Shiba

Levensduur13-15 jaar
GewichtMannelijk:8-11 kgVrouwelijk:7-9 kg
HoogteMannelijk:38-41 cmVrouwelijk:35-38 cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Shiba

De Shiba is een Japans hondenras van ongeveer 32-40 cm groot met een gewicht tussen 10 en 15 kg. Hij lijkt qua uiterlijk enigszins op de Akita. Een Shiba kan goed overweg met kinderen en huisdieren. De Shiba is een rashond afkomstig uit Japan, valt onder de kleine rassen en behoort tot de keesachtigen en oertypen. De Shiba heeft een echt oosters uiterlijk: een brede schedel, dikke wangen, kleine driehoekige ogen die een beetje schuin staan en donker van kleur zijn, en de oren zijn driehoekig en rechtopstaand.

De Shiba maakt een statige indruk, beschikt over veel zelfvertrouwen en straalt dat ook uit. Door zijn nieuwsgierigheid ontgaat hem niets. Hij is trouw, vriendelijk, waaks, blaft niet overdreven veel, maar slaat aan wanneer het nodig is. De Shiba is zeker geschikt als huishond. Van nature is het een jachthond op klein wild, vooral vogels worden rechtstandig omhoogspringend uit de lucht geplukt. De Shiba behoort tot de zes inheemse Japanse spits rassen. De Shiba is de kleinste ervan. In de opvoeding dient men consequent te zijn. Dit is omdat angst en teruggetrokken gedrag soms genetisch worden bepaald bij een Shiba. Vandaar is een goede socialisatie onontbeerlijk.

De Shiba heeft het karakter van een leider, is goed in actieve bezigheden en kan ook goed springen en behendigheidsoefeningen doen.

Het is van nature een rustige hond en zal niet snel iets kapotmaken in huis. De Shiba kan goed alleen zijn, maar heeft wel beweging en aandacht nodig. Met mensen heeft deze hond vaak losse banden. Maar als de Shiba iemand als zijn baasje heeft erkend, dan zal hij er ook naar luisteren. Hij kan goed met andere honden overweg, maar zal wel soms de baas willen zijn. De Shiba is een echte gezinshond, dit ras is dol op kinderen en blijft eigenlijk altijd speels.

Inzet:

Vroeger werd de Shiba gefokt als jachthond, door zijn redelijk kleine lichaamsbouw kon het o.a. konijnen en ander klein wild onopvallend verassen en zelfstandig doden. Tegenwoordig wordt de hond vaak als gezelschapshond gebruikt.

Algemene verschijning:

Kleur: rood, zwart/bruin, sesam (mix van rode en zwarte haren), de roomkleurige variant (cream) wordt niet beschouwd als raszuiver

Staart: teruggekruld

Ogen: amandelvormig

Gebit: schaars op elkaar

Oren: rechtopstaand, driehoekig

Fouten: vrouwelijk lijkende reu, mannelijk lijkende teef, missen van tanden, hangende oren en te korte of hangende staart, angst.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Shiba honden te koop in Veldhoven - Advertentie 1
15
12 uur
Boost

Shiba inu pups

€ 850
ShibaLeeftijd: 4 weken1 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Lief baasje gezocht voor onze pups. Op 1 november heeft onze lieve Niké 2 pups gekregen van een prachtige en sociale shiba reu. Het gaat om een reutje en een teefje. En kleine pupjes worden groot!
Fam. R.
Veldhoven
Shiba honden te koop in 6061, Posterholt - Advertentie 2
9
1 week

Shiba pup reu

€ 1.500
ShibaLeeftijd: 5 weken1 Mannelijk
Onze in huisgeboren shiba pup is opzoek naar een thuis vanaf 20 december 2023. Uiteraard kan hij na overleg langer blijven. De vader en moeder van de pup zijn beide raszuiver, en in het bezit van e
Sharon P.
Posterholt
Shiba honden te koop in 4321, Kerkwerve - Advertentie 3
RvB geregistreerde kennel
12
1 week

Shiba puppy reu met FCI stamboom

€ 2.250
ShibaLeeftijd: 12 weken2 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
Voor onze lieve, sociale en energieke shiba pup waka zijn wij op zoek naar een warm gezin. Waka is door omstandigheden terug beschikbaar gekomen. Direct vanaf zijn geboorte was hij al gereserveerd do
Jacobine M.
Kerkwerve
RvB geregistreerde kennel