Lancashire Heeler

Levensduur9 - 15 jaar
GewichtMannelijk:3 - 6kgVrouwelijk:3 - 6kg
HoogteMannelijk:25 - 30cmVrouwelijk: 25 - 30cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Lancashire Heeler

De Lancashire Heeler is een van de kwetsbare inheemse rassen van het Verenigd Koninkrijk, maar ooit waren deze intelligente, actieve en "mensvriendelijke" honden een populaire keuze als werkhonden en gezelschapsdieren. Bekend om hun jachtvaardigheden en hun liefde voor mensen, is de Lancashire Heeler een energieke kleine hond die graag zo druk mogelijk wordt gehouden, terwijl ze tegelijkertijd graag deel uitmaken van een gezin en betrokken zijn bij alles wat er in een huishouden gebeurt.

Lancashire Heelers staan bekend om hun affiniteit met oudere kinderen en spelen graag interactieve spellen met hen, wat kort gezegd betekent dat ze een geweldige keuze zijn als gezinsdieren in huishoudens waar de kinderen ouder zijn. Ze staan ook bekend als geweldige metgezellen vanwege hun loyale, vriendelijke en meegaande aard in een huiselijke omgeving. Met dit gezegd, zou iedereen die een huis wil delen met een Lancashire Heeler hun interesse moeten registreren bij fokkers en op een wachtlijst moeten gaan staan om hiervan te kunnen genieten, maar het wachten zou de moeite waard zijn.

Geschiedenis van de Lancashire Heeler

Hoewel de ware oorsprong van de Lancashire Heeler een beetje een mysterie is, geloven velen dat het ras is ontstaan door het kruisen van Corgi's met Manchester Terriers. Met dit gezegd worden deze kleine gedrongen honden verondersteld al sinds de jaren 1600 te bestaan. Corgi's werden gebruikt om vee van Wales naar Ormskirk te drijven en het resultaat van hun kruising met Manchester Terriers was de Lancashire Heeler.

Wat bekend is, is dat deze kleine honden al sinds de jaren 1600 in die regio van het Verenigd Koninkrijk bestaan en naast het hoeden en drijven van vee zijn ze ook zeer bedreven jagers die worden gebruikt om ongedierte te bestrijden en konijnen te vangen. Kortom, ze waren zeer gewaardeerde veelzijdige boerderijhonden dankzij hun veelzijdigheid, wat hen de bijnaam "Nip and Duck dog" opleverde. Het ras werd zo hoog aangeschreven dat ze werden beschouwd als onderdeel van de familie, zelfs wanneer ze op een boerderij werkten, en iedereen die een Heeler als cadeau kreeg, werd geëerd met het geschenk.

De Lancashire Heeler Club werd opgericht in 1978 en enthousiastelingen begonnen het ras te promoten met als uiteindelijk doel ervoor te zorgen dat deze charmante kleine honden niet helemaal zouden verdwijnen. Het ras werd pas in 1981 erkend door The Kennel Club, maar helaas zijn deze charmante kleine honden, hoewel ze door de eeuwen heen zeer populair waren, de laatste tijd uit de gratie geraakt en als zodanig zijn ze op de lijst van kwetsbare inheemse rassen van The Kennel Club geplaatst en iedereen die een thuis wil delen met een van hen, moet zijn interesse registreren bij fokkers.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Lancashire Heeler een kwetsbaar ras? Ja, het ras staat op de lijst van kwetsbare inheemse rassen van The Kennel Club
 • Ze werden ooit "Nip and Duck dogs" genoemd vanwege de manier waarop ze vee in beweging kregen wanneer dat nodig was
 • Zelfs in een thuisomgeving houden Lancashire Heelers ervan om bezig te worden gehouden en genieten ervan om alles te hoeden wat beweegt wanneer ze kunnen

Uiterlijk van de Lancashire Heeler

Hoogte bij de schoft: Mannetjes 25 - 30 cm Vrouwtjes 25 - 30 cm

Gemiddeld gewicht: Mannetjes 3 - 6 kg Vrouwtjes 3 - 6 kg

Lancashire Heelers zijn klein maar zeer robuust en stevig uitziende honden die iets langer zijn in het lichaam dan dat ze lang zijn. Hun voorpoten draaien naar buiten, wat perfect normaal is voor het ras. Hun hoofden zijn mooi in verhouding met de rest van hun lichaam en de bovenkant van een hondenhoofd is plat en vrij breed tussen hun oren. Hun ogen staan wijd uit elkaar met honden die een matige stop hebben. De ogen zijn amandelvormig en donker van kleur, met uitzondering van honden met een leverkleurige vacht, dan kunnen ze lichter zijn zodat ze overeenkomen met de vacht van de hond.

Hun oren zijn recht overeind staand of puntig (beide zijn volkomen acceptabel) en de Heeler heeft een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden heen vallen met honden die stevige lippen hebben. De nek is matig lang en goed teruggelegd in hun schouders. Hun voorpoten zijn goed gespierd en krachtig met veel bot.

Hun lichamen zijn compact met honden die goed gewelfde ribben hebben die goed teruglopen over hun lichaam. Ze hebben een vlakke stevige bovenlijn en sterke lendenen met krachtige achterpoten. De voeten zijn goed gepolsterd, stevig en klein. Hun staarten zijn hoog aangezet en honden dragen ze over hun rug.

Wat betreft hun vacht heeft de Lancashire Heeler een dubbele vacht die bestaat uit een fijne ondervacht en een korte dichte harde en platte bovenvacht die extreem weerbestendig is. De geaccepteerde ras kleuren voor registratie bij de Kennel Club zijn als volgt:

 • Zwart & Tan
 • Leverkleurig & Tan

Gang/beweging

Als een Lancashire Heeler beweegt, doen ze dat in een vlot en slim tempo, altijd met een vrije natuurlijke beweging.

Fouten

De Kennel Club keurt elke overdrijving of afwijking van de rasstandaard af en zou de fouten beoordelen op hoeveel ze de algehele gezondheid en het welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren.

Mannetjes moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is de moeite waard om op te merken dat een hond iets lichter of zwaarder kan zijn, evenals iets groter of kleiner dan in de rasstandaard van de Kennel Club staat, die slechts als richtlijn wordt gegeven.

Temperament van de

Heelers zijn intelligent en ze vinden het fijn om te behagen, wat betekent dat in de juiste handen en met de juiste soort training en omgang deze kleine honden gemakkelijk te trainen zijn. Hun training moet echter zo vroeg mogelijk beginnen en puppy's moeten goed gesocialiseerd worden om uit te groeien tot goed afgerichte gehoorzame honden. Heelers hebben een enorme hoeveelheid energie en daarom moeten ze zowel fysiek als mentaal bezig gehouden worden. Als ze lange tijd aan hun lot worden overgelaten, zullen deze slimme kleine honden hun eigen manieren vinden om zichzelf te vermaken en te amuseren.

Als Heelers te opgewonden raken, staan ze erom bekend het dichtstbijzijnde object te bijten, wat iemands achterste zou kunnen zijn, maar met dit gezegd te hebben, zijn ze geen "bijters", het zit gewoon in hun aard om te "drijven" en zullen dat doen wanneer ze opgewonden zijn, zelfs in een huiselijke omgeving.

Ze zijn zeer goede waakhonden en vinden niets leuker dan hun eigenaren te waarschuwen als er vreemden in de buurt zijn, maar zelden vertoont een Heeler agressief gedrag anders dan blaffen en wild met hun staarten te kwispelen. Ze zijn zeer taaie kleine honden en tonen meestal geen tekenen van ongemak, zelfs niet als ze zich niet lekker voelen, wat iets is waar eigenaren rekening mee moeten houden, vooral wanneer een Lancashire Heeler zijn gouden jaren bereikt.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Lancashire Heelers zijn een goede keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze zo meegaand en op mensen gericht zijn. Ze gaan vooral goed om met oudere kinderen, hoewel speeltijd soms wat ruw kan worden.

Hoe zit het met de prooidrift?

Lancashire Heelers hebben een hoge prooidrift en daarom moet er voorzichtig worden omgegaan met waar en wanneer ze los mogen lopen, vooral als er vee en wilde dieren in de buurt zijn.

Hoe zit het met speelsheid?

Lancashire Heelers hebben een zeer speelse kant en vinden het leuk om te vermaken en vermaakt te worden. Ze staan bekend om hun ondeugende kant als de stemming hen overvalt en omdat ze zo slim zijn, leren ze snel hoe ze een eigenaar kunnen plezieren en hun zin kunnen krijgen.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Lancashire Heelers zijn zeer aanpasbare honden en zolang ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgen in combinatie met voldoende mentale stimulatie om verveling te voorkomen, zijn ze net zo gelukkig in een appartement in de stad als in een huis op het platteland.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Lancashire Heelers vormen sterke banden met hun families en honden zijn nooit blij als ze zich alleen vinden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die thuis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit lang alleen zijn, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis, wat een manier is voor een hond om stress te verlichten en zichzelf te vermaken, inclusief onophoudelijk blaffen om iemands aandacht te trekken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Sommige Lancashire Heelers houden te veel van het geluid van hun eigen stem, wat iets is dat voorzichtig moet worden aangepakt wanneer een hond nog jong is, zonder ze te laten schrikken. Anderen zullen alleen blaffen als er vreemden in de buurt zijn of als er iets gebeurt wat ze niet leuk vinden in hun omgeving.

Houden Lancashire Heelers van water?

De meeste Lancashire Heelers houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet diegene hen nooit dwingen om het water in te gaan, omdat ze daar alleen maar bang van worden. Met dit gezegd moet er altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een hond zonder lijn in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden omdat ze er niet op eigen kracht uit kunnen komen.

Zijn Lancashire Heelers goede waakhonden?

De Lancashire Heeler is een zeer goede waakhond omdat ze altijd alert zijn op wat er om hen heen gebeurt. Ze zijn snel met waarschuwen als er vreemden in de buurt zijn en als er iets gebeurt wat ze niet leuk vinden in hun omgeving. Met dit gezegd zou een Lancashire Heeler zelden enige vorm van agressie vertonen en geven ze er de voorkeur aan om afstand te houden en te blaffen.

Intelligentie / trainbaarheid van de Lancashire Heeler

Lancashire Heelers staan bekend als intelligente honden en ze zijn altijd enthousiast en bereid om te behagen. Ze hebben echter een beetje een koppige kant, wat het moeilijker kan maken om ze te trainen voor een eigenaar die voor het eerst een hond heeft. Als zodanig zijn ze niet de beste keuze voor beginnende hondeneigenaren, maar doen het erg goed bij mensen die bekend zijn met het ras of vergelijkbare soorten intelligente, zeer actieve honden.

hun training moet vroeg beginnen en consistent zijn gedurende het leven van een Heeler. Deze kleine honden moeten weten wat hun plaats is in de roedel en zijn het gelukkigst wanneer ze weten dat ze naar hun eigenaren kunnen kijken voor begeleiding en richting. Als ze niet de juiste hoeveelheid socialisatie krijgen als ze jong zijn en als hun training een beetje te laat is begonnen, zou een Heeler een dominantere kant van hun aard laten zien, wat hen veel moeilijker te hanteren kan maken wanneer ze gewoon hun eigen ding willen doen.

Net als alle puppy's zijn Lancashire Heeler-puppy's ongelooflijk schattig, wat betekent dat het heel gemakkelijk is om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in hun nieuwe huis aankomen. Echter, zodra een puppy goed gesetteld is, moeten eigenaren beginnen zoals ze van plan zijn door grenzen en regels vast te stellen, zodat een puppy begrijpt wat er van hen wordt verwacht. Het helpt ook bij het vaststellen van een pikorde en wie de alfa-hond is in een huishouden. Het voorkomt ook dat een Lancashire Heeler "kleine hondensyndroom" ontwikkelt, wat hen moeilijker te hanteren en mee te leven kan maken. Als zodanig moeten de eerste commando's die een puppy moet leren als volgt zijn:

Kom Zit Blijf Volg Stil Laat het Ga liggen Bed

Kinderen en andere

Bekend om zeer op mensen gericht te zijn, kan de Lancashire Heeler goed overweg met kinderen. Ze zijn echter niet zo goed in de omgang met peuters en jongere kinderen, ze zijn meer ontspannen en zelfverzekerd bij oudere kinderen die weten hoe ze zich rond honden moeten gedragen. Met dit gezegd moet elk interactie tussen kinderen en honden worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat het speeltijd niet te wild wordt.

Sommige Heelers raken gestrest als ze bij andere honden zijn, daarom is vroege socialisatie voor puppy's essentieel. Er moet voorzichtigheid worden betracht wanneer deze kleine honden in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren, omdat hun jachtinstincten het misschien overnemen met rampzalige gevolgen. Als een Heeler is opgegroeid met een kat in huis, zullen ze over het algemeen hun kattenvriend tolereren, maar zouden ze er niets van denken om de kat van de buurman achterna te zitten.

Gezondheid van de Lancashire Heeler

De gemiddelde levensverwachting van een Lancashire Heeler is tussen de 9 en 15 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Net als veel andere rassen staat de Lancashire Heeler bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen die het waard zijn om te weten als je van plan bent om je huis te delen met een van deze actieve en knappe honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

 • Primaire lensluxatie (PLL) - honden moeten op oogziekten worden getest
 • Collie-oogafwijking (CEA) - honden moeten op oogziekten worden getest
 • Erfelijke staar (HC) - geen test beschikbaar
 • Persistente pupillaire membraan (PPM) - volwassen honden moeten op oogziekten worden getest
 • Patellaluxatie

Het is het vermelden waard dat vanaf 1 juli 2011 alle fokkers die zijn geaccrediteerd door de Kennel Club hun dekreuen moeten laten testen op Primaire Lens Luxatie (PLL) voordat ze voor fokdoeleinden kunnen worden gebruikt.

Hoe zit het met vaccinaties?

Lancashire Heeler-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze worden verkocht, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen, met het vaccinatieschema voor puppy's als volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet meteen volledige bescherming zou hebben, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat je een definitieve beslissing neemt over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties die bekend staan als boosters.

Zorgen voor de Lancashire Heeler

Net als bij elk ander ras hebben Lancashire Heelers regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden goed voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Lancashire Heeler puppy

Lancashire Heeler-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze zich daar kunnen terugtrekken wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en om een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Lancashire Heeler

Lancashire Heelers hebben korte strakke vachten die weinig onderhoud vergen als het gaat om netjes houden en de huid van een hond in goede conditie houden. Een wekelijkse borstelbeurt en een veeg met een vochtige zachte doek is alles wat nodig is om de vacht van een Heeler te laten glanzen.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Lancashire Heeler

Lancashire Heelers zijn actieve honden met veel energie en ze moeten zowel fysiek als mentaal bezig gehouden worden om echt gelukkig, evenwichtig en gehoorzaam te zijn. Deze kleine honden gedijen goed in een landelijke omgeving, hoewel ze zich aanpassen aan het leven in steden zolang ze een mooie achtertuin hebben om in rond te dwalen wanneer ze maar kunnen. Heelers moeten veel beweging krijgen, wat neerkomt op minstens 2 uur per dag.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must. Deze honden vinden het ook fijn om zo vaak mogelijk in een achtertuin rond te kunnen dwalen, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze nieuwsgierige en zeer bedreven ontsnappingskunstenaars binnen te houden, want als ze een zwakke plek in het hek vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen belanden.

Met dit gezegd moeten Heeler-puppy's niet te veel beweging krijgen, omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn en te veel druk op hen kan leiden tot problemen op latere leeftijd. Ze mogen niet op of van meubels springen, noch mogen ze op en neer de trap rennen, omdat dit te veel druk legt op hun nog groeiende gewrichten en ledematen.

Voeren van de Lancashire Heeler

Als je een Lancashire Heeler puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagproblemen te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan er niet om bekend kieskeurige eters te zijn, in feite staan deze kleine honden bekend om hun zeer gezonde eetlust, maar dat betekent niet dat je ze een lager kwaliteitsdieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Lancashire Heeler puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Lancashire Heeler puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 66 g tot 142 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 3 maanden oud - 75 g tot 137 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 4 maanden oud - 78 g tot 143 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 5 maanden oud - 78 g tot 144 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 6 maanden oud - 71 g tot 143 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 7 maanden oud - 64 g tot 131 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 8 maanden oud – 56 g tot 118 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 9 maanden oud – 56 g tot 107 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 10 maanden oud – 55 g tot 106 g, afhankelijk van de bouw van een puppy

Zodra een puppy 11 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen zoals hieronder wordt getoond.

Voedingsgids voor een volwassen Lancashire Heeler

Zodra een volwassen Lancashire Heeler volledig volgroeid is, moet hij een goed kwaliteitsdieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Lancashire Heeler de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 3 kg kunnen 55 g tot 68 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 4 kg kunnen 69 g tot 82 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 5 kg kunnen 83 g tot 96 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 6 kg kunnen 96 g tot 103 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Lancashire Heeler prijs

Als u op zoek bent om een Lancashire Heeler te kopen, moet u mogelijk op een wachtlijst omdat er niet veel puppy's elk jaar worden geregistreerd bij The Kennel Club. U zou iets vanaf €650 moeten betalen voor een goed gefokte stamboom puppy. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Lancashire Heeler in noordelijk Engeland zouden €22,98 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €45,65 per maand kosten (offerte vanaf februari 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u woont in het Verenigd Koninkrijk en de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u de beste kwaliteit voedsel kopen, zowel nat als droog, om uw hond gedurende hun leven te voeden en ervoor te zorgen dat het past bij de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen €30 en €40 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Heeler, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van het castreren of steriliseren van uw hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €900 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om een Lancashire Heeler te houden en voor hen te zorgen tussen €60 en €90 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een gezonde, goed gefokte Kennel Club geregistreerde stamboom Lancashire Heeler puppy.

Koopadvies

Wanneer u een puppy of hond bezoekt en koopt, zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Hoewel Lancashire Heelers een inheems kwetsbaar ras zijn, neemt hun aantal toe in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat gezonde, goed gefokte puppy's vaak veel geld kunnen kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen voor het kopen van een puppy van Lancashire Heelers, die als volgt zijn:

 • Pas op voor online oplichting en hoe deze te vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Lancashire Heeler-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf van kopers voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers mogen nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld, moet iedereen die een huis wil delen met een Lancashire Heeler zijn interesse registreren bij fokkers en op een wachtlijst komen, omdat er elk jaar maar weinig goed gefokte puppy's beschikbaar zijn. Met dit gezegd zijn er amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met een moeder zodat ze snel winst kunnen maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club mag een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Lancashire Heeler-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Keeshond honden ter adoptie in Weert, Weert - Advertentie 1
3
15 seconden

Keeshondje

€ 650
KeeshondLeeftijd: 2 jaar1 Vrouwelijk
Chanel een teefje van 2.5 jaar zoek een nieuw huisje. Is lief kan met andere hondjes kinderen Is bench gewent.
Diana .
Weert
Kruising honden te koop in 3774, Kootwijkerbroek - Advertentie 2
26
1 minuut
Boost

Schattige speelse Boomer pups

€ 750
KruisingLeeftijd: 7 weken2 Mannelijk
2 Schattige Boomer Puppy's te koop. Het zijn allebei reutjes. Inmiddels zijn ze allebei gereserveerd. Aanstaande maandag hopen ze naar een nieuw huisje te gaan. De Puppy's zijn geboren op 28 mei 2024
Arend K.
Kootwijkerbroek
Welsh Corgi Cardigan honden te koop in 5737, Lieshout - Advertentie 3
13
11 minuten
Boost

Welsh corgi cardigan pups te koop

Welsh Corgi CardiganLeeftijd: 6 weken5 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Op 6juni heeft onze Simba bevallen van 7mooie pups. Zowel moeder als pups doen het echt heel goed. Ze zijn nu oud genoeg om lekker rond te lopen zowel binnen als buiten. Ze zijn bij ons in de woonkame
Corry V.
Lieshout