Pointer

Levensduur12 - 14 jaar
GewichtMannelijk:25 - 34kgVrouwelijk:25 - 34kg
HoogteMannelijk:63 - 69cmVrouwelijk: 61 - 66cm
Stamboomja

Introductie van de Pointer

De Pointer is een hondenras dat afkomstig is uit Engeland. Het is een jachthond die veel wordt gebruikt bij de jacht op vogels. Het dier is snel en heeft een goed reukvermogen. Het ras wordt ook wel gebruikt als gezelschapshond. Een volwassen reu is ongeveer 66 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 61 centimeter. De voorouders van de Pointer zijn hoogstwaarschijnlijk een combinatie van Bull Terriërs, Bloedhonden en Windhonden geweest. Het is een oud ras dat rond 1600 regelmatig op tekeningen en schilderijen werd afgebeeld.

 

 Inzet:

 Dit ras is altijd al gebruikt als fanatieke jachthond. Het opvoeden van een Pointer is voor de meeste mensen niet makkelijk, de hond heeft een sterke eigen wil. Alleen deskundigen kunnen de Pointer makkelijk opvoeden.

 

 Karakter en gedrag:

 De Pointer neemt jagen erg serieus, en daar moet de baas op inspelen. Als de Pointer los wordt gelaten bestaat de kans dat de hond weg rent als het een spoor van wild ruikt. Het is een uitstekende hond voor een jager maar als gezinshond opvoeden is bijna alleen voor deskundigen haalbaar. Binnenshuis is het een vriendelijk en sociaal ras, naar vreemden in zijn territorium is de hond waaks maar niet agressief. De vacht heeft weinig verzorging nodig en verliest weinig haar.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Pointer honden te koop in 2988, Ridderkerk - Advertentie 1
4
3 weken

Pointer pups. Nog twee

€ 1.500
PointerLeeftijd: 9 weken
1 pointer pups, een teefje en een reutje. De vader en moeder zijn allebei hier. De vader hebben we in Engeland gekocht, uit de showlijn en is een forse pointer. De moeder komt uit Nederland. Is wat
Christien .Ridderkerk
Particulier
Pointer honden te koop in 2988, Ridderkerk - Advertentie 2
3

Pointer puppy’s

€ 1.500
PointerLeeftijd: 9 weken
Deze twee zijn nog te koop en hard aan een nieuw baasje toe. Bij interesse graag even bellen 0611436579 0180590184
Christien .Ridderkerk
Particulier
Pointer honden te koop in 2988, Ridderkerk - Advertentie 3
3
1 maand

Pointer pups

€ 1.500
PointerLeeftijd: 3 weken
Nog 2 puppy’s te koop. Pointers, 1 oranje teefje en een zwart reutje.
Christien .Ridderkerk
Particulier