Pointer

Levensduur12-14 jaar
GewichtMannelijk:26-34 kgVrouwelijk:25-32 kg
HoogteMannelijk:63-69 cmVrouwelijk:61-66 cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit Pointer?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Pointer

De Pointer is een hondenras dat afkomstig is uit Engeland. Het is een jachthond die veel wordt gebruikt bij de jacht op vogels. Het dier is snel en heeft een goed reukvermogen. Het ras wordt ook wel gebruikt als gezelschapshond. Een volwassen reu is ongeveer 66 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 61 centimeter. De voorouders van de Pointer zijn hoogstwaarschijnlijk een combinatie van Bull Terriërs, Bloedhonden en Windhonden geweest. Het is een oud ras dat rond 1600 regelmatig op tekeningen en schilderijen werd afgebeeld.

Inzet:

Dit ras is altijd al gebruikt als fanatieke jachthond. Het opvoeden van een Pointer is voor de meeste mensen niet makkelijk, de hond heeft een sterke eigen wil. Alleen deskundigen kunnen de Pointer makkelijk opvoeden.

Karakter en gedrag:

De Pointer neemt jagen erg serieus, en daar moet de baas op inspelen. Als de Pointer los wordt gelaten bestaat de kans dat de hond weg rent als het een spoor van wild ruikt. Het is een uitstekende hond voor een jager maar als gezinshond opvoeden is bijna alleen voor deskundigen haalbaar. Binnenshuis is het een vriendelijk en sociaal ras, naar vreemden in zijn territorium is de hond waaks maar niet agressief. De vacht heeft weinig verzorging nodig en verliest weinig haar.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Pointer honden te koop in Dantumadiel - Advertentie 1
6
1 maand

Engelse Pointer

€ 1.600
PointerLeeftijd: 4 maanden1 Vrouwelijk
Engelse Pointer, oudercombinatie voldoet aan het Verenigings Fok Reglement van de rasvereniging Nederlandse Pointer Club (NPC). Nog een wit/zwart teefje beschikbaar. Pups groeien in huis op. Beide ou
Marjan H.
Marjan H.
Damwâld