen omdat ze zo schattig zijn, maar dit kan leiden tot allerlei gedragsproblemen, waaronder honden die "kleine hondensyndroom" ontwikkelen, waardoor ze moeilijker te hanteren en mee te leven zijn. Alle puppy's moeten vanaf het begin de basisregels worden bijgebracht en zijn veel gelukkiger als ze weten wat hun eigenaren van hen verwachten. Met dit gezegd te hebben, zijn Shihpoos slim en zal een puppy altijd de grenzen en regels testen om te zien hoeveel ze ermee weg kunnen komen of gewoon voor de lol. De eerste commando's die een Shihpoo-puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

De Shihpoo is een geweldige keuze voor gezinnen waar de kinderen iets ouder zijn en daarom weten hoe ze zich moeten gedragen rond kleinere honden omdat ze niet goed tegen trekken en duwen kunnen, wat kan leiden tot "snauwerigheid". Daarom moet elke interactie tussen peuters en een hond altijd goed worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat het speeltijd niet te ruw wordt. Jongere kinderen moeten leren hoe ze kleine honden moeten behandelen en wanneer ze met rust gelaten moeten worden, vooral wanneer ze eten en wanneer ze slapen.

Als honden van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze over het algemeen goed opschieten met andere honden die ze ontmoeten en als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, kunnen ze meestal ook goed met elkaar opschieten. Een Shihpoo kan echter besluiten om andere katten die ze tegenkomen weg te jagen, omdat als er iets is waar ze echt van genieten, het is achtervolgen van alles wat beweegt. Daarom moet er voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van andere kleinere dieren en huisdieren die ze nog niet kennen, gewoon voor de zekerheid.

Gezondheid van de Shihpoo

De gemiddelde levensverwachting van een Shihpoo is tussen de 12 en 15 jaar wanneer ze goed worden verzorgd en gevoed met een geschikt dieet van goede kwaliteit dat past bij hun leeftijd.

Shihpoos kunnen vatbaar zijn voor erfelijke gezondheidsstoornissen die hun ouder rassen beïnvloeden en fokkers zouden de reu moeten laten testen voordat ze ze in een fokprogramma gebruiken. Dit vermindert de kans dat puppy's een van deze aandoeningen erven. De gezondheidsproblemen die de ouder rassen het meest lijken te beïnvloeden zijn als volgt:

Gezondheidsproblemen van de Shih Tzu

 • Heupdysplasie - reuen moeten op heupen worden gescoord
 • Progressieve netvliesatrofie (PRA) - DNA-tests worden beschikbaar, maar ze zijn ras-specifiek en nog niet beschikbaar voor Shih Tzu's
 • Ademhalingsproblemen - vernauwde neusgaten en zacht gehemelte
 • Hernia's
 • Tandproblemen
 • Bladderstenen
 • Nierdysplasie
 • Allergieën
 • Auto-immuunziekten
 • Diabetes
 • Ontstekingsziekte van de darmen
 • Auto-immuun hemolytische anemie
 • Immuun gemedieerde trombocytopenie
 • Hyperthyreoïdie
 • Oogletsels

Miniature Poedel

 • Addison's Disease - een aandoening die de bijnieren van een hond negatief beïnvloedt
 • Cushing's Syndroom - een aandoening waarbij de bijnieren van een hond te veel cortisol produceren
 • Schildklierziekte
 • Chronische actieve hepatitis - een leveraandoening
 • Aanvallen - idiopathische epilepsie
 • Heupdysplasie - test beschikbaar
 • Hypothyreoïdie
 • Von Willebrand-ziekte - DNA-test beschikbaar
 • Legg-Calve-Perthes-ziekte
 • Patellaire luxatie
 • Progressieve netvliesatrofie (PRA) - test beschikbaar
 • Achondroplasie
 • Tandproblemen

Toy Poedel

 • Diabetes Mellitus
 • Distichiasis
 • Hyperadrenocorticism
 • Ingegroeide wimpers
 • Epilepsie
 • Legge Perthes-ziekte
 • Progressieve netvliesatrofie (PRA) – Fokkers zouden de reuen DNA moeten laten testen
 • Von Willebrand-ziekte (vWD) Type 1 - test beschikbaar
 • Oorproblemen
 • Huidtumoren
 • Cataracten
 • Cushing's ziekte
 • Bladderstenen

Zorgen voor de Shihpoo

Net als bij elk ander ras hebben Shihpoos regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Shihpoo puppy

Shihpoo-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze zich daar kunnen terugtrekken wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Shihpoo

Een Shihpoo kan meer van een Poedelachtige vacht erven of ze kunnen de langere rechtere vacht van de Shih Tzu hebben, dus het hangt echt af van hun vachttype hoeveel verzorging ze nodig hebben. Echter, een constante factor is het feit dat hun vachten baat hebben bij professionele verzorging meerdere keren per jaar om ze netjes te houden. Shihpoos hebben ook vaak last van traanstrepen onder hun ogen die regelmatig voorzichtig moeten worden schoongemaakt.

Ze verharen het hele jaar door gestaag, vooral meer tijdens de lente en dan weer in de herfst wanneer meestal vaker verzorging nodig is om alles bij te houden en dood en los haar van de vacht van een hond te verwijderen. Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en schoon te maken wanneer dat nodig is. Als er te veel oorsmeer zich ophoopt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing bij oorinfecties.

Beweging van de Shihpoo

De Shihpoo is een energieke intelligente kleine hond en als zodanig hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkige, goed afgeronde karakters te zijn. Ze hebben minstens 30 tot 40 minuten lichaamsbeweging per dag nodig, met zoveel mogelijk tijd zonder riem, mits het in een veilige omgeving is. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Shihpoo snel verveeld raken en zelfs enkele destructieve gedragingen rond het huis kunnen vertonen, wat hun manier is om eventuele stress die ze voelen te verlichten en niet noodzakelijkerwijs omdat ze stout zijn.

Een kortere wandeling in de ochtend zou prima zijn, maar een langere en interessantere in de middag is een must, met zoveel mogelijk tijd zonder riem. Deze honden vinden het ook fijn om in een achtertuin rond te kunnen dwalen, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze actieve kleine honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, kunnen ze ontsnappen en in allerlei problemen komen.

Met dit gezegd moeten Shihpoo-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat het niet laten springen van een hond op en neer van meubels of het op- en afgaan van de trap. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan resulteren in ernstige problemen voor een hond later in hun leven.

Voeren van de Shihpoo

Als je een Shihpoo-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Shihpoo-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Shihpoo-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 48g tot 145g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 54g tot 170g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 55g tot 181g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 55g tot 184g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 47g tot 183g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 40g tot 166g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 39g tot 148g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 39g tot 132g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 39g tot 131g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 11 maanden oud is, kan hij volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Shihpoo

Eenmaal volwassen moet een volwassen Shihpoo een goed kwaliteitsdieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Shihpoo de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 3 kg kunnen 55g tot 63g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 4 kg kunnen 68g tot 79g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 5 kg kunnen 80g tot 93g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 6 kg kunnen 92g tot 106g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 7 kg kunnen 103g tot 119g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 8 kg kunnen 114g tot 132g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 9 kg kunnen 125g tot 144g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Shihpoo prijs

Als u op zoek bent om een Shihpoo te kopen, zou u iets moeten betalen tussen €500 en €850 voor een goed gefokte puppy. De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Shihpoo in noordelijk Engeland zouden €27,25 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €48,61 per maand kosten (offerte vanaf februari 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen €15 en €20 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Shihpoo, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €600 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Shihpoo tussen €50 en €70 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een gezonde, goed gefokte Shihpoo-puppy die is gefokt uit geteste ouders op gezondheid.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. Je kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt om ervoor te zorgen dat je de puppy met zijn moeder ziet en om te controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Shihpoos zijn zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld erg populair, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Pas op voor online oplichting en hoe deze te vermijden. Je kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Shihpoopuppies te koop voor zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf van kopers voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. Je moet altijd het huis van de verkoper bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld behoren Shihpoos tot een van de populairste honden in het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met een Shihpoo-teefje om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een teefje slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Shihpoo-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige eigenaren van Shihpoos moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen van de aanschaf van een extra kleine puppy, omdat ze maar al te vaak ernstige gezondheidsproblemen hebben en geen verantwoordelijke fokker opzettelijk honden zou fokken die te klein zijn.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Shihpoo honden te koop in Meppel - Advertentie 1
35
2 uur
Boost

IENI MINI Shihpoo Pupjes/ Gezinshondjes

€ 1.450
ShihpooLeeftijd: 6 weken2 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Bij ons is 27 mei een super mooi nestje met MINI shihpoo pupjes geboren. Wegen tussen 900 en 1200 gram. Maandag 7 weken oud.. Nog beschikbaar, 1 Teefje en 2 Reutjes De moeder is een lieve aanhankelij
E V.Id geverifieerd
Meppel
Shihpoo honden te koop in 5823, Maashees - Advertentie 2
13
1 dag

Shitzu x poedel ,mini doodle mogen verhuizen.

€ 850
ShihpooLeeftijd: 8 weken1 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Daisy Jazz is voor het eerst moeder van 4 pups. Ze vond het erg leuk! Er zijn nog 3 pups beschikbaar. 2 teven en 1 reu. De papa is een rode poedel van 36 cm schofthoogte. De pups hebben een paspoort w
solian d.
Maashees