Northern Inuit

Levensduur12 - 14 jaar
GewichtMannelijk:36 - 50kgVrouwelijk:36 - 50kg
HoogteMannelijk:58 - 81cmVrouwelijk: 58 - 71cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Northern Inuit

De Northern Inuit is een relatief nieuw ras dat voor het eerst werd ontwikkeld in de jaren 1980 in het Verenigd Koninkrijk. In de korte tijd dat deze knappe honden rond zijn geweest, hebben ze niet alleen hier in het Verenigd Koninkrijk, maar ook elders in de wereld populariteit verworven. Met dit gezegd, zou iedereen die zijn huis wil delen met een van deze knappe honden zijn interesse moeten registreren bij fokkers en akkoord moeten gaan met op een wachtlijst te worden geplaatst omdat er elk jaar maar weinig goed gefokte puppy's beschikbaar zijn.

De Northern Inuit lijkt misschien erg op een wolf, maar ze zijn helemaal niet verwant en ze zijn geweldige metgezellen en gezinsdieren voor mensen die de tijd hebben om zich te wijden aan een actieve, intelligente honden metgezel. Als zodanig is een Northern Inuit niet de beste keuze voor beginnende hondenbezitters.

Geschiedenis van de Northern Inuit

De Northern Inuit verscheen voor het eerst op het toneel in de late jaren 1980 toen ze werden ontwikkeld door een fokker in het Verenigd Koninkrijk genaamd Eddie Harrison. Hij wilde een hond creëren met wolfachtige looks die een trouwe en loyale metgezel zou zijn. Verschillende rassen werden in de mix geïntroduceerd, waaronder de Siberische Husky, de Alaskan Malamute en de Duitse Herder. Het resultaat was de Northern Inuit die precies bleek te zijn wat de fokker wilde creëren.

Sinds de ontwikkeling van de Northern Inuit worden deze knappe honden nu ook gefokt in andere delen van de wereld dan hier in het Verenigd Koninkrijk en hebben ze dankzij hun wilde uiterlijk en zachte, loyale aard aan populariteit gewonnen bij veel mensen. De afgelopen 20 jaar hebben veel fokkers, waaronder de Northern Inuit Society of Great Britain, zorgvuldig en selectief NIs gefokt met andere Northern Inuits zonder uitkruising naar andere rassen. Het resultaat is een hond die zeer zeker een ras is met zijn eigen specifieke kenmerken en uiterlijk.

Op een gegeven moment werden Northern Inuits alleen gefokt in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, maar sinds 2014 betekent de populariteit van het ras dat fokkers nu ook in andere landen van de wereld te vinden zijn, waaronder de VS, Europa en Zuid-Afrika. Met dit gezegd te hebben, kan het nog steeds een uitdaging zijn om fokkers te vinden en iedereen die zijn huis wil delen met een Northern Inuit zou op een wachtlijst moeten gaan om hiervan te kunnen genieten.

De Northern Inuit wordt tot op heden niet erkend als ras door The Kennel Club of andere internationale rasorganisaties. Veel lokale rasclubs zijn echter opgericht in verschillende landen van de wereld met als einddoel het standaardiseren van het ras.

Uiterlijk van de Northern Inuit

Hoogte bij de schoft: Reuen 58 - 81 cm Teven 58 - 71 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 36 - 50 kg Teven 25 - 38 kg

De Northern Inuit is gefokt om eruit te zien en te bewegen als hun wilde wolfscousins, hoewel er geen wolf-DNA in hun bloed zit. Ze zijn atletisch, slank en middelgrote honden met zeer weerbestendige vachten. Hun hoofden zijn mooi in verhouding met de rest van hun lichaam, met honden die licht gewelfde schedels hebben die nooit te breed zijn. Hun snuiten zijn sterk met platte wangen en lopen geleidelijk taps toe naar de neus, die meestal zwart van kleur is, hoewel sommige honden een "sneeuwneus" kunnen hebben, wat acceptabel is. Ze hebben een lichte stop die nooit te uitgesproken is en brede grote neusgaten, met strak passende lippen die zwart van kleur zijn.

De Northern Inuit heeft een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden overlappen. De oren staan vrij ver uit elkaar en zijn nooit te laag of te groot, en honden dragen ze rechtop. Ze hebben ovaalvormige ogen die een beetje schuin staan en van elke kleur kunnen zijn. Ze hebben gespierde, sterke nekken met goed gedefinieerde nekken.

De Northern Inuit heeft platte schouders en sterke rechte voorpoten met een goede hoeveelheid bot. Hun voeten zijn ovaalvormig met open, goed geknikte tenen en stevige zwarte kussentjes die mooi met haar zijn bekleed. Ze hebben slanke lichamen met mooie rechte bovenlijnen, lange ribben en korte diepe lendenen. Hun buiken zijn niet te sterk opgetrokken, maar net genoeg om bij te dragen aan het algehele slanke atletische uiterlijk van een hond. De kruizen zijn vrij kort en breed, met staarten die een voortzetting zijn van het kruis. Honden dragen hun staarten rechtop als ze alert of opgewonden zijn, maar in de vorm van een sikkel als ze in beweging zijn. Hun achterhand is sterk en slank, met honden die goed gespierde achterpoten hebben met goed ontwikkelde eerste en tweede dijen. Achterpoten zijn ovaalvormig, waarbij sommige honden vijf tenen en hubertussen hebben.

Wat betreft hun vacht heeft de Northern Inuit een extreem dichte weerbestendige dubbele vacht die bestaat uit een grovere bovenvacht en een veel zachtere ondervacht. Het haar in de nek van een hond en op de achterkant van hun poten is langer en vormt een kraag en broek. Staarten zijn goed bedekt met haar, waardoor ze een pluizig uiterlijk hebben. De meest voorkomende kleuren zijn onder andere:

 • Zuiver wit
 • Elke kleur Sable van Grijs of Abrikoos tot puur zwart

Honden kunnen witte gezichten hebben, ongeacht de kleur van hun vacht, en ze kunnen maskers of kapachtige markeringen op hun gezichten hebben, mits hun vachten niet wit zijn. Elke witte vlek op de poten en voeten van een hond moet geleidelijk zijn.

Gang/beweging

Als een Northern Inuit beweegt, doen ze dat met een doelgerichte, verreikende en gemakkelijke pas, waarbij ze veel terrein bestrijken.

Fouten

Toekomstige NI-eigenaren moeten voorzichtig zijn met puppies of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in hun uiterlijk als in hun bouw. Een verantwoordelijke fokker zou altijd zorgen dat de puppies die ze produceren van een goede grootte en bouw zijn, en zou ervoor zorgen dat ouderhonden zijn getest op relevante erfelijke aandoeningen die de soort kunnen beïnvloeden.

Andere fouten zijn onder andere krullende staarten, enkele of lange vachten, evenals honden met inkt gemarkeerde of zwart-en-tan gekleurde vachten. Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

De Noordelijke Inuit is een vriendelijke, extraverte en kalme hond, ook al lijken ze veel op hun wilde wolfscousins. Ze zijn van nature erg op mensen gericht en houden niets meer van dan in het gezelschap van mensen te zijn, zozeer zelfs dat ze vaak last kunnen hebben van verlatingsangst wanneer ze zich alleen gelaten vinden voor welke periode dan ook. Daarom zijn ze het meest geschikt voor mensen die bekend zijn met hun specifieke behoeften en in huishoudens waar meestal één persoon thuis blijft wanneer iedereen anders het huis uit is.

Ze vormen sterke banden met hun eigenaars en gedijen in een gezinsomgeving, hoewel de Noordelijke Inuit niet de beste keuze is in huishoudens waar de kinderen erg jong zijn. De reden hiervoor is dat ze een beetje onstuimig kunnen zijn tijdens het spelen, wat zou kunnen resulteren in een hond die per ongeluk een peuter omver duwt.

Ze zijn zeer intelligent en in de juiste handen en omgeving is de Noordelijke Inuit zeer gemakkelijk te trainen omdat ze graag behagen. Ze staan echter bekend om hun koppige karakter, wat een andere reden is waarom ze niet de beste keuze zijn voor beginnende eigenaars, omdat deze slimme honden moeten worden behandeld en getraind door mensen die hun specifieke behoeften begrijpen.

Intelligentie / trainbaarheid van de Northern Inuit

De Noordelijke Inuit is een intelligente hond en een die vaak een meer dominante kant van hun aard kan laten zien als ze niet leren hun plaats in de roedel te kennen. Hun training moet beginnen zodra de puppy's in hun nieuwe huis aankomen, wanneer ze de basis en grenzen moeten worden bijgebracht. Zodra ze volledig zijn gevaccineerd, kan hun training serieus beginnen en een goede manier om dit te doen is door een Noordelijke Inuit in te schrijven voor puppylessen. Dit is niet alleen een geweldige manier om een hond te socialiseren, maar het is ook de beste manier om hun opleiding te starten in een veilige en gecontroleerde omgeving, omringd door andere honden en mensen.

De sleutel tot succesvol trainen van een van deze slimme honden is om de trainingssessies kort en zeer interessant te maken. Dit helpt honden zich meer te concentreren op wat er van hen wordt gevraagd. Een Noordelijke Inuit zou het moeilijk vinden om zich te concentreren wanneer een trainingssessie lang en te repetitief is, wat kort gezegd betekent dat het moeilijker kan zijn om ze te trainen. Ze zijn van nature vrij gevoelige honden en reageren daarom niet goed op enige vorm van harde correctie of zwaardere trainingsmethoden.

Zij reageren goed op positieve bekrachtiging, wat altijd het beste naar boven brengt bij deze slimme knappe honden. Sommige Noordelijke Inuits worden gebruikt als PAT- en hulpdieren dankzij hun goede aard en intelligentie. Ze gedijen erop om bezig te worden gehouden en genieten van activiteiten zoals wandelen, behendigheid, steppen en canicross, waar ze allemaal bijzonder goed in zijn.

Net als alle puppy's zijn NIs ongelooflijk schattig en het is al te gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in een nieuw huis aankomen. Maar zodra een puppy is gesetteld, is het belangrijk om regels vast te stellen zodat ze begrijpen wat acceptabel gedrag is en wat niet. NI-puppy's groeien snel op tot indrukwekkende grote honden, dus het is belangrijk dat hun opleiding vroeg begint, wat kort gezegd betekent dat eigenaren altijd vanaf het begin moeten beginnen door regels en grenzen zo vroeg mogelijk vast te stellen. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

De Noordelijke Inuit staat bekend als een geweldige keuze als gezinsdier. Echter, ze zijn niet de beste keuze voor gezinnen met zeer jonge kinderen vanwege hun grootte en het feit dat ze nogal onstuimig kunnen zijn tijdens het spelen, wat zou kunnen resulteren in een hond die per ongeluk een peuter omver duwt. Ze zijn geschikt voor gezinnen waar de kinderen ouder zijn en dus weten hoe ze zich rond honden moeten gedragen.

Van nature sociale honden, de Noordelijke Inuit kan over het algemeen goed opschieten met andere honden, vooral als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn. Echter, voorzichtigheid is geboden wanneer ze in de buurt zijn van kleine dieren en huisdieren, waaronder katten, vanwege hun sterke prooidrift en het feit dat een Noordelijke Inuit ze misschien gewoon als "eerlijk spel" ziet met rampzalige gevolgen. Daarom is elk contact het beste te vermijden.

Gezondheid van de Northern Inuit

De gemiddelde levensverwachting van een Noordelijke Inuit is tussen de 12 en 14 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een passend goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Net als veel andere rassen staat de NI bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het de moeite waard is om te weten als je van plan bent om je huis te delen met een van deze actieve en knappe honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

Hoe zit het met vaccinaties?

NI-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze verkocht werden, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor puppy's zoals volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet meteen volledige bescherming zou hebben, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat je een definitieve beslissing neemt over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties die bekend staan als boosters.

Hoe zit het met castratie en sterilisatie?

Veel dierenartsen raden tegenwoordig aan om te wachten tot honden iets ouder zijn voordat ze gecastreerd of gesteriliseerd worden, wat betekent dat ze meer volwassen zijn voordat ze de procedures ondergaan. Daarom adviseren ze om mannetjes te castreren en vrouwtjes te steriliseren wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn en soms zelfs wanneer een hond 12 maanden oud is.

Andere dierenartsen raden aan om honden te steriliseren en castreren wanneer ze 6 maanden oud zijn, maar nooit eerder tenzij om medische redenen. Met dit gezegd zijn veel rassen anders en is het altijd raadzaam om dingen te bespreken met een dierenarts en dan hun advies op te volgen over wanneer een hond gecastreerd of gesteriliseerd moet worden.

Hoe zit het met obesitasproblemen?

Net als andere honden kunnen NIs aankomen nadat ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, hoewel dit gezien hun lichte atletische bouw niet altijd het geval is. Het is echter belangrijk om een oogje te houden op de taille van een hond voor het geval dat ze dat wel doen. Als een hond begint aan te komen, is het belangrijk om hun dagelijkse calorie-inname aan te passen en de hoeveelheid lichaamsbeweging te verhogen die ze krijgen. Ook oudere honden zijn vatbaarder voor gewichtstoename en het is essentieel dat ze dienovereenkomstig worden gevoed en bewogen omdat obesitas het leven van een hond met meerdere jaren kan verkorten. De reden hiervoor is dat het veel extra druk legt op de inwendige organen van een hond, inclusief het hart, wat fataal kan zijn.

Hoe zit het met allergieën?

Sommige Noordelijke Inuits lijden aan allergieën, waarbij ze ook last kunnen hebben van gevoelige spijsverteringssystemen en het is belangrijk dat een hond zo snel mogelijk een dierenarts ziet als er een opvlamt. Allergieën kunnen berucht moeilijk te verhelpen zijn en het vinden van de triggers kan een uitdaging zijn. Met dit gezegd zou een dierenarts een hond met een allergie comfortabeler kunnen maken terwijl ze proberen de triggers te achterhalen, die het volgende kunnen omvatten:

 • Bepaalde hondenvoeders die hoge niveaus van graan en andere graansoorten bevatten
 • Luchtgedragen pollen
 • Huismijten
 • Omgeving
 • Vlooien- en tekenbeten
 • Chemicaliën die in alledaagse huishoudelijke schoonmaakproducten worden aangetroffen

Deelnemen aan gezondheidsprogramma's

Alle verantwoordelijke Noordelijke Inuit-fokkers zouden ervoor zorgen dat hun dekreuen getest worden op bekende erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen, waaronder:

Hoe zit het met ras-specifieke fokbeperkingen?

Er zijn geen ras-specifieke fokbeperkingen voor de Noordelijke Inuit omdat het ras op dit moment niet erkend wordt door de Kennel Club (januari 2018).

Hoe zit het met de eisen van erkende fokkers?

De Noordelijke Inuit wordt niet erkend door de KC en als zodanig zijn er geen eisen voor erkende fokkers. Toch moeten toekomstige eigenaren er altijd voor zorgen dat fokkers de adviezen van de Kennel Club volgen als het gaat om fokpraktijken.

Zorgen voor de Northern Inuit

Net als bij elk ander ras moeten Noordelijke Inuits regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief goed voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Noordelijke Inuit puppy

NI-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze zich daar kunnen terugtrekken wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Northern Inuit

De Northern Inuit heeft een dikke dubbele vacht die bestaat uit een ruwere bovenvacht en een veel zachtere ondervacht. Ze zijn echter niet zo veeleisend op het gebied van verzorging en moeten idealiter slechts een paar keer per week worden geborsteld om dood en los haar uit hun vacht te verwijderen. Ze verharen het hele jaar door, vooral in het voorjaar en dan weer in de herfst wanneer vaker borstelen meestal nodig is om alles bij te houden. Het is een goed idee om in de gaten te houden hoeveel haar er tussen de kussentjes van de poten van een hond groeit en om het te knippen als het te lang wordt, vooral tijdens de nattere en modderigere wintermaanden.

Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond blijft zitten, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Northern Inuit

De Noordelijke Inuit, zoals eerder vermeld, is een intelligente en energieke hond, maar in tegenstelling tot andere Spitz-type honden hebben ze geen overmatige lichaamsbeweging nodig. Desalniettemin hebben ze nog steeds dagelijkse wandelingen nodig om echt gelukkige en evenwichtige honden te zijn. Idealiter zouden ze elke dag tot 1 uur lichaamsbeweging moeten krijgen en omdat ze zo intelligent zijn, moet de Noordelijke Inuit dagelijks voldoende stimulatie krijgen om verveling te voorkomen.

In de juiste handen en omgeving zijn deze honden gemakkelijk te trainen en ze houden van de individuele aandacht die ze krijgen wanneer ze worden getraind. Sommige honden worden getraind in behendigheid, flyball en andere hondensporten waarin ze uitblinken omdat ze gedijen in het gezelschap van hun eigenaren en graag dingen doen, of het nu gaat om wedstrijden of gewoon wandelen door het platteland.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere wandeling in de middag is een must. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem stevig zijn om deze nieuwsgierige en energieke honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen belanden, gezien het feit dat Noordelijke Inuits zeer goede ontsnappingskunstenaars zijn.

Met dit gezegd moeten NI-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat ook het voorkomen dat een hond op en neer springt van meubels of de trap op en af gaat. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Northern Inuit

Als je een Noordelijke Inuit-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen. De Noordelijke Inuit kan soms last hebben van een gevoelige maag, iets waar eigenaren rekening mee moeten houden bij het proberen hun dieet om welke reden dan ook te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Het is vermeldenswaard dat sommige NIs bekend staan om vrij gevoelige magen, wat kort gezegd betekent dat ze het over het algemeen beter doen wanneer ze een rauw voedseldieet krijgen of hoogwaardige brokken, mits het eiwitgehalte hoog is.

Voedingsgids voor een Noordelijke Inuit-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een NI-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 286g tot 310g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 365g tot 412g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 400g tot 445g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 454g tot 515g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 505g tot 577g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 506g tot 579g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 471g tot 544g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 440g tot 511g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 402g tot 478g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 11 maanden oud - 365g tot 449g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 12 maanden oud - 363g tot 422g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 13 maanden oud - 360g tot 419g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 14 maanden oud - 357g tot 415g, afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 15 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Noordelijke Inuit

Eenmaal volwassen moet een volwassen Noordelijke Inuit een goed kwaliteitsdieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen NI de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 25 kg kunnen 332g tot 443g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 36 kg kunnen 352g tot 463g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 38 kg kunnen 381g tot 501g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 50 kg kunnen 402g tot 521g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Northern Inuit prijs

Als u op zoek bent om een Noordelijke Inuit te kopen, moet u uw interesse registreren bij fokkers en akkoord gaan om op een wachtlijst te worden geplaatst omdat er maar heel weinig puppy's per jaar worden gefokt. U zou minimaal €500 moeten betalen voor een goed gefokte puppy. De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Noordelijke Inuit in noordelijk Engeland zouden €23,22 per maand bedragen voor een basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €48,11 per maand kosten (offerte van januari 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen de €40 en €50 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een NI, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1000 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Noordelijke Inuit tussen €70 en €110 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een verantwoord en goed gefokte Noordelijke Inuit puppy van gezond geteste ouderhonden.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u de puppy met zijn moeder moet zien en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

In de afgelopen jaren is de Northern Inuit een populaire gezins- en gezelschapshond geworden, zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen voor het kopen van een puppy van de Northern Inuit, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Northern Inuit-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf van kopers voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers mogen nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Northern Inuits worden steeds populairder in het Verenigd Koninkrijk en als zodanig zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met Northern Inuit om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Hoewel de Northern Inuit geen door de Kennel Club erkend ras is, moeten alle fokkers de adviezen en aanbevelingen van de Kennel Club volgen, die stellen dat een moeder slechts 4 nesten kan krijgen en een bepaalde leeftijd moet hebben om dit te doen. Iedereen die een Northern Inuit-puppy wil kopen, moet zeer zorgvuldig nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige eigenaren moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen om een Northern Inuit uit het buitenland te kopen en moeten altijd aan fokkers vragen om bewijs dat ouderhonden zijn getest op de relevante erfelijke aandoeningen die het ras kunnen beïnvloeden voordat ze zich verbinden om een puppy van hen te kopen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Pitbull Terriër honden te koop in 4551, Sas van Gent - Advertentie 1
11
2 minuten

American pitbull terriër

Pitbull TerriërLeeftijd: 1 week6 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Rednose puppy’s op zoek naar een thuis , moeder en vader zijn aanwezig en in familiale kring opgevoed
Kevin D.
Gent
Golden Retriever honden te koop in 4881, Zundert - Advertentie 2
6
5 minuten
Boost

Golden retrieverpups met ouders te zien

€ 1.250
Golden RetrieverLeeftijd: 5 weken4 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Wij familiekennel Meerhof hebben nu blonde golden retrieverpups ,er zijn nog reutjes en teefjes vrij U kan ze al komen bezoeken en er eventueel eentje reserveren Wij wonen 10 minuten van breda Voor me
Meerhof
Zundert
Kruising honden ter adoptie in 2983, Ridderkerk - Advertentie 3
11
16 minuten
Boost

Nala een beauty

€ 295
KruisingLeeftijd: 2 jaar1 Vrouwelijk
Nala lijkt op een zilver grijs keeshondje, lief en aanhankelijk, ze kijkt wel even de kat uit de boom, maar daarna is het een super hondje. Nala is ongeveer 35 cm en zeer leuk om te zien.
marry s.
Ridderkerk