Miniature Poodle

Levensduur14-16 jaar
GewichtMannelijk:5-7kgVrouwelijk:5-6,5kg
HoogteMannelijk:28-35cmVrouwelijk:28-35cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Miniature Poodle

Miniature Poedels zijn groter dan hun Toy Poedel tegenhangers maar kleiner dan de Miniature Poedel. In de loop der jaren zijn ze een populaire keuze gebleven als zowel metgezellen als gezelschapsdieren in het Verenigd Koninkrijk en elders in de wereld dankzij hun charmante uiterlijk en vriendelijke, loyale aard. Ze verharen niet, wat een extra voordeel is van het delen van een huis met een Miniature Poedel, hoewel hun vacht wel veel aandacht nodig heeft om er goed uit te blijven zien en in topconditie te blijven, wat de kosten van het bezitten van een van deze heerlijke kleine honden verhoogt.

Ze vormen uiterst sterke banden met hun eigenaars en families en houden er nooit van om lang alleen gelaten te worden, wat kan leiden tot verlatingsangst en waarom Miniature Poedels beter geschikt zijn voor mensen die vanuit huis werken of voor huishoudens waar één persoon in de buurt blijft wanneer iedereen anders weg is.

Geschiedenis van de Miniature Poodle

Hoewel de Poedel wordt vermeld als zijnde inheems in Frankrijk, zijn er sommigen die geloven dat het ras zijn oorsprong heeft in Duitsland en dat ze naar Frankrijk zijn gebracht door Duitse soldaten en het wordt gedacht dat Poedels in de moerassen van Duitsland werkten om wild op te halen voor jagers. In Frankrijk werden ze gebruikt om eenden op te halen, waarbij de kleinere honden zeer gewild waren vanwege hun vermogen om truffels op te sporen, een soort paddenstoel en zeer gewaardeerde handelswaar.

De Dwergpoedel werd ontwikkeld om kleiner te zijn, zodat de kosten voor hun onderhoud lager waren dan voor hun grotere tegenhangers en als zodanig konden meer mensen zich veroorloven er een te bezitten. Er zijn verslagen van hen die al ongeveer 500 jaar bestaan en door de eeuwen heen bleven Poedels een favoriet bij circussen, niet alleen vanwege hun charmante uiterlijk, maar ook vanwege hun intelligentie, waardoor ze allerlei trucs konden leren die deel uitmaakten van circusoptredens. Omdat Poedels, inclusief de Dwergvariant, zo veelzijdig bleken te zijn, werden de twee kleinere maten al snel populair bij de adel en koninklijke hoven van Europa.

De Dwergpoedels kwamen tot hun recht in de jaren vijftig en zestig toen ze een van de meest populaire honden waren, zowel hier in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld. Dit leidde echter tot veel genetische gezondheidsproblemen in het ras omdat er niet genoeg zorg werd besteed bij het kiezen van welke Poedels als fokhonden te gebruiken. Dankzij de inspanningen en hard werk van toegewijde fokkers en door zorgvuldige en selectieve fokkerij werden veel van de gezondheidsproblemen die in het ras werden gezien opgelost, zodat Poedels vandaag minder risico lopen om erfelijke aandoeningen te ontwikkelen die hen ooit troffen.

Vandaag de dag behoort de Dwergpoedel tot een van de meest populaire honden in de showring, hoewel ze bij hun eerste tentoonstellingen een gecoate vacht hadden, maar ze zijn ook een favoriet gebleven, zowel als metgezellen als gezinsdieren in het Verenigd Koninkrijk en elders in de wereld dankzij hun charmante aard en heerlijke uiterlijk.

Interessante feiten over de Dwergpoedel

 • Is de Dwergpoedel een kwetsbaar ras? Nee, ze behoren tot de meest populaire rassen in het Verenigd Koninkrijk en andere landen ook
 • Een Poedelvacht werd altijd geknipt toen ze als werkhonden werden gebruikt om te voorkomen dat ze een hond zouden wegen in water en de soort clips dienden een doel, namelijk om hun inwendige organen en benen warm te houden
 • Een Poedelvacht stopt nooit met groeien, wat een andere reden is waarom ze elke 6 weken of zo moeten worden geknipt
 • Poedels zijn een favoriet bij veel beroemdheden, waaronder Elvis Presley
 • Ze behoren tot de slimste rassen op de planeet

Uiterlijk van de Miniature Poodle

Hoogte bij de schoft: Mannetjes 28 - 38 cm Vrouwtjes 28 - 38 cm

Gemiddeld gewicht: Mannetjes 7 - 8 kg Vrouwtjes 7 - 8 kg

Miniature Poodles zijn middelgrote honden die veel groter zijn dan de Toy Poodle maar veel kleiner dan de Standaard. Hun hoofden zijn lang en fijn, maar mooi in verhouding tot de rest van hun lichaam. De koppen hebben een lichte piek en een gematigde stop. Hun voorgezichten zijn goed gebeiteld en hun lippen zijn strak met een goed gedefinieerde kin. Ze hebben amandelvormige donkere ogen die mooi op het gezicht van een hond zijn geplaatst en die een alerte vurige uitdrukking hebben, waarbij de oogkleur overeenkomt met de vacht van een hond.

De oren van een Miniature Poodle zijn lang en vrij laag op hun hoofd geplaatst en ze hangen dicht bij het gezicht van een hond. Ze hebben een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden heen vallen. De nek is mooi geproportioneerd en sterk, waardoor honden hun hoofd trots kunnen dragen. Hun schouders zijn goed naar achteren gelegd, gespierd en sterk, met rechte en mooi gespierde voorpoten.

hun borstkas is vrij breed en diep met goed gewelfde, mooi afgeronde ribben. De ruggen zijn kort en licht hol, maar sterk met Miniature Poodles die gespierde brede lendenen hebben. De achterpoten zijn goed ontwikkeld met gespierde dijen. Hun voeten zijn klein en ovaalvormig met goed gewelfde tenen en dikke, harde, goed gevoerde kussentjes. Hun staarten zijn dikker bij de wortel en vrij hoog geplaatst, die honden van hun lichaam af dragen.

Wat betreft hun vacht heeft de Miniature Poodle, net als de Toy en de Standaard, een zeer dichte weelderige vacht die ruw aanvoelt. Het haar is extreem krullend, dik en dicht tegen het lichaam van een hond. De geaccepteerde registratiekleuren van de Kennel Club zijn als volgt:

 • Abrikoos
 • Zwart
 • Blauw
 • Bruin
 • Crème
 • Rood
 • Zilver
 • Wit

Gang/beweging

Als een Miniature Poodle beweegt, doen ze dat met een lichte en vrije beweging met veel drive.

Fouten

De Kennel Club keurt elke overdrijving of afwijking van de rasstandaard af en beoordeelt eventuele fouten op hoeveel ze de algehele gezondheid en het welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren.

Mannelijke Miniature Poodles moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is de moeite waard op te merken dat het ras iets korter of langer kan zijn, evenals iets lichter of zwaarder dan in de rasstandaard staat vermeld, die slechts als richtlijn wordt gegeven.

Temperament van de

Miniature Poedels staan bekend als speelse kleine honden. Ze zijn levendig, vriendelijk en genieten er niets meer van dan in een huiselijke omgeving te zijn en deel uit te maken van een familie. Ze gedijen op menselijk contact en vinden het fijn om betrokken te zijn bij alles wat er in een huishouden gebeurt, wat een van de redenen is waarom ze zulke ideale gezinsdieren en gezelschapshonden zijn. Het zit in hun aard om grappen uit te halen en omdat ze altijd zo enthousiast en bereid zijn om te behagen, in combinatie met hun intelligentie, zijn deze charmante honden uiterst gemakkelijk te trainen. Ze zijn echter ook erg snel om eventuele slechte gedragingen op te pikken als ze worden toegestaan, wat kort gezegd betekent dat ze met een stevige maar zachte hand moeten worden getraind.

Omdat Miniature Poedels zo intelligent zijn, moeten ze van jongs af aan worden getraind, zodat ze hun plaats in de "roedel" begrijpen en wie de alfa-hond is in een huishouden. Ze mogen dan klein van gestalte zijn, maar Miniature Poedels zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze weten naar wie ze kunnen kijken voor richting en begeleiding. Als ze te veel hun zin krijgen of te vaak worden verwend, kan een Miniature Poedel een dominantere en koppigere kant van hun aard laten zien, wat kan leiden tot allerlei problemen in huis, waaronder overmatig blaffen en destructief gedrag. Het is ook belangrijk dat puppy's van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, zodat ze opgroeien tot zelfverzekerde en evenwichtige honden. Hun socialisatie moet het introduceren van hen in veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en honden omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd.

In de loop der jaren hebben Miniature Poedels zich bewezen als betrouwbaar en betrouwbaar en als zodanig zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren, niet alleen omdat ze zeer intelligent zijn en daarom gemakkelijk te trainen, maar ook omdat ze uiterst sterke banden vormen met hun families, waardoor ze uiterst meegaand zijn. Met dit gezegd kunnen ze een beetje gereserveerd en afstandelijk zijn tegenover mensen die ze niet kennen, maar zelden zou een Miniature Poedel enige vorm van agressie tonen naar een vreemde, de voorkeur gevend om afstand te houden totdat ze iemand leren kennen. Ze zijn ook erg snel om een eigenaar te laten weten wanneer er vreemden in de buurt zijn.

Intelligentie / trainbaarheid van de Miniature Poodle

De Dwergpoedel is een van de intelligentste honden rondom dit gekoppeld aan het feit dat ze altijd bereid en enthousiast zijn om te behagen betekent dat ze een van de makkelijkste honden zijn om te trainen. Ze zijn uiterst gevoelig voor "stem" wat een van de redenen is waarom ze dingen zo snel leren maar dit heeft wel een nadeel omdat stemcommando's correct gegeven moeten worden om echt het beste uit een Dwergpoedel te halen. Het is daarom belangrijk om de juiste intonatie te gebruiken en altijd zeer consistent te zijn bij het trainen van hen. In de juiste handen en met de juiste soort en hoeveelheid training excelleren Dwergpoedels in veel hondensporten, waaronder activiteiten zoals flyball behendigheid en gehoorzaamheidswedstrijden, waar ze allemaal erg van genieten.

Met dit gezegd is het erg belangrijk om een puppy niet te verwennen alleen omdat ze schattig zijn. De reden hiervoor is dat ze op kunnen groeien tot eigenzinnig en onhandelbaar waardoor het moeilijker wordt om met een hond om te gaan en te leven. Daarom moeten Dwergpoedel-puppy's vanaf het begin de grenzen en beperkingen worden bijgebracht, zodat ze begrijpen wat een eigenaar van hen verwacht. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Miniature Poedels hebben de reputatie goed te zijn met kinderen en ze gedijen in een huiselijke omgeving waar ze niets liever doen dan betrokken te zijn bij wat er om hen heen gebeurt, inclusief het spelen van interactieve spelletjes met de kinderen. Maar net als bij elke hond is het het beste dat elk speeltijd tussen kinderen en hun huisdier wordt begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat dingen niet te uitbundig worden, wat zou kunnen eindigen met iemand die gewond raakt of bang wordt.

Ze staan ook bekend om hun tolerantie ten opzichte van andere honden en huisdieren, vooral als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn. Als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, kunnen ze meestal goed met elkaar opschieten, hoewel een Miniature Poedel ervoor zou kunnen kiezen om de kat van de buren achterna te zitten als ze de kans krijgen. Er moet voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren, voor het geval dat, hoewel als ze zijn opgegroeid in huis, een Miniature Poedel er waarschijnlijk voor zou kiezen om ze te negeren.

Gezondheid van de Miniature Poodle

De gemiddelde levensverwachting van een Dwergpoedel is tussen de 13 en 15 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Net als veel andere rassen staat de Dwergpoedel bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het handig is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze charmante en energieke kleine honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

 • Ziekte van Addison - een aandoening die een negatieve invloed heeft op de bijnieren van een hond
 • Syndroom van Cushing - een aandoening waarbij de bijnieren van een hond te veel cortisol produceren
 • Schildklierziekte
 • Chronische actieve hepatitis - een leveraandoening
 • Aanvallen - idiopathische epilepsie
 • Heupdysplasie - test beschikbaar
 • Hypothyreoïdie
 • Von Willebrand-ziekte - DNA-test beschikbaar
 • Legg-Calve-Perthes-ziekte
 • Patellaire luxatie
 • Progressieve retina-atrofie (PRA) - test beschikbaar
 • Achondroplasie
 • Tandheelkundige problemen

Zorgen voor de Miniature Poodle

Net als bij elk ander ras hebben Dwergpoedels regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Dwergpoedel puppy

Het krijgen van een puppy is een grote beslissing omdat het delen van een huis met een hond een levenslange toewijding is. Het moment waarop een puppy wordt geïntroduceerd in een nieuwe omgeving is van cruciaal belang en het is het beste om dit te doen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, omdat hoe zelfverzekerd een puppy ook is, de kans groot is dat ze zich behoorlijk angstig zouden voelen als ze alleen hun nestgenoten en moeder hebben. Als zodanig moet een puppy weten dat ze niet alleen zijn op een vreemde plek, wat hen nog meer zou kunnen stressen.

Puppy's staan bekend om het kauwen op dingen, daarom is het zo belangrijk om een huis en tuin puppy-proof te maken ruim voor hun komst. Alle elektrische draden en kabels moeten buiten bereik worden geplaatst en alles breekbaars moet worden opgeborgen om breuken te voorkomen. Tuingereedschap en -werktuigen moeten worden opgeborgen om te voorkomen dat een speelse puppy zichzelf verwondt.

Investeren in kinderhekjes om op deuren te passen helpt de hoeveelheid ruimte te beperken waarin een puppy kan rondlopen, wat hen veilig houdt, maar een andere optie is om een goede kwaliteit kinderspeelplaats te kopen die jonge puppy's ook veilig uit de weg houdt en het risico op struikelen of over hen heen vallen vermindert. Puppy's moeten veel slapen tijdens de eerste weken van hun leven en dit kan oplopen tot wel 21 uur per dag. Kortom, puppy's hebben een rustige plek nodig waar ze naartoe kunnen gaan als ze een dutje willen doen. De plek mag niet te afgelegen zijn omdat puppy's moeten weten dat er iemand in de buurt is en het is ook belangrijk om een oor te houden voor hen mochten ze zich in de problemen hebben gewerkt.

Verzorging van de Miniature Poodle

Hoewel Dwergpoedels hun vacht niet verliezen, zijn ze qua verzorging wel intensief, wat betekent dat hun vacht dagelijks geborsteld moet worden om alles netjes en klitvrij te houden. Daarnaast moeten ze om de 6-8 weken professioneel worden verzorgd en geknipt. De meeste eigenaren kiezen voor een "lam" trim voor hun Dwergpoedels, hoewel er vele andere soorten zijn om uit te kiezen.

Omdat ze vatbaar zijn voor tandheelkundige problemen, is het belangrijk om hun tanden goed in de gaten te houden en eventueel overtollig tandsteen door een dierenarts te laten verwijderen wanneer dat nodig is. Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, voorkomen is vaak gemakkelijker dan genezen als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Miniature Poodle

Miniature Poedels zijn zeer energieke en zeer slimme honden, wat betekent dat ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en een hoop mentale stimulatie moeten krijgen om echt gelukkige en evenwichtige honden te zijn. Ze hebben minimaal één uur lichaamsbeweging per dag nodig en meer indien mogelijk. Net als veel andere honden vinden ze het ook fijn om zoveel mogelijk los te lopen, maar dit moet altijd op een veilige plek gebeuren.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere wandeling in de middag is een must. Deze honden vinden het ook fijn om zo vaak mogelijk in een achtertuin rond te kunnen lopen, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze energieke honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in het hek vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten Miniature Poedel-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit betekent dat je een hond niet van meubels moet laten springen of de trap op en af moet laten gaan. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot problemen later in hun leven.

Voeren van de Miniature Poodle

Als je een Miniature Poodle puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde schema te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en de dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan er niet om bekend kieskeurige eters te zijn, hoewel sommige Miniature Poodles af en toe een beetje kieskeurig kunnen zijn. Dit betekent echter niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven of te veel toegeven aan hen, want dat kan de situatie alleen maar verergeren. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat aan al hun voedingsbehoeften voldoet. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel gewicht aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Miniature Poodle puppy

 • 2 maanden oud - 48g tot 102g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 54g tot 118g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 55g tot 124g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 55g tot 125g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 47g tot 124g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 40g tot 112g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 39g tot 89g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 39g tot 100g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 39g tot 88g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 11 maanden oud is, kan hij volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Miniature Poodle

Volwassen Miniature Poodles moeten een hoogwaardig voedzaam dieet krijgen om fit en gezond te blijven. Als ruwe richtlijn kan een volwassen hond de volgende hoeveelheden per dag krijgen:

 • Honden met een gewicht van 7 kg kunnen 103g tot 119g krijgen, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 8 kg kunnen 114g tot 132g krijgen, afhankelijk van de activiteit

Miniature Poodle prijs

Als u op zoek bent om een Dwergpoedel te kopen, zou u iets moeten betalen tussen €400 en meer dan €1000 voor een goed gefokte rashond. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Dwergpoedel in noordelijk Engeland zouden €19,99 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €42,92 per maand kosten (offerte van januari 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u de beste kwaliteitsvoeding kopen, zowel nat als droog, om uw hond te voeden en ervoor te zorgen dat het past bij de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen de €20 en €30 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Dwergpoedel, en dit omvat hun initiële vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €800 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om een Dwergpoedel te houden en te verzorgen tussen de €50 en €80 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte rashond Dwergpoedel puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om rekening mee te houden en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

Dwergpoedels zijn een uiterst populair ras, zowel in het VK als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy van een Dwergpoedel, die als volgt zijn:

 • Pas op voor online oplichting en hoe deze te vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Dwergpoedel-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld, behoren Dwergpoedels tot de meest populaire rassen in het VK. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met Dwergpoedels om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club mag een moederhond slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Dwergpoedel-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Het is erg belangrijk om niet in de verleiding te komen om een zeer kleine Dwergpoedel te kopen, omdat ze vanwege hun kleine formaat gezondheidsproblemen kunnen ontwikkelen. De Kennel Club en gerenommeerde fokkers keuren elke vorm van overdrijving in de grootte of vorm van een Dwergpoedel af.
 • Het is ook vermeldenswaard dat Dwergpoedels hun staarten niet mogen laten couperen, tenzij er een medische reden is voor een hond om de procedure te ondergaan, wat in 2007 wet werd in het hele VK.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Tibetaanse Terriër honden te koop in 6462, Kerkrade - Advertentie 1
5
2 minuten
Boost

Pups Tibetaanse Terrier

€ 1.800
Tibetaanse TerriërLeeftijd: 9 weken5 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
We hebben maar nog enkele beschikbaar. 8 Raszuivere Tibetan Terriers puppies (5 reuen en 3 teven) geboren op 15 Mei uit top combinatie mag het nest verlaten vanaf 10 Juli. Beide ouders hebben uitera
Marcel H.
Marcel H.Id geverifieerd
Kerkrade
Labrador Retriever honden te koop in 6003, Weert - Advertentie 2
7
2 minuten
Boost

Golden retriver x labrador mogen nest verlaten

€ 800
Labrador RetrieverLeeftijd: 15 weken4 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
hobbymatige fokker beschikken nog over enkele pups. Betreft goldenretriever x labrador 1 licht blond teefje 2 licht blonde reutjes 1 wit reutje Ook een raszuiver labrador donker blond. Allen zijn alg
AntoinetteId geverifieerd
Nederweert
Pomsky honden te koop in 4711, St. Willebrord - Advertentie 3
8
4 minuten
Boost

Pomsky F2

€ 1.000
PomskyLeeftijd: 4 weken1 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Op 20 juni zijn er 3 pups geboren. 2 meiden en een jongen. 1 meisje heeft al een huisje. De pups hebben een lekkere volle fluffy vacht. Riva is dr grootste van de 2 en zal niet klein blijven. Mama K
Miranda V.
Miranda V.
Sint Willebrord