Shih Tzu

Levensduur13-14 jaar
GewichtMannelijk:4,5-8 kgVrouwelijk:4,5-7,5 kg
HoogteMannelijk:<27 cmVrouwelijk:<27 cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Shih Tzu

De Shih Tzu heeft een lieve aard en is een teder schoothondje, maar ook een levendige vriend. Hij heeft een optimistische houding en houdt van spelen en ravotten. Hij is liefhebbend gericht naar zijn familie en is goed met kinderen. De Shih Tzu kan tegen een stootje en kan koppig zijn. Vaak denken mensen dat een Shih Tzu een hond is voor bejaarden, maar dat is verkeerd. De Shih Tzu is levendig en heeft beweging en wat actie in zijn leven nodig of het wordt ongelukkig.

Verzorging:

Ondanks zijn kleine formaat moet het dagelijks wat beweging hebben,en moet het of een krachtig binnenshuis spel kunnen beleven of een korte rustige wandeling kunnen doen. De Shih Tzu is een hond die niet goed tegen een warm, mottig klimaat kan en het zal niet lang overleven als straathond. Zijn luxueuze vacht moet dagelijks gekamd worden; de puppies moeten dus van jongs af aan aanvaarden dat ze vaak zullen worden gekamd. Als de hond een kort kapsel heeft moet het niet elke dag worden gekamd.

Uiterlijk:

Een kleine hond met een platte snoet en grote, diep donkere ogen; met een zachte, lange, dubbele vacht. De Shih Tzu is niet langer dan 26,7 cm en in de winter is zijn ideale gewicht 4,5 tot 7,3 kg. Hun platte oren zijn bedekt met lang haar, en de sterk behaarde staart hangt gekruld over zijn rug. Bijna alle kleurencombinaties zijn geregistreerd bij de Shih Tzu. De Shih Tzu is een beetje langer dan zijn hoogte en volgens zijn rasstandaard moet hij een arrogante houding en een onderkaak hebben die een beetje naar voren staat. Zijn typische lange vacht die normaal tot aan de grond komt moet dagelijks geborsteld worden om klitten te voorkomen. Het haar groeit snel en moet dus vaak geknipt worden. Vaak heeft de Shih Tzu een "puppy-look", dat houdt in dat de hond een korte vacht heeft die minder vaak verzorgd hoeft te worden dan een lange vacht.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Shih Tzu honden te koop in 2583, Den Haag - Advertentie 1
2
12 uur
Boost

Finch Choco Beauties

€ 750
Shih TzuLeeftijd: 4 weken3 Mannelijk
Op 2 November is Sofie en Jordy bevallen van 9 puppies. Ze heeft het weer geweldig gedaan. Is haar laatste nestje geweest. Hou zoveel van haar , ze wordt nu gesteriliseerd maar blijft mijn beste vrien
Tineke V.
Tineke V.
Den Haag
Shih Tzu honden te koop in 5563, Westerhoven - Advertentie 2
9
15 uur
Boost

shih tsu puppy s

€ 950
Shih TzuLeeftijd: 8 weken1 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
deze prachtige puppies houden van knuffelen en verharen niet worden in huis grootgebracht en zijn gewend aan kinderen de twee pups op de eerste drie foto`s zijn nog twee teefjes en beschikbaar de pu
martje A.
Westerhoven
Shih Tzu honden te koop in Cranendonck - Advertentie 3
8
1 dag

Prachtige Shih-zhu pups

€ 950
Shih TzuLeeftijd: 7 weken3 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Onze Eefje heeft op 13 oktober 5 puppies gekregen. 2 teefjes en 3 reutjes. Het zijn supermooie hondjes. Vader en moeder zijn bij ons aanwezig. Wij doen er alles aan om de puppies goed te socialiseren.
Rosalien Hendriks .
Budel