Kromfohrländer

Levensduur10 - 15 jaar
GewichtMannelijk:9 - 16kgVrouwelijk:9 - 16kg
HoogteMannelijk:38 - 56cmVrouwelijk: 38 - 56cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Kromfohrländer

De Kromfohrlander wordt zelden gezien, zelfs niet in hun geboorteland Duitsland, en hun aantal is zo laag dat het ras kwetsbaar wordt geacht. Deze charmante kleine tot middelgrote honden zijn een nieuw ras dat pas in de jaren 1950 op het toneel verscheen. Ze staan bekend als uitstekende gezinshuisdieren en metgezellen dankzij hun vrolijke karakter. Echter, iedereen die een huis wil delen met een Kromfohrlander kan het moeilijk vinden om goed gefokte puppy's te vinden, omdat er elk jaar zo weinig beschikbaar zijn, waardoor het vinden van een fokker uitdagend kan zijn.

Geschiedenis van de Kromfohrländer

De Kromfohrlander is inheems in Duitsland waar ze voor het eerst verschenen in de jaren 40 en 50. Men denkt dat het ras zowel Wire Fox Terriers als de Grand Griffon Vendéen in hun afstamming heeft, hoewel Kromis altijd als gezelschapsdieren en familiehonden zijn gehouden in plaats van werk-/jachthonden. Het waren Amerikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk dienden en een hond vonden die ze "Original Peter" noemden en mee naar Duitsland namen, om hem daar vervolgens te verliezen. Hij werd gevonden door een Duitse dame die hem per ongeluk kruiste met een lokale hond, wat resulteerde in een nest aantrekkelijke puppy's. Gedurende de volgende 10 jaar bleef Ilsa Schleifenbaum deze aantrekkelijke honden ontwikkelen en men denkt dat ze ook terriërs en griffontype honden in de mix heeft geïntroduceerd.

Het ras werd erkend door de FCI in 1955 en kreeg vervolgens erkenning van de UKC in 1996. Echter, vanwege de kleine genenpool blijft het aantal van deze charmante honden laag, wat kort gezegd betekent dat de Kromfohrlander, hoewel een recente toevoeging aan de hondenwereld, wordt beschouwd als een van de zeldzamere rassen. Met dit gezegd, doen liefhebbers van het ras hun best om ervoor te zorgen dat deze honden niet helemaal verdwijnen, met als uiteindelijk doel om hun aantal te vergroten terwijl ze tegelijkertijd ervoor zorgen dat ze gezonde honden blijven. Op dit moment wordt de Kromfohrlander niet erkend door The Kennel Club hier in het Verenigd Koninkrijk (oktober 2018).

Interessante feiten over het ras

 • Is de Kromfohrlander een kwetsbaar ras? Ja, zelfs in hun inheemse Duitsland blijft het aantal rassen laag en is de Kromi nog steeds vrij zeldzaam in het Verenigd Koninkrijk, waar slechts enkele puppy's per jaar worden gefokt, wat betekent dat wachtlijsten vaak lang zijn
 • Kromis komen voor in drie soorten vachten: langharig, kortharig en ruwharig
 • Ze worden soms Landers genoemd
 • Kromis glimlachen wanneer ze iemand ontmoeten
 • De Kromis staat bekend als een zeer slimme en intuïtieve hond, wat het trainen gemakkelijk maakt, maar het leren van een Kromi om deel te nemen aan behendigheid vereist veel geduld
 • Kromis staan bekend als zeer schone honden die geen "hondengeur" hebben
 • Men denkt dat de Kromfohrlander werkende terriërs en Grand Basset Griffon Vendéen in hun afstamming heeft, hoewel ze nooit als werkende honden werden gebruikt

Uiterlijk van de Kromfohrländer

Hoogte bij de schoft: Reuen 38 - 56 cm Teven 38 - 56 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 9 - 16 kg Teven 9 - 16 kg

De Kromfohrlander is een kleine tot middelgrote hond met een charmante uitstraling dankzij hun mooie vachtkleuren en texturen. Ze kunnen een ruwe of gladde vacht hebben. Ruwharige honden hebben een baardachtig gezicht wat hen een zeer terrier-achtige uitstraling geeft, terwijl de gladharige hond meer lijkt op een kleine spaniël. Beide hebben licht gewelfde hoofden met een duidelijke groef en een goed gedefinieerde stop.

hun snuiten zijn recht en lopen iets taps toe naar de neus van de hond wanneer ze van opzij worden gezien. Ze hebben sterke, goed gespierde volle wangen en donkere lippen en sterke kaken met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden overlappen. Hun neuzen zijn van gemiddelde grootte en kunnen zwart of bruin zijn, hoewel zwart altijd de voorkeur heeft volgens de UKC-rasstandaarden.

Zij hebben middelgrote ovaalvormige ogen die mooi schuin zijn geplaatst en donkerbruin van kleur zijn. Hun oren zijn hoog geplaatst en hangen naar beneden in de vorm van een driehoek maar met afgeronde punten en die honden dicht bij hun hoofd dragen. Hun nekken zijn van gemiddelde lengte, licht gebogen en mooi gespierd maar zonder keelhuid.

Zij hebben goed gespierde voorbenen met mooi aflopende en lange schouderbladen. Voorpoten zijn recht en gespierd. De Kromfohrlander is iets langer in het lichaam dan in de hoogte en heeft matig diepe brede borstkassen die reiken tot aan hun ellebogen. Ze hebben licht uitgesproken voorborsten en goed gewelfde ribben. Ruggen zijn recht, sterk en matig lang met hun lendenen iets smaller dan de ribbenkast van een hond. De kruizen hellen lichtjes en de buik van een hond is mooi opgetrokken wat bijdraagt aan hun atletische uitstraling.

hun achterhand is sterk met honden die krachtige achterpoten hebben met goed gespierde bovenbenen. Voeten zijn licht gebogen met strakke tenen, goed ontwikkelde kussentjes en sterke nagels, of ze nu donker of lichter van kleur zijn. Ze hebben matig lange staarten die breder zijn aan de basis en die honden op een sabelachtige manier over hun rug dragen.

Wat betreft hun vacht kan de Kromfohrlander een ruwe of gladde vacht hebben waarbij de ruwharige hond een baardachtig gezicht heeft. Het haar op hun schoft en rug is langer terwijl het op de flanken van de hond veel korter is. Gezichten en snuiten hebben langer haar maar beide hebben een kortere en veel zachtere ondervacht. De typische ras kleuren zijn als volgt:

 • Wit met vlekken of een zadel van tan/licht/donkerbruine markeringen

Gang/beweging

Als een Kromfohrlander beweegt, doen ze dat met levendige en actieve passen waarbij ze veel terrein bestrijken.

Fouten

Toekomstige eigenaren van een Kromfohrlander moeten voorzichtig zijn met eventuele puppy's of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in uiterlijk als in bouw. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de puppy's die ze produceren van een goede grootte zijn en een goede bouw hebben. Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

De Kromfohrlander is een levendig en vrolijk karakter dat een lichte prooidrift heeft. Ze staan bekend als goedhartige honden, wat een van de redenen is waarom ze zulke geweldige metgezellen en gezinsdieren zijn. Ze vormen sterke banden met hun eigenaren, wat betekent dat deze honden zelden weglopen, zelfs niet tijdens een wandeling zonder riem, en de voorkeur geven om dicht bij hun eigenaren te blijven.

Hoewel ze aanhankelijk zijn naar hun directe familie, kunnen ze een beetje terughoudend en verlegen zijn rond mensen die ze nog niet kennen, maar zelden vertoont een Kromfohrlander enige vorm van agressief gedrag naar een vreemde, en geeft de voorkeur om afstand te houden totdat ze iemand leren kennen.

Het is belangrijk dat honden van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, wat hen helpt uit te groeien tot meer evenwichtige en rustige honden. Hun socialisatie moet het introduceren van hen aan veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en honden omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd. Het is ook belangrijk dat hun training zo vroeg mogelijk begint. Puppies moeten de "basis" worden geleerd, maar zodra ze al hun prikken hebben gehad, moet de training serieus beginnen, en een goede manier om dit te doen is door een hond in te schrijven voor puppylessen, wat een geweldige manier is om een hond te socialiseren en tegelijkertijd te trainen in een veilige en gecontroleerde omgeving.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Zij zijn een goede keuze voor beginnende eigenaren omdat ze slim zijn en heel snel nieuwe dingen leren, wat in combinatie met het feit dat een Kromfohrlander graag wil behagen betekent dat ze zeer trainbaar zijn en een genot zijn om in de buurt te hebben. Net als andere honden moeten ze echter leren wat hun plaats is in de roedel en naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding.

Hoe zit het met de prooidrift?

Kromis zijn van nature sociaal en kunnen het goed vinden met iedereen en alles, wat betekent dat ze geen "prooidrift" hebben. Dit betekent echter niet dat een hond niet achter een kleiner dier aan zou gaan als de stemming hen overvalt, en dit geldt ook voor eekhoorns en de kat van de buren.

Hoe zit het met speelsheid?

Kromis hebben een speelse kant aan hun karakter en vinden het leuk om te vermaken en vermaakt te worden. Ze staan bekend als een beetje ondeugend als de stemming hen overvalt, en omdat ze zo slim zijn, leren ze snel wat een eigenaar pleziert en hoe ze hun zin kunnen krijgen.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Kromis zijn zeer aanpasbare honden en zolang ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgen in combinatie met voldoende mentale stimulatie om verveling te voorkomen, zijn ze net zo gelukkig in een appartement in de stad als op het platteland.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Kromis vormen sterke banden met hun families en zijn nooit blij als ze alleen gelaten worden, wat er vaak toe leidt dat ze lijden aan verlatingsangst. Alle honden die te lang aan hun lot worden overgelaten, ontwikkelen eerder ongewenst en destructief gedrag in huis, wat hun manier is om stress te verlichten en zichzelf te vermaken als de verveling toeslaat.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Kromis staan niet bekend als "blaffers" en zullen meestal alleen hun mening uiten als ze denken dat het nodig is.

Houden Kromfohrlanders van water?

De meeste Kromis vinden het leuk om hun voeten nat te maken en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als echter iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet diegene hen nooit dwingen om erin te gaan, omdat dit hen alleen maar bang zou maken. Met dit gezegd moet er altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een hond zonder riem in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden omdat ze er niet op eigen kracht uit kunnen komen.

Zijn Kromfohrlanders goede waakhonden?

Kromis zijn goede waakhonden omdat ze altijd alert zijn op wat er in hun omgeving gebeurt. Zelden zou een hond echter enige vorm van agressief gedrag vertonen, en ze geven er de voorkeur aan afstand te houden, hun grond te behouden en te blaffen.

Intelligentie / trainbaarheid van de Kromfohrländer

De Kromfohrlander is een intelligente hond en een die niets liever doet dan behagen, wat kort gezegd betekent dat ze gemakkelijk te trainen zijn in de juiste handen en omgeving. De sleutel tot succesvol trainen van een Kromfohrlander is om hun opleiding zo vroeg mogelijk te beginnen en ervoor te zorgen dat hun training altijd consistent is, zodat honden weten wat hun eigenaren van hen verwachten. Het is ook het beste om de trainingsessies korter en zo interessant mogelijk te houden, wat helpt om een hond meer gefocust te houden.

Net als veel andere honden zijn het gevoelige honden, wat betekent dat ze niet goed reageren op enige vorm van harde correctie of zwaardere trainingsmethoden. Ze reageren echter goed op positieve bekrachtiging, wat altijd het beste naar boven brengt bij deze slimme honden.

Net als alle puppy's zijn Kromis ongelooflijk schattig als ze jong zijn en het is al te gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in nieuwe huizen aankomen. Zodra een puppy goed gesetteld is, moeten eigenaren beginnen zoals ze van plan zijn door regels en grenzen vast te stellen, zodat een puppy begrijpt wat er van hen wordt verwacht. Het helpt om een pikorde vast te stellen en wie de alfahond is in het huishouden. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

De Kromfohrlander gedijt in een gezinsomgeving en geniet er niets meer van dan betrokken te zijn bij alles wat er om hen heen gebeurt. Dit omvat het spelen van veel interactieve spellen met kinderen, waar ze erg van genieten. Elke interactie tussen jongere kinderen en een hond moet echter altijd goed worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat de speeltijd niet te onstuimig wordt, wat zou kunnen resulteren in een peuter die per ongeluk omver wordt gelopen.

Als de Kromfohrlander van jongs af aan goed gesocialiseerd is, kunnen ze over het algemeen goed opschieten met andere honden die ze ontmoeten. Als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, komen ze meestal goed overeen. Ze kunnen echter elke andere kat die ze tegenkomen achtervolgen. Omdat ze zo'n lage prooidrift hebben, staan ze er niet om bekend dat ze achter kleinere dieren en huisdieren aanrennen, maar er moet altijd voorzichtigheid worden betracht wanneer een hond er een ontmoet, voor het geval dat.

Gezondheid van de Kromfohrländer

De gemiddelde levensverwachting van een Kromfohrlander is tussen de 10 en 15 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Kromfohrlander staat bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het handig is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze knappe honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

 • Hyperkeratose – honden moeten getest worden voordat ze voor fokdoeleinden worden gebruikt
 • Von Willebrand-ziekte – honden kunnen DNA getest worden
 • Epilepsie
 • Cystinurie
 • Patella luxatie

Wat betreft vaccinaties?

Kromi-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze verkocht werden, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor puppy's zoals volgt:

 • 10-12 weken oud, rekening houdend met het feit dat een puppy niet meteen volledige bescherming heeft, maar volledig beschermd is 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat je een definitieve beslissing neemt over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties die bekend staan als boosters.

Wat betreft castratie en sterilisatie?

Tegenwoordig raden veel dierenartsen aan om te wachten tot honden iets ouder zijn voordat ze gecastreerd of gesteriliseerd worden, zodat ze meer volwassen zijn voordat ze de procedures ondergaan. Daarom adviseren ze om mannetjes te castreren en vrouwtjes te steriliseren wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn en soms zelfs wanneer een hond 12 maanden oud is.

Zorgen voor de Kromfohrländer

Net als bij elk ander ras moeten Kromis regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden goed voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Kromfohrlander puppy

Kromi-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze ernaartoe kunnen gaan wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Kromfohrländer

De Kromfohrlander heeft een dubbele vacht waarbij sommige honden een ruwe vacht hebben en anderen gladde vachten, maar beide hebben zachtere en dichtere ondervachten. Ze verharen matig gedurende het hele jaar, maar meer in het voorjaar en dan weer in de herfst, wanneer vaker borstelen meestal nodig is om los en dood haar uit hun vacht te verwijderen. Anders is twee keer per week borstelen alles wat nodig is om de boel netjes te houden en hun vacht in goede conditie en klitvrij te houden.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond blijft zitten, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Kromfohrländer

De Kromfohrlander is een vrij energieke hond en ze moeten de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie krijgen om echt gelukkige en evenwichtige honden te zijn. Ze moeten dagelijks tussen de 40 en 60 minuten lichaamsbeweging krijgen, met zoveel mogelijk tijd los van de lijn. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Kromi snel verveeld raken en zelfs enkele destructieve gedragingen in huis kunnen vertonen, wat hun manier is om eventuele stress die ze voelen te verlichten.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere wandeling in de middag is een must. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem stevig zijn om deze actieve honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten Kromi-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat ook het voorkomen dat een hond op en neer springt van meubels of de trap op en af gaat. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Kromfohrländer

Als je een Kromi-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden kunnen kieskeurige eters zijn. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Kromfohrlander-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Kromi-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 56 g tot 122 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 3 maanden oud - 65 g tot 149 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 4 maanden oud - 68 g tot 170 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 5 maanden oud - 68 g tot 173 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 6 maanden oud - 61 g tot 173 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 7 maanden oud - 54 g tot 154 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 8 maanden oud - 46 g tot 136 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 9 maanden oud - 46 g tot 119 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 10 maanden oud - 45 g tot 118 g, afhankelijk van de bouw van een puppy

Als een puppy 12 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Kromfohrlander

Eenmaal volwassen moet een volwassen Kromfohrlander een goed kwaliteitsdieet krijgen om hun goede gezondheid te behouden. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Kromi de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 9 kg kunnen 114 g tot 174 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 12 kg kunnen 155 g tot 226 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 16 kg kunnen 185 g tot 256 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Kromfohrländer prijs

Als u van plan bent om een Kromfohrlander te kopen, moet u uw interesse registreren bij fokkers en akkoord gaan met het op een wachtlijst plaatsen omdat er elk jaar maar heel weinig puppy's worden gefokt en geregistreerd bij The Kennel Club. U zou minimaal €500 moeten betalen voor een goed gefokte puppy.

De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Kromi in het noorden van Engeland zouden €29,54 per maand bedragen voor een basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €64,91 per maand kosten (offerte vanaf oktober 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, ervoor zorgend dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen de €30 en €40 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Kromi, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1000 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Kromfohrlander tussen de €70 en €110 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een gezonde, goed gefokte Kromfohrlander-puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. Je kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat je de puppy met zijn moeder moet zien en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Er worden zeer weinig Kromfohrlander-puppy's per jaar gefokt in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat ze vaak veel geld kunnen kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Toekomstige eigenaren kunnen online en in andere advertenties afbeeldingen zien van schattige Kromfohrlander-puppy's te koop. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy kopen zonder deze gezien te hebben en mogen nooit een aanbetaling doen aan een verkoper voordat ze een puppy van hen ophalen
 • Zoals eerder vermeld, kan het moeilijk zijn om goed gefokte Kromfohrlander-puppy's in het Verenigd Koninkrijk te vinden en zijn de wachtlijsten lang. Daarom fokken sommige amateurfokkers/mensen te vaak met een moederhond om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club mag een moederhond slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te mogen doen. Iedereen die een Kromfohrlander-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Labradoodle honden te koop in 5932, Tegelen - Advertentie 1
5
2 minuten
Boost

Wegens annulering 2 labradoodle t.n.o.gereserveerd

€ 1.500
LabradoodleLeeftijd: 4 maanden
Wegens annulering worden deze 2 zusjes overnieuw aangeboden. Ze zijn opgegroeid binnen ons gezin met hun eigen vader en moeder, onze (klein) kinderen en onze poezen, waardoor ze heel sociaal zijn. He
David V.
Tegelen
Samojeed honden te koop in 3073, Rotterdam - Advertentie 2
14
22 minuten
Boost

Samojed Samojeed Puppy

€ 1.800
SamojeedLeeftijd: 7 weken3 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
Available last female. For those interested in a puppy from our kennel, we have prepared a short survey to get to know each other better. Puppies will go to their new homes vaccinated and dewormed ap
Paulina R.Id geverifieerd
Rotterdam
Boomer honden te koop in 5298, Liempde - Advertentie 3
9
25 minuten
Boost

zeer mooie speelse boomer pups.

€ 600
BoomerLeeftijd: 8 weken2 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Zeer mooie speelse boomer pups. Verschillende kleuren. Wij zijn te bereiken op de volgende telefoonnummers 06 38 55 30 50 of 0413 47 76 10. Maltezer en Shih Tzu. Reutjes en teefjes De pups zijn
Sander P.
Sint-Oedenrode