Pomchi

Levensduur12 - 18 jaar
GewichtMannelijk:1 - 4kgVrouwelijk:1 - 4kg
HoogteMannelijk:15 - 22cmVrouwelijk: 15 - 22cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent je op zoek naar het Pomchi ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Pomchi

De Pomchi is een kruising tussen een Chihuahua en een Pomeranian die voor het eerst werd gecreëerd in de Verenigde Staten. Ze werden gefokt met als doel een liefdevolle en loyale metgezel en gezinsdier te ontwikkelen. Pomchis zijn geen door de Kennel Club erkend ras en kwamen pas in de jaren 1980 naar Britse kusten, maar ze vonden al snel een fanbase dankzij hun lieve uitstraling en attente, aanhankelijke aard.

Pomchis zijn misschien klein van gestalte, maar ze zijn altijd alert, wat betekent dat ze geweldige waakhonden zijn. Ze zijn ook zeer aanpasbaar en voelen zich net zo gelukkig in een appartement in de stad als in een huis op het platteland. Pomchis zijn niet de beste keuze voor gezinnen met zeer jonge kinderen, voornamelijk vanwege hun kleine formaat, maar ze zijn geweldige gezinsdieren in huishoudens waar de kinderen iets ouder zijn.

Geschiedenis van de Pomchi

Pomchis zijn een gemengd ras dat voor het eerst werd ontwikkeld in de VS door Chihuahua's te kruisen met Pomeranians. Fokkers wilden een kleine hond creëren die een vriendelijke, aanhankelijke en attente aard had. Pomchis vonden al snel een grote fanbase in Amerika en al snel ook in andere landen van de wereld, waaronder het VK, en hoewel ze niet erkend worden door de Kennel Club, zijn ze populair geworden als metgezellen en gezelschapsdieren.

Pomchis hebben veel van de eigenschappen van hun ouder rassen geërfd, zowel qua uiterlijk als karakter. Omdat ze nog zo nieuw zijn in de scene, zou er meer onderzoek moeten worden gedaan naar eventuele erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen die Pomchis kunnen beïnvloeden, maar over het algemeen wordt gedacht dat ze een gezonde en robuuste kleine hond zijn. Met dit gezegd worden fokkers altijd geadviseerd om de gezondheid van de ouderhonden te laten testen op bekende aandoeningen, waaronder Syringomyelia (SM). Het is ook vermeldenswaard dat er tegenwoordig eerste generatie, tweede generatie en meer Pomchis beschikbaar zijn, maar toekomstige eigenaren moeten altijd vermijden om extra kleine puppy's te kopen vanwege de gezondheidsproblemen die gepaard gaan met hun grootte.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Pomchi een kwetsbaar ras? Nee, ze worden snel een populair ras in het VK dankzij hun schattige uiterlijk en loyale, aanhankelijke aard
 • Hoewel ze erg klein van gestalte zijn, zijn Pomchis altijd alert en maken ze daarom geweldige waakhonden
 • Ze gedijen op het spelen van interactieve spellen waar ze erg van genieten

Uiterlijk van de Pomchi

Hoogte bij de schoft: Mannetjes 15.24 – 22.86 cm Vrouwtjes 15.24 – 22.86 cm

Gemiddeld gewicht: Mannetjes 1.0 – 4.5 kg Vrouwtjes 1.0 – 4.5 kg

De Pomchi is een elegante kleine hond die trots is op zijn zeer lieve en intelligente uitstraling. Ze zijn mooi gebouwd waarbij de vrouwtjes iets kleiner zijn dan hun mannelijke tegenhangers. Ze hebben veel van het uiterlijk van hun ouder ras geërfd, met afgeronde wigvormige koppen. Hun ogen steken niet uit en zijn mooi rond zonder te ver uit elkaar of te dichtbij te staan. Pomchi's hebben een donker pigment rond hun ogen, behalve als ze bruine lichtgekleurde of blauwe vachten hebben, in dat geval is het zelfgekleurd.

Hun oren zijn van gemiddelde grootte, die honden rechtop houden wanneer ze alert zijn, maar verder naar achteren dragen wanneer ze rusten. Snuiten zijn matig kort en zeer licht puntig met Pomchi's die een mooi gedefinieerde stop hebben. Hun kaken en wangen zijn slank. Neuzen zijn zwart, behalve bij bruine, blauwe of lichtgekleurde honden, in dat geval zijn ze zelfgekleurd. Pomchi's hebben een rechte of schaarbeet.

De nek is sierlijk en nooit te kort, goed teruggezet op de schouders van de hond. Ze hebben een rechte bovenlijn en het lichaam is goed geribbeld en rond maar nooit tonvormig. Schouders zijn aflopend en goed naar achteren geplaatst en voorpoten zijn recht en parallel, waarbij honden goed op hun tenen staan. Ze hebben kleine sierlijke voeten, waarbij sommige Pomchi's hubertusklauwen hebben. Hun staarten zijn van gemiddelde lengte die Pomchi's over hun rug dragen met de punt die deze raakt of ze kunnen ze ook recht dragen. Pomchi's hebben gespierde achterhanden met sterke stevige achterpoten en kleine achtervoeten.

Wat betreft hun vacht kunnen Pomchi's een enkele of dubbele vacht hebben, waarbij de dekvacht zacht aanvoelt en glanzend is met honden die stuggere dekharen hebben en mooie kraagjes rond hun nek. Staarten zijn overvloedig bedekt met haar en honden kunnen bevedering hebben op zowel hun poten als oren. Pomchi's komen in verschillende kleuren, waaronder de volgende:

 • Effen
 • Parti
 • Merle
 • Sable

Gang/beweging

Als een Pomchi beweegt, doen ze dat met een soepele vrije gang waarbij honden een stevige en rechte bovenlijn behouden.

Fouten

Toekomstige Pomchi-eigenaren moeten voorzichtig zijn met puppies of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in uiterlijk als in bouw, en dat extra kleine honden vaak met veel gezondheidsproblemen komen, dus ze kunnen het beste vermeden worden. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de puppies die ze produceren van een goede grootte en bouw zijn en zou het fokken van extra kleine honden om deze redenen vermijden. Mannetjes moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

De Pomchi is altijd klaar om alert te zijn en wil graag behagen en staat bekend als goedhartige kleine honden. Ze zijn ook nieuwsgierig, dol op plezier en van nature energiek, wat hen des te meer vertederend maakt om een thuis mee te delen. Ze kunnen goed overweg met kinderen, maar dankzij hun kleine formaat zijn ze beter geschikt voor huishoudens met oudere kinderen die minder geneigd zijn om een hond rond te trekken, wat zou kunnen resulteren in een peuter die wordt gesnapt.

Pomchis hebben ook een paar andere eigenschappen geërfd van hun ouder rassen, waaronder een beetje koppigheid en ze hebben er ook een hekel aan om lang alleen gelaten te worden, wat kan resulteren in ongewenst en destructief gedrag in huis, zoals onophoudelijk blaffen als uiting van hun ongenoegen over de situatie.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Pomchis zijn een uitstekende keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze zo meegaand en bereid zijn om te behagen. Ze zijn geweldige metgezellen en loyale, attente familiehuisdieren die beter passen bij huishoudens met oudere kinderen.

Hoe zit het met de prooidrift?

Hoewel de Pomchi van nature erg sociaal en nieuwsgierig is, houden ze ervan om alles wat beweegt of probeert weg te rennen achterna te zitten. Kortom, ze hebben een sterke prooidrift en daarom moet altijd worden opgelet waar en wanneer een hond los kan lopen, vooral wanneer andere honden, wilde dieren en vee in de buurt zijn.

Hoe zit het met speelsheid?

Pomchis staan bekend om hun speelse en vrolijke kant, wat betekent dat er nooit een saai moment is voor iedereen die een thuis deelt met een van deze schattige kleine honden. Ze leren snel hoe ze een eigenaar kunnen plezieren, dus dit moet in overweging worden genomen om te voorkomen dat er slecht gedrag ontstaat.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Pomchis zijn zeer aanpasbaar en zolang ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgen in combinatie met voldoende mentale stimulatie om verveling te voorkomen, zijn ze net zo gelukkig in de stad als in een huis op het platteland.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Pomchis vormen sterke banden met hun families en honden zijn nooit erg gelukkig als ze zich voor langere tijd alleen gelaten vinden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die thuis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit lang alleen zijn, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis, wat een manier is voor een hond om stress te verlichten en zichzelf te vermaken, wat kan leiden tot onophoudelijk blaffen om aandacht te krijgen.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Sommige Pomchis houden te veel van het geluid van hun eigen stem, wat iets is dat voorzichtig moet worden aangepakt wanneer een hond nog jong is, zonder ze bang te maken, wat een hond timide en verlegen kan maken. Zoals eerder vermeld, zijn ze altijd alert en zullen ze blaffen wanneer er vreemden zijn of wanneer er iets gebeurt dat ze niet leuk vinden. Veel Pomchis blaffen echter gewoon om het blaffen.

Houden Pomchis van water?

Pomchis zijn zeer kleine honden en er moet altijd voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt van water zijn, voor het geval ze erin vallen en gered moeten worden. Met dit gezegd te hebben, genieten Pomchis van water en zijn ze goede zwemmers, maar iemand die een hond bezit die bang is voor water, moet ze nooit dwingen, wat hen nog meer zou kunnen afschrikken.

Zijn Pomchis goede waakhonden?

Pomchis zijn misschien klein, maar ze zijn serieuze waakhonden omdat ze altijd alert zijn en gereed staan om een eigenaar te laten weten wanneer er vreemden zijn.

Intelligentie / trainbaarheid van de Pomchi

De Pomchi is een slimme kleine hond en een die snel nieuwe dingen leert omdat ze het leuk vinden als ze dingen “goed” doen. Het nadeel hiervan is dat ze net zo snel slecht gedrag kunnen aanleren als het “goede”. Ze kunnen ook het kleine hondensyndroom ontwikkelen als ze te vaak hun zin krijgen, wat het moeilijker kan maken om met een Pomchi te leven vanwege het feit dat ze eigenwijs en koppig zijn.

Pomchi-puppy's, net als alle puppy's, zijn ongelooflijk schattig, wat betekent dat het heel gemakkelijk is om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in hun nieuwe huis aankomen. Zodra een puppy echter goed gesetteld is, moeten eigenaren beginnen zoals ze van plan zijn verder te gaan, in gedachten houdend dat puppy's al te snel volwassen honden worden. Het stellen van grondregels helpt een puppy te begrijpen wat een eigenaar van hen verwacht en wat acceptabel gedrag is. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Ga liggen
 • Bed

Kinderen en andere

Pomchis maken geweldige gezinsdieren en metgezellen vanwege hun vriendelijke, aanhankelijke en loyale aard. Ze zijn echter het meest geschikt voor gezinnen met oudere kinderen die weten hoe ze zich rond honden moeten gedragen en minder geschikt voor huishoudens waar de kinderen jonger zijn. Elke interactie tussen peuters en honden moet altijd worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat de dingen rustig blijven.

Als Pomchis van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze over het algemeen goed opschieten met andere honden die ze ontmoeten en als ze opgroeien met een kat in huis, zijn ze over het algemeen goede vrienden. Maar een Pomchi zou er niets van denken om elke andere kat die ze tegenkomen te achtervolgen als ze de kans krijgen.

Gezondheid van de Pomchi

De gemiddelde levensverwachting van een Pomchi is tussen de 12 en 18 jaar wanneer ze goed worden verzorgd en gevoed met een passend dieet van goede kwaliteit dat past bij hun leeftijd.

De Pomchi staat bekend om een aantal erfelijke gezondheidsproblemen die verband houden met hun ouder rassen, namelijk:

Pomeranians

 • Chiari-achtige misvorming en syringomyelie (SM) - sommige Poms zijn beoordeeld onder een KC/BVA-regeling nadat ze door een dierenarts zijn doorverwezen
 • Luxerende patella
 • Luchtpijpinstorting
 • Onvoldoende sluiting van de fontanel
 • Tandproblemen
 • Gebroken botten - vooral de voorpoten van een hond
 • Cataracten
 • Distichiasis
 • Hypothyreoïdie
 • Zwarte huidziekte, ook wel Alopecia X genoemd - elke hond die aan de aandoening lijdt of waarvan bekend is dat deze aan BSD heeft geleden, mag niet voor fokdoeleinden worden gebruikt

De fontanel van een Pomeranian mag niet open zijn wanneer ze volwassen zijn, hoewel de schedel van een 10 maanden oude puppy mogelijk nog niet volledig gesloten is. In januari 2014 werd het verplicht voor kampioenskeurmeesters om de schedel van een Pomeranian te controleren om te beoordelen of deze voldoende gesloten is, wat werd ingesteld als onderdeel van de KC Breed Watch.

Chihuahuas

 • Patella luxatie
 • Epilepsie
 • Hydrocefalus
 • Hypoglykemie - lage bloedsuikerspiegel
 • Ooginfecties en oogletsels
 • Oorproblemen
 • Puppy's worden geboren met een molera (fontanel)

Wat betreft vaccinaties?

Pomchi-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze worden verkocht, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor puppy's, als volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet onmiddellijk volledige bescherming zou hebben, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Het is daarom het beste om met een dierenarts te praten voordat u een definitieve beslissing neemt over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties, die bekend staan als boosters.

Wat betreft castratie en sterilisatie?

Veel dierenartsen raden tegenwoordig aan om te wachten tot honden iets ouder zijn voordat ze worden gecastreerd en gesteriliseerd, wat betekent dat ze meer volwassen zijn voordat ze de procedures ondergaan. Als zodanig adviseren ze om mannetjes te castreren en vrouwtjes te steriliseren wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn en soms zelfs wanneer een hond 12 maanden oud is.

Andere dierenartsen raden aan om honden te steriliseren en castreren wanneer ze 6 maanden oud zijn, maar nooit eerder, tenzij om medische redenen. Met dit gezegd zijn veel rassen verschillend en het is altijd raadzaam om dingen te bespreken met een dierenarts en vervolgens hun advies op te volgen over wanneer een hond gecastreerd of gesteriliseerd moet worden.

Wat betreft obesitasproblemen?

Net als andere rassen kunnen sommige Pomchi's gewichtstoename ervaren nadat ze zijn gecastreerd of gesteriliseerd en het is belangrijk om een oogje te houden op de taille van een hond voor het geval dat gebeurt. Als een hond begint aan te komen, is het belangrijk om hun dagelijkse calorie-inname aan te passen en de hoeveelheid lichaamsbeweging te verhogen die ze krijgen. Ook oudere honden zijn vatbaarder voor gewichtstoename en het is essentieel dat ze dienovereenkomstig worden gevoed en bewogen, omdat obesitas het leven van een hond met meerdere jaren kan verkorten. De reden hiervoor is dat het veel extra druk legt op de inwendige organen van een hond, inclusief het hart, wat fataal kan zijn.

Wat betreft allergieën?

Sommige Pomchi's zijn vatbaar voor allergieën en het is belangrijk dat een hond zo snel mogelijk een dierenarts ziet als er een opvlamt. Allergieën kunnen berucht moeilijk te genezen zijn en het vinden van de triggers kan uitdagend zijn. Met dit gezegd zou een dierenarts een hond met een allergie comfortabeler kunnen maken terwijl ze proberen de triggers te achterhalen, die het volgende kunnen omvatten:

 • Bepaalde hondenvoeders die hoge niveaus van granen en andere graanachtige vulstoffen bevatten
 • Luchtgedragen pollen
 • Huismijten
 • Omgeving
 • Vlooien- en tekenbeten
 • Chemicaliën die in alledaagse huishoudelijke schoonmaakproducten worden aangetroffen

Deelnemen aan gezondheidsprogramma's

Alle verantwoordelijke Pomchi-fokkers zouden ervoor zorgen dat hun dekreuen worden getest op bekende erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen die bekend zijn bij het ras door de volgende schema's te gebruiken:

 • Alle potentiële eigenaren en eigenaren moeten zich ervan bewust zijn dat Pomeranians nu bekend staan om te lijden aan syringomyelie (SM) en daarom moet elke hond die tekenen vertoont van lijden aan de aandoening door een dierenarts worden gezien, die dan zou beslissen of het nodig zou zijn om een hond door te verwijzen voor screening en beoordeling, wat kan worden uitgevoerd onder een KC/BVA-regeling.

Wat betreft ras-specifieke fokbeperkingen?

De Pomchi is geen door de Kennel Club erkend ras, dus er zijn geen specifieke fokbeperkingen van toepassing, maar alle fokkers zouden de fokrichtlijnen van de Kennel Club moeten volgen.

Wat betreft vereisten voor erkende fokkers?

Op dit moment zijn er geen vereisten voor erkende fokkers voor de Pomchi omdat het ras niet door de Kennel Club is geregistreerd, maar toekomstige eigenaren zouden fokkers moeten vragen naar relevante gezondheidsproblemen en tests om ervoor te zorgen dat ouderhonden zijn gescreend op de problemen die bekend zijn bij het ras.

Zorgen voor de Pomchi

Net als bij elk ander ras moeten Pomchi's regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief goed voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorg voor een Pomchi-puppy

Pomchi-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Verzorging van de Pomchi

Pomchis kunnen een dubbele of enkele vacht hebben met een mooie kraag rond hun nek. Ze hebben dagelijks een snelle borstelbeurt nodig om er goed uit te zien. Veel eigenaren laten echter graag hun honden 2 of 3 keer per jaar professioneel verzorgen, wat het gemakkelijker maakt om de boel netjes te houden tussen de bezoeken aan een trimsalon. Ze verharen het hele jaar door, vooral in het voorjaar en dan weer in de herfst, wanneer meestal vaker borstelen nodig is om alles bij te houden.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, voorkomen is vaak gemakkelijker dan genezen als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Pomchi

De Pomchi is een actieve, energieke, intelligente kleine hond en als zodanig hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkige, evenwichtige honden te zijn. Ze hebben minimaal 30 minuten lichaamsbeweging per dag nodig, met zoveel mogelijk tijd los van de lijn in een veilige omgeving. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Pomchi snel verveeld raken en zelfs beginnen met het vertonen van destructief gedrag in huis, wat hun manier is om de stress die ze voelen te verlichten.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze energieke, actieve honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten Pomchi-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat het niet laten springen van een hond op en neer van meubels of het op- en afgaan van de trap. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan resulteren in ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Pomchi

Als je een Pomchi-puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Pomchi-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Pomchi-puppy de volgende hoeveelheden per dag krijgen, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 29g tot 91g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 32g tot 100g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 33g tot 104g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 33g tot 104g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 28g tot 96g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 24g tot 88g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 24g tot 80g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 9 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Pomchi

Eenmaal volwassen moet een volwassen Pomchi een goed kwaliteitsdieet krijgen om hun goede gezondheid te behouden. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Pomchi de volgende hoeveelheden per dag krijgen:

 • Honden met een gewicht van 1,0 kg kunnen 24g tot 31g krijgen, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 2,5 kg kunnen 47g tot 62g krijgen, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 3,5 kg kunnen 54g tot 64g krijgen, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 4,5 kg kunnen 59g tot 67g krijgen, afhankelijk van de activiteit

Pomchi prijs

Als u op zoek bent om een Pomchi te kopen, zou u minstens €300 moeten betalen voor een goed gefokte gezonde puppy gefokt uit ouderhonden die op gezondheid zijn getest.

De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Pomchi in het noorden van Engeland zouden €14,76 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor de ultieme levenslange polis zou dit u €35,44 per maand kosten (offerte van februari 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen de €15 en €25 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Pomchi, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €600 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om een Pomchi te houden en te verzorgen tussen de €25 en €455 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte gezonde Pomchi-puppy.

Koopadvies

Wanneer u een puppy of hond bezoekt en koopt, zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

Pomchis worden steeds populairder als huisdier in het Verenigd Koninkrijk. Daarom kunnen puppy's vaak veel geld opbrengen, dus bij Pomchis zijn er specifieke adviesvragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Pomchi-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf van kopers voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw thuis te brengen. Potentiële kopers mogen nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en hun adres noteren.
 • Zoals eerder vermeld, worden Pomchi-puppy's steeds populairder als keuze zowel als metgezel als gezinsdier in het Verenigd Koninkrijk en fokken veel amateurfokkers/mensen vaak te vaak van een moeder om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Hoewel Pomchis niet bij Kennel Club geregistreerde fokkers zijn, zouden fokkers de richtlijnen van de Kennel Club moeten volgen die stellen dat een moeder slechts 4 nesten kan krijgen en een bepaalde leeftijd moet hebben om dit te doen. Iedereen die een Pomchi-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige eigenaren moeten zeer voorzichtig zijn bij het kopen van een extra kleine Pomchi vanwege de gezondheidsproblemen die gepaard gaan met hun kleinere formaat.
 • Toekomstige eigenaren moeten altijd vragen om de testresultaten van de ouderhonden te zien voordat ze een puppy van hen kopen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Pomchi honden te koop in 5581, Waalre - Advertentie 1
51
3 uur
Boost

Prachtige pomchi puppy's te koop

€ 1.050
PomchiLeeftijd: 3 weken2 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Zeer mooie pomchi pups te koop, geboren 28-06-2024. Ik heb de advertentie er al opgezet zodat ik zeker weet dat ze naar een goude mandje gaan, dit is voor ons erg belangrijk. Worden bij ons in huiseli
Nathalie K.
Waalre
Pomchi honden te koop in 9469, Schipborg - Advertentie 2
9
8 uur
Boost

Mooi lief pomchimeisje zoekt lieve baasjes

€ 600
PomchiLeeftijd: 8 weken1 Vrouwelijk
Heel mooi meisje zoekt een heel liefdevol huisje voor haar verdere leventje ze is superlief en krantzindelijk en zoekt dus personeel om haar te verzorgen en lief te hebben haar verdere leventje
Marisca K.
Zuidlaren
Pomchi honden te koop in 1602, Enkhuizen - Advertentie 3
28
13 uur
Boost

Pomchi pup, (Reutje). Mag verhuizen! 🐻

€ 750
PomchiLeeftijd: 9 weken2 Mannelijk
Op 15 mei heeft onze chihuahua Tosca (2,5 kilo) 2 pups gehad, alletwee reutjes. Genaamd Pietje en Beertje. Ze zijn in onze huiskamer geboren met mijn 2 kinderen en andere hondjes. Beertje heeft al een
Inge A.
Inge A.Id geverifieerd
Enkhuizen