Poochon

Levensduur12 - 15 jaar
GewichtMannelijk:2 - 8kgVrouwelijk:2 - 8kg
HoogteMannelijk:22 - 35cmVrouwelijk: 22 - 35cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Poochon

Poochons zijn een kruising tussen een raszuivere Bichon Frise en een raszuivere Dwergpoedel, hoewel soms een Toypoedel kan worden gebruikt in een fokprogramma. Sinds deze kleine honden voor het eerst verschenen in de jaren negentig, zijn ze een van de meest populaire moderne kruisingen geworden die op het toneel zijn verschenen en dat is niet voor niets. De Poochon heeft de intelligentie van hun ouder rassen geërfd en ze hebben ook hun charmante uiterlijk en loyale aanhankelijke aard geërfd, wat kort gezegd betekent dat ze geweldige metgezellen en gezinshuisdieren zijn in huishoudens waar de kinderen iets ouder zijn.

Poochons zijn ook zeer sociale kleine honden en ze hebben de neiging om goed op te schieten met andere dieren en omdat ze zo slim en graag willen behagen, zijn ze in de juiste handen en omgeving gemakkelijk te trainen en leren ze heel snel nieuwe dingen. Ze houden ervan om vermaakt te worden en hun eigenaren te vermaken, daarom zijn ze zo'n populaire metgezellen en gezinshuisdieren in het Verenigd Koninkrijk en elders in de wereld.

Geschiedenis van de Poochon

De Poochon verscheen voor het eerst op het toneel in Australië tijdens het einde van de jaren 1990 toen fokkers een robuuste hond wilden produceren die weinig verhaarde en geschikt was voor mensen die leden aan huisdierallergieën. Ze wilden ook een aanhankelijke hond creëren en een die zich goed zou gedragen rond kinderen. Ze zijn een kruising tussen twee rashonden, namelijk de Bichon Frise en ofwel een Toy of Miniature Poedel.

Eerstegeneratie Poochons zijn een kruising tussen twee rashonden, namelijk de Bichon Frise en ofwel een Toy of Miniature Poedel. In de loop der jaren hebben deze charmante kleine honden hun weg gevonden naar de harten en huizen van veel mensen over de hele wereld dankzij hun schattige uiterlijk en het feit dat ze zeer intelligente en speelse kleine honden zijn. Een andere reden waarom Poochons zo populair zijn geworden, is omdat ze weinig verharen, wat hen de perfecte keuze maakt voor mensen die trots zijn op hun huis en voor iedereen die last heeft van allergieën.

Op dit moment worden Poochons niet erkend als een ras door de Kennel Club of andere internationale rasverenigingen over de hele wereld, maar ze worden wel erkend door de Designer Dogs Kennel Club en het International Designer Canine Registry. Veel lokale rasverenigingen zijn ook opgericht in het Verenigd Koninkrijk om ervoor te zorgen dat fokkers gezonde en robuuste honden blijven produceren die een aanhankelijke, vriendelijke en loyale aard hebben.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Poochon een kwetsbaar ras? Nee, ze behoren tot de meest populaire hybride/ontwerphonden niet alleen in het Verenigd Koninkrijk maar ook elders in de wereld
 • Eerstegeneratie Poochons zijn over het algemeen gezonder dan hun ouderlijke rassen, maar tweedegeneratiehonden zijn vatbaarder voor het erven van de aandoeningen die bekend zijn bij de Bichon en de Toy of Miniature Poedel en hun temperamenten zijn ook niet zo stabiel
 • Doordat Poochons weinig tot niet verharen, zijn ze een goede keuze voor mensen die last hebben van allergieën

Uiterlijk van de Poochon

Hoogte bij de schoft: Reuen 22.86 - 35.56 cm Teven 22.86 - 35.56 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 2.72 - 8.16 kg Teven 2.72 - 8.16 kg

Poochons kunnen nogal variëren in uiterlijk omdat het afhangt van welke van hun ouder rassen ze hebben gekregen. Puppies uit hetzelfde nest kunnen behoorlijk verschillend zijn, waarbij sommige honden strak gekrulde vachten hebben terwijl andere golvende lossere vachten hebben, maar de meerderheid van de Poochons heeft mooi geproportioneerde koppen met duidelijk gedefinieerde stops. Sommige honden kunnen echter kortere snuiten hebben dan anderen en hun oren kunnen ook korter van lengte zijn. Ze erven meestal mooie ronde en donker gekleurde ogen die mooi uit elkaar staan op het gezicht van een hond en bijdragen aan hun vertederende uiterlijk.

Neuzen zijn meestal zwart of bruin van kleur en Poochons hebben sterke kaken met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden heen vallen. Hun nekken zijn matig lang en licht gebogen. Schouders zijn goed gelegd en borstkassen zijn breed met honden die rechte sterke voorpoten hebben. Ze hebben rechte sterke ruggen en mooi afgeronde lendenen met hun buiken die matig opgetrokken zijn.

Achterhanden zijn meestal sterk en goed gespierd met honden die sterke achterpoten hebben. Hun voeten zijn rond, compact en goed bedekt met haar. De voetzolen zijn stevig en nagels zijn sterk. Hun staarten zijn hoog aangezet, die honden vrolijk dragen wanneer ze opgewonden of alert zijn en lager wanneer ze rusten of ontspannen.

Wat betreft hun vacht hebben Poochons over het algemeen zachte krullende vachten dankzij hun Poedel voorouders en met hun laag tot niet-verharend vachten zijn ze ook hypoallergeen. Met dit gezegd hebben Poochons matig lange vachten die behoorlijk grof of zacht van textuur kunnen zijn, waarbij het enige consistente is dat hun vachten weelderig zijn. De meest voorkomende kleuren zijn onder andere:

 • Wit
 • Apricot
 • Zwart
 • Blauw

Gang/beweging

Als Poochons bewegen, doen ze dat op een kwieke energieke manier. Ze geven altijd de indruk alert en bereid te zijn om te behagen.

Fouten

Toekomstige Poochon eigenaren moeten voorzichtig zijn met eventuele puppies of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in uiterlijk als in conformiteit, en dat extra kleine Poochons vaak gepaard gaan met veel gezondheidsproblemen, dus ze kunnen het beste vermeden worden. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de puppies die ze produceren van een goede grootte en conformiteit zijn en zou het fokken van extra kleine honden om deze redenen vermijden. Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

De Poochon is een levendige, energieke en zeer intelligente hond en altijd klaar en enthousiast om te behagen. Ze zijn ook ongelooflijk loyaal aan hun eigenaars en vormen sterke banden met hun families, wat hoewel heel vertederend vaak kan leiden tot honden die lijden aan verlatingsangst wanneer ze te lang alleen gelaten worden. Als zodanig zijn deze charmante en slimme honden het meest geschikt voor gezinnen waar minstens één persoon thuis blijft wanneer iedereen uit huis is. Ze zijn een goede keuze voor beginnende eigenaars, mits ze de tijd hebben om zich te wijden aan zulke intelligente en levendige honden.

Ze kunnen soms een beetje onstuimig zijn, vooral wanneer ze nog jong zijn, wat een eigenschap is die ze hebben overgenomen van zowel de Poedel als de Bichon Frise. Ze staan er ook om bekend dat ze te veel van hun eigen stemgeluid houden, wat iets is dat voorzichtig moet worden afgeremd wanneer honden nog jong zijn om te voorkomen dat overmatig blaffen later in het leven van een hond een echt probleem wordt. Omdat ze altijd zo alert zijn, zijn Poochons snel om een eigenaar te laten weten wanneer er vreemden zijn en wanneer er iets vreemds gebeurt in hun omgeving.

Het is erg belangrijk dat deze honden van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, zodat ze opgroeien tot zelfverzekerde, extraverte en volwassen honden. Hun socialisatie moet het introduceren van hen aan veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en honden omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd. Het is ook cruciaal dat hun training ook vroeg begint en consistent is gedurende het hele leven van een hond. Een Poochon is nooit gelukkiger dan wanneer ze weten wat hun plaats is in de roedel en naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding. Als ze niet weten wie de alfa-hond in een huishouden is, kunnen ze snel de rol van een dominante hond op zich nemen, wat hen moeilijker maakt om mee te leven en te hanteren.

Als honden worden toegestaan om "de baas te spelen", kan een Poochon snel een aandoening ontwikkelen die bekend staat als "Small Dog Syndrome", waarbij honden meestal neurotisch en gestrest worden, wat het leven moeilijk kan maken voor zowel hond als eigenaar.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaars?

Poochons zijn de perfecte keuze voor beginnende hondeneigenaars omdat ze zo meegaand en op mensen gericht zijn en niets liever willen dan hun families te plezieren en te vermaken. Ze zijn bijzonder goed met iets oudere kinderen en ouderen, hoewel speeltijd soms wat onstuimig kan worden. Er moet echter voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van peuters en zeer jonge kinderen.

Hoe zit het met de prooidrift?

Poochons zijn van nature erg sociaal en hoewel ze werk- en jachthonden in hun afstamming hebben, hebben ze geen erg hoge prooidrift. Dit betekent echter niet dat een hond niet achter een kleiner dier aan zou gaan als de stemming hen overvalt, en dit omvat eekhoorns en de kat van de buren wanneer ze de kans krijgen.

Hoe zit het met speelsheid?

Poochons hebben een zeer speelse kant aan hun karakter en houden ervan om te vermaken en vermaakt te worden. Ze staan erom bekend een beetje ondeugend te zijn als de stemming hen overvalt en omdat ze zo slim zijn, leert een Poochon snel hoe ze een eigenaar om hun vinger kunnen winden, wat er vaak toe leidt dat ze wegkomen met dingen en omdat ze zo intelligent zijn, testen Poochons graag af en toe de grenzen en beperkingen.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Poochons zijn zeer aanpasbare hondjes die net zo gelukkig zijn in een appartement in de stad als in een huis op het platteland, mits ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgen in combinatie met veel mentale stimulatie om verveling te voorkomen, gezien ze energiek, actief en zeer intelligente hondjes zijn.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Zoals eerder vermeld, vormen Poochons uiterst sterke banden met hun eigenaars en als zodanig lijden ze aan verlatingsangst wanneer ze voor langere tijd alleen gelaten worden, wat de reden is waarom ze beter geschikt zijn voor mensen die ofwel vanuit huis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft wanneer iedereen weg is, zodat ze nooit alleen zijn voor langere tijd, wat kan leiden tot een hond die lijdt aan verlatingsangst. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis, wat de manier van een hond is om stress te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Poochons staan erom bekend te veel van hun eigen stemgeluid te houden, wat hen tot geweldige waakhonden zou moeten maken, maar ze blaffen vaak om het blaffen en begroeten iedereen die ze ontmoeten omdat ze van nature zo sociaal zijn. Overmatig blaffen is iets dat voorzichtig in de kiem gesmoord moet worden wanneer een hond nog jong is, waarbij voorzichtigheid geboden is om ze niet te laten schrikken voordat het een echt probleem wordt met honden die blaffen om het minste of geringste, of het nu echt is of denkbeeldig.

Houden Poochons van water?

De meeste Poochons houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als echter iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet deze nooit gedwongen worden om erin te gaan, omdat dit hen alleen maar bang zou maken. Met dit gezegd moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Poochon zonder lijn in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden.

Zijn Poochons goede waakhonden?

Poochons zijn geen natuurlijke waakhonden, hoewel zoals eerder vermeld hun liefde voor "blaffen" om het blaffen vaak betekent dat een hond vaak te vaak "wolf" huilt, wat de reden is waarom blaffen en keffen om het blaffen moet worden ingetoomd wanneer honden nog jong zijn.

Intelligentie / trainbaarheid van de Poochon

De Poochon is een zeer slimme hond met zoveel Poedel in hun DNA. Ze zijn snelle leerlingen en vinden niets leuker dan te behagen. Het nadeel hiervan is echter dat ze net zo snel slechte gewoonten oppikken als goede, daarom moet hun training vroeg beginnen en zeer consistent en altijd eerlijk zijn gedurende het hele leven van een hond, zodat ze begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Poochons zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze iets te doen krijgen, daarom zijn ze zo bereid om nieuwe dingen te leren. Ze excelleren in veel hondensporten, waaronder activiteiten zoals flyball, behendigheid en gehoorzaamheid, omdat ze gedijen op de aandacht die ze krijgen tijdens hun training en het één-op-één contact dat ze hebben met hun eigenaren wanneer ze concurreren.

De sleutel tot succesvol trainen van een Poochon is om hun training zo interessant mogelijk te maken en te veel herhaling te vermijden. Het is ook een goed idee om de trainingssessies korter te houden, wat helpt om een hond meer gefocust te houden op wat hen wordt gevraagd te doen, rekening houdend met het feit dat hoe intelligenter een hond is, hoe sneller ze verveeld raken. Ze reageren niet goed op harde correcties of enige vorm van zware trainingsmethoden, maar ze reageren buitengewoon goed op positieve bekrachtiging, wat altijd het beste naar boven brengt bij deze intelligente en snelle honden, vooral wanneer er waardevolle beloningen bij betrokken zijn, ervoor zorgend dat een hond er nooit te veel krijgt om te veel gewichtstoename te voorkomen.

Poochon-puppy's zullen altijd de grenzen en grenzen testen, vaak gewoon voor de lol, daarom moet hun educatie en socialisatie vroeg beginnen en altijd consistent en eerlijk zijn. De eerste commando's die een puppy vanaf het begin moet leren zijn de volgende:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Poochon staan bekend om goed met kinderen om te kunnen gaan, maar ze zijn het meest geschikt voor gezinnen waar de kinderen ouder zijn en dus weten hoe ze zich moeten gedragen rond kleinere en zeer levendige honden. Daarom moet elke interactie tussen peuters en een hond altijd goed worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat speeltijd niet te wild wordt, wat zou kunnen leiden tot letsel bij de hond.

Als honden van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze over het algemeen goed opschieten met andere honden die ze ontmoeten, en als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, kunnen ze meestal ook goed met elkaar opschieten. Een Poochon zou echter niets ervan denken om andere katten weg te jagen die ze tegenkomen, omdat ze die als een prooi zouden zien. Er moet voorzichtig worden omgegaan wanneer ze in de buurt zijn van andere kleinere dieren en huisdieren, voor het geval dat. Daarom is elk contact het beste te vermijden.

Gezondheid van de Poochon

De gemiddelde levensverwachting van een Poochon is tussen de 12 en 15 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Zoals eerder vermeld, zijn eerstegeneratie Poochons over het algemeen het gezondst en daardoor minder vatbaar voor het erven van aangeboren of erfelijke aandoeningen die bekend zijn bij de Toy en Miniature Poedel en de Bichon. Tweede generatie en verdere generaties zijn vaak meer vatbaar voor gezondheidsproblemen die hun ouderlijke rassen beïnvloeden. Bichons staan bekend om het lijden aan de volgende aandoeningen:

 • Progressieve retina-atrofie (PRA) - dekreuen moeten worden getest op oogafwijkingen voordat ze worden gebruikt in een fokprogramma - Toy Poedel, Miniature Poedel & Bichon Frise
 • Heupdysplasie - BVA/KC heupscore - Toy Poedel & Miniature Poedel
 • Sebaceous adenitis - Rasverenigingstest - Toy Poedel & Miniature Poedel
 • Von Willebrandziekte - DNA-test - Toy Poedel & Miniature Poedel
 • Patellaire luxatie
 • Allergieën

Wat met vaccinaties?

Poochon-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze worden verkocht, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen, met het vaccinatieschema voor puppy's als volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet onmiddellijk volledige bescherming heeft, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat een definitieve beslissing wordt genomen over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties, die bekend staan als boosters.

Zorgen voor de Poochon

Net als bij elk ander ras moeten Poochons regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven, rekening houdend met het feit dat sommige honden vatbaar zijn voor een aandoening die bekend staat als sebaceous adenitis en allergieën. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden worden gevoerd met voedsel van goede kwaliteit dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Poochon-puppy

Poochon-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om af te spreken om de puppy op te halen wanneer er mensen in huis zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze ernaartoe kunnen gaan wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Poochon

Poochons kunnen zachte krullende vachten hebben die ze hebben geërfd van de Poedel, of ze kunnen ook iets grovere langere vachten hebben. Ze verharen ook weinig, wat hen een goede keuze maakt voor mensen die last hebben van huisdierallergieën, hoewel het de moeite waard is om in gedachten te houden dat het de huidschilfers zijn die een hond verliest die ook een allergische reactie kunnen veroorzaken. Ze zijn vrij veeleisend als het gaat om het onderhouden van hun vachten en er goed uit laten zien. Daarom moeten ze meerdere keren per week worden verzorgd en hebben ze ook meerdere keren per jaar professionele knipbeurten nodig, met het goede nieuws dat het gemakkelijker wordt om hun vachten er goed uit te laten zien tussen de bezoeken aan een trimsalon.

Omdat ze vrij weelderige snorharen en baarden hebben, moeten hun snuiten worden schoongemaakt nadat een hond heeft gegeten om eventueel voedsel dat vastzit in het langere haar rond hun snuiten te verwijderen. Het is een goed idee om de ogen van een hond af te vegen om eventuele traanstrepen te verwijderen die veel meer opvallen bij lichtgekleurde honden. Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing bij oorinfecties.

Beweging van de Poochon

De Poochon is een energieke intelligente hond en als zodanig hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkige, evenwichtige honden te zijn. Ze hebben elke dag 20 tot 40 minuten lichaamsbeweging nodig, met zoveel mogelijk tijd zonder riem. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Poochon snel verveeld raken en zelfs wat destructief gedrag in huis kunnen vertonen, wat hun manier is om eventuele stress die ze voelen te verlichten en niet noodzakelijkerwijs omdat ze stout zijn.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must, met zoveel mogelijk tijd zonder riem. Deze honden vinden het ook fijn om in een achtertuin rond te kunnen dwalen, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze levendige honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in het hek vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen kunnen komen.

Met dit gezegd moeten Poochon-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat het niet laten springen van een hond op en neer van meubels of het op- en afgaan van de trap. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan resulteren in ernstige problemen voor een hond later in hun leven.

Voeren van de Poochon

Als je een Poochon-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagproblemen te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan er niet om bekend kieskeurige eters te zijn, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Poochon-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Poochon-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 48g tot 125g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 54g tot 150g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 55g tot 161g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 55g tot 164g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 47g tot 163g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 40g tot 146g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 39g tot 128g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 39g tot 111g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 39g tot 112g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 11 maanden oud is, kan hij volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Poochon

Zodra een volwassen Poochon volledig volgroeid is, moet hij een goed kwaliteitsdieet krijgen om zijn goede gezondheid te behouden. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Poochon de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 3 kg kunnen 55g tot 63g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 5 kg kunnen 80g tot 93g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 6 kg kunnen 92g tot 106g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 7 kg kunnen 103g tot 119g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 8 kg kunnen 114g tot 132g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Poochon prijs

Als u op zoek bent om een Poochon te kopen, zou u iets moeten betalen tussen €300 en meer dan €500 voor een goed gefokte rashond. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Poochon in noordelijk Engeland zouden €22,60 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €47,41 per maand kosten (offerte vanaf september 2017). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, ervoor zorgend dat het past bij de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen €20 en €30 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Poochon, en dit omvat hun initiële vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €800 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om voor een Poochon te zorgen en te zorgen tussen €50 en €80 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte gezonde Poochon-puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Poochon-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter aan kopers om geld vooraf te betalen voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online betalen aan een verkoper. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.) wat ook inhoudt dat u ervoor zorgt dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

Poochons zijn een uiterst populair ras zowel in het VK als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Als zodanig zijn er specifieke adviesvragen en protocollen te volgen bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Poochon-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter aan kopers om geld vooraf te betalen voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online betalen aan een verkoper. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld behoren Poochons tot de meest populaire rassen in het VK. Als zodanig zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met ouderhonden om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Onder de regels van de Kennel Club kan een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dat te doen. Iedereen die een Poochon-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige eigenaren van Poochons moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen van de aanschaf van een extra kleine puppy, omdat ze maar al te vaak lijden aan zeer ernstige gezondheidsproblemen en geen verantwoordelijke fokker opzettelijk honden zou fokken die te klein zijn.
 • Het is erg moeilijk om het verschil te zien tussen een eerste of tweede generatie Poochon op basis van uiterlijk alleen. Als zodanig is het uiterst belangrijk dat potentiële eigenaren de afstamming van een puppy zien om ervoor te zorgen dat het eerste generatie honden zijn, wat alle gerenommeerde Poochon-fokkers graag zouden verstrekken als bewijs dat beide ouder rassen geregistreerde pure rassen zijn bij de Kennel Club.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Berner Sennenhond honden te koop in 3776, Stroe - Advertentie 1
6
25 minuten
Boost

berner sennen pups aangeboden laatste uit nest !!

€ 500
Berner SennenhondLeeftijd: 10 weken1 Vrouwelijk
senna heeft op 7 mei 9 prachtige pups op de wereld gezet. 5 feefjes en 4 reutjes . vader is Roef van Kennel de Hoge Veluwe .Er is nu nog 1 teefje beschikbaar .daarom hebbeb we nu meeneemprijs van 500
Gerrit D.
Kootwijkerbroek
Golden Retriever honden te koop in 7608, Almelo - Advertentie 2
15
1 uur
Boost

Raszuivere Golden retriever pups

€ 900
Golden RetrieverLeeftijd: 7 weken5 Mannelijk / 8 Vrouwelijk
Een ongelofelijk mooi nest met pups 13 super mooie lieve kerngezonde pups. We hebben de eerste weken bij gevoerd want dat kon de mama hond niet goed aan en was ook wel best veel.. 😅 Ze zijn opgegroei
RM .
Vriezenveen
Labrador Retriever honden te koop in 7591, Denekamp - Advertentie 3
14
1 uur
Boost

LabradorX Golden retriever puppy’s

€ 1.050
Labrador RetrieverLeeftijd: 3 weken4 Mannelijk / 6 Vrouwelijk
De moeder is Labrador en de vader een golden retriever (met stamboom)Het zijn de meest fijne gezinshonden Bij belangstelling bent u welkom om te komen kijken!!Ze mogen na de zomervakantie het nest ve
Marjo G.Id geverifieerd
Beuningen