Maltipoo

Levensduur10 - 15 jaar
GewichtMannelijk:2 - 9kgVrouwelijk:2 - 9kg
HoogteMannelijk:20 - 35cmVrouwelijk: 20 - 35cm
Stamboomnee

Voordelen

Maltipoos zijn liefdevol, trouw en intelligent
Ze zijn gemakkelijk te trainen omdat ze zo slim zijn
Ze hebben een groot aanpassingsvermogen en leven net zo graag in een appartement of huis.

Nadelen

Maltipoos kunnen moeilijker zindelijk te maken zijn dan andere rassen
Ze hebben last van verlatingsangst als ze alleen zijn
Maltipoos zijn niet de beste keuze voor gezinnen met peuters en heel jonge kinderen
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit Maltipoo?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Maltipoo

De Maltipoo is een kleine en zeer populaire kruising die relatief nieuw is in de hondenwereld, met als ouder rassen de Toy of Miniature Poedel en de Maltezer, beide zuivere rassen. Gedurende de jaren hebben deze charmante kleine honden hun weg gevonden naar de harten en huizen van mensen over de hele wereld, dankzij hun schattige uiterlijk en het feit dat ze veel eigenschappen van hun ouder rassen hebben geërfd, waaronder intelligentie en speelsheid.

De Maltipoo is niet geregistreerd bij de Kennel Club als ras (oktober 2017), maar hun populariteit heeft geleid tot meer fokkers in het Verenigd Koninkrijk en elders in de wereld. Tegenwoordig zijn er Maltipoos van de eerste, tweede, derde en vierde generatie en het is essentieel dat alle toekomstige eigenaars contact opnemen met gerenommeerde fokkers die alleen gezondheid geteste ouder rassen gebruiken, wat de enige manier is om ervoor te zorgen dat puppy's minder kans hebben om eventuele bekende gezondheidsproblemen te erven die van invloed zijn op de ouder rassen.

Geschiedenis van de Maltipoo

De Maltipoo behoort tot de meer recente bewuste kruisingen die de afgelopen jaren op het toneel zijn verschenen. Ze werden voor het eerst gefokt in de Verenigde Staten als gezelschapsdieren en huisdieren die bekend stonden om hun lage en niet-verharende vachten, wat betekende dat mensen die doorgaans last hadden van allergieën gerelateerd aan huisdieren hun woningen konden delen met een kleine hondenmaatje. Echter, het is nog steeds niet zeker of Maltipoos zo hypoallergeen zijn als aanvankelijk werd gedacht.

In de loop der tijd vonden deze charmante kleine honden hun weg naar de harten en huizen van veel mensen over de hele wereld, ongeacht of ze last hadden van allergieën of niet, omdat Maltipoos zowel qua uiterlijk als karakter zo schattig zijn. Ze hebben zich ook bewezen als een favoriet bij veel beroemdheden. Op dit moment wordt de Maltipoo nog niet erkend als een op zichzelf staand ras door The Kennel Club (oktober 2017) of andere internationale rassenclubs. Er is echter wel een Noord-Amerikaanse Club & Register opgericht met als uiteindelijk doel het fokken van gezonde Maltipoos van de eerste, tweede, derde en vierde generatie.

Uiterlijk van de Maltipoo

Schofthoogte: Reuen 20,32 - 35,56 cm Teven 20,32 - 35,56 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 2,26 - 9,07 kg Teven 2,26 - 9,07 kg

Maltipoos zijn heerlijke honden waarbij sommigen veel kleiner zijn dan anderen, omdat het afhangt van welke van de ouderlijke rassen de overhand heeft. Pups uit hetzelfde nest kunnen er om deze reden heel verschillend uitzien, waarbij sommige strakke krullende vachten hebben die weinig verharen, vergelijkbaar met de Poedel, terwijl een andere pup meer een vacht van het Maltezer-type kan hebben. Echter, in de loop der jaren zijn er Maltipoos van meerdere generaties ontstaan, wat op zijn beurt heeft gezorgd voor een meer gestandaardiseerde uitstraling.

Hun koppen zijn mooi in verhouding tot de rest van hun lichaam. Ze hebben donkere ronde ogen en korte snuiten, mooi afgewerkt met donkere neuzen en donkergekleurde strakke lippen. Hun oren zijn hoog en breed geplaatst op het hoofd van de hond en vallen naar voren als ze alert of opgewonden zijn, maar hangen naar beneden aan de zijkant als ze ontspannen zijn. De Maltipoo heeft een sterke kaak met een perfecte schaarbeet, waarbij de boventanden netjes over de onderste vallen.

Ze hebben vrij brede borstkassen voor zulke kleine honden en rechte, korte maar sterke voorpoten. Schouders zijn mooi naar achteren geplaatst met Maltipoos die een recht ruggetje en ronde lendenen hebben. Hun buiken zijn lichtjes opgetrokken, wat bijdraagt aan hun atletische uitstraling, en de achterpoten zijn goed gespierd en sterk. De voeten zijn klein en heel kattenachtig, met sterke nagels en kussentjes.

Wat hun vacht betreft, kan de Maltipoo ofwel een zeer strakke krullende vacht hebben of een veel lossere golvende vacht, maar ze kunnen een mengeling van beide hebben, afhankelijk van welk ouderlijk ras de overhand heeft. Met dit gezegd zijn de meest voorkomende kleuren bij de Maltipoo als volgt:

 • Crème
 • Wit
 • Zilver
 • Abrikoos
 • Zwart
 • Bruin
 • Café au Lait
 • Grijs
 • Rood
 • Zilver beige
 • Fantom
 • Blauw

Gang/beweging

Wanneer een Maltipoo beweegt, doet hij dat met grote drive en doelgerichtheid. Ze zijn altijd levendig en alert, waardoor de indruk wordt gewekt dat ze betrokken willen zijn bij alles wat er om hen heen gebeurt.

Fouten

Toekomstige eigenaren van Maltipoo moeten voorzichtig zijn met puppy's of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel qua uiterlijk als qua bouw. Extra kleine Maltipoos hebben vaak veel gezondheidsproblemen, dus het is het beste om ze te vermijden. Een verantwoordelijke fokker zou altijd zorgen dat de puppy's die ze produceren van een goede grootte en bouw zijn en zou het fokken van extra kleine honden om deze redenen vermijden. Reuen zouden beide testikels volledig ingedaald moeten hebben.

Temperament van de

Maltipoos hebben de intelligentie van beide ouderlijke rassen geërfd, maar ook de vriendelijke en liefdevolle aard van de Poedel en de Maltezer. Ze zijn uiterst op mensen gericht en houden ervan om zoveel mogelijk bij hun eigenaren te zijn, wat, hoewel vertederend, een probleem kan worden wanneer ze voor langere periodes alleen worden gelaten. Maltipoos kunnen last krijgen van verlatingsangst, wat kan leiden tot stress en destructief gedrag in huis als een manier om hun stress te verlichten wanneer ze zich alleen bevinden.

Ze zijn een goede keuze voor beginnende hondenbezitters, mits ze de benodigde tijd hebben om bij hun huisdieren te zijn. Als zodanig gedijen Maltipoos goed in huishoudens waar ten minste één persoon thuis blijft wanneer iedereen anders uit huis is. Ze zijn niet de beste keuze voor gezinnen met zeer jonge kinderen, omdat ze een beetje "snappy" kunnen zijn wanneer het te lawaaierig en druk wordt. Ze passen echter goed in gezinnen waar de kinderen ouder zijn en dus weten hoe ze zich rond honden moeten gedragen.

Maltipoos houden van het geluid van hun eigen stem, wat een gedrag is dat voorzichtig moet worden aangepakt wanneer een hond nog jong is om te voorkomen dat het een echt probleem wordt wanneer ze volwassen zijn. Het is erg belangrijk dat beide ouderhonden vriendelijk en vriendelijk van aard zijn, zodat puppy's hun aanhankelijke aard erven, daarom is het essentieel om beide ouderhonden te ontmoeten voordat je een Maltipoo-puppy krijgt.

De socialisatie van een puppy moet vroeg beginnen, evenals hun training, te beginnen met de basis zodra ze in hun nieuwe huis aankomen. Zodra ze volledig zijn gevaccineerd, is het belangrijk om ze kennis te laten maken met veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en huisdieren, zodat ze opgroeien tot kalmere, goed afgeronde volwassen honden. Hun training kan ook serieus beginnen zodra ze alle vaccinaties hebben gehad, en een goede manier om dingen goed te beginnen is door honden in te schrijven voor puppyklassen. Dit is een geweldige manier om hun socialisatie voort te zetten en ze tegelijkertijd te trainen in een veilige en gecontroleerde omgeving, omringd door andere honden en mensen.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaars?

Maltipoos zijn een goede keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze zo meegaand zijn en op mensen gericht, niets liever willen dan hun families te behagen en te vermaken. Ze houden er echter niet van om alleen gelaten te worden, wat betekent dat ze geen goede keuze zijn voor iemand die veel tijd buiten huis doorbrengt. Dat gezegd hebbende, kunnen ze een beetje "snappy" zijn als ze in de buurt zijn van zeer jonge kinderen omdat ze niet van trekken houden. Niettemin zijn Maltipoos een uitstekende keuze als gezelschap voor ouderen.

Hoe zit het met de prooidrift?

Maltipoos zijn van nature erg sociaal en hoewel ze werk- en jachthonden in hun stamboom hebben, hebben ze geen erg hoge prooidrift. Dit betekent echter niet dat een hond niet achter een kleiner dier aan zou gaan als hij daar zin in heeft, en dit omvat eekhoorns en de kat van de buren. Kennismaking met kleinere dieren en huisdieren moet altijd voorzichtig gebeuren.

Wat betreft speelsheid?

Maltipoos hebben een zeer speels karakter en houden ervan om te vermaken en vermaakt te worden. Ze kunnen ondeugend zijn als ze in de stemming zijn en leren snel wat hun eigenaren pleziert en hoe ver ze kunnen gaan, ze houden niets liever dan de grenzen te testen met hun gekke speelse capriolen.

Wat betreft aanpassingsvermogen?

Maltipoos zijn zeer aanpasbare honden, op voorwaarde dat ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgen in combinatie met voldoende mentale stimulatie om verveling te voorkomen, wat zou kunnen leiden tot destructief gedrag in huis en onophoudelijk blaffen.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Maltipoos vormen sterke banden met hun families en honden zijn nooit erg blij als ze zichzelf voor langere tijd alleen vinden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die ofwel vanuit huis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen anders weg is, zodat ze nooit lang alleen zijn, wat ertoe zou kunnen leiden dat een hond last heeft van verlatingsangst. Dit kan leiden tot destructief gedrag in huis, wat de manier van een hond is om eventuele stress die ze voelen te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Maltipoos staan ​​bekend om het feit dat ze te veel van het geluid van hun eigen stem houden, wat iets is dat voorzichtig moet worden aangepakt wanneer een hond nog jong is, waarbij ervoor moet worden gezorgd dat ze niet worden afgeschrikt. Anderen zullen alleen blaffen als er vreemden in de buurt zijn of wanneer er iets gebeurt dat ze niet leuk vinden in hun omgeving.

Houden Maltipoos van water?

De meeste Maltipoos houden van zwemmen en zullen naar het water gaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het warm is. Als echter iemand een hond heeft die niet van water houdt, mag hij hem nooit dwingen om erin te gaan omdat dit hem alleen maar zou afschrikken. Met dit gezegd zijnde, moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het wandelen met een Maltipoo zonder riem in de buurt van meer gevaarlijke waterwegen, voor het geval dat een hond besluit erin te springen en dan moet worden gered omdat hij er niet zelf uit kan komen.

Zijn Maltipoos goede waakhonden?

Maltipoos zijn geen natuurlijke waakhonden, hoewel dit niet betekent dat een hond niet snel zou zijn om de eigenaar te laten weten wanneer er vreemden in de buurt zijn, hoewel ze dit zelden agressief zouden doen, de voorkeur geven om achter te blijven en te blaffen om hun eigenaars te waarschuwen.

Intelligentie / trainbaarheid van de Maltipoo

Het is veel te gemakkelijk om een Maltipoo weg te laten komen met dingen die grotere honden nooit zouden mogen doen, wat kan resulteren in deze schattige kleine honden die een aandoening ontwikkelen die bekend staat als "kleine hond-syndroom". Het kan honden heel moeilijk te hanteren maken omdat ze eigenwijs en ongehoorzaam worden. Echter, in de juiste handen en omgeving zijn Maltipoos, vanwege hun intelligentie, gemakkelijk te trainen en ze houden van de individuele aandacht die ze krijgen tijdens hun trainingsessies en vinden niets leuker dan pronken voor het publiek.

Doordat Maltipoos zo intelligent zijn, leren ze snel, maar het nadeel hiervan is dat ze ook snel slechte gedragingen en gewoonten oppikken, daarom moet hun training consistent zijn vanaf het begin en gedurende hun hele leven. Ze zijn van nature gevoelige hondjes en reageren dan ook niet goed op enige vorm van strenge correctie of hardere trainingsmethoden. Ze reageren daarentegen uitzonderlijk goed op positieve bekrachtiging, vooral wanneer het gepaard gaat met het ontvangen van een traktatie van hoge waarde. Omdat Maltipoos vatbaar zijn voor overgewicht, is het belangrijk om voedselbeloningen tot een minimum te beperken en minder beloningen van lagere waarde aan te bieden in plaats van veel.

Zoals eerder vermeld, zijn Maltipoo-puppy's ongelooflijk schattig en het is heel gemakkelijk om ze te verwennen, maar het zou een fout zijn om een puppy te veel te laten doen. De reden hiervoor is dat, net als veel kleinere rassen, Maltipoos het "kleine hond-syndroom" kunnen ontwikkelen, wat hen ongehoorzaam, eigenwijs en moeilijker te hanteren kan maken. Alle puppy's en oudere honden zijn veel gelukkiger en goed opgevoed wanneer ze weten wat de eigenaren van hen verwachten.

Kinderen en andere

Maltipoos passen het beste bij gezinnen waar de kinderen iets ouder zijn, omdat ze een beetje bijterig kunnen zijn rond peuters en jongere kinderen, vooral als de kinderen wat te ruw met ze spelen. Elke interactie tussen jonge kinderen en een hond moet altijd worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat de dingen niet te levendig worden, wat zou kunnen resulteren in een Maltipoo die een beetje "bijterig" wordt.

Als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, kunnen Maltipoos over het algemeen goed opschieten met andere honden die ze ontmoeten, en als ze opgroeien met een gezinskat in huis, komen ze meestal goed overeen. Ze zouden echter niet aarzelen om andere katten weg te jagen die ze tegenkomen. Voorzichtigheid is geboden wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren, gewoon voor de zekerheid, hoewel de meeste Maltipoos geen prooidrift hebben, maar wel van achtervolgen houden.

Gezondheid van de Maltipoo

De gemiddelde levensverwachting van een Maltipoo ligt tussen de 10 en 15 jaar wanneer ze goed worden verzorgd en gevoed met een geschikt kwalitatief dieet dat past bij hun leeftijd.

Verzorging van de Maltipoo

Maltipoos kunnen krullender vachten hebben of sommige kunnen rechtere vachten hebben, afhankelijk van welk van hun ouderlijke rassen zich manifesteert, maar ze hebben allemaal baat bij dagelijks borstelen, wat helpt om klitten of knopen te voorkomen. Honden met zeer krullende vachten zouden echter idealiter regelmatig professioneel moeten worden verzorgd, bij voorkeur elke 4 tot 6 weken, om hun vachten en huid in goede conditie te houden. Dit maakt het ook gemakkelijker om hun vachten er goed uit te laten zien tussen bezoeken aan een trimsalon.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze schoon te maken wanneer dat nodig is. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond ophoopt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak eenvoudiger dan genezen als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Maltipoo

De Maltipoo is een actieve en intelligente hond en heeft als zodanig de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkig en evenwichtig te zijn. Ze hebben minimaal 20 tot 30 minuten lichaamsbeweging per dag nodig, bij voorkeur met zo veel mogelijk vrije tijd zonder riem. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, kan een Maltipoo snel verveeld raken en zelfs beginnen met het vertonen van destructief gedrag in huis, wat hun manier is om de stress te verlichten die ze voelen.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere, interessantere wandeling in de middag is een must. Deze honden houden er ook van om zo vaak mogelijk door een achtertuin te kunnen rondlopen, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter uiterst veilig zijn om deze actieve kleine honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen komen.

Met dit gezegd, moeten Maltipoo-puppy's niet te veel worden uitgeoefend, omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat ook het voorkomen dat een hond op en neer springt van meubels of de trap op en af gaat. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot ernstige problemen later in hun leven.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Maltipoo honden te koop in 5333, Hoenzadriel - Advertentie 1
20
5 uur
Boost

Prachtige Maltipoo X Poedel pups, nog 1 reu!

€ 1.250
MaltipooLeeftijd: 9 weken4 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
Wij hebben een prachtig nestje pups beschikbaar. Alleen reu nr 1 is nog beschikbaar. In dit nestje zijn er 3 teefjes en 4 reutjes. Reutje nr 2, 3, 4 en alle teefjes hebben inmiddels een thuis gevond
Tamara B.
Kerkdriel
Maltipoo honden te koop in 5571, Bergeijk - Advertentie 2
21
5 uur
Boost

Maltipom puppy's uit huiselijke kring

€ 1.250
MaltipooLeeftijd: 9 weken5 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Prachtige Maltipom puppy's te koop. Mama is Maltezer, papa is Pomeriaan. Zij mogen nu hun warme nestje ruilen voor een gouden mandje. Mama's zijn aanwezig, foto's van Papa Stefaan en de dekking worden
Marina V.Id geverifieerd
Bergeijk
Maltipoo honden te koop in 5473, Heeswijk-Dinther - Advertentie 3
17
1 dag

Mooie Maltipoo pups.

€ 1.250
MaltipooLeeftijd: 7 weken2 Mannelijk
Deze 😇 mogen opzoek naar hun warm mandje , en een baasje die weet wat het inhoudt om aan een pup te beginnen . Het zijn vrolijke en vriendelijke pups. Ze zijn lekker nieuwsgierig en kleine 🤡 . ze z
A. Toebast
A. Toebast
Berlicum