Plummer Terrier

Levensduur12 - 15 jaar
GewichtMannelijk:5 - 7kgVrouwelijk:5 - 7kg
HoogteMannelijk:32 - 36cmVrouwelijk: 28 - 34cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Plummer Terrier

Plummer Terriers worden zeer gewaardeerd om hun jachtvaardigheden en hoewel ze niet erkend worden als een ras door The Kennel Club, hebben deze charmante hardwerkende honden hun weg gevonden naar de harten en huizen van veel mensen, zowel hier in het VK als elders in de wereld. Ze zijn relatief nieuw in de hondenwereld, doordat ze zijn gecreëerd door het kruisen van Jack Russells, Fox Terriers, Beagles en Bull Terriers, met als eindresultaat een charmante, alerte, enthousiaste en loyale kleine hond die niets liever doet dan buiten werken met hun eigenaren.

Omdat de Plummer Terrier een van de minder bekende rassen is, kan het vinden van een betrouwbare fokker uitdagend zijn en iedereen die een huis wil delen met een Plummer Terrier zou hun interesse moeten registreren en op een wachtlijst moeten gaan om hiervan te kunnen genieten. Het goede nieuws is dat het wachten de moeite waard is, want Plummer Terriers zijn geweldig leuk om in de buurt te hebben.

Geschiedenis van de Plummer Terrier

Plummer Terriers werden oorspronkelijk gefokt om konijnen en ongedierte te jagen en kregen hun naam naar de man die het ras voor het eerst creëerde tijdens de jaren 1960. Zijn naam was Dr. David Brian Plummer en hij ontwikkelde het ras door gebruik te maken van Jack Russells, Fell Terriers, Fox Terriers, Beagles en Bull Terriers. Zijn passie voor jagen en terriër-rassen leidde hem tot een expert op het gebied van honden genetica, wat allemaal heeft geholpen bij de ontwikkeling van een hardwerkende intelligente terriër die de Plummer zou worden.

Hij introduceerde de Beagle in de mix in de jaren 1960 en de lijn die hij gebruikte was afkomstig uit de Verenigde Staten, een roodbruine "show-gefokte" lijn. In de loop der tijd werden andere kruisingen gebruikt, waaronder Fell Terriers die bekend stonden om hun uitstekende "werk" lijnen. In de loop der jaren is het ras verfijnd en door zorgvuldige selectieve fok door liefhebbers is de Plummer Terrier op alle fronten, inclusief uiterlijk, temperament en gezondheid, steeds sterker geworden.

In 1994 werd de Plummer Terrier Club of Great Britain opgericht. Echter, Plummer Terriers worden nog steeds niet erkend als ras door The Kennel Club (januari 2018), hoewel ze steeds populairder worden, niet alleen als werkende honden, maar ook als metgezellen en familiehuisdieren dankzij hun charmante uiterlijk en loyale, aanhankelijke zij het pittige karakter. Hoewel nieuw in de scene zijn Plummers zorgvuldig en selectief gefokt wat heeft geresulteerd in een ras dat al enkele jaren trouw is aan het type.

Met dit gezegd, zou iedereen die zijn huis wil delen met een Plummer zijn interesse moeten registreren bij fokkers en akkoord moeten gaan met op een wachtlijst te worden geplaatst, maar zoals eerder vermeld is het wachten de moeite waard omdat Plummers zo leuk zijn om in de buurt te hebben.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Plummer Terrier een kwetsbaar ras? Nee, maar iedereen die zijn huis wil delen met een Plummer zou zijn interesse moeten registreren bij fokkers om hiervan te kunnen genieten, omdat er elk jaar maar weinig goed gefokte gezonde puppy's beschikbaar zijn
 • Plummers houden ervan om in een werkomgeving te zijn en zijn echte "terriërs" die niets liever doen dan buiten zijn en iets opsporen
 • Zij zijn een van de nieuwste rassen die op het toneel zijn verschenen, maar krijgen nu een grote fanbase, zowel in een werk- als thuisomgeving
 • Traditioneel werd de staart van een Plummer altijd gecoupeerd, maar sinds de wet die het proces verbiedt van kracht werd in 2007, is staartcouperen nu illegaal, met uitzondering voor sommige werkende rassen en als een hond lijdt aan een soort gezondheidsprobleem dat vereist dat hun staarten worden gecoupeerd. De procedure moet worden goedgekeurd en geautoriseerd voordat deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde dierenarts

Uiterlijk van de Plummer Terrier

Hoogte bij de schoft: Reuen 32 - 36 cm Teven 28 - 34 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 5.5 - 7.5 kg Teven 5.5 - 7.5 kg

Plummers zijn kleine stevige en robuuste terriërs die altijd alert zijn en trots zijn op het lichaam van een echte "werk"hond. Ze hebben zeer flexibele ruggengraat en krachtige kaken. De poten zijn stevig en sterk zonder zwaar te zijn. Hun voeten zijn compact met mooi gevormde voetzoolkussens en sterke nagels. Hun borstkas biedt voldoende ruimte zonder te breed te zijn. Schouders zijn mooi gevormd en naar achteren gelegd.

Ze hebben brede koppen met een goede breedte tussen de oren van een hond die V-vormig zijn en hoog en ver uit elkaar geplaatst. Honden dragen hun oren dicht bij hun hoofd terwijl ze naar voren vallen. Stops zijn goed gedefinieerd en snuiten zijn sterk breed bij de neus met honden die een mooie taps toelopende kaak hebben. De ogen zijn amandelvormig en donkerbruin van kleur, waarbij Plummers altijd een alerte "klaar om te gaan" uitstraling hebben. Ze hebben een nauw schaargebit met strakke en donker gepigmenteerde lippen. De nek is van een mooie lengte en sterk, waarbij honden deze een beetje gebogen houden en soepel overgaan in de schouders.

Plummers hebben compacte lichamen en mooi veerkrachtige, goed naar achteren geplaatste ribben. De bovenlijn is recht en flexibel. Lendenen zijn sterk en soepel, waarbij honden een beetje opgetrokken zijn wat bijdraagt aan hun algehele evenwichtige uitstraling. Staarten zijn op gelijke hoogte met de bovenlijn van een hond en hellen een beetje naar beneden bij de achterhand van een hond. Honden dragen hun staarten hoog maar nooit overdreven. Achterpoten zijn recht, goed gespierd en sterk, met achtervoeten die klein, compact en rond van vorm zijn, met sterke voetzoolkussens, nagels en tenen.

Wat betreft hun vacht hebben Plummer Terriers een korte, strakke en extreem waterdichte vacht die een verscheidenheid aan kleurcombinaties kan hebben, waaronder de volgende:

 • Helderrode koperkleurige vacht

Plummers hebben een witte kraag of volledige witte cape die zich uitstrekt van hun hoofd tot hun staarten en hun hoofden moeten een effen rood/bruin zijn met een witte bles of dasmarkeringen.

Gang/beweging

Als een Plummer Terrier beweegt, doen ze dat met grote snelheid en doelgerichtheid, waarbij ze positieve stappen nemen en grote atletische vermogens tonen. Ze hebben een levendige, enthousiaste gang die altijd goed in balans en bezig is, terwijl ze tegelijkertijd een grote mate van soepele kracht tonen.

Fouten

Toekomstige eigenaren moeten voorzichtig zijn met eventuele puppy's of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in uiterlijk als in bouw, en dat extra kleine Plummers vaak met veel gezondheidsproblemen komen, dus deze kunnen het beste vermeden worden. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de puppy's die ze produceren van een goede grootte en bouw zijn en zou het fokken van extra kleine honden om deze redenen vermijden. Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

De Plummer Terrier is gefokt om een werkende hond te zijn en er is niets waar deze honden meer van genieten dan buiten iets te doen. Ze zijn niet alleen actief en energiek, maar ook zeer intelligent. Als zodanig moeten ze mentaal bezig gehouden worden, anders slaat de verveling snel toe. Ze zijn het meest geschikt voor mensen die op het platteland wonen en een actief buitenleven leiden. Ze zijn niet de beste keuze voor beginnende eigenaren omdat deze kleine honden moeten worden behandeld en getraind door mensen die bekend zijn met de specifieke behoeften van deze zeer intelligente en energieke terriers.

Een Plummer Terrier moet van jongs af aan goed gesocialiseerd worden en dit moet het introduceren van puppy's in veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en honden omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd, zodat ze opgroeien tot goed afgeronde, zij het levendige volwassen honden. Hun training moet zo vroeg mogelijk beginnen en in plaats van te proberen een Plummer te weerhouden van wat natuurlijk voor hen is, is het het beste om honden te trainen om te doen wat diep in hun psyche verankerd is.

Zonder voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie zou een Plummer Terrier snel ongewenst en destructief gedrag ontwikkelen in huis, zoals het opgraven van tapijten, meubels en alles wat ze kunnen vinden. Ze gedijen erop om bij mensen te zijn en als zodanig zullen ze waarschijnlijk lijden aan verlatingsangst als ze voor langere tijd aan hun lot worden overgelaten. Ze zijn het meest geschikt voor huishoudens waar ten minste één persoon meestal thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit lang alleen gelaten hoeven te worden.

Een Plummer Terrier is nooit gelukkiger dan wanneer ze weten wat hun plaats is in de roedel en naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding. Als ze niet weten wie de alfa-hond in een huishouden is, kunnen ze snel de rol van dominante hond op zich nemen, wat hen moeilijker maakt om mee te leven en te hanteren.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Plummer Terriers zijn niet de beste keuze voor beginnende hondeneigenaren, ook al zijn ze zo meegaand en op mensen gericht, en vinden ze niets leuker dan hun families te plezieren en te vermaken. De reden hiervoor is dat het slimme kleine honden zijn en daarom moeten worden behandeld en getraind door mensen die bekend zijn met dit type actieve, energieke en intelligente hond.

Hoe zit het met de prooidrift?

Plummers hebben een hoge prooidrift dankzij de "terrier" in hen en zullen graag achter alles aan rennen wat beweegt of probeert weg te rennen van hen. Daarom moet altijd voorzichtigheid worden betracht waar en wanneer een Plummer los kan rennen, vooral wanneer vee of wilde dieren in de buurt zijn.

Hoe zit het met speelsheid?

Plummers, net als alle andere terriers, zijn van nature zeer speels en genieten volop van allerlei interactieve spellen en hondensporten. Ze staan er ook om bekend een beetje ondeugend te zijn als de stemming er is en ze weten ook hoe ze hun zin kunnen krijgen.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Hoewel Plummers zeer aanpasbaar zijn, zijn ze beter geschikt voor mensen die in een landelijke omgeving wonen en die een zeer veilige achtertuin hebben waar ze zo vaak mogelijk kunnen rondlopen, omdat het zulke actieve, energieke terriers zijn.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Plummers vormen uiterst sterke banden met hun families en honden zijn nooit erg gelukkig als ze zich voor langere tijd alleen vinden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die thuis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit alleen zijn voor langere tijd, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis, wat een manier is voor een hond om stress te verlichten en zichzelf te vermaken. Het kan er ook toe leiden dat een Plummer onophoudelijk blaft om aandacht te krijgen.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Plummers staan erom bekend dat ze te veel van hun eigen stemgeluid houden, wat iets is dat voorzichtig moet worden aangepakt wanneer een hond nog jong is, zonder ze te laten schrikken. Ze staan echter niet bekend als "blafferig", ze geven gewoon graag hun mening wanneer ze kunnen.

Houden Plummer Terriers van water?

De meeste Plummers houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet deze nooit worden gedwongen om erin te gaan, omdat dit hen alleen maar bang zou maken. Met dit gezegd moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Plummer Terrier zonder lijn in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden omdat ze er niet op eigen kracht uit kunnen komen.

Zijn Plummer Terriers goede waakhonden?

Plummers zijn natuurlijke waakhonden omdat ze altijd alert zijn en graag betrokken zijn bij alles wat om hen heen gebeurt. Zelden zou een Plummer enige vorm van agressie tonen naar een vreemde, ze geven er de voorkeur aan afstand te houden en te blaffen als een manier om een eigenaar te waarschuwen voor wat er gaande is.

Intelligentie / trainbaarheid van de Plummer Terrier

Plummer Terriers zijn zeer slimme kleine honden die moeten worden behandeld en getraind door mensen die bekend zijn met de behoeften van dit type alerte en scherpe werkhond. Ze kunnen behoorlijk eigenwijs zijn, wat het trainen van hen een beetje uitdagend kan maken. Ze moeten weten wie de alfa-hond is in een huishouden om echt evenwichtige honden te zijn. Met dit gezegd, in de juiste handen en omgeving is een Plummer snel om nieuwe dingen te leren.

Het nadeel hiervan is dat ze net zo snel slechte gedragingen en gewoonten oppikken als goede. Als zodanig moet hun training niet alleen vroeg beginnen, maar moet deze consistent en altijd eerlijk zijn gedurende het leven van een hond, zodat ze weten wat er van hen wordt verwacht. Plummers zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze iets te doen krijgen, daarom zijn ze zo bereid om nieuwe dingen te leren.

Ze excelleren in veel hondensporten, waaronder activiteiten zoals flyball, behendigheid en gehoorzaamheid, omdat ze gedijen op de aandacht die ze krijgen tijdens hun training en het één-op-één contact dat ze hebben met hun eigenaars tijdens het concurreren. De sleutel tot succesvol trainen van een Plummer Terrier is om hun training zo interessant mogelijk te maken en te vermijden dat er te veel herhaling is. Het is ook een goed idee om de trainingssessies korter te houden, wat helpt om een hond meer gefocust te houden op wat er van hen wordt gevraagd.

Plummer Terrier-puppy's, net als alle puppy's, zijn ongelooflijk schattig en het is al te gemakkelijk om ze te verwennen, vooral wanneer ze voor het eerst in hun nieuwe huis aankomen. Echter, zodra een puppy zich heeft gevestigd en zich veilig voelt, moeten ze de grenzen en beperkingen worden getoond van wat acceptabel gedrag is en wat niet. Alle puppy's moeten hun plaats in de roedel worden geleerd en wie de alfa-hond is, wat betekent dat ze begrijpen wat een eigenaar van hen verwacht.

Plummers zijn intelligente terriers, zelfs als ze nog zo jong zijn, en ze kunnen al te snel slechte gewoonten en gedragingen oppikken. Dit kan leiden tot het ontwikkelen van het "kleine hond-syndroom", een eigenschap die het beste vermeden kan worden. Als zodanig moeten de eerste commando's die een Plummer-puppy zo vroeg mogelijk moet worden geleerd, als volgt zijn:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Plummer Terriers staan bekend om hun goede omgang met kinderen. Omdat ze soms een beetje opgewonden kunnen raken, is het echter het beste dat interacties tussen jongere kinderen en honden goed worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat het speeltijd niet te wild wordt, wat zou kunnen resulteren in een peuter die omver wordt gelopen en gewond raakt.

Als honden van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze over het algemeen goed opschieten met andere honden die ze ontmoeten, en als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, komen ze meestal goed overeen. Een Plummer zou echter niets ervan denken om andere katten weg te jagen die ze tegenkomen, omdat ze die als eerlijk spel beschouwen. Voorzichtigheid is geboden wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren vanwege hun sterke prooidrift, daarom is elk contact het beste te vermijden.

Gezondheid van de Plummer Terrier

De gemiddelde levensverwachting van een Plummer Terrier is tussen de 12 en 15 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een passend kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Plummer Terrier staat bekend als een gezonde, robuuste kleine hond, hoewel ze vatbaar kunnen zijn voor erfelijke gezondheidsproblemen die hun verschillende ouder rassen beïnvloeden. Als zodanig moeten alle dekreuen die worden gebruikt in een fokprogramma worden getest op de gezondheidsproblemen die de rassen in hun afstamming kunnen beïnvloeden.

Wat betreft vaccinaties?

Plummer-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze worden verkocht, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor puppy's zoals volgt:

 • 10-12 weken oud, rekening houdend met het feit dat een puppy niet onmiddellijk volledige bescherming zou hebben, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Het is daarom het beste om met een dierenarts te praten voordat een definitieve beslissing wordt genomen over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties die bekend staan als boosters.

Wat betreft castratie en sterilisatie?

Tegenwoordig raden veel dierenartsen aan om te wachten tot honden iets ouder zijn voordat ze worden gecastreerd en gesteriliseerd, wat betekent dat ze meer volwassen zijn voordat ze de procedures ondergaan. Als zodanig adviseren ze om mannetjes te castreren en vrouwtjes te steriliseren wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn en soms zelfs wanneer een hond 12 maanden oud is.

Andere dierenartsen raden aan om honden te steriliseren en castreren wanneer ze 6 maanden oud zijn, maar nooit eerder, tenzij om medische redenen. Met dit gezegd zijn veel rassen verschillend en het is altijd raadzaam om dingen te bespreken met een dierenarts en vervolgens hun advies op te volgen over wanneer een hond gecastreerd of gesteriliseerd moet worden.

Wat betreft obesitasproblemen?

Sommige Plummers komen aan nadat ze zijn gecastreerd of gesteriliseerd en het is belangrijk om een oogje te houden op de taille van een hond voor het geval dat gebeurt. Als een hond begint aan te komen, is het belangrijk om hun dagelijkse calorie-inname aan te passen en de hoeveelheid lichaamsbeweging te verhogen die ze krijgen. Ook oudere honden zijn vatbaarder voor gewichtstoename en het is essentieel dat ze dienovereenkomstig worden gevoed en bewogen omdat obesitas het leven van een hond met meerdere jaren kan verkorten. De reden hiervoor is dat het veel extra druk legt op de inwendige organen van een hond, inclusief het hart, wat fataal kan zijn.

Wat betreft allergieën?

Sommige Plummers zijn vatbaar voor allergieën en het is belangrijk dat een hond zo snel mogelijk een dierenarts ziet als er een opvlamt. Allergieën kunnen berucht moeilijk te genezen zijn en het vinden van de triggers kan uitdagend zijn. Met dit gezegd zou een dierenarts een hond met een allergie comfortabeler kunnen maken terwijl ze proberen de triggers te achterhalen, die het volgende kunnen omvatten:

 • Bepaalde hondenvoeders die hoge niveaus van graan of andere graansoorten bevatten
 • Luchtgedragen pollen
 • Huismijten
 • Omgeving
 • Vlooien- en tekenbeten
 • Chemicaliën die worden aangetroffen in alledaagse huishoudelijke schoonmaakproducten

Deelnemen aan gezondheidsprogramma's

Alle verantwoordelijke Plummer Terrier-fokkers zouden ervoor zorgen dat ouder rassen worden getest op bekende erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen die bekend zijn om het ras te beïnvloeden door de volgende programma's te gebruiken:

Wat betreft ras-specifieke fokbeperkingen?

Omdat de Plummer geen door de KC erkend ras is, zijn er geen ras-specifieke fokbeperkingen van toepassing voor het ras volgens de richtlijnen van de Kennel Club. Fokkers moeten echter het advies en de aanbevelingen volgen zoals uiteengezet door de Kennel Club voor alle rassen.

Wat betreft Vereisten voor Verzekerde Fokkers?

Voorlopig is de Plummer Terrier geen erkend ras van de Kennel Club en zijn er dus geen vereisten voor Verzekerde Fokkers. Toekomstige eigenaren moeten echter altijd contact opnemen met verantwoordelijke fokkers wanneer ze overwegen een Plummer-puppy te kopen.

Zorgen voor de Plummer Terrier

Net als bij elk ander ras hebben Plummer Terriers regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Plummer Terrier puppy

Plummer Terrier-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze zich daar kunnen terugtrekken wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en om een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Plummer Terrier

Plummer Terriers zijn gemakkelijk te onderhouden op het gebied van verzorging dankzij hun korte, gladde en strakke vachten. Een wekelijkse of tweewekelijkse borstelbeurt is alles wat nodig is om hun vachten in goede conditie te houden. Ze verharen het hele jaar door, vooral meer tijdens de lente en dan weer in de herfst wanneer vaker borstelen meestal nodig is om alles bij te houden en dood en los haar uit de vacht van een hond te verwijderen.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer zich ophoopt in de oren van een hond, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Plummer Terrier

De Plummer Terrier is een hond met veel energie en intelligentie en daarom hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkige en evenwichtige honden te zijn. Ze hebben minstens 1 uur lichaamsbeweging per dag nodig, met zoveel mogelijk tijd zonder riem. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Plummer snel verveeld raken en zelfs enkele destructieve gedragingen kunnen vertonen in huis, wat hun manier is om eventuele stress die ze ervaren te verlichten.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must, met zoveel mogelijk tijd zonder riem. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze honden met een hoog prooi-energieniveau binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen kunnen komen, gezien het feit dat Plummers expertgravers zijn.

Met dit gezegd moeten Plummer-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit betekent ook dat je een hond niet op en neer laat springen van meubels of de trap op en af laat gaan. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Plummer Terrier

Als je een Plummer Terrier puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagproblemen te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat aan al hun voedingsbehoeften voldoet. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Plummer Terrier puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Plummer-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 48g tot 102g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 54g tot 118g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 55g tot 124g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 55g tot 125g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 47g tot 124g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 40g tot 112g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 39g tot 100g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 39g tot 89g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 39g tot 88g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 11 maanden oud is, kan hij volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Plummer Terrier

Zodra een volwassen Plummer Terrier volledig volgroeid is, moet hij een goed kwaliteitsdieet krijgen om hun goede gezondheid te behouden. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Plummer de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 5,5 kg kunnen 80g tot 93g krijgen, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 6 kg kunnen 92g tot 106g krijgen, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 7,5 kg kunnen 103g tot 119g krijgen, afhankelijk van de activiteit

Plummer Terrier prijs

Als u op zoek bent om een Plummer Terrier te kopen, moet u uw interesse registreren bij fokkers en akkoord gaan om op een wachtlijst te worden geplaatst omdat er elk jaar maar heel weinig puppy's worden gefokt en geregistreerd bij The Kennel Club. U zou minstens €500 moeten betalen voor een goed gefokte gezonde puppy.

De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Plummer Terrier in noord-Engeland zouden €21,52 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €43,45 per maand kosten (offerte van juli 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen de €20 en €30 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Plummer, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €800 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om voor een Plummer Terrier te zorgen en te zorgen tussen de €50 en €80 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte gezonde Plummer Terrier puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. Je kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat je de puppy met zijn moeder moet zien en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Plummer Terriers, hoewel niet zo bekend als andere terriërrassen, hebben de afgelopen jaren een grote fanbase gevonden in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat gezonde, goed gefokte puppy's vaak veel geld kunnen opbrengen. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen voor Plummers bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op je hoede voor online oplichting en hoe je deze kunt vermijden. Je kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Plummer Terrier-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw thuis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. Je moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld, worden Plummers steeds populairder als metgezellen en gezinsdieren in het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met een moederhond om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Hoewel het geen door de KC erkend ras is (januari 2018), moeten alle fokkers de fokrichtlijnen van de Kennel Club volgen, die stellen dat een moederhond slechts 4 nesten kan krijgen en dat ze een bepaalde leeftijd moet hebben om dit te doen. Iedereen die een Plummer-puppy wil kopen, moet zeer zorgvuldig nadenken over van wie ze hun puppy kopen en altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige eigenaren moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen van de aanschaf van een extra kleine puppy, omdat ze maar al te vaak lijden aan zeer ernstige gezondheidsproblemen en geen verantwoordelijke fokker opzettelijk honden zou fokken die te klein zijn.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Franse Bulldog honden te koop in 7885, Nieuw-Dordrecht - Advertentie 1
11
1 minuut

✨Prachtige Franse bulldog pups✨ ouders gekeurd

€ 1.750
Franse BulldogLeeftijd: 9 weken2 Mannelijk
Bij ons is een schitterend nestje kleine clowntjes geboren of terwijl.... Franse bulldog pups. Er zijn nog 2 pups opzoek na een eigen huisje 🏡 Een merle reu Een choco reu Zowel vader als moeder op
J O.
Nieuw-Dordrecht
Golden Retriever honden te koop in 4881, Zundert - Advertentie 2
6
1 minuut
Boost

Golden retrieverpups met ouders te zien

€ 1.250
Golden RetrieverLeeftijd: 4 weken4 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Wij familiekennel Meerhof hebben nu blonde golden retrieverpups ,er zijn nog reutjes en teefjes vrij U kan ze al komen bezoeken en er eventueel eentje reserveren Wij wonen 10 minuten van breda Voor me
Meerhof
Zundert
Kruising honden ter adoptie in 2983, Ridderkerk - Advertentie 3
11
12 minuten
Boost

Nala een beauty

€ 295
KruisingLeeftijd: 1 jaar1 Vrouwelijk
Nala lijkt op een zilver grijs keeshondje, lief en aanhankelijk, ze kijkt wel even de kat uit de boom, maar daarna is het een super hondje. Nala is ongeveer 35 cm en zeer leuk om te zien.
marry s.
Ridderkerk