Norwich Terriër

Levensduur12 - 16 jaar
GewichtMannelijk:4,5-5,5 kgVrouwelijk:4-5 kg
HoogteMannelijk:25 cmVrouwelijk:25 cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit Norwich Terriër?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Norwich Terriër

De Norwichterriër is een hondenras dat afkomstig is uit Engeland. Het ras behoort tot de Terriërs en is sterk verwant aan de Norfolkterriër. Tot 1963 werden de honden met staande oren en met hangende oren Norwichterriër genoemd. Na 1963 werd dit ras opnieuw ingedeeld. De honden met staande oren bleven Norwichterriërs en die met hangende oren werden Norfolkterriërs. Oorspronkelijk was het dier vooral in gebruik voor de bestrijding van ratten, muizen en konijnen, tegenwoordig is het meestal in gebruik als gezelschapshond. Een volwassen dier is ongeveer 26 centimeter hoog.

Inzet:

Dit ras werd gebruikt met als doel het bestrijden van muizen en ratten op o.a. boerderijen. Tegenwoordig wordt deze Terriër als gezellige gezinshond aangeschaft.

Opvoeding en gedrag:

De Norwich Terriër is zeer makkelijk op te voeden en voelt zich overal thuis. Naast de dagelijkse wandelingen hoeft de hond geen extra beweging, af en toe spelen vind de hond wel erg leuk. Tegen bekenden is de hond vriendelijk en aanhankelijk, in zijn territorium is de hond waaks maar blaft niet overdreven veel. De vacht heeft weinig onderhoud nodig en verliest niet veel haar.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Norwich Terriër honden te koop in 1775, Middenmeer - Advertentie 1
4
1 week

Norwich Terrier pup (teefje)

€ 2.500
Norwich TerriërLeeftijd: 5 weken3 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
We hebben nog één teefje beschikbaar uit ons nestje geboren op 14 januari 2024. Onze pups groeien op in huis en komen al vroeg in aanraking met onze andere honden en katten. Beide ouders hebben in ver
Elena K.Id geverifieerd
Slootdorp