Samojeed

Levensduur12-13 jaar
GewichtMannelijk:25-30kgVrouwelijk:23-28kg
HoogteMannelijk:54-60cmVrouwelijk:50-56cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Samojeed

De Samojeed (Laika Samojedskaja) is een hoogbenig en langharig Russisch (met name West-Siberië) hondenras, behorend tot de pool- en keeshonden. Hij heeft zijn naam te danken aan het volk waarbij hij is ontdekt, de Samojeden; het patronaat van de Noordse Kennelunion.

Grootte:

De schofthoogte van reuen is ongeveer 57 cm en van teven ongeveer 53 cm, maar tot 4 cm hoger of lager komt bij beide geslachten voor.

Vacht:

De dikke vacht is wit met ruw, uitstaand dekhaar en een korte dichte ondervacht. Het is beter dit ras voorzichtig te kammen dan te borstelen om de ondervacht niet te beschadigen.

Aard:

De Samojeed heeft een eigenzinnig karakter, is vriendelijk, vrolijk en gehoorzaam maar nooit slaafs. Met de opvoeding moet al heel vroeg begonnen worden en veel variatie in commando's houdt hem alert.

Opvoeding:

Alleen een sportieve hondenbezitter kan een goede baas zijn voor de Samojeed. De hond heeft veel beweging en een consequente opvoeding nodig, bij een gebrek aan beweging gaat de hond zijn energie opkroppen wat kan leiden tot ongehoorzaam gedrag. De hond heeft meerdere malen per dag stevige wandelingen nodig om zijn energie kwijt te raken, daarnaast doet de hond ook graag aan training en spelen. Omdat de hond gefokt is met het doel om vriendelijk samen te werken met allerlei vreemde mensen en honden is de hond niet geschikt als waakhond. De lange vacht heeft veel verzorging nodig, vooral zomers kan de vacht veel verharen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Samojeed pups te koop in 2713, Zoetermeer - Advertentie 1
31
2 dagen

Samojeed Puppy's

€ 1.750
SamojeedLeeftijd: 8 weken3 Mannelijk / 5 Vrouwelijk
Er is nog 1 meisje beschikbaar. Te zien op foto 1 t/m 5. Puppy paars is gereserveerd 💜 puppy donkergroen is gereserveerd💚 puppy blauw is gereserveerd💙 puppy roze is gereserveerd💖 Puppy lichtgroen
Lisette D.Id geverifieerd
Zoetermeer
Samojeed pups te koop in 7552, Hengelo - Advertentie 2
13
3 dagen

Samojeed puppy’s!

€ 1.750
SamojeedLeeftijd: 4 weken5 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Onze lieve Samojeed Jessy op 18 augustus een prachtig nestje puppy’s gekregen! 5 reutjes 1 teefje De puppy’s is erg sociaal, super lief en aanhankelijk. Alle puppy’s worden geleverd met officiële do
Svitlana M.
Hengelo
Samojeed pups te koop in 7942, Meppel - Advertentie 3
8
1 week

samojeed puppy

€ 1.799
SamojeedLeeftijd: 8 weken3 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Onze honden zijn bevallen 5 Samojeed-pups. De vader en moeder hebben een stamboom, normaal gesproken doen we voor alle puppies stamboom bij deze puppies is dat helaas niet het geval. We hebben 3 mann
Bashar E.
Bashar E.
Meppel