Malshi

Levensduur12 - 14 jaar
GewichtMannelijk:2 - 6kgVrouwelijk:2 - 6kg
HoogteMannelijk:25 - 28cmVrouwelijk: 25 - 28cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent je op zoek naar het Malshi ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Malshi

De Malshi is het resultaat van het kruisen van twee stamboomhonden, namelijk de Maltezer en de Shih Tzu. Ze zijn ontwikkeld in de Verenigde Staten vanwege de vraag naar honden die weinig verharen en het kruisen bleek zo succesvol te zijn dat hun populariteit alleen maar groeide, niet alleen bij mensen met allergieën. Malshi's kunnen het uiterlijk en de persoonlijkheden van beide ouder rassen erven, rekening houdend met het feit dat elke hond anders is. Wat betreft uiterlijk en vacht kunnen puppy's uit hetzelfde nest er heel verschillend uitzien, waarbij het enige consistente is dat de meeste Malshi's witte vachten hebben, met sommige ook kleurcombinaties.

Vandaag de dag zijn deze charmante honden zo populair geworden dat ze hun weg hebben gevonden naar de harten en huizen van veel mensen die nooit last hebben gehad van enige vorm van allergie. Dit komt doordat Malshi's zo'n genot zijn om in de buurt te hebben vanwege hun vriendelijke, aanhankelijke en vrolijke aard, hun extreem schattige uiterlijk en met als extra bonus dat ze weinig verharen.

Geschiedenis van de Malshi

De Malshi verscheen voor het eerst op het toneel in de jaren 1990 toen fokkers een kleine, weinig verharende gezelschapshond wilden creëren voor mensen met allergieën. Vanaf het begin bleken deze kleine honden uiterst populair te zijn in Australië en Noord-Amerika. Ze zijn ook een populaire keuze hier in het Verenigd Koninkrijk en niet per se bij mensen die last hebben van enige vorm van huisdiergerelateerde allergieën, dankzij hun schattige uiterlijk en vriendelijke aard.

Op dit moment worden Malshi's niet erkend als een ras door The Kennel Club (oktober) of enige andere internationale rasorganisatie. Lokale rasclubs zijn echter opgericht in verschillende landen met als einddoel deze charmante hybride honden verantwoord te fokken, zodat puppy's gezond blijven met een acceptabele conformiteit, waarbij verantwoordelijke fokkers nooit Malshi's fokken die te klein zijn. Op dit moment zijn de meeste Malshi's eerstegeneratiehonden, hoewel er nu meer tweedegeneratielitters beschikbaar komen en het is zeer belangrijk dat alle toekomstige eigenaren fokkers vragen om de resultaten van gezondheidstests van bekende erfelijke en aangeboren aandoeningen die de ouder rassen, namelijk de Shih Tzu en de Maltezer, beïnvloeden, te zien voordat ze een puppy van hen kopen.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Malshi een kwetsbaar ras? Nee, ze behoren tot een van de meest populaire hybride/designer honden in het Verenigd Koninkrijk
 • Ze werden voor het eerst gefokt in de Verenigde Staten in de jaren 1990
 • Ze zijn een populaire keuze voor mensen met allergieën dankzij hun niet-verharende vachten
 • Ze zijn een van de meer populaire hybride/designer honden ter wereld geworden

Uiterlijk van de Malshi

Hoogte bij de schoft: Reuen 25 - 28 cm Teven 25 - 28 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 2.3 - 6.8 kg Teven 2.3 - 6.8 kg

Malshis zijn erg schattige kleine honden die veel van de charmante looks en eigenschappen van hun ouder ras hebben geërfd. Omdat de meeste Malshis eerste generatie pups zijn, kunnen ze erg verschillend zijn in zowel uiterlijk als persoonlijkheid, afhankelijk van of ze meer naar de Maltezer of de Shih Tzu neigen. Ze hebben meestal echter niet de korte neus of de uitpuilende ogen die zo typerend zijn voor de Shih Tzu.

Ze hebben mooi geproportioneerde koppen met charmante donkere ronde ogen en korte snuiten mooi afgewerkt met donkere neuzen en donker gekleurde strakke lippen. Hun oren staan wijd uit elkaar en vrij hoog op het hoofd van een hond, vallend naar voren wanneer deze kleine honden opgewonden zijn, maar ze hangen naar beneden aan de zijkant wanneer ze ontspannen zijn. De Malshi heeft een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden heen vallen.

Ze hebben mooie brede borstkassen voor zulke kleine honden en rechte korte maar sterke voorpoten. Schouders zijn mooi naar achteren gelegd en ruggen zijn recht met goed afgeronde lendenen. Buiken tonen een lichte buiklijn die bijdraagt aan het atletische uiterlijk van een Malshi. Achterpoten zijn goed gespierd en sterk en hun voeten zijn klein en kattenachtig met sterke nagels en voetzolen.

Wat betreft hun vacht heeft de Malshi meestal een losse golvende vacht, afhankelijk van welk van de ouder rassen ze meer naar neigen, waarbij sommige honden meer een Shih Tzu-achtige vacht hebben, terwijl anderen meer een Maltezer-achtige vacht hebben, maar sommige Malshis kunnen een mix van beide hebben. De meest voorkomende kleuren bij Malshis zijn als volgt:

 • Crème met of zonder bruine aftekeningen
 • Wit met of zonder bruine aftekeningen
 • Zwart
 • Bruin
 • Zwart en wit
 • Bruin en wit
 • Zwart en bruin

Het is het vermelden waard dat veel Malshis voornamelijk witte vachten hebben met zwart of bruin rond hun oren en gezichten.

Gang/beweging

Als een Malshi beweegt, doen ze dat op een vrolijke en blije manier, altijd alert en klaar om betrokken te zijn bij alles wat er om hen heen gebeurt.

Fouten

Toekomstige Malshi-eigenaren moeten voorzichtig zijn met puppies of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in uiterlijk als in conformiteit, en extra kleine Malshis komen vaak met veel gezondheidsproblemen, dus deze kunnen het beste vermeden worden. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de pups die ze produceren een goede grootte en conformiteit hebben en zou het fokken van extra kleine honden om deze redenen vermijden. Verantwoordelijke fokkers zouden ook hun dekreuen laten testen op aangeboren doofheid. Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

De Malshi is een charmant personage en kan veel van de persoonlijkheidstrekken van hun ouder ras erven. Dit omvat actief zijn tot het punt van een beetje levendig zijn wanneer de stemming hen overneemt. Ze hebben ook de intelligentie van hun ouder ras geërfd en wanneer ze moe zijn na een goede wandeling, zijn ze blij om te ontspannen op de bank met hun eigenaren.

Zij hebben de neiging om zeer sterke banden te vormen met hun families, wat heel vertederend is, hoewel het een probleem kan worden als een Malshi ooit een tijdje alleen gelaten moet worden, omdat het hen echt kan stressen. Ze kunnen verlatingsangst ontwikkelen, wat hen neurotisch en destructief kan maken rond het huis wanneer ze aan hun lot worden overgelaten. De Malshi gedijt op menselijk gezelschap en is nooit gelukkiger dan wanneer ze bij de mensen zijn van wie ze houden, wat een probleem kan zijn. Daarom zijn ze het meest geschikt voor gezinnen waar meestal één persoon thuis blijft als iedereen weg is.

Het is essentieel dat Malshis van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, zodat ze opgroeien tot goed afgeronde volwassen honden. Dit moet het introduceren van een hond in veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en honden omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd. Als ze niet goed gesocialiseerd zijn, kunnen Malshis een beetje "snauwerig" en gespannen zijn wanneer ze zich in situaties bevinden die hen ongemakkelijk of nerveus maken.

Zij zijn de perfecte keuze voor mensen die in appartementen wonen en een rustiger, meer sedentair leven leiden. Ze zijn ook een goede keuze voor beginnende eigenaren omdat ze zo aanhankelijk, loyaal en bereid zijn om te behagen zijn, wat betekent dat ze heel snel nieuwe dingen leren. Ze moeten echter worden getraind en behandeld als elke andere hond, wat betekent dat een Malshi nooit te veel zijn gang mag gaan of verwend mag worden, omdat dit ertoe kan leiden dat ze eigenwijs en onhandelbaar worden.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Malshis zijn de perfecte keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze zo meegaand en op mensen gericht zijn en niets liever doen dan hun families te plezieren en te vermaken. Ze zijn bijzonder goed met oudere kinderen en ouderen, hoewel speeltijd soms wat levendig kan worden.

Hoe zit het met de prooidrift?

Malshis zijn van nature erg sociaal en hoewel ze werk- en jachthonden in hun afstamming hebben, hebben ze geen erg hoge prooidrift. Dit wil echter niet zeggen dat een hond niet achter een kleiner dier aan zou gaan als de stemming hen overneemt, en dit omvat eekhoorns en de kat van de buren gewoon voor de lol.

Hoe zit het met speelsheid?

Malshis hebben een zeer speelse kant aan hun karakter en houden ervan om te vermaken en vermaakt te worden. Ze staan bekend als een beetje ondeugend als de stemming hen overneemt en omdat ze zo slim zijn, leren ze snel wat hun eigenaren pleziert, maar zijn ze altijd klaar om de grenzen te testen om te zien hoe ver ze kunnen gaan.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Malshis zijn zeer aanpasbare honden en als ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgen in combinatie met voldoende mentale stimulatie om verveling te voorkomen, zijn ze net zo gelukkig in een appartement in de stad als in een huis met een tuin op het platteland.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Zoals eerder vermeld, vormen Malshis sterke banden met hun families en honden zijn nooit erg gelukkig als ze zich voor langere tijd alleen bevinden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die thuis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit alleen zijn voor langere tijd, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief zijn rond het huis, wat een manier is voor een hond om stress te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Sommige Malshis houden te veel van het geluid van hun eigen stem, wat iets is dat voorzichtig moet worden aangepakt wanneer een hond nog jong is, zonder hen te laten schrikken. Met dit gezegd, blaffen veel honden om het minste of gewoon voor de lol, ongeacht hoeveel een eigenaar probeert te voorkomen dat ze dit doen. Zoals veel andere kleine honden, is de kans kleiner dat ze onnodig blaffen als ze moe zijn. Kortom, met Malshis is het oude gezegde "een vermoeide hond is een goede hond" nooit meer waar.

Houden Malshis van water?

Sommige Malshis houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als echter iemand een hond heeft die niet van water houdt, mag deze nooit gedwongen worden om erin te gaan, omdat dit hen alleen maar bang zou maken. Met dit gezegd moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Malshi zonder riem in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden omdat ze er niet zelf uit kunnen komen.

Zijn Malshis goede waakhonden?

Malshis zijn geen natuurlijke waakhonden, hoewel dit niet wil zeggen dat een hond niet snel zou reageren om een eigenaar te laten weten wanneer er vreemden zijn, hoewel ze dit zelden agressief zouden doen en er de voorkeur aan geven om terug te blijven en te blaffen om hun eigenaren te waarschuwen dat er iets mis is.

Intelligentie / trainbaarheid van de Malshi

Malshis zijn slimme kleine honden en ze vinden het heerlijk om te behagen, wat betekent dat ze in de juiste handen en omgeving gemakkelijk te trainen zijn en ze nieuwe dingen heel snel leren. Het nadeel hiervan is echter dat ze net zo snel enkele slechte gedragingen kunnen aanleren als ze te vaak te veel hun zin krijgen. Omdat Malshis zo schattig zijn, is het maar al te gemakkelijk om ze een beetje te veel te verwennen, wat kan resulteren in honden die eigenwijs en onhandelbaar worden, waardoor ze moeilijker te hanteren en te leven zijn. Ze kunnen zelfs een aandoening ontwikkelen die bekend staat als "Small Dog Syndrome", wat kan leiden tot neurotisch gedrag en voortdurende stress.

De training van een Malshi moet beginnen zodra een puppy in zijn nieuwe huis aankomt, wanneer grenzen moeten worden gesteld zodat ze de "limieten" begrijpen. Hun training kan serieus beginnen zodra ze volledig zijn gevaccineerd en het is altijd een goed idee om ze in te schrijven voor puppylessen, wat niet alleen een geweldige manier is om een hond te socialiseren, maar het betekent ook dat ze hun training kunnen beginnen in een veilige en gecontroleerde omgeving, omringd door andere honden en mensen.

Malshi-puppy's zijn ongelooflijk schattig en het is maar al te gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in een nieuw huis aankomen. Net als veel andere kleine honden kunnen ze echter een aandoening ontwikkelen die bekend staat als "small dog syndrome", waardoor ze onhandelbaar en eigenwijs worden, waardoor ze moeilijker te leven zijn en te hanteren. Alle honden moeten leren wat hun plaats is in de "roedel" en wie de alfahond is in een huishouden, wat betekent dat grenzen moeten worden vastgesteld zodat een Malshi-puppy begrijpt welk gedrag acceptabel is en welk niet. De eerste commando's die je een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

De Malshi gedijt in een gezinsomgeving en houdt er niets meer van dan betrokken te zijn bij alles wat er om hen heen gebeurt. Ze zijn echter niet de beste keuze voor gezinnen met jongere kinderen, maar ze zijn prima in huishoudens waar de kinderen iets ouder zijn en dus weten hoe ze zich moeten gedragen rond zulke kleine honden. Met dat gezegd moet elke interactie tussen peuters en een hond altijd worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat dingen leuk en kalm blijven, omdat Malshi's nooit gelukkig zijn als dingen te lawaaierig worden, wat kan resulteren in dat ze een beetje "snauwerig" worden.

Ze staan bekend om goed met andere honden om te gaan, vooral als een Malshi van jongs af aan goed gesocialiseerd is. Ze komen ook over het algemeen goed overweg met andere huisdieren waarmee ze zijn opgegroeid in huis, inclusief de familiekat. Een Malshi zou echter wel achter andere katten aan kunnen gaan. Het is een goed idee om honden in de gaten te houden wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren, gewoon voor de zekerheid.

Gezondheid van de Malshi

De gemiddelde levensverwachting van een Malshi ligt tussen de 12 en 14 jaar wanneer ze goed worden verzorgd en een geschikt dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Malshi staat bekend om een aantal erfelijke gezondheidsproblemen die de Maltezer en de Shih Tzu kunnen treffen, waarvan het goed is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze energieke kleine honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te treffen zijn onder andere:

Maltezer

 • Chiari-misvorming syringomyelie - honden kunnen worden gescreend op de aandoening
 • Verworven tremorsyndroom
 • Necrotiserende meningo-encefalitis
 • Myxomateuze degeneratie van de mitralisklep
 • Open ductus arteriosus
 • Pylorische stenose
 • Portosystemische shunt
 • Cataracten
 • Entropion(Oogleden die naar binnen vouwen)
 • Hydrocefalus
 • Patellaire luxatie
 • Erfelijke doofheid - honden moeten worden getest met BAER-tests via de Animal Health Trust
 • Hypothyreoïdie

Shih Tzu

 • Heupdysplasie - dekreuen moeten heupgescoord zijn
 • Ademhalingsproblemen - vernauwde neusgaten en zacht gehemelte
 • Hernia's
 • Tandproblemen
 • Bladderstenen
 • Progressieve retina-atrofie (PRA) - DNA-tests worden steeds meer beschikbaar, maar ze zijn ras-specifiek en nog niet beschikbaar voor Shih Tzu's
 • Renale dysplasie
 • Allergieën
 • Auto-immuunziekten
 • Diabetes
 • Ontstekingsziekte van de darmen
 • Auto-immuun hemolytische anemie
 • Immuun gemedieerde trombocytopenie
 • Hyperthyreoïdie
 • Oogletsels

Wat betreft vaccinaties?

Malshi-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze werden verkocht, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen, met het vaccinatieschema voor puppy's als volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet meteen volledige bescherming heeft, maar volledig beschermd zal zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Zorgen voor de Malshi

Net als bij elk ander ras moeten Malshis regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven, rekening houdend met het feit dat sommige honden vatbaar zijn voor huidallergieën. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Malshi-puppy

Malshi-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed worden puppy-proofed voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij hun moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Verzorging van de Malshi

Een Malshi heeft meestal een lange zijdeachtige en golvende vacht die zacht aanvoelt. Hun vachten moeten dagelijks worden geborsteld om te voorkomen dat er knopen of klitten ontstaan. Idealiter moeten ze elke 6 tot 9 weken professioneel worden geknipt, wat het verzorgen van hun vachten tussen bezoeken aan een trimsalon veel gemakkelijker maakt. Omdat Malshis vaak last hebben van traanstrepen onder hun ogen, is het belangrijk om deze regelmatig weg te vegen met een zachte vochtige doek.

Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en schoon te maken wanneer dat nodig is. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Malshi

De Malshi is een hondje met veel energie en pronkt met zijn slimheid. Daarom hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkig en evenwichtig te zijn. Ze hebben 20 tot 30 minuten lichaamsbeweging per dag nodig, met zoveel mogelijk tijd zonder riem. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Malshi snel verveeld raken en zelfs beginnen met het vertonen van destructief gedrag in huis, wat hun manier is om eventuele stress die ze voelen te verlichten.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze energieke honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in het hek vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit betekent ook dat een hond niet op en neer mag springen van meubels of de trap op en af mag gaan. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot ernstige problemen bij honden later in hun leven.

Voeren van de Malshi

Voedingsgids voor een Malshi-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goede kwaliteit dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Malshi-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, waarbij ervoor wordt gezorgd dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verdeeld en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 48g tot 112g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 54g tot 128g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 55g tot 134g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 55g tot 135g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 47g tot 134g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 40g tot 122g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 39g tot 110g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 39g tot 99g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 39g tot 98g, afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 11 maanden oud is, kan hij volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Malshi

Als een volwassen Malshi volledig volgroeid is, moet hij een goed kwaliteitsdieet krijgen om zijn goede gezondheid te behouden. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Malshi de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 2,5 kg kunnen 45g tot 50g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 3 kg kunnen 55g tot 63g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 4 kg kunnen 68g tot 79g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 5 kg kunnen 80g tot 93g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 6 kg kunnen 92g tot 106g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 7 kg kunnen 103g tot 119g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Malshi prijs

Als u op zoek bent om een Malshi te kopen, zou u iets moeten betalen tussen €300 en meer dan €900 voor een goed gefokte stamboom puppy. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Malshi in noordelijk Engeland zouden €23,43 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €44,45 per maand kosten (offerte van februari 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, ervoor zorgend dat het past bij de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen €20 en €30 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Malshi, en dit omvat hun initiële vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €800 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om een Malshi te houden en voor hen te zorgen tussen €50 en €80 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een verantwoord gefokte gezonde Malshi puppy gefokt uit gezond geteste ouders.

Koopadvies

Wanneer u een puppy of hond bezoekt en koopt, zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

Malshis zijn snel een populaire hybride/ontwerphond geworden, zowel in het VK als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen voor Malshis bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Malshi-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf van kopers voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers mogen nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld, behoren Malshis tot de populairdere honden in het VK. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met de moeder om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Malshi-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige eigenaren van Malshi moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen van de aanschaf van een extra kleine puppy, omdat ze maar al te vaak ernstige gezondheidsproblemen hebben en geen verantwoordelijke fokker opzettelijk honden zou fokken die te klein zijn. Ze moeten ook aan fokkers vragen of Maltese ouderhonden zijn BAER getest op aangeboren doofheid en of Shih Tzu ouderhonden zijn heup gescoord.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Malshi honden te koop in 4576, Koewacht - Advertentie 1
5
2 weken

Mooie Malchi pups

€ 600
MalshiLeeftijd: 6 weken1 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Mooi nestje Malchi pups te koop. 3 kleuren: beige, zwart en wit. 2 reutjes, 1 teefje. Mama is chihuahua, papa Maltezer. Allebei aanwezig. Worden volledig in orde gezet bij vertrek.
Sarah M.
Aalst