Schnauzer

Levensduur13 - 16 jaar
GewichtMannelijk:16 - 23kgVrouwelijk:16 - 23kg
HoogteMannelijk:47 - 50cmVrouwelijk: 44 - 47cm
Stamboomja

Introductie van de Schnauzer

Geschiedenis:

 Schnauzer en pinscher zijn in principe hetzelfde ras. Het onderscheid tussen de twee rassen is de vachtstructuur. Oorspronkelijk was de schnauzer, de ruwharige variant, het meest voorkomende type. Hij werd dan ook ruwharige pinscher genoemd.

 

 Vandaag de dag wordt de schnauzer in 3 verschillende maten gefokt:

 - de Riesenschnauzer: 60 tot 70cm in de kleuren zwart en peper & zout

 - de middenslagschnauzer: 45 tot 50 cm, in de kleuren zwart en peper & zout. Dit is de oorspronkelijke schnauzer.

 - de dwergschnauzer: 30 tot 35 cm in de kleuren zwart, wit peper&zout en zwart-zilver

 

 De schnauzer komt oorspronkelijk van Württemberg. Men gebruikte de kleine schnauzer in Zuid-Duitsland als stalhond om ratten en muizen te jagen. Hiervoor ontving hij ook de naam 'Rattler'.

 

 Dwergschnauzer

 De dwergschnauzer wordt sinds 1880 gefokt. Hij bereikt een schofthoogte van 30 tot 35 cm en een gewicht van 4,5 tot 7 kg. Het is het exacte evenbeeld van de grotere schnauzers. De typische dwergschnauzer is attent en waaks. Hij is een goede waak- en begeleidingshond, die ook in een flat kan worden gehouden, als hij maar genoeg beweging krijgt. Hij heeft een ruwe vacht met onderwol in de kleuren zwart, peper/zout, zwart/zilver en wit. Hij dient getrimd en niet geschoren te worden.

 

 Middenslagschnauzer of schnauzer

 De middenslagschnauzer is het oorspronkelijke type van het ras. Hij is al lang populair in München, waar hij als begeleider van paard en wagen werd gebruikt en met de paarden in de stal leefde. De schnauzer wordt tot 50 cm groot en weegt ongeveer 14 tot 20 kg.

 

 Riesenschnauzer:

 De Riesenschnauzer wordt sinds 1880 gefokt. Hij bereikt een schofthoogte van 60-70 cm en een gewicht van 35 tot 45 kg. De teven zijn iets lichter dan de reuen.

 

 Karakter en opvoeding:

 De Schnauzer dient vooral in het begin consequent te worden opgevoed, dan ontwikkelt zicht een trouwe hond. De Schnauzer is een sportieve hond die een paar keer per dag wilt rennen, het is ook een hond dat een spelletje of hindernis niet uit de weg gaat, dit ras is goed geschikt om op hondentraining te gaan. Zijn vacht is makkelijk te onderhouden d.m.v. trimmen en verliest zeer weinig haar.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Schnauzer honden te koop in 4527, Aardenburg - Advertentie 1
3
2 dagen

Beldschoon hondje witte schnauzer pup

€ 1.300
SchnauzerLeeftijd: 8 maanden1 Mannelijk
Wezijn op zoek naar de beste lieve baas voor de laatste pup van het nest, zeer mooie raszuivere witte puppy (reutje) van het ras dwergschnauzer ( kleine schnauzer). Het hondje is bij ons thuis geboren
Natalia .Аарденбург
Particulier
Schnauzer honden te koop in 4527, Aardenburg - Advertentie 2
3
5 dagen

Mooie raszuivere schnauzer pup

€ 1.300
SchnauzerLeeftijd: 9 maanden
Te koop een zeer mooie raszuivere witte puppy (reutje) van het ras dwergschnauzer ( kleine schnauzer). Het hondje is bij ons thuis geboren van onze lieve dwergschnauzers . De pup is: - Meerdere maal
Natalia .Аарденбург
Particulier