Puggle

Levensduur10 - 15 jaar
GewichtMannelijk:6 - 14kgVrouwelijk:6 - 14kg
HoogteMannelijk:20 - 38cmVrouwelijk: 20 - 38cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent je op zoek naar het Puggle ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Puggle

De Puggle is een relatieve nieuwkomer in de hondenwereld en sinds ze voor het eerst opdoken, zijn deze kleine honden een van de meest populaire kruisingen geworden. Ze zijn een kruising tussen een Beagle en een Mopshond en werden gefokt in Amerika tijdens de jaren tachtig toen ze zich aansloten bij de lijst van andere "designer of hybride" honden die de afgelopen jaren zijn verschenen.

Puppy's kunnen de kenmerken van zowel de Mopshond als de Beagle erven, maar ze kunnen ook een combinatie van beide zijn. Mopshonden worden meestal gebruikt als vaders met de Beagle als moeder, dankzij haar grotere omvang dan haar Mopshond-tegenhanger, wat zorgt voor een gemakkelijkere geboorte. Ze zijn de afgelopen tijd populair geworden omdat ze veel van de fysieke kenmerken van hun ouder rassen hebben geërfd, waaronder de vertederende uitstraling van zowel de Mopshond als de Beagle. Dit samen met hun ondeugende aard heeft ervoor gezorgd dat Puggles hun weg hebben gevonden naar de harten en huizen van mensen over de hele wereld. Ze worden nog niet erkend door internationale rasverenigingen, waaronder The Kennel Club, maar veel Puggle-rasverenigingen zijn opgericht, zowel hier in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, met als einddoel het fokken van gezonde honden.

Geschiedenis van de Puggle

De Puggle verscheen voor het eerst op het toneel in Amerika terug in de jaren tachtig en is het resultaat van het kruisen van een Mopshond met een Beagle. In de loop der tijd zijn deze charmante kleine honden populair geworden over de hele wereld, inclusief hier in het Verenigd Koninkrijk en om goede redenen. Puggles hebben veel van de eigenschappen van hun ouderlijke rassen geërfd, hoewel hoe een puppy uitgroeit grotendeels geluk is omdat het ras nog zo jong is.

De laatste 30 jaar of zo zijn verantwoordelijke fokkers extra voorzichtig geworden bij het kiezen van hun dekreuen met als einddoel gezondere Puggles te fokken. Hopelijk betekent dit dat er minder kans is dat een Puggle een van de erfelijke gezondheidsproblemen ontwikkelt die zowel de Mopshond als de Beagle treffen. Hoewel sommige Puggles er meer uitzien als een Mopshond en anderen meer als een Beagle, met sommige die een mooie mix van beide zijn, is de enige constante factor het feit dat deze kleine honden uiterst vriendelijke en aanhankelijke aard hebben en daardoor blijven ze tot de meest populaire kruisingen van vandaag behoren.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Puggle een kwetsbaar ras? Nee, ze behoren tot een van de meest populaire honden in het Verenigd Koninkrijk en elders in de wereld
 • Veel beroemdheden bezitten Puggles, waaronder Uma Thurman en Kelly Osborne
 • Beide ouderhonden, namelijk de Mopshond en de Beagle, zijn twee van de meest gevestigde rassen
 • Eerstegeneratie Puggles zijn over het algemeen gezonder dan hun ouderlijke rassen en andere generatie Puggles
 • Mopshonden worden vaak gebruikt als de "vaders" omdat ze veel kleiner zijn dan een vrouwelijke Beagle, wat betekent dat de bevalling gemakkelijker is
 • Puggles staan bekend als zeer bekwame ontsnappingskunstenaars, wat betekent dat tuinen extreem veilig moeten worden gemaakt om ze veilig binnen te houden

Uiterlijk van de Puggle

Hoogte bij de schoft: Mannetjes 20 - 38 cm Vrouwtjes 20 - 38 cm

Gemiddeld gewicht: Mannetjes 6.8 - 14 kg Vrouwtjes 6.8 - 14 kg

Puggles kunnen de fysieke kenmerken erven van een van hun ouder rassen, namelijk de Beagle of Pug. Als zodanig is het echt een kwestie van geluk hoe elke puppy in een nest eruit komt te zien, waarbij sommige puppy's schattige gerimpelde gezichten hebben zoals een Pug, terwijl een andere puppy in het nest een langere neus heeft en meer op een Beagle lijkt.

Met dit gezegd hebben de meeste Puggles meestal Pug-achtige gezichten, waarbij het enige echte verschil zit in de lengte van de neus van een hond, wat betekent dat ze minder risico lopen op ademhalingsproblemen die geassocieerd worden met brachycefale rassen zoals de Pug. Ze erven ook de zeer expressieve en innemende ogen van beide ouder rassen. Ze hebben vrij compacte lichamen en korte poten met goed geplaatste schouders en een mooie stevige rechte rug. Hun lendenen zijn mooi gespierd en goed afgerond wat bijdraagt aan het compacte uiterlijk van een Puggle. Hun oren hangen meestal naar beneden en hun staarten krullen over hun ruggen, wat honden altijd vrolijk dragen, wat een ander onderscheidend kenmerk is van zowel de Beagle als de Pug.

Wat betreft hun vacht hebben Puggles meestal kort recht haar dat dicht bij het lichaam ligt. De kleurvariaties kunnen behoorlijk verschillen, maar enkele van de meer voorkomende Puggle vachtkleuren zijn onder andere:

 • Zwart en bruin
 • Citroen en wit
 • Driekleurig
 • Fawn, van licht fawn tot donker fawn
 • Apricot en bruin
 • Zwart

Puggles hebben maskers rond hun ogen, oren en op hun ruggen die in verschillende tinten kunnen zijn en sommige van hen kunnen veelkleurige vlekken in hun vacht hebben, net als de Beagle, wat vooral geldt voor tweede generatie (f2) Puggles.

Gang/beweging

Als Puggles bewegen, doen ze dat met een opgewekte energieke gang en honden geven altijd de indruk alert te zijn.

Fouten

Toekomstige Puggle-eigenaren moeten voorzichtig zijn met eventuele puppy's of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in hun uiterlijk als in hun bouw, en dat extra kleine Puggles vaak met veel gezondheidsproblemen komen, dus ze kunnen het beste vermeden worden. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de puppies die ze produceren van een goede grootte en bouw zijn en zou het fokken van extra kleine honden om deze redenen vermijden. Mannetjes moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

Puggles staan bekend als speelse en evenwichtige kleine honden, daarom zijn ze zo'n genot om in de buurt te hebben. Ze zijn intelligent en aanhankelijk en hebben een onuitputtelijke hoeveelheid energie. Ze erven meestal hun uitstekende reukzin van de Beagle en ze vinden niets leuker dan het volgen van interessante geuren die ze tegenkomen. Het zijn ongelooflijk sociale kleine honden die gedijen in een gezins- en thuisomgeving, maar dit heeft een beetje een nadeel omdat Puggles een hekel hebben aan zelfs korte periodes alleen gelaten te worden.

Daarom zijn ze een uitstekende keuze voor gezinnen waar ten minste één persoon meestal thuis blijft als iedereen het huis uit is, zodat ze zelden alleen gelaten worden. Als ze lang alleen gelaten worden, lijden ze vaak aan verlatingsangst, waardoor deze kleine honden ongewenst en destructief gedrag ontwikkelen in huis. Sommige Puggles kunnen echter van nature veel onafhankelijker zijn en zijn daardoor veel minder aanhankelijk. Het probleem is dat ze zo schattig zijn dat ze vaak wegkomen met dingen die grotere honden niet zouden mogen doen. Dit kan ertoe leiden dat een Puggle eigenwijs wordt en moeilijker te hanteren is.

Het is erg belangrijk dat puppy's van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, zodat ze opgroeien tot goed afgeronde, extraverte honden, waar ze ook naartoe gaan en wie ze ook ontmoeten. Hun socialisatie moet het introduceren van hen in zoveel mogelijk nieuwe situaties, mensen, geluiden, andere dieren en andere honden omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd.

Wat betreft training, dit moet ook vroeg beginnen, rekening houdend met het feit dat Puggles gevoelige karakters zijn, dit hebben ze geërfd van beide ouder rassen. Ze reageren dan ook niet goed op harde correcties of zwaardere trainingsmethoden. Ze reageren echter zeer goed op positieve bekrachtiging. Omdat ze vatbaar zijn voor het te gemakkelijk aankomen van gewicht, is het het beste om een Puggle minder hoogwaardige traktaties te geven bij het trainen, in plaats van veel lagere kwaliteit. Puggles staan er ook om bekend dat ze graag naar hun eigen stemgeluid luisteren, vooral als ze jong zijn, en zullen graag gaan zitten en huilen wanneer ze daar zin in hebben. Het is dan ook erg belangrijk om dit soort gedrag zachtjes in de kiem te smoren, hoewel sommige Puggles zichzelf gewoon niet kunnen helpen.

Omdat ze van nature zo nieuwsgierig zijn, is er niets wat ze leuker vinden dan nieuwe plaatsen te verkennen, vooral als het ergens is waar ze veel nieuwe geuren kunnen oppikken. Daarom moet er voorzichtig worden omgegaan met waar en wanneer ze los mogen lopen, want als een Puggle een interessante geur opvangt, is de kans groot dat ze eropuit gaan om te onderzoeken wat het is en doof zijn voor een terugroepcommando. Puggles staan erom bekend uitzonderlijk goede "ontsnappingskunstenaars" te zijn, wat betekent dat eigenaren ervoor moeten zorgen dat achtertuinen ultraveilig zijn om hun huisdieren veilig binnen te houden.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Puggles zijn de perfecte keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze zo meegaand en op mensen gericht zijn en niets liever doen dan hun families te plezieren en te vermaken. Ze zijn bijzonder goed met jonge kinderen en ouderen, hoewel speeltijd soms wat ruw kan worden.

Hoe zit het met de prooidrift?

Puggles zijn van nature erg sociaal en hoewel ze werk- en jachthonden in hun afstamming hebben, hebben ze geen erg hoge prooidrift. Dit betekent echter niet dat een hond niet achter een kleiner dier aan zou gaan als ze daar zin in hebben, en dit geldt ook voor eekhoorns en de kat van de buren.

Hoe zit het met speelsheid?

Puggles hebben een zeer speelse en energieke kant aan hun karakter en vinden het heerlijk om te vermaken en vermaakt te worden. Ze staan bekend als een beetje ondeugend als ze daar zin in hebben en omdat ze zo slim zijn, leert een Puggle snel hoe ze een kastdeur kunnen openen om bij eventuele traktaties te komen die daar kunnen zijn, en omdat ze zo op voedsel gericht zijn, geven ze nooit op totdat ze slagen.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Puggles zijn zeer aanpasbare kleine honden en zolang ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgen in combinatie met voldoende mentale stimulatie om verveling te voorkomen, zijn ze net zo gelukkig in een appartement als in een huis met een zeer veilige achtertuin.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Puggles vormen sterke banden met hun families en honden zijn nooit erg gelukkig als ze zichzelf voor langere tijd alleen vinden. Ze zijn echter niet zo "plakkerig" als de Mopshond en tonen iets meer onafhankelijkheid in hun aard. Met dit gezegd, zijn ze beter geschikt voor mensen die ofwel thuis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit alleen zijn voor langere tijd, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis, wat een manier is voor een hond om eventuele stress die ze voelen te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Sommige Puggles houden te veel van het geluid van hun eigen stem, wat iets is dat voorzichtig in de kiem gesmoord moet worden wanneer een hond nog jong is, zonder ze te laten schrikken. Anderen zullen alleen blaffen als er vreemden zijn of wanneer er iets gebeurt in hun omgeving dat ze niet leuk vinden.

Houden Puggles van water?

De meeste Puggles houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet deze nooit gedwongen worden om erin te gaan, omdat dit hen alleen maar bang zou maken. Met dit gezegd, moet er altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Puggle zonder lijn in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden. Het is ook vermeldenswaard dat Puggles met kortere snuiten moeite kunnen hebben met ademhalen, wat zwemmen uitdagender voor hen kan maken.

Zijn Puggles goede waakhonden?

Puggles zijn geen natuurlijke waakhonden, hoewel dit niet betekent dat een hond niet snel zal reageren om een eigenaar te laten weten wanneer er vreemden zijn, hoewel ze dit zelden agressief zouden doen omdat ze altijd zo enthousiast zijn om "hallo" te zeggen tegen mensen die ze ontmoeten.

Intelligentie / trainbaarheid van de Puggle

Puggles zijn zeer intelligente kleine honden en ze vinden het heerlijk om te behagen, wat kort gezegd betekent dat deze kleine honden gemakkelijk te trainen zijn in de juiste handen. Het extra voordeel is dat ze dol zijn op de aandacht die ze krijgen tijdens een trainingsessie. De sleutel tot succesvol trainen van een Puggle is om hun trainingssessies zo interessant en divers mogelijk te maken. Kortere trainingssessies die vaker worden uitgevoerd zijn beter dan langere sessies omdat het deze intelligente honden meer gefocust houdt, wat op zijn best uitdagend kan zijn.

Zoals eerder vermeld, moeten puppy's vanaf jonge leeftijd goed gesocialiseerd worden, zodat ze opgroeien tot meer uitgaande en zelfverzekerde karakters en hun training moet beginnen zodra een puppy thuiskomt. Het is echter het beste om puppy's alleen de "basis" te leren en hun training serieus te starten zodra ze volledig zijn gevaccineerd en iets ouder zijn. Het is ook een goed idee om een Puggle naar puppylessen te brengen, die hen niet alleen leren hoe ze zich moeten gedragen, maar hen ook laten wennen aan het zijn rond veel andere honden en mensen.

Puggle-puppy's zijn ongelooflijk schattig en het is heel gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in hun nieuwe huis aankomen. Met dit gezegd te hebben, zijn ze zeer intelligent wat betekent dat ze snel te veel kunnen wegkomen en dit kan een Puggle moeilijker maken om mee om te gaan en te leven. Nieuwe eigenaren moeten vanaf het begin beginnen door een Puggle-puppy de basisregels vanaf het begin te leren, zodat ze de grenzen begrijpen en in gedachten houden dat een Puggle-puppy deze van tijd tot tijd kan testen. Puppy's moeten zo vroeg mogelijk de volgende commando's worden geleerd:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Neer
 • Bed

Kinderen en andere

Puggles maken geweldige gezinsdieren omdat ze van nature zo vriendelijk, zacht en gevoelig zijn. Ze houden er echter van om in het middelpunt van de belangstelling te staan, dus het is belangrijk dat elk "speeltijd" niet te ruw of wild wordt. Elke interactie tussen peuters en een Puggle moet altijd worden begeleid door een volwassene, omdat het speeltijd misschien een beetje te ruw wordt, wat zou kunnen eindigen met iemand die bang of gewond raakt.

Omdat Puggles van nature sociale honden zijn, genieten ze meestal van het gezelschap van andere honden en als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, kunnen ze over het algemeen goed met elkaar opschieten. Ze zouden echter niets ervan denken om de kat van de buren achterna te zitten als de gelegenheid zich ooit voordeed. Er moet ook voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren, voor het geval dat.

Gezondheid van de Puggle

De gemiddelde levensverwachting van een Puggle is tussen de 10 en 15 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Puggle staat bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen die hun ouder rassen beïnvloeden, hoewel omdat het ras nog zo jong is, er meer tijd nodig is om erachter te komen welke aandoeningen hen het meest kunnen beïnvloeden. De aandoeningen die lijken de ouder rassen het meest te beïnvloeden zijn onder andere:

Voor de Mopshond:

 • Hemivertebrae (HV) - ouders moeten geröntgend worden wanneer ze 12 maanden oud zijn Patella luxatie - test beschikbaar
 • B.V.A. oogtest

Voor de Beagle:

 • MLS - BVA/KC DNA-test beschikbaar
 • NCCD - BVA/KC DNA-test beschikbaar
 • FVII - BVA/KC DNA-test beschikbaar

Andere problemen waar Puggles last van kunnen hebben zijn onder andere:

 • Epilepsie
 • Kersenoog
 • Droge ogen
 • Heupdysplasie
 • Allergieën
 • Ademhalingsproblemen
 • Omgekeerd niezen dat voornamelijk honden met kortere neuzen treft

Hoe zit het met vaccinaties?

Puggle-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze worden verkocht, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor puppy's zoals volgt:

 • 10-12 weken oud met in gedachten dat een puppy niet meteen volledige bescherming zou hebben, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat een definitieve beslissing wordt genomen over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties die bekend staan als boosters.

Hoe zit het met castratie en sterilisatie?

Veel dierenartsen raden tegenwoordig aan om te wachten tot honden iets ouder zijn voordat ze worden gecastreerd en gesteriliseerd, wat betekent dat ze meer volwassen zijn voordat ze de procedures ondergaan. Daarom adviseren ze om mannetjes te castreren en vrouwtjes te steriliseren wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn. Andere dierenartsen raden aan om honden te steriliseren en castreren wanneer ze 6 maanden oud zijn, maar nooit eerder tenzij het om medische redenen gaat.

Hoe zit het met obesitasproblemen?

Puggles staan bekend om hun extreme focus op voedsel, wat geweldig is als het gaat om het trainen van honden. Hun grote eetlust en vermogen om een smakelijke geur met groot gemak op te sporen betekent echter dat ze zeer vatbaar zijn voor gewichtstoename en daarom moet altijd worden opgelet hoeveel voedsel een Puggle dagelijks krijgt om ervoor te zorgen dat ze niet te dik worden.

Sommige Puggles komen aan nadat ze zijn gecastreerd of gesteriliseerd en het is belangrijk om een oogje te houden op de taille van een hond voor het geval dat gebeurt. Als een hond begint aan te komen, is het belangrijk om hun dagelijkse calorie-inname aan te passen en de hoeveelheid lichaamsbeweging te verhogen die ze krijgen. Oudere Puggles zijn ook vatbaarder voor gewichtstoename en daarom is het essentieel dat ze dienovereenkomstig worden gevoed en bewogen, omdat obesitas het leven van een hond met meerdere jaren kan verkorten. De reden hiervoor is dat het veel extra druk legt op de interne organen van een hond, inclusief het hart.

Hoe zit het met allergieën?

Puggles zijn vatbaar voor allergieën en het is belangrijk dat een hond zo snel mogelijk een dierenarts ziet als er een opvlamt. Allergieën kunnen berucht moeilijk te genezen zijn en het vinden van de triggers kan een uitdaging zijn. Met dit gezegd zou een dierenarts een hond met een allergie comfortabeler kunnen maken terwijl ze proberen de triggers te vinden, die het volgende kunnen omvatten:

 • Bepaalde voedingsmiddelen
 • Luchtgedragen pollen
 • Huismijten
 • Omgeving
 • Vlooien- en tekenbeten
 • Chemicaliën die in alledaagse huishoudelijke schoonmaakproducten worden aangetroffen

Deelnemen aan gezondheidsprogramma's

Alle verantwoordelijke Puggle-fokkers zouden ervoor zorgen dat hun dekreuen worden getest op bekende erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen die het ras beïnvloeden door de volgende programma's te gebruiken:

Voor de Mopshond

 • Rasraad - hemivertebrae-test wanneer ouderhonden 12 maanden oud zijn
 • Patella luxatie testen
 • B.V.A. oogtest

Voor de Beagle

 • BVA/KC DNA
 • DNA-tests voor MLS NCCD en FVII

Hoe zit het met ras-specifieke fokbeperkingen?

De Puggle is niet geregistreerd bij de Kennel Club, maar alle verantwoordelijke fokkers moeten hun dekreuen, namelijk de Mopshond en de Beagle, laten testen op bekende erfelijke gezondheidsproblemen voordat ze ze voor fokdoeleinden gebruiken.

Hoe zit het met de vereisten van de Verzekerde Fokker?

Er zijn geen vereisten voor de Verzekerde Fokker van de Kennel Club omdat de Puggle niet geregistreerd is bij de Kennel Club (september 2017).

Zorgen voor de Puggle

Net als bij elk ander ras hebben Puggles regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden een goed uitgebalanceerd dieet krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Puggle-puppy

Puggle-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om af te spreken om de puppy op te halen wanneer er mensen in huis zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze zich daar kunnen terugtrekken wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Puggle

Puggles zijn gemakkelijk te onderhouden als het gaat om het in goede conditie houden van hun vacht en huid dankzij hun korte strakke vacht. Een wekelijkse borstelbeurt is alles wat nodig is om dood en los haar te verwijderen en af en toe af te vegen met een zeemleren doek houdt hun vacht glanzend. Ze verharen het hele jaar door, vooral in het voorjaar en dan weer in de herfst wanneer meestal vaker verzorging nodig is om alles bij te houden.

Omdat ze vatbaar zijn voor het ontwikkelen van Cherry Eye, is het belangrijk om regelmatig de ogen van een Puggle te controleren, zodat als de aandoening opspeelt, deze eerder kan worden opgemerkt en behandeld. Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en schoon te maken wanneer dat nodig is. Als er te veel oorsmeer zich ophoopt in de oren van een hond, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Puggle

Puggles zijn energieke intelligente honden en als zodanig hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging nodig, gecombineerd met zoveel mogelijk mentale stimulatie, om echt gelukkige en evenwichtige honden te zijn. Ze moeten minstens 30 minuten per dag lichaamsbeweging krijgen en hoe energieker de wandeling, hoe beter.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze nieuwsgierige honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten Puggle-puppy's niet te veel worden uitgeoefend, omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit betekent dat je een hond niet op en neer moet laten springen van meubels of de trap op en af moet laten gaan. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot problemen bij honden later in hun leven.

Voeren van de Puggle

Als je een Puggle-puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagproblemen te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en de dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel gewicht aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin een oogje te houden op hun taille.

Voedingsgids voor een Puggle-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam kwalitatief goed dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Puggle-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 105 g tot 169 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 3 maanden oud - 121 g tot 185 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 4 maanden oud - 128 g tot 206 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 5 maanden oud - 129 g tot 209 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 6 maanden oud - 128 g tot 209 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 7 maanden oud - 115 g tot 191 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 8 maanden oud - 103 g tot 173 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 9 maanden oud - 92 g tot 156 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 10 maanden oud - 91 g tot 155 g, afhankelijk van de bouw van een puppy

Zodra een puppy 11 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen zoals hieronder wordt getoond.

Voedingsgids voor een volwassen Puggle

Eenmaal volwassen moet een volwassen Puggle een goed kwalitatief dieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Puggle de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 7 kg kunnen 131 g tot 271 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 8 kg kunnen 152 g tot 293 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 9 kg kunnen 171 g tot 225 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 10 kg kunnen 123 g tot 231 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 11 kg kunnen 145 g tot 233 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 12 kg kunnen 171 g tot 225 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 14 kg kunnen 192 g tot 252 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Puggle prijs

Als u op zoek bent om een Puggle te kopen, zou u iets moeten betalen tussen €300 en meer dan €700 voor een goed gefokte rashond. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Puggle in noordelijk Engeland zouden €18,29 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €43,04 per maand kosten (offerte van oktober 2017). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, om uw hond te voeden en ervoor te zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen €20 en €30 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Puggle, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €800 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om voor een Puggle te zorgen en te zorgen tussen €50 en €80 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een gezonde, goed gefokte puppy uit een nest geproduceerd door gezond geteste ouders.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

Puggles zijn een uiterst populair ras, zowel in het VK als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Let op voor online oplichting en hoe deze te vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Puggle-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter aan kopers om geld vooraf te betalen voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers mogen nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld behoren Puggles tot de meest populaire rassen in het VK. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met Puggles om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen, wat het soort advies is dat alle fokkers zouden moeten volgen, zelfs als honden niet door de Kennel Club worden erkend. Iedereen die een Puggle-puppy wil kopen, moet zeer zorgvuldig nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige Puggle-eigenaren moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen van de aankoop van een extra kleine puppy, omdat ze maar al te vaak lijden aan zeer ernstige gezondheidsproblemen en geen verantwoordelijke fokker opzettelijk honden zou fokken die te klein zijn.
 • Het is ook vermeldenswaard dat er veel "imitaties" van Puggles zijn, waarbij gewetenloze fokkers Jack Russell Terriers in plaats van Beagles gebruiken in hun fokprogramma's om kleinere puppy's te produceren, die te herkennen zijn aan hun verschillende gezichtskenmerken, kleinere hoger geplaatste oren, smallere schedels en het feit dat ze meer wit in hun vacht hebben en lichter gebouwd zijn dan goed gefokte Puggles.