Pomsky

Levensduur13 - 15 jaar
GewichtMannelijk:9 - 13kgVrouwelijk:9 - 13kg
HoogteMannelijk:60 - 65cmVrouwelijk: 58 - 63cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Pomsky

De Pomsky is een van de nieuwere zogenaamde "Hybridehonden" of kruisingen die op het toneel zijn verschenen en behoren vandaag de dag tot enkele van de meest populaire metgezellen en gezinshuisdieren zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld. Het ras ontstond door een Siberische Husky te kruisen met een Pomeriaan en deze charmante kleine honden waren meteen een hit dankzij hun schattige uiterlijk en hun vriendelijke en liefdevolle, zij het vaak ondeugende aard.

Wat betreft uiterlijk en persoonlijkheid kunnen Pomsky's eigenschappen erven van een van hun ouder rassen en puppy's uit hetzelfde nest kunnen ook behoorlijk verschillend zijn in uiterlijk. Pomsky's zijn een goede keuze voor beginnende hondeneigenaren en staan bekend om hun goede omgang met kinderen, wat een andere reden is waarom ze zo populair zijn geworden als gezinshuisdieren.

Geschiedenis van de Pomsky

De Pomsky bestaat pas zo'n twintig jaar en verscheen voor het eerst in Amerika en Canada, waar beide landen nu hun eigen rasverenigingen hebben opgericht. Echter, de Pomsky wordt nog niet erkend door officiële internationale rasverenigingen, waaronder The Kennel Club hier in het Verenigd Koninkrijk (november 2017).

Siberische Husky's en Pomeranians zijn de ouder rassen van de Pomsky en beide zijn Spitz-type honden. Ze delen een gemeenschappelijke afkomst en dit omvat overeenkomsten in uiterlijk en temperament die ze hebben doorgegeven aan de Pomsky. Hoewel Pomeranians nu meer worden beschouwd als schoothondjes, waren hun voorouders grotere werkhonden die voor het eerst werden gezien in de Arctische regio's van de wereld.

Pomskies werden al snel populair nadat ze op het toneel verschenen, niet alleen in Amerika en Canada, maar ook elders in de wereld, wat nauwelijks verrassend is gezien hun charmante uiterlijk, loyale en aanhankelijke aard, en het feit dat ze veel kleiner zijn dan de Husky maar groter dan een Pomeranian. Tegenwoordig zijn ze hier in het Verenigd Koninkrijk net zo populair, met meer fokkers die gezondere honden ontwikkelen dankzij zorgvuldige en selectieve fok.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Pomsky een kwetsbaar ras? Nee, ze zijn een van de populairdere kruisingen geworden dankzij hun vriendelijke aard en charmante uiterlijk
 • De vader van een Pomsky is een Pomeranian en hun moeder is een Siberische Husky om geboorte complicaties te voorkomen
 • Ze komen in veel verschillende maten, maar toekomstige eigenaren moeten voorzichtig zijn bij het overwegen van de aanschaf van een extra kleine Pomsky vanwege de gezondheidsproblemen die gepaard gaan met hun grootte
 • Er zijn vandaag de dag F1, F2 en F3 Pomskies, maar de gezondste neigen de Eerste Generatie honden (F1) te zijn

Uiterlijk van de Pomsky

Hoogte bij de schoft: Mannetjes 25,4 - 38,1 cm Vrouwtjes 25,4 - 38,1 cm

Gemiddeld gewicht: Mannetjes 9,0 - 13,60 kg Vrouwtjes 9,0 - 13,60 kg

Net als de meeste van de nieuwere kruisingen die de afgelopen jaren zijn verschenen, komen Pomsky's in verschillende vormen, maten en kleuren voor, waarbij sommige honden meer op een Husky lijken, terwijl anderen meer van het uiterlijk van de Pomeriaan erven. Op dit moment is het dus een beetje afwachten hoe een Pomsky eruit zal zien. Puppies uit hetzelfde nest kunnen zo verschillend zijn in uiterlijk en temperament, maar de constante lijkt te zijn dat ze altijd een goede variëteit aan Spitz-type eigenschappen erven, waaronder puntige oren, een mooie krullende staart, evenals een lange snuit en een dikke luxueuze vacht.

Wat betreft hun vacht kan de Pomsky een verscheidenheid aan kleuren hebben, waaronder die van de Siberische Husky en de Pomeriaan. Met dit gezegd zijn de meest voorkomende kleuren en kleurcombinaties die vaak worden gezien bij de Pomsky als volgt:

 • Bruin
 • Crème
 • Grijs
 • Beige

De kleurcombinaties zijn echter talrijk, maar ze zijn altijd opvallend, vooral omdat veel Pomsky's de lichtere ogen van de Husky erven, wat zo goed contrasteert met de kleur van hun vacht, vooral wanneer ze donkerder zijn. Een andere overweging is in welke generatie een Pomsky zich bevindt en of het eerste of tweede generatie honden zijn.

Gang/beweging

Als een Pomsky beweegt, doet hij dat met een duidelijk doel en bestrijkt hij veel terrein. Ze zijn actief en alert en geven altijd de indruk klaar te zijn om de wereld aan te kunnen.

Fouten

Toekomstige Pomsky-eigenaren moeten voorzichtig zijn met puppies of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in uiterlijk als in conformiteit, en dat extra kleine Pomsky's vaak met veel gezondheidsproblemen komen, dus deze kunnen het beste vermeden worden. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de puppies die ze produceren een goede grootte en conformiteit hebben en zou het fokken van extra kleine honden om deze redenen vermijden. Mannetjes moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

Net zoals het uiterlijk van een Pomsky sterk kan variëren afhankelijk van het uiterlijk van hun ouders, zo kan ook hun temperament variëren. Ze zijn echter van nature zeer intelligent en extreem speels, eigenschappen die ze delen met zowel de Husky als de Pomeranian. Ze zijn meestal zelfverzekerde, extraverte karakters, wat wederom eigenschappen zijn die beide ouderrassen gemeen hebben. Maar sommige Pomskies zijn meer extravert dan andere, en hier komt vroege socialisatie goed van pas omdat het een nerveuzere puppy helpt dingen te accepteren waar ze anders van zouden weglopen.

Intelligentie / trainbaarheid van de Pomsky

Pomskies hebben de intelligentie van beide ouder rassen geërfd. De Pomeriaan staat hoog aangeschreven als het gaat om intelligentie en de Husky staat daar niet ver achter. Echter, net als bij veel kruisingen en rashonden, zijn sommige Pomskies slimmer dan andere. Omdat ze zo graag willen behagen, leren deze charmante honden snel nieuwe dingen, maar dit betekent ook dat ze snel slecht gedrag oppikken.

Als het gaat om het trainen van een Pomsky, hebben ze misschien veel intelligentie geërfd van beide ouder rassen, maar ze kunnen ook een koppige kant erven. Vroegtijdige socialisatie is daarom essentieel, maar hetzelfde geldt voor hun training. Puppies moeten vanaf het begin de "basis" worden bijgebracht en hun training moet serieus beginnen zodra ze volledig zijn gevaccineerd. Het inschrijven van een Pomsky in puppylessen is een erg goed idee, omdat ze niet alleen leren hoe ze zich moeten gedragen, maar ook veel nieuwe mensen en andere honden zullen ontmoeten, wat zowel de eigenaar als de hond later ten goede zal komen.

Pomskies moeten weten wat hun plaats is in de roedel en naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding om echt gelukkige, evenwichtige en beter opgevoede honden te zijn. Als ze niet weten wie de alfa-hond in een huishouden is, kunnen ze snel een dominantere kant van hun aard laten zien. Dit kan ertoe leiden dat een Pomsky de rol van alfa-hond op zich neemt, waardoor ze moeilijker te hanteren en mee te leven zijn.

Pomsky-puppy's zijn ongelooflijk schattig en het is heel gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in hun nieuwe huis aankomen. Eigenaren moeten echter vanaf het begin duidelijkheid scheppen, wat betekent dat ze enkele basisregels moeten stellen zodat een puppy begrijpt wat acceptabel gedrag is en wat niet. Alle puppy's moeten weten wat hun plaats is in de roedel en wie de alfa-hond in het huishouden is, maar dit moet voorzichtig maar beslist gebeuren om ze niet bang te maken. De eerste commando's die een Pomsky-puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Pomskies houden ervan om in een gezinsomgeving te zijn en genieten ervan om betrokken te worden bij alles wat er om hen heen gebeurt. Dit omvat het spelen van veel interactieve spellen met de kinderen. Echter, omdat ze een beetje overbeschermend kunnen worden over hun bezittingen, inclusief "hun" kinderen, moet er voorzichtigheid worden betracht wanneer honden met hen spelen en vooral wanneer de kinderen vrienden over de vloer hebben. Daarom moet elke interactie tussen kinderen en een hond altijd worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat het speeltijd niet te wild wordt.

Ze staan bekend als sociale honden van nature en daarom kunnen Pomskies meestal goed opschieten met andere honden die ze ontmoeten. Als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, kunnen ze over het algemeen goed met elkaar opschieten, maar dit betekent niet dat een Pomsky geen groot plezier zou hebben in het wegjagen van de kat van de buren wanneer ze de kans krijgen. Er moet voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren, voor het geval dat.

Gezondheid van de Pomsky

De gemiddelde levensverwachting van een Pomsky is tussen de 13 en 15 jaar, mits ze goed worden verzorgd en een geschikt, kwalitatief goed dieet krijgen dat bij hun leeftijd past.

De Pomsky is bekend met enkele erfelijke gezondheidsproblemen die hun ouderdieren treffen, maar omdat het een jong kruisingsras is, moet er meer tijd verstrijken om echt te weten in welke mate ze door erfelijke aandoeningen worden getroffen. Met dit gezegd, de aandoeningen die het ras het meest lijken te treffen, zijn onder andere:

**Pomeriaan:**
- Chiari-achtige misvorming en Syringomyelie (SM) - sommige Poms zijn gescoord onder een KC/BVA-schema na doorverwijzing door een dierenarts
- Luxerende patella
- Tracheale collaps
- Onvoldoende sluiting van de fontanel
- Tandproblemen
- Gebroken botten - vooral de voorpoten van een hond
- Cataract
- Distichiasis
- Hypothyreoïdie
- Zwarte Huidziekte, ook wel Alopecia X genoemd - elke hond die aan deze aandoening lijdt of bekend staat te hebben geleden aan BSD mag niet voor fokdoeleinden worden gebruikt

**Siberische Husky:**
- Progressieve retina-atrofie (PRA) - Tests beschikbaar
- Glaucoom
- Erfelijke cataract - Test beschikbaar
- Heupdysplasie - DNA-test beschikbaar

**Wat betreft vaccinaties:**

Pomsky-puppy's hebben hun eerste vaccinaties gekregen voordat ze worden verkocht, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgprikken op tijd krijgen, met het volgende vaccinatieschema voor puppy's:

10-12 weken oud, houd er rekening mee dat een puppy niet meteen volledig beschermd is, maar volledig beschermd zal zijn twee weken na hun tweede vaccinatie.

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Het is daarom het beste om met een dierenarts te praten voordat een definitieve beslissing wordt genomen over het al dan niet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties, die bekend staan als boosters.

**Wat betreft sterilisatie en castratie:**

Veel dierenartsen raden tegenwoordig aan te wachten totdat honden iets ouder zijn voordat ze worden gesteriliseerd of gecastreerd, wat betekent dat ze volwassener zijn voordat ze de procedures ondergaan. Daarom adviseren ze om mannetjes te castreren en vrouwtjes te steriliseren wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn, en soms zelfs wanneer een hond 12 maanden oud is.

Andere dierenartsen raden aan om honden te steriliseren en castreren wanneer ze 6 maanden oud zijn, maar nooit eerder, tenzij om medische redenen. Veel rassen verschillen echter, en het is altijd raadzaam om dingen met een dierenarts te bespreken en dan hun advies op te volgen over wanneer een hond moet worden gesteriliseerd of gecastreerd.

**Wat betreft obesitasproblemen:**

Sommige Pomskies komen aan nadat ze zijn gesteriliseerd of gecastreerd, en het is belangrijk om hun taille in de gaten te houden voor het geval dit gebeurt. Als een hond begint aan te komen, is het belangrijk om hun dagelijkse calorie-inname aan te passen en de hoeveelheid lichaamsbeweging te verhogen. Oudere honden hebben ook meer kans om aan te komen, en het is essentieel dat ze dienovereenkomstig worden gevoed en getraind, omdat obesitas de levensduur van een hond met meerdere jaren kan verkorten. De reden hiervoor is dat het veel extra druk legt op de inwendige organen van een hond, inclusief het hart, wat fataal kan zijn.

**Wat betreft allergieën:**

Pomskies zijn gevoelig voor allergieën, en het is belangrijk dat een hond zo snel mogelijk een dierenarts ziet als er een allergie opflakkert, vooral omdat Pomeranians vatbaar zijn voor Zwarte Huidziekte, wat ook een Pomsky kan treffen. Allergieën kunnen berucht moeilijk te behandelen zijn, en het vinden van de triggers kan een uitdaging zijn. Een dierenarts kan echter een hond met een allergie comfortabeler maken terwijl ze proberen de triggers te vinden, die de volgende kunnen omvatten:

- Bepaalde voedingsmiddelen die hoge niveaus van graan- en granenvullers bevatten
- Luchtpollen
- Huisstofmijten
- Omgeving
- Vlooien- en tekenbeten
- Chemicaliën die in alledaagse huishoudelijke schoonmaakproducten worden gevonden

**Deelname aan gezondheidsschema's:**

Er zijn geen KC/BVA-gezondheidsschema's beschikbaar voor Pomeranians, maar alle potentiële eigenaren moeten contact opnemen met gerenommeerde fokkers die graag eventuele gezondheidsproblemen met het ras willen bespreken:

**Voor de Pomeranian:**
- Syringomyelie (SM) - dekreuen kunnen worden gescreend en gegradeerd voor de aandoening door een gekwalificeerde dierenarts die is geregistreerd bij de British Veterinary Association en de Kennel Club

**Voor de Siberische Husky:**
- BVA/KC Heupdysplasie-schema
- BVA/KC/ISDS Gonioscopie
- BVA/KC/ISDS Oogschema
- Rasvereniging - Oogtesten

**Wat betreft ras-specifieke fokbeperkingen:**

Er zijn geen ras-specifieke fokbeperkingen voor de Pomsky, maar alle fokkers moeten de standaard fokadviezen van de Kennel Club volgen om ervoor te zorgen dat hun dekreuen en puppy's verantwoord worden gefokt.

**Wat betreft eisen voor gegarandeerde fokkers:**

Er zijn geen eisen voor gegarandeerde fokkers voor de Pomsky omdat ze niet als ras zijn geregistreerd bij de Kennel Club (november 2017).

Zorgen voor de Pomsky

Net als bij elk ander ras moeten Pomskies regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook dagelijks voldoende lichaamsbeweging krijgen om fit en gezond te blijven. Daarnaast moeten honden voedsel van goede kwaliteit krijgen dat gedurende hun hele leven aan al hun voedingsbehoeften voldoet.

Verzorging van de Pomsky

Vaker wel dan niet heeft een Pomsky een pluizige zachte vacht en ze verharen nogal wat, vooral in het voorjaar en dan weer in de herfst. Daarom vergt het veel onderhoud op het gebied van verzorging, waarbij meer tijd moet worden besteed aan hun vacht wanneer ze het meest verharen. Idealiter verwijdert een dagelijkse borstel alle dode en losse haren en houdt de huid van een hond in goede conditie. Het is belangrijk dat puppy's worden geïntroduceerd aan alle benodigde tools om hun vacht er goed uit te laten zien en om ervoor te zorgen dat een verzorgingssessie altijd een prettige ervaring voor hen is.

Ze moeten ook meerdere keren per jaar een trimsalon bezoeken, vooral wanneer een Pomsky zijn vacht verliest. Een hond professioneel laten verzorgen kan het veel gemakkelijker maken om de boel netjes te houden tussen de bezoeken aan een salon. Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Pomsky

Pomskies zijn energieke intelligente honden, net als beide ouder rassen. Als zodanig moeten ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging krijgen en zoveel mogelijk mentale stimulatie om echt gelukkige en evenwichtige honden te zijn. Ze moeten minimaal 30 tot 40 minuten per dag lichaamsbeweging krijgen, maar meer zou beter zijn zodat verveling niet toeslaat, wat kan leiden tot ongewenst gedrag bij een Pomsky in huis.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere wandeling in de middag is een must. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze energieke honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten Pomsky-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit betekent dat een hond niet op en neer mag springen van meubels of de trap op en af mag gaan. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot pijnlijke problemen later in hun leven.

Voeren van de Pomsky

Als je een Pomsky-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagproblemen te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Pomsky-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwalitatief dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Pomsky-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 133g tot 181g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 159g tot 213g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 171g tot 229g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 174g tot 233g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 174g tot 233g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 137g tot 201g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 119g tot 157g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 12 maanden oud is, kan hij volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Pomsky

Zodra een volwassen Pomsky volledig volgroeid is, moet hij een goed kwalitatief dieet krijgen om zijn voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Pomsky de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 9 kg kunnen 129g tot 176g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 10 kg kunnen 139g tot 186g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 11 kg kunnen 149g tot 196g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 12 kg kunnen 159g tot 209g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 13 kg kunnen 168g tot 225g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 13.6 kg kunnen 178g tot 235g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Pomsky prijs

Als u op zoek bent om een Pomsky te kopen, moet u uw interesse registreren bij een fokker en op een wachtlijst gaan omdat puppy's zeldzaam zijn. U zou iets vanaf €1000 moeten betalen voor een goed gefokte puppy. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Pomsky in noordelijk Engeland zouden €18,37 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €42,81 per maand kosten (offerte van november 2017). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, om uw hond te voeden en ervoor te zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen €20 en €30 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Pomsky, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €800 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om een Pomsky te houden en te verzorgen tussen €50 en €80 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een verantwoord gefokte, gezonde Pomsky-puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u de puppy met zijn moeder moet zien en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Pomsky's zijn een uiterst populair ras, zowel in het VK als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Pomsky-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld, behoren Pomsky's tot een van de populairste kruisingen in het VK. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met een moeder om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Pomsky-puppy wil kopen, moet zeer zorgvuldig nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige eigenaren moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen van de aanschaf van een extra kleine Pomsky, omdat veel kleinere honden lijden aan gezondheidsproblemen die verband houden met hun grootte.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Teckel (korthaar) honden te koop in 5445, Landhorst - Advertentie 1
8
4 minuten
Boost

Teckel pups, standaard korthaar

€ 1.250
Teckel (korthaar) Leeftijd: 10 weken2 Mannelijk / 6 Vrouwelijk
8 prachtige pups geboren! Nog beschikbaar 2 rode teefjes. Zowel de vader als moeder honden zijn van ons. Ze groeien midden in ons gezin op en krijgen heel veel liefde en aandacht. Voor ons het eerste
pauline s.
Landhorst
Weimarse Staande Hond korthaar honden te koop in 4524, Sluis - Advertentie 2
26
20 minuten
Boost

Weimaraner pups

€ 800
Weimarse Staande Hond korthaarLeeftijd: 10 weken3 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Wij hebben een prachtig nestje Weimaraner pups. Er zijn zowel reutjes als teefjes in het nestje. Beide ouders zijn onze eigen honden en kan je ook zien ter plaatse. Wanneer de pups het nestje verlaten
De Viervoetertjes
De Viervoetertjes
Oostende
Labrador Retriever honden te koop in 3471, Kamerik - Advertentie 3
101
26 minuten
Boost

TE LIEVE LABRADOR PUPS

€ 1.500
Labrador RetrieverLeeftijd: 7 weken2 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Onze Moos heeft een nest van maar liefst 10 pups groot gebracht. Nog 1 teefje zoekt een fijn thuis. Uiteraard voldoen wij aan alle eisen die nodig zijn om een nestje te fokken. En nog veel meer!! O
Ester M.Id geverifieerd
Kamerik