Shar Pei

Levensduur9 - 15 jaar
GewichtMannelijk:25 - 29kgVrouwelijk:25 - 29kg
HoogteMannelijk:46 - 56cmVrouwelijk: 46 - 56cm
Stamboomja

Introductie van de Shar Pei

De Shar Pei is uniek vanwege de hoeveelheid rimpels in vacht, de Shar Pei staat bekend om zijn kalme, vriendelijke karakter. De Shar Pei laat zich makkelijk opvoeden. De Shar-Pei heeft veel rimpels en huidflappen op de kop, schoft en staartaanzet en zeer kleine aanliggende oren. Tong, tandvlees en gehemelte zijn blauw tot blauwzwart. De vacht is kort en ruw. De haren staan rechtstreeks van het lichaam af en komen in alle uniforme kleuren voor behalve wit. Hij bereikt een schofthoogte van 51 cm.

 

 De Shar-pei is onder te verdelen in 3 verschillende vachttypes, namelijk de horsecoat, de brushcoat en de bearcoat:

 Het haar van de horsecoat moet kort, borstelig en hard aanvoelen.

 Het haar van de brushcoat voelt zachter aan en mag niet langer zijn dan 2,5 cm.

 Het haar van de bearcoat is langer dan 2,5 cm, dit vachttype is een fout volgens de rasstandaard.

 Kleur vacht Gevlekt ( Flowered) is een niet erkende kleur volgens de rasstandaard.

 

 Karakter:

 De Shar-Pei is een hond met een heel individueel karakter. Hij is vreedzaam en vriendelijk op voorwaarde dat men ook vriendelijk tegenover hem is. Tegenover vreemde mensen is hij gereserveerd.

 

 Geschiedenis:

 De Chineese Shar-Pei is een oud ras, dat sinds eeuwen in de zuidelijke provincies van China, aan de Zuid-Chinese zee gevestigd was. Het ras heeft zijn oorsprong in Dialack, een gebied vlak bij Guangzhou. Het ras werd voornamelijk door arme mensen gehouden; meestal boeren en vissers. De Shar-Pei werd in eerste instantie als waakhond ingezet, maar het ras vertoonde ook een zeker jachtinstinct.

 

 Eind 18e eeuw werd China door Engeland bezet. De bezetters brachten honden zoals de bulterriër, de buldog en de mastiff naar China. Zij wilden met de honden hun overmacht in hondengevechten bewijzen. Omdat enkel de Shar-Pei een groot hondenras was dat van Chinese afkomst was, moest hij vechten. De oorspronkelijke Shar-Pei was in de 1950er jaren bijna uitgestorven. Zijn redding is aan Matgo Law te danken die uit Hongkong afkomstig was en begin jaren 1970 sommige Amerikaanse hondenvrienden vroeg hem bij de redding van het ras te helpen. Het nieuwe type hond had nog weinig met de oude Shar-Pei gemeen.

 

 Huid van de pups:

 De pups bezitten meer huid dan andere pups. De rimpelige huid vormt zich tussen de tweede en de 16e week en de honden groeien in hun huid.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Shar Pei honden te koop in 4711, St. Willebrord - Advertentie 1
22
14 uur
Boost

[GERESERVEERD] Prachtige gezonde sharpei pups

€ 1.150
Shar PeiLeeftijd: 1 week2 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Op 12-6-‘22 is ons sharpei koppeltje papa en mama geworden van 5 flinke, gezonde en mooie pupjes. 3 reutjes en 2 teefjes ( blauwe reutje blijft bij ons wonen ). Papa van de pups is een gezonde, lieve,
van Beers .Sint Willebrord
Particulier
Shar Pei honden te koop in 9405, Assen - Advertentie 2
7
1 dag

Sharpei/labrador pups nog 3 pups beschikbaar

€ 550
Shar PeiLeeftijd: 4 weken2 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Mijn mooie sharpei hond is bevallen van 5 mooie pups waarvan nog 4 beschikbaar ze worden volgens schema ontwormt en worden uiteraard na gekeken door de dierenarts waarbij de ingeënt worden en gechipt
Fransisca C.Assen
Particulier
Shar Pei honden te koop in 1024, Amsterdam - Advertentie 3
4
3 weken

Sharpei pup

€ 10
Shar PeiLeeftijd: 9 weken
Onze sharpei is 6 april bevallen van 4 prachtige pups Het zijn 2 teefjes en 2 reutjes, Op dit moment hebben we nog een teefje over (zie foto’s) De pups groeien op in huiselijke kring met honden kat
Emmilie Loot .Amsterdam
Particulier