Presa Canario

Levensduur9 - 11 jaar
GewichtMannelijk:50-65 kgVrouwelijk:40-55 kg
HoogteMannelijk:60-66 cmVrouwelijk:56-62 cm
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Presa Canario

De Presa Canario is een indrukwekkende krachtige hond die erg lijkt op de Mastiff en het wordt gedacht dat ze mogelijk wat Engelse Mastiff in hun afkomst hebben. Ze zijn inheems op de Canarische Eilanden waar ze gefokt werden om als boerderijhonden te werken en hoewel ze imposant kunnen lijken, staan ze bekend als aanhankelijke en loyale karakters die uitstekende metgezellen zijn.

Ze staan ook bekend om hun uitstekende waakhonden te zijn die niet getraind hoeven te worden om te beschermen, omdat dit een eigenschap is die van nature bij het ras hoort. De Presa Canario is nog steeds populair op de Canarische Eilanden, maar ze zijn minder bekend in het Verenigd Koninkrijk, hoewel ze tot de populairdere behoren bij mensen die bekend zijn met het ras. Op dit moment is de Presa Canario geen ras dat geregistreerd is bij de Kennel Club, maar ze worden erkend door de American Kennel Club en de United Kennel Club.

Geschiedenis van de Presa Canario

De Presa Canario werd voor het eerst fokt op de Canarische Eilanden als een werkende boerderijhond en men denkt dat ze werden ontwikkeld tijdens de 15e en 16e eeuw toen de Spaanse veroveraars mastiff-achtige honden meebrachten naar de eilanden. Ze kruisten hun honden met de nu uitgestorven Bardino Majero en andere rassen, waaronder de Iberische Presa Alanos-type buldoggen en Engelse Mastiffs om een robuuste, loyale en moedige werkende hond te produceren, of ze nu werden gevraagd om vee te beschermen tegen prooi, eigendommen te bewaken of vee te drijven. Er wordt ook gedacht dat Spaanse rassen zoals de Presa Espanol ook in de mix werden geïntroduceerd.

Het was in de 18e eeuw dat Engelse handelaren, kooplieden en kolonisten hun honden naar de Canarische Eilanden brachten. Dit waren de honden die voorafgingen aan Mastiffs en Bulldogs en die bekend stonden als Tiedogs en Bandogges. Iets later werden andere rassen geïntroduceerd op de eilanden door de Engelsen, waaronder de Bull Terrier en Bulldogs die ze vervolgens kruisten met de Perro de Presa, een inheems ras dat nu is uitgestorven, hoewel hoeveel invloed deze rassen uiteindelijk hebben gehad op de Presa Canario onbekend blijft.

De Presa Canario bleek populair te zijn als vechthonden tot een wet werd aangenomen die de bloedsport in de jaren 1940 verbood. Het aantal rassen daalde als gevolg van het verbod en omdat andere rassen op het toneel verschenen, waaronder de Duitse Herdershond en de Dobermann Pinscher, die beide een zeer populaire keuze werden als gezinshuisdieren en metgezellen op de Canarische Eilanden. Dit betekende dat de Presa Canario alleen echt te zien was op boerderijen en als waakhonden, in plaats van te worden gekozen als gezinshuisdier of metgezel.

Het was pas in de jaren 1970 dat de interesse in het ras werd herleefd toen toegewijde liefhebbers begonnen met het doen herleven van het ras tot een sterke, zeer grote, uitgaande, zelfverzekerde en kalme hond die trots was op zijn territorium en beschermend was. De Presa Canario staat altijd bekend om het verdedigen van zijn eigenaar en eigendom zonder ooit terug te deinzen, een eigenschap die zeer gewaardeerd wordt in het ras.

In 1982 werd er een rasvereniging opgericht op de Canarische Eilanden die werd erkend door de Real Canine Society Central of Spain of RSCFRCE. Deze indrukwekkende honden werden vervolgens erkend als onderdeel van de Foundation Stock Service van de American Kennel Club in 1996. De United Kennel Club erkende de Presa Canario in 2003, maar deze grote en indrukwekkende honden moeten nog worden geaccepteerd als ras door The Kennel Club.

Vandaag de dag is de Presa Canario snel een populair ras geworden in het Verenigd Koninkrijk, waar fokkers veel zorg besteden aan het produceren van goedgemanierde, evenwichtige, gezonde honden die geweldige gezinshuisdieren en metgezellen maken. Iedereen die zijn huis wil delen met een Presa Canario moet echter zijn interesse registreren bij fokkers en akkoord gaan met het op een wachtlijst plaatsen, omdat er maar heel weinig puppy's per jaar worden gefokt. Het is vermeldenswaard dat het vinden van een verzekering voor een Presa Canario ook behoorlijk uitdagend kan zijn en de premies neigen hoger te zijn dan voor veel andere rassen.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Presa Canario een kwetsbaar ras? Nee, hoewel de Presa Canario wordt beschouwd als een "zeldzaam" ras, wat betekent dat iedereen die zijn huis wil delen met een Presa Canario op een wachtlijst moet gaan staan om dat te kunnen doen. Momenteel staat de Presa Canario op de 89e plaats van de 238 rassen op de Pets4homes-website
 • De Presa Canario wordt erkend als een ras door de United Kennel Club (UKC) onder hun oorspronkelijke naam "Perro de Presa Canario"
 • Het ras wordt erkend door de American Kennel Club
 • De geschiedenis van de Presa Canario kan worden herleid tot de 15e en 16e eeuw
 • Sommige rassen hebben traditioneel hun staarten gecoupeerd, een praktijk die al lange tijd gaande is. In 1993 werd een wet aangenomen die voorkwam dat iemand anders dan een dierenarts de procedure uitvoerde, maar dit veranderde verder toen de Animal Health and Welfare Act (Scotland) in 2006 van kracht werd, die een totaalverbod op staartdocking invoerde, tenzij om medische redenen. In andere delen van het Verenigd Koninkrijk trad de Animal Welfare Act in april 2007 in werking, wat betekende dat de staarten van honden niet langer gecoupeerd konden worden, tenzij ze vielen in de categorie van een specifieke "werk"hond of om medische redenen, mits de juiste papieren waren ingediend door een gekwalificeerde dierenarts die de procedure zou uitvoeren. Er staat een zware boete op voor iedereen die de staart van een hond laat couperen zonder de nodige papieren in te dienen bij de juiste autoriteiten

Uiterlijk van de Presa Canario

Hoogte bij de schoft: Reuen 60 - 65 cm Teven 56 - 61 cm bij de schoft

Gemiddeld gewicht: Reuen 50 - 59 kg Teven 38 - 50 kg

De Presa Canario is een grote en indrukwekkende hond en lijkt erg op een Engelse Mastiff doordat het ras in hun bloedlijnen heeft. Ze hebben zeer grote koppen met hun oren die net boven ooghoogte van een hond zijn geplaatst. Ze hebben een goed gedefinieerde stop en mooie symmetrische rimpels die nooit te overdreven zijn. Hun schedels zijn licht gewelfd en breed en honden hebben een diepe middelste groef en goed ontwikkelde wangen maar niet overdreven.

Hun snuiten lopen iets taps toe naar de neus met een rechte en platte brug. Hun lippen zijn vrij hangend en matig dik en zwart van kleur, maar honden hebben geen uitgesproken lippenplooien. Van voren gezien zouden de lippen van een hond de indruk moeten geven van een omgekeerde "V" waar ze in het midden samenkomen. De Presa Canario heeft een sterke kaak met een schaar- of omgekeerde schaarbeet waarbij sommige honden een rechte of licht ondervoorbijtende beet hebben die acceptabel is.

Ze hebben brede zwarte neuzen en hun ogen zijn een beetje ovaalvormig en wijd uit elkaar geplaatst op het hoofd van een hond. De ogen kunnen verschillende kleuren hebben, variërend van medium tot donkerbruin zodat het overeenkomt met de vachtkleur van een hond, maar hun oogleden zijn altijd zwart en strak passend. De Presa Canario heeft een zeer gespierde dikke nek met losse huid rond de keel die een beetje een keelhuid vormt. Ze hebben gespierde, goed naar achteren geplaatste schouders en sterke krachtige voorpoten die een goede hoeveelheid bot laten zien.

Ze zijn iets langer in het lichaam dan ze hoog zijn bij de schoft en hebben extreem brede diepe borstkassen waarbij de teef een iets langer lichaam heeft en minder goed gewelfde ribben dan hun mannelijke tegenhangers. Hun schoft is een beetje verhoogd en ze hebben sterke ruggen en lendenen die niet overdreven gespierd zijn. De kruizen zijn matig lang, breed en een beetje hellend waarbij teven iets bredere kruizen hebben. Hun lendenen zijn vrij kort, diep en zeer gespierd met honden die matig ingetrokken zijn.

Ze hebben goed gewelfde ribben met borstkas die afloopt tot aan de elleboog. Borstkassen zijn breed en diep met honden die mooi ontwikkelde borstspieren hebben. Ze hebben krachtige achterhand met sterke goed gespierde achterpoten. Hun voeten zijn compact en rond en lijken erg op die van een kat waarbij de achterpoten van een hond langer zijn dan de voorpoten. Ze hebben goed ontwikkelde voetzolen en sterke nagels die overeenkomen met de vachtkleur van een hond. Hun staarten zijn matig hoog geplaatst, dikker aan de basis en lopen taps toe naar de punt. Honden dragen hun staarten als een sabel wanneer ze opgewonden of alert zijn, maar laten ze zakken wanneer ze ontspannen zijn.

Wat betreft hun vacht heeft de Presa een enkele vacht die plat tegen het lichaam ligt en ruw aanvoelt. Het haar op de schoft van een hond en op de achterkant van hun achterpoten is iets langer dan op de rest van het lichaam. De meest voorkomende kleuren zijn onder andere:

 • Reebruin - elke tint
 • Zwart - elke combinatie van zwart en gestroomd
 • Gestroomd - elke combinatie van gestroomd en zwart

Een hondengezicht moet een donkerbruine of zwarte masker hebben, maar dit mag niet over de ogen van een hond gaan en Presas kunnen een witte bles of een witte vlek op hun hoofd hebben. Honden kunnen ook een kleine hoeveelheid wit op hun keel, borst en tenen hebben.

Gang/beweging

Als een Presa Canario beweegt, doen ze dat met een duidelijk doel en nemen ze lange en moeiteloze passen en bestrijken ze veel terrein. Presas houden hun staarten boven hun ruggen tijdens het draven.

Fouten

Toekomstige eigenaren van een Presa Canario moeten voorzichtig zijn met puppies of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in uiterlijk als in bouw. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de puppies die ze produceren een goede grootte hebben en een goede bouw, evenals kalme temperamenten. Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

Presas kunnen imposant en indrukwekkend zijn om naar te kijken, maar ze staan bekend als rustige, goed opgevoede en kalmte honden die gedijen in een huiselijke omgeving en niets liever hebben dan betrokken te worden bij alles wat er om hen heen gebeurt. Ze zijn van nature wantrouwend tegenover mensen die ze nog nooit hebben ontmoet, daarom zijn ze altijd zeer gewaardeerd als waakhonden op de Canarische Eilanden.

Met dit gezegd, omdat de Presa Canario een grote en imposante hond is, moeten ze van jongs af aan goed worden getraind, zodat ze hun plaats in de roedel begrijpen en wie de alfa-hond is in een huishouden, anders kunnen ze deze rol op zich nemen. Ze zijn niet de beste keuze voor beginnende eigenaren omdat ze moeten worden behandeld en getraind door mensen die bekend zijn met de behoeften van dit type grote en dominante hond.

De training van een puppy moet zo snel mogelijk beginnen zodra ze in hun nieuwe huis aankomen door hen de "basis" en de grenzen bij te brengen, hoewel een Presa deze gedurende hun hele leven kan testen, daarom moet hun training en omgang consistent zijn zodat honden begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Zodra ze gewend zijn geraakt aan hun nieuwe omgeving, vormen ze sterke banden met hun eigenaren en zullen ze hen van nature beschermen als ze ooit het gevoel hebben dat hun families worden bedreigd.

Het belang van socialisatie van een Presa van jongs af aan kan niet genoeg worden benadrukt, wat het introduceren van hen in veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en honden moet omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd, zodat ze opgroeien tot meer ontspannen, extraverte en volwassen karakters. Omdat de Presa van nature beschermend is, is het belangrijk om in gedachten te houden dat ongeacht hoeveel socialisatie ze krijgen, deze honden hun eigenaren en hun eigendommen willen bewaken en beschermen omdat het diep in hun psyche is ingebed om dat te doen.

Omdat ze zo intelligent zijn, moeten ze veel dingen krijgen om hun geest bezig te houden en ze hebben voldoende dagelijkse lichaamsbeweging nodig om echt gelukkige, evenwichtige honden te zijn. Als ze niet genoeg van beide krijgen, zou een Presa snel tekenen van verveling beginnen te vertonen, wat zou kunnen resulteren in het ontwikkelen van ongewenst en destructief gedrag in huis, wat hun manier is om eventuele stress die ze voelen te verlichten en niet noodzakelijk omdat ze stout zijn.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Presas zijn niet de beste keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat, zoals eerder vermeld, ze beter geschikt zijn voor mensen die bekend zijn met hun specifieke behoeften en weten hoe ze zo'n krachtige en intelligente hond moeten trainen en behandelen.

Hoe zit het met de prooidrift?

De Presa Canario heeft een hoge prooidrift en ze zijn van nature beschermend en territoriaal. Daarom moet er altijd voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van andere dieren en huisdieren die ze nog niet kennen. Ook moet er worden opgelet waar en wanneer een Presa los kan rennen, vooral als er andere honden en dieren in de buurt zijn.

Hoe zit het met speelsheid?

Presas kunnen intimiderend lijken, maar ze hebben een zeer speelse kant aan hun karakter en vinden het heerlijk om zichzelf en de mensen van wie ze houden te vermaken en vermaakt te worden. Met dit gezegd, moeten puppy's en jonge honden worden geleerd hoe ze "netjes kunnen spelen", zodat ze niemand omver gooien of naar de grond trekken. Het is het beste om een Presa-puppy te leren dat speeltijd buiten en in huis plaatsvindt, wat zou kunnen leiden tot nogal wat breuken.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

De Presa Canario is beter geschikt voor mensen die in huizen met beveiligde achtertuinen wonen en zijn niet echt geschikt voor appartementen. Ze hebben voldoende ruimte nodig om zichzelf uit te drukken en veilige gebieden waar ze zo vaak mogelijk vrij kunnen rennen, zodat ze echt stoom kunnen afblazen.

Hoe zit het met verlatingsangst?

De Presa Canario vormt een sterke band met een eigenaar en honden zijn nooit erg gelukkig als ze zichzelf voor langere tijd alleen vinden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die ofwel vanuit huis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit lang alleen zijn, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis, wat de manier van een hond is om eventuele stress die ze voelen te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

De Presa staat er niet om bekend een "blaffer" te zijn, maar ze zijn beschermend ten opzichte van hun eigenaren en eigendommen, wat betekent dat ze altijd snel laten weten wanneer er iets aan de hand is dat ze niet leuk vinden of wanneer er vreemden zijn. Met dit gezegd, kan elke hond die te lang alleen wordt gelaten, beginnen onophoudelijk te blaffen om aandacht te krijgen en hun eigenaren te waarschuwen hoe ongelukkig ze zijn met de situatie. Het is ook vermeldenswaard dat een Presa niet zal terugdeinzen wanneer ze bedreigd worden.

Houden Presa Canarios van water?

De meeste Presas houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet deze nooit worden gedwongen om erin te gaan, omdat dit hen alleen maar zou afschrikken. Met dit gezegd, moet er altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Presa Canario buiten de lijn in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden omdat ze er niet op eigen kracht uit kunnen komen.

Zijn Presa Canarios goede waakhonden?

De Presa Canario is een natuurlijke waakhond en hoeft niet te worden geleerd om te bewaken en te beschermen, omdat dit eigenschappen zijn die diep in de psyche van een hond zijn verankerd. Het zou een fout zijn om deze honden te leren beschermen, wat zou kunnen leiden tot meer dominantie en agressie, wat hen op hun beurt moeilijker maakt om mee om te gaan en te leven.

Intelligentie / trainbaarheid van de Presa Canario

De training van een Presa Canario moet vroeg beginnen en consistent zijn gedurende het hele leven van een hond, zodat ze begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Ze zijn niet de beste keuze voor beginnende eigenaren omdat het essentieel is dat deze krachtige honden worden behandeld en getraind door mensen die bekend zijn met hun behoeften. Puppies moeten vanaf het begin de "basis" worden bijgebracht en zodra ze volledig zijn gevaccineerd, moeten ze worden ingeschreven in puppylessen, wat de beste manier is om ze te socialiseren in een veilige en gecontroleerde omgeving, omringd door andere honden en mensen. Het is ook een zeer goede manier om hun training serieus te beginnen.

De Presa is een zeer slimme hond en een snelle leerling. Het nadeel hiervan is dat ze net zo snel slechte gewoonten oppikken als goede. Ze zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze iets te doen krijgen, maar ze moeten worden behandeld met een stevige maar zachte en altijd eerlijke hand. Ze reageren niet goed op harde trainingsmethoden die waarschijnlijk het slechtste in deze honden naar boven zouden halen. Ze reageren goed op positieve bekrachtiging, vooral wanneer een hond een beloning van hoge waarde krijgt voor het juist uitvoeren.

De sleutel tot succesvol trainen van een Presa is om hun training zo interessant mogelijk te maken en te veel herhaling te vermijden. Het is ook een goed idee om de trainingssessies korter te houden, wat helpt om een hond meer gefocust te houden op wat hen wordt gevraagd, rekening houdend met het feit dat hoe intelligenter een hier is, hoe sneller ze verveeld raken.

Net als alle puppy's is de Presa schattig als ze jong zijn, maar ze groeien snel uit tot indrukwekkende en krachtige volwassen honden. Als zodanig moeten eigenaren vanaf het begin duidelijk zijn, wat betekent dat ze regels en grenzen moeten stellen, zodat een Presa-puppy niet alleen begrijpt wat een eigenaar van hen verwacht, maar het helpt ook om hun plaats in de roedel te bepalen. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

De Presa Canario is van nature een zachtaardige hond, ook al zien ze er imposant uit. Ze zijn een goede keuze voor gezinnen met oudere kinderen die weten hoe ze zich rond honden moeten gedragen en wanneer ze hen met rust moeten laten. Ze zijn niet het meest geschikt voor huishoudens met peuters, omdat een Presa gemakkelijk een klein kind omver kan gooien, zij het per ongeluk maar nooit met opzet.

Pets4homes adviseert dat de Presa Canario niet de beste keuze is voor gezinnen met baby's of zeer jonge kinderen. Iedereen die al een huis deelt met een Presa Canario en jongere kinderen heeft, moet er altijd voor zorgen dat ze nooit onbeheerd achtergelaten worden. Het is ook cruciaal voor ouders om jonge kinderen te leren hoe ze zich rond honden moeten gedragen en wanneer ze uit de buurt moeten blijven, vooral wanneer er eten is of tijdens het spelen.

Zelfs als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, kan een Presa agressie tonen tegenover andere honden die ze ontmoeten, daarom moet er voorzichtigheid worden betracht met betrekking tot waar en wanneer ze los mogen lopen op openbare plaatsen. Mannetjes staan erom bekend vrij onverdraagzaam te zijn tegenover andere mannetjeshonden, wat nog iets is om in gedachten te houden bij het delen van een huis met een Presa Canario. Voorzichtigheid is geboden wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren, waaronder katten, omdat deze honden een hoog prooidrift hebben. Als zodanig is elk contact het beste te vermijden.

Gezondheid van de Presa Canario

De gemiddelde levensverwachting van een Presa Canario is tussen de 9 en 11 jaar wanneer ze goed worden verzorgd en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Presa staat bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het handig is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze actieve en knappe honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

 • Heupdysplasie - Fokkers zouden de heupen van de reu moeten laten beoordelen door de Animal Health Trust (AHT)
 • Elleboogdysplasie - Fokkers zouden de ellebogen van de reu moeten laten testen
 • Osteochondritis dissecans panosteitis
 • Artritis - voornamelijk gezien bij oudere Presas
 • Entropion (Oogleden die naar binnen vouwen)
 • Hypothyreoïdie
 • Demodectische schurft
 • Epilepsie
 • Cryptorchidie
 • Obesitas
 • Maagtorsie - maagkanteling

Hoe zit het met vaccinaties?

Presa-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze worden verkocht, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor puppy's zoals hieronder:

 • 10-12 weken oud, waarbij in gedachten moet worden gehouden dat een puppy niet meteen volledige bescherming heeft, maar volledig beschermd zal zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat je een definitieve beslissing neemt over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties die bekend staan als boosters.

Zorgen voor de Presa Canario

Net als bij elk ander ras moeten Presas regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven, vooral omdat sommige honden vatbaar zijn voor demodectische schurft. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden worden gevoerd met voedsel van goede kwaliteit dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Presa Canario-puppy

Presa-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat huizen en tuinen goed puppy-proof moeten zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Verzorging van de Presa Canario

De Presa Canario heeft een gladde platte vacht die dicht bij het lichaam ligt. Als zodanig zijn ze op het gebied van verzorging gemakkelijk te onderhouden. Het enige wat nodig is, is een wekelijkse borstelbeurt en een veeg met een zeemleren doek om hun vacht glanzend te houden en los en dood haar te verwijderen. Ze verharen het hele jaar door gestaag, maar vooral tijdens de lente en dan weer in de herfst, wanneer vaker borstelen meestal nodig is om alles onder controle te houden.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Presa Canario

De Presa is geen hond met veel energie, maar ze hebben nog steeds de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging nodig, gecombineerd met zoveel mogelijk mentale stimulatie om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Ze hebben elke dag 40 tot 60 minuten lichaamsbeweging nodig, zoveel mogelijk los van de lijn, maar alleen in een veilige en beveiligde omgeving en niet in de buurt van andere honden. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Presa snel verveeld raken en zelfs beginnen met het vertonen van destructief gedrag in huis, wat hun manier is om eventuele stress die ze voelen te verlichten en niet noodzakelijkerwijs omdat ze stout zijn.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must, met zoveel mogelijk tijd los van de lijn. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze slimme honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen kunnen komen, gezien het feit dat Presas heel gemakkelijk over een zes meter hoge omheining kunnen springen.

Met dit gezegd moeten Presa-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat ook het voorkomen dat een hond op en neer springt van meubels of de trap op en af gaat. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan resulteren in ernstige problemen voor de hond later in hun leven.

Voeren van de Presa Canario

Als je een Presa-puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde schema te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en de dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Omdat Presas bekend staan om maagtorsie, is het belangrijk om ze twee keer per dag te voeren in plaats van een grotere maaltijd per dag te geven aan een hond. Het is ook een goed idee om te investeren in een standaard voor hun voerbakken, waardoor het voor honden gemakkelijker wordt om comfortabel te eten zonder hun nek te hoeven strekken om bij hun voedsel te komen. Honden mogen ook niet vlak voor of vlak na het eten worden uitgelaten, omdat dit hen meer risico geeft op maagtorsie.

Voedingsgids voor een Presa Canario-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam kwalitatief goed dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Presa-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 309g tot 354g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 406g tot 464g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 449g tot 516g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 534g tot 618g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 607g tot 709g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 609g tot 716g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 597g tot 715g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 557g tot 661g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 521g tot 618g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 11 maanden oud - 476g tot 573g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 12 maanden oud - 434g tot 534g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 13 maanden oud - 431g tot 498g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 14 maanden oud - 426g tot 485g afhankelijk van de bouw van de puppy

Als een puppy 18 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Presa Canario

Eenmaal volwassen moet een volwassen Presa Canario een goed kwalitatief dieet krijgen om hun goede gezondheid te behouden. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Presa de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 38 kg kunnen 354g tot 479g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 40 kg kunnen 394g tot 519g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 50 kg kunnen 458g tot 603g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 59 kg kunnen 512g tot 682g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Presa Canario prijs

Als u op zoek bent om een Presa Canario te kopen, moet u uw interesse registreren bij fokkers en akkoord gaan om op een wachtlijst te worden geplaatst omdat er elk jaar maar heel weinig puppy's worden gefokt en geregistreerd bij The Kennel Club. U zou minimaal €500 moeten betalen voor een goed gefokte puppy.

Het kan moeilijk zijn om een huisdierenverzekering af te sluiten voor een Presa Canario en de premies kunnen hoger zijn dan voor de meeste rassen omdat er een hoger risico is dat eigenaren een claim moeten indienen. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Presa Canario in noord-Engeland zouden €51,22 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit €94,03 per maand kosten (offerte van november 2017). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende factoren, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen €40 en €50 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Presa, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1200 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Presa Canario tussen €100 en €150 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een verantwoord gefokte, gezonde Presa Canario-puppy.

Koopadvies

Wanneer u een puppy of hond bezoekt en koopt, zijn er veel belangrijke dingen om rekening mee te houden en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

Presas zijn snel een van de populairdere honden geworden, zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy van het ras Presa Canario, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Presa Canario-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf van kopers voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld behoren Presas tot een van de populairdere rassen in het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met een teef om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun teef of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club mag een teef slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Presa Canario-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige eigenaren van een Presa Canario moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen van de aankoop van een puppy met een gecoupeerde staart. Staartcouperen is nu illegaal in het Verenigd Koninkrijk, met enkele uitzonderingen voor werkende rassen, maar de juiste aanvraagformulieren moeten worden ingediend bij de juiste autoriteiten door een gekwalificeerde dierenarts voordat de procedure kan worden uitgevoerd bij een hond. Er staat een zware boete op voor iedereen die de staart van een hond coupeert of die een hond bezit met een gecoupeerde staart waarvoor geen toestemming is gevraagd.
 • Toekomstige eigenaren moeten er ook voor zorgen dat de ouders van een puppy goedaardige honden zijn voordat ze besluiten een Presa-puppy te kopen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Labrador Retriever honden te koop in 3471, Kamerik - Advertentie 1
101
2 minuten
Boost

TE LIEVE LABRADOR PUPS

€ 1.500
Labrador RetrieverLeeftijd: 7 weken2 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Onze Moos heeft een nest van maar liefst 10 pups groot gebracht. Nog 1 teefje zoekt een fijn thuis. Uiteraard voldoen wij aan alle eisen die nodig zijn om een nestje te fokken. En nog veel meer!! O
Ester M.Id geverifieerd
Kamerik
Rhodesian Ridgeback honden te koop in 3784, Terschuur - Advertentie 2
354
8 minuten
Boost

Pracht Rhodesian Ridgeback pups 6weken5dagen

€ 1.500
Rhodesian RidgebackLeeftijd: 6 weken8 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
25 mei geboren 12 pups van onze lieve Rhodesian Ridgeback Berber, 8x Reu 4x Teef. Waarvan Livernose 3x Reu en 1× Teef Alle met correcte ridge, goed gebit, Geen dermoid sinus Rijksgedliplomeerd
Betsie B.
Betsie B.
Terschuur
Retromops honden te koop in 6843, Arnhem - Advertentie 3
19
21 minuten
Boost

Prachtige RetroMops pupjes

€ 1.650
RetromopsLeeftijd: 4 weken2 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
Op 10-06-2024 zijn Charlie en Flokie ouders geworden van een 5 prachtige RetroMops pupjes. 2 Reutjes en 3 Teefjes. Beide ouders wonen bij ons en zijn volledig getest en vrij van alle geteste aandoen
Monica B.
Monica B.
Arnhem