Kooikerhondje

Levensduur12 - 15 jaar
GewichtMannelijk:9 - 11kgVrouwelijk:9 - 11kg
HoogteMannelijk:37 - 42cmVrouwelijk: 35 - 40cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Intelligentie
Kan alleen zijn
Bent u op zoek naar dit ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Kooikerhondje

Het Kooikerhondje is een klein Spaniel -achtige ras en is van Nederlandse afkomst. Vroeger was dit hondje al geliefd en verscheen regelmatig in kunstwerken van Rembrandt en Jan Steen. In 1971 werd het ras officieel erkend. Kooikerhonden houden van spelen en water. Ze zijn geschikt als gezelschapshond.

Uiterlijk:

Het kooikertje heeft een schofthoogte van 35 tot 42 cm, een middellange vacht met roodbruine platen en een grote pluimstaart, met vaak bruine pluimen en een zwarte ring. Aan de punten van de oren bevinden zich zwarte haren, de zogenaamde oorbellen. De ogen zijn donkerbruin en amandelvormig. Het ideale gewicht voor een kooikerhond is 13 à 15 kg.

Inzet:

In vroeger jaren werd hij ingezet in de eendenkooi en hielp de kooiker (door zijn grote pluimstaart) met het binnenlokken van wilde eenden. Tegenwoordig zijn er echter nog maar weinig eendenkooien in Nederland. Ter vervanging van dit werk kunnen ze goed getraind worden in spellen zoals apporteren en behendigheid.

Opvoeding en gedrag:

Kooikerhondjes zijn erg populair, met name omdat de hond zich erg makkelijk laat opvoeden. Het enige wat de hond nodig heeft zijn sociale contacten en regelmatig bewegen en spelen. De meeste Kooikerhondjes zijn niet vies van water en de kans bestaat dat ze regelmatig verkoeling zoeken in het water. Door zijn snelheid en atletische lichaamsbouw is de hond geschikt voor de meeste hondentrainingen. Tegenover andere honden en mensen is dit ras vriendelijk, naar vreemden mensen in zijn territorium is de hond waaks maar niet agressief. De vacht heeft weinig verzorging nodig en verhaart niet veel.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Kooikerhondje pups te koop in 7574, Oldenzaal - Advertentie 1
6
5 dagen

kooikerpups raszuiver

€ 1.300
KooikerhondjeLeeftijd: Uitgerekend over 3 weken
Onze Qinty is drachtig. De vader van de pups is Roefer van Altforsterhof.De vierde generatie kooiperpups zal geboren worden rond de jaarwisseling/ Beide ouderdieren hebben een stamboom en zijn getest
elise nieland .
Oldenzaal
Particulier
Kooikerhondje pups te koop in 8105, Luttenberg - Advertentie 2
7
1 week

KOOIKER PUPS

€ 950
KooikerhondjeLeeftijd: 3 weken3 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
We hebben een nestje prachtige pups Beide ouders van het nestje zijn bij ons aanwezig. en allebei hebben ze test ondergaan en bewezen dat ze von Willebrands en ENM niet hebben en ook geen drager zijn
H Meijer .
Marienheem
Particulier