Jug

Levensduur12 - 15 jaar
GewichtMannelijk:5 - 7kgVrouwelijk:5 - 7kg
HoogteMannelijk:25 - 36cmVrouwelijk: 25 - 36cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent je op zoek naar het Jug ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Jug

Jugs zijn een kruising wat kort gezegd betekent dat ze van gemengd bloed zijn doordat ze zijn gecreëerd door het kruisen van twee zuivere rassen, namelijk de Jack Russell Terriër en de Mopshond. Ze zijn relatieve nieuwkomers in de hondenwereld, voor het eerst gefokt in de jaren zestig. Met dit gezegd te hebben, zijn Jugs snel een van de meest populaire hybride honden geworden en hebben ze om goede redenen hun weg gevonden naar de harten en huizen. Deze charmante kleine honden erven over het algemeen veel van de beste fysieke kenmerken en eigenschappen van hun ouder rassen. Jugs zijn de perfecte maat voor mensen die in de stad wonen en die graag een huis delen met een loyale, toegewijde en intelligente honden metgezel.

Ze zijn niet veeleisend op het gebied van verzorging, hoewel ze behoorlijk energiek zijn, wat betekent dat ze zowel fysiek als mentaal bezig moeten worden gehouden om echt gelukkige, ontspannen en goed opgevoede honden te zijn. Jugs zijn een geweldige keuze voor beginnende hondenbezitters, mits ze de tijd hebben om zich te wijden aan een vrolijk en actief karakter dat gedijt op menselijk gezelschap. Jugs worden niet erkend door The Kennel Club, maar veel rasverenigingen zijn opgericht over de hele wereld met als einddoel het fokken van gezonde honden. Jugs zijn geweldige metgezellen en gezinsdieren in huishoudens waar de kinderen ouder zijn en dus weten hoe ze zich rond honden moeten gedragen en gewaardeerde leden van een familie worden.

Geschiedenis van de Jug

Jugs worden soms ook wel bij andere namen genoemd, zoals Jack Pugs of Pug Russells, naar hun ouder rassen de Jack Russell Terriër en de Mopshond. Ze zijn relatief nieuw in de hondenwereld en behoren tot de nieuwste toevoegingen aan de steeds groeiende lijst van "hybride honden", hoewel ze in werkelijkheid moeten worden beschouwd als een "kruising" omdat beide ouderhonden stamboomhonden zijn. Mopshonden behoren tot de meest oude rassen en zijn al sinds 400 voor Christus in Azië aanwezig, terwijl Jack Russell Terriërs altijd zeer gewaardeerd zijn geweest om hun jachtvaardigheden sinds het midden van de 19e eeuw. Jugs erven veel van de kenmerken van hun ouder rassen, zowel qua uiterlijk als karakter, hoewel het nog steeds een kwestie van geluk is hoe een puppy uitpakt, aangezien puppies uit hetzelfde nest meestal heel verschillend zijn.

Er wordt gedacht dat Jugs voor het eerst gefokt werden in Amerika in de jaren 1960 en in de loop der jaren bleek de kruising uiterst populair te zijn, zowel in de Verenigde Staten als in andere delen van de wereld, waaronder hier in het Verenigd Koninkrijk. Jugs hebben niet alleen veel van de fysieke kenmerken van hun ouder rassen geërfd, maar ook hun charmante aard en persoonlijkheden. Tegenwoordig blijven Jugs een van de meest populaire kruisingen als gezelschapshonden, hoewel ze niet de beste keuze zijn voor gezinnen met zeer jonge kinderen.

Ze zijn een door de Kennel Club erkend ras, maar rasverenigingen zijn opgericht in veel landen met als doel consistentie in het ras te produceren en de kans te verkleinen dat Jugs de erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen erven die soms de Mopshond en de Jack Russell Terriër teisteren.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Jug een kwetsbaar ras? Nee, ze behoren tot een van de meest populaire nieuwe hybride honden die in de afgelopen tijd zijn ontwikkeld
 • Jugs kunnen veel verschillende soorten vachtkleuren en texturen hebben, afhankelijk van hun ouder rassen
 • Sommige honden hebben langere snuiten, terwijl anderen veel plattere gezichten hebben, net als de Mopshond
 • Jugs zijn een van de meest populaire hybride honden van de afgelopen 10 jaar geworden
 • Er wordt gedacht dat ze voor het eerst gefokt zijn in de jaren 1960
 • Het is in het Verenigd Koninkrijk verboden om de staart en oren van een Jug te couperen, wat een wet is die op 6 april 2007 in Engeland van kracht werd en op 28 maart 2007 in Wales, hoewel bepaalde rassen zijn vrijgesteld voor werkhonden en anderen hun staarten mogen laten couperen om medische redenen. In Schotland geldt een totaalverbod dat op 30 april 2007 van kracht werd

Uiterlijk van de Jug

Hoogte bij de schoft: Reuen 25 - 36 cm Teven 25 - 36 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 5 - 7 kg Teven 5 - 7 kg

Omdat Jugs een kruising zijn, kunnen ze er qua uiterlijk behoorlijk verschillend uitzien, waarbij sommigen meer naar de Jack Russell neigen en langere gezichten hebben, terwijl anderen meer een plat gezicht erven zoals dat van een Mopshond. Het is het vermelden waard dat de Jack Russell verschillende vachttypes kan hebben, namelijk gebroken glad of ruw. Als een ouder Jack Russell een ruwe vacht heeft, is de kans groot dat sommige van de puppy's ook iets langere ruwere vachten zullen hebben. Als een ouder Jack Russell een gladde vacht heeft, is de kans groter dat de puppy's gladde vachten hebben zoals die van een Mopshond.

De enige constante is dat Jugs kleine honden zijn die veel of enkele van de fysieke kenmerken van hun ouder rassen kunnen erven. Echter, zoals eerder vermeld, kunnen puppy's in hetzelfde nest er behoorlijk anders uitzien, omdat het afhangt van of ze meer naar een Mopshond of een Jack Russell Terriër neigen.

Ze hebben meestal kleine lichaamsframes en zijn iets lichter dan een Mopshond maar steviger dan een Jack Russell Terriër. De meeste Jugs erven het Mopshondgezicht en de gekrulde staart, hoewel sommige honden iets langere snuiten hebben en hun staarten niet zo sterk gekruld zijn. Hun ogen zijn groot en expressief en bruin van kleur. De oren zijn dun en hangen naar beneden, net als bij beide ouder rassen, en staan ver uit elkaar op het hoofd van de hond. Sommige Jugs hebben behoorlijk gerimpelde gezichten, terwijl anderen minder plooien hebben, maar als ze alert of geïnteresseerd zijn in iets, hebben ze een mooie frons die bijdraagt aan de vertederende uitstraling van een hond.

Ze hebben meestal korte poten die goed gespierd zijn en ze zijn langer in het lichaam dan in de hoogte, maar ze hebben gespierde lichamen met over het algemeen mooie rechte ruggen en licht opgetrokken buiken. De voorpoten zijn recht en gespierd en de achterpoten zijn krachtig en mooi gehoekt. De voeten zijn klein en compact met strakke tenen en sterke nagels.

Wat betreft hun vacht komen Jugs in verschillende kleuren en vachtstructuren voor, waarbij sommige honden gladde vachten hebben, terwijl anderen ruwe/gebroke...

 • Zwart
 • Zwart en tan
 • Bruin
 • Karamel
 • Zilver
 • Wit

Gang/beweging

Een gerenommeerde fokker zou nooit opzettelijk enige vorm van overdrijving in zijn voorraad fokken, omdat dit ernstige en negatieve gevolgen kan hebben voor het welzijn en de gezondheid van een Jug. Als zodanig mag een hond met een zeer plat gezicht of enige andere ernstige overdrijving nooit voor fokdoeleinden worden gebruikt. Alleen door zorgvuldige en selectieve fok kan men gezonde Jug-puppy's fokken.

Fouten

Op dit moment is de Jug geen geregistreerd ras bij de Kennel Club en als zodanig zijn er geen geregistreerde "fouten" voor het ras, maar mannelijke Jugs moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

Teckels en Jack Russell Terriers zijn van nature zeer sociale honden en ze zijn allebei erg actief. Als zodanig heeft de Jug het alerte, attente en loyale karakter van de Teckel geërfd, terwijl ze tegelijkertijd de levenslustige benadering van zowel de Jack Russell als de Teckel hebben, wat slechts enkele redenen zijn waarom ze zo populair zijn geworden als gezelschapshonden, zowel hier in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld.

Met dit gezegd kunnen Jugs behoorlijk pittig zijn als de stemming hen overvalt en het is belangrijk om het verschil te maken tussen wanneer een hond speels is en wanneer ze een dominantere kant van hun karakter laten zien. Jugs zijn slim en leren snel, met als nadeel dat ze net zo snel slechte gewoonten oppikken als goede. Puppies moeten vanaf het begin de basisregels worden bijgebracht, zodat ze begrijpen wat hun eigenaren van hen verwachten. Ze vormen sterke banden met hun eigenaren en zullen hen beschermen als de gelegenheid zich ooit voordoet. Jugs zijn misschien klein van gestalte, maar ze zijn moedig, dapper en zullen alles wat ze bedreigend vinden aangaan, ongeacht hoe groot de dreiging is.

Jugs houden ervan bezig te worden gehouden en omdat ze zo intelligent zijn, betekent dit dat ze veel regelmatige dagelijkse lichaamsbeweging nodig hebben, gecombineerd met zoveel mogelijk mentale stimulatie om echt gelukkige, goed opgevoede honden te zijn. Zoals eerder vermeld hebben ze hun sociale aard geërfd van beide ouder rassen en mits ze op jonge leeftijd goed gesocialiseerd zijn, zijn ze gemakkelijk in de omgang met de meeste mensen, andere honden en dieren.

Ze zijn niet de beste keuze voor gezinnen met zeer jonge kinderen omdat Jugs soms nogal onstuimig kunnen zijn en gemakkelijk een kleiner kind omver kunnen gooien. Ze zijn geweldige huisdieren in huishoudens waar de kinderen iets ouder zijn en dus weten hoe ze zich rond honden moeten gedragen en wanneer ze hen met rust moeten laten, typisch wanneer een hond slaapt en eet.

Jugs zijn de ideale appartementshond, mits ze voldoende regelmatige dagelijkse lichaamsbeweging krijgen, die moet worden gecombineerd met een flinke dosis mentale stimulatie. Omdat ze zo van eten houden, hebben Jugs de neiging om aan te komen, wat iets is om in gedachten te houden wanneer je een huis deelt met een van deze slimme kleine honden, en waarom het belangrijk is om een oogje te houden op de taille van een hond en ervoor te zorgen dat ze de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen om eventuele overtollige calorieën te verbranden.

Het is belangrijk dat Jugs van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, wat het introduceren van hen in veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en honden moet omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd. Dit helpt ervoor te zorgen dat ze opgroeien tot evenwichtige, volwassen honden, ongeacht de situatie waarin ze zich bevinden.

Sommige fokkers adviseren dat mannelijke Jugs iets minder onstuimig kunnen zijn dan hun vrouwelijke tegenhangers, maar aan de andere kant kunnen mannetjes agressiever en dominanter zijn dan een vrouwelijke Jug, vooral als ze niet gecastreerd zijn.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Jugs zijn een goede keuze voor beginnende eigenaren omdat ze zo intelligent zijn en dit in combinatie met het feit dat ze graag willen behagen, maakt ze gemakkelijk te trainen. In de juiste handen en omgeving pikken deze slimme kleine honden dingen heel snel op, met als nadeel dat ze net zo snel slechte gedragingen leren. Als zodanig moet hun training vroeg beginnen en consistent zijn, zodat honden begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Jugs zijn energieke hondjes, wat kort gezegd betekent dat hun eigenaren de tijd moeten hebben om zich te wijden aan een levendige honden metgezel.

Hoe zit het met de prooidrift?

Met Jack Russell Terrier in hun bloed kunnen Jugs behoorlijk territoriaal zijn en ze kunnen ook een hoge prooidrift hebben, hoewel niet zo hoog als de Jack Russell dankzij de Teckel in hen. Met dit gezegd zou het een fout zijn om een Jug alleen te laten met kleinere dieren en huisdieren, inclusief katten, tenzij ze samen zijn opgegroeid. Altijd voorzichtig zijn bij het uitlaten van een Jug zonder riem in de buurt van wilde dieren en boerderijdieren, voor het geval ze besluiten op jacht te gaan.

Hoe zit het met speelsheid?

Jugs zijn erg speels en genieten volop van alle aandacht die ze krijgen bij het spelen van interactieve spellen en omdat ze zo vol energie zitten, kan het moeilijk zijn om ze moe te krijgen. Jugs blijven vol leven en erg speels tot ver in hun senior jaren, eigenschappen die ze hebben geërfd van beide ouder rassen, iets waar toekomstige eigenaren altijd rekening mee moeten houden bij het kiezen om een huis te delen met een Jug.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Dankzij hun kleine formaat zijn Jugs zeer aanpasbaar en zijn ze net zo gelukkig in een appartement in de stad als op het platteland, mits ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie krijgen om verveling te voorkomen, rekening houdend met het feit dat Jugs zeer intelligente hondjes zijn en hoe slimmer een hond is, hoe sneller en gemakkelijker ze zich vervelen.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Omdat Jugs zo'n sterke banden vormen met hun families, haten ze het wanneer ze voor langere tijd alleen gelaten worden en lijden ze maar al te vaak aan verlatingsangst. Wanneer honden zich gestrest voelen als ze alleen zijn, kunnen ze allerlei gedragsproblemen ontwikkelen. Dit omvat overmatig blaffen en destructief gedrag in huis, wat hun manier is om hun angst te verlichten.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Sommige Jugs houden ervan om te veel te blaffen, wat iets is dat voorzichtig moet worden afgeleerd wanneer honden nog jong zijn. Er moet echter voor worden gezorgd dat een hond niet wordt afgeschrikt om helemaal niet te blaffen, wat hen uiteindelijk verlegen en timide kan maken. Over het algemeen zijn ze echter geen ras dat vatbaar is voor overmatig blaffen.

Houden Jugs van water?

Sommige Jugs houden van zwemmen, terwijl anderen zelfs hun voeten niet nat willen maken en het zou een fout zijn om een hond in het water te dwingen als ze niet willen gaan, omdat ze alleen maar banger zouden worden. Een ander ding om in gedachten te houden is dat sommige Jugs plattere gezichten hebben en het moeilijker kunnen vinden om te ademen als ze in het water zijn, dus moet er altijd voorzichtigheid worden betracht wanneer ze gaan zwemmen. Iedereen die een huis deelt met een Jug die van zwemmen houdt, moet extra voorzichtig zijn bij het uitlaten van een hond zonder riem in de buurt van gevaarlijker waterwegen.

Zijn Jugs goede waakhonden?

Zoals eerder vermeld, houden sommige Jugs van blaffen en als zodanig zijn ze zeer goede waakhonden, die snel hun eigenaren laten weten wanneer er iets aan de hand is dat ze niet leuk vinden en wanneer er vreemden in de buurt zijn of wanneer er iets aan de hand is dat ze niet leuk vinden.

Intelligentie / trainbaarheid van de Jug

Jugs zijn intelligente kleine honden en als zodanig zijn ze redelijk gemakkelijk te trainen, maar ze moeten vanaf het begin de grenzen en regels worden bijgebracht en consistentie is de sleutel tot succesvolle training. Een Jug moet de "huisregels" en basisprincipes kennen, zodat ze begrijpen wat er van hen wordt verwacht, rekening houdend met het feit dat een Jug altijd grenzen en regels zal testen, gewoon voor de lol of wanneer ze proberen een dominantere kant van hun aard te laten zien.

De training moet serieus beginnen zodra ze volledig zijn gevaccineerd en het inschrijven van hen in puppylessen betaalt zich op de lange termijn uit. Het is een geweldige manier om een hond te socialiseren en tegelijkertijd te leren hoe ze zich moeten gedragen in een veilige en gecontroleerde omgeving. Alle honden houden van een routine in hun leven en dit geldt ook voor Jugs, dus door een beetje educatie en training op te nemen in de dagelijkse routine van een jonge Jug, draagt dit veel bij aan het opvoeden van hen tot goed gedrag en ontspannen honden die een plezier zijn om in de buurt te hebben, waar ze ook naartoe worden genomen.

Jugs zijn van nature vrij gevoelig en reageren daarom niet goed op enige vorm van harde correctie of zwaardere trainingsmethoden. Ze reageren goed op positieve bekrachtiging, wat altijd het beste naar boven haalt bij deze slimme kleine honden. Het is echter belangrijk om minder hoogwaardige traktaties aan te bieden bij het trainen van een Jug in plaats van hen te veel lagere waarde te geven vanwege hun neiging om te gemakkelijk te veel gewicht aan te komen.

De eerste commando's die een Jug-puppy zo vroeg mogelijk moet worden geleerd, zijn als volgt:

 • Goed
 • Slecht
 • Nee
 • Laat
 • Kom
 • Blijf
 • Volg
 • Zit
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Jugs zijn levendige, speelse en innemende kleine honden en ze kunnen geweldige gezinsdieren zijn, mits ze van jongs af aan gesocialiseerd worden, inclusief wanneer ze nog bij hun moeders en nestgenoten zijn. Een goed gesocialiseerde Jug kan het goed vinden met iedereen en alles, inclusief kinderen van alle leeftijden, hoewel ze beter geschikt zijn voor gezinnen waar de kinderen iets ouder zijn dan peuters. Met dit gezegd moet elke interactie tussen jongere kinderen en een hond altijd goed worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat alles prettig en kalm blijft.

Zoals eerder vermeld, als Jugs van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze over het algemeen goed opschieten met andere honden die ze ontmoeten en als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, kunnen ze meestal goed met elkaar opschieten. Een Jug zou echter niet aarzelen om andere katten die ze tegenkomen achterna te zitten vanwege de Jack Russell Terrier in hen. Er moet voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren, gewoon voor de zekerheid.

Gezondheid van de Jug

De gemiddelde levensverwachting van een Jug is tussen de 12 en 15 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Net als veel andere rassen staat de Jug bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het handig is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze aantrekkelijke en alerte honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere de volgende, hoewel niet alle Jugs een stoornis zouden ontwikkelen gedurende hun leven:

 • Cardiomyopathie
 • Hydrocefalie
 • Cryptorchidie
 • Ziekte van Von Willebrand
 • Primaire lensluxatie (PLL) - Jack Russell Terriers moeten worden getest
 • Laat beginnende ataxie (LOA) - Jack Russell Terriers moeten worden getest
 • Canine Spinocerebella Ataxie. - Jack Russell Terriers moeten worden getest
 • Patellaire luxatie
 • Allergieën
 • Ademhalingsproblemen - Brachycephalic Airway Syndrome
 • Hemivertebrae - Pugs moeten worden getest
 • Huidaandoeningen
 • Ontstoken hoornvliezen
 • Ooginfecties
 • Lensluxatie
 • Doofheid
 • Obesitas
 • Hernia's

Meer over ademhalingsproblemen

Omdat een van de ouder rassen van een Jug een brachycephalisch ras is, namelijk de Mopshond, erven sommige Jugs een korte snuit en een brede schedel waarvan sommige bijna geen snuit hebben, wat iets is waar verantwoordelijke fokkers hun best doen om uit deze charmante kleine honden te fokken door gezonde Jack Russell Terriers met langere neuzen op te nemen in hun fokprogramma's. Met dit gezegd hebben veel Jugs kortere snuiten waardoor ze lijden aan een aandoening die bekend staat als Brachycephalic Airway Syndrome.

Zorgen voor de Jug

Net als bij elk ander ras moeten Jugs regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief goed voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Jug-puppy

Het is het beste om een paar dagen vrij te nemen bij het introduceren van een Jug-puppy in hun nieuwe huis, omdat ze veel aandacht, comfort en ondersteuning nodig zullen hebben in de eerste week na hun aankomst. Dit komt omdat, net als alle puppy's, ongeacht hoe zelfverzekerd of uitgaand ze ook zijn, ze zich een beetje kwetsbaar zouden voelen nadat ze voor de eerste keer hun moeders en nestgenoten hebben verlaten.

Het is ook belangrijk om het huis en de tuin puppybestendig te maken, zodat een puppy zich in een veilige omgeving bevindt. Dit betekent ervoor zorgen dat er geen giftige planten in de tuin groeien en dat alle gereedschappen en andere werktuigen worden opgeborgen om te voorkomen dat een speelse puppy zichzelf verwondt. Elektrische draden en kabels moeten buiten het bereik van een puppy worden geplaatst voor het geval ze besluiten erop te kauwen. Breekbare ornamenten en andere waardevolle spullen moeten ook buiten bereik worden geplaatst om breuken te voorkomen.

Verzorging van de Jug

Zowel gladharige als ruwharige Jugs zijn op het gebied van verzorging gemakkelijk te onderhouden en hebben slechts een wekelijkse of tweewekelijkse borstelbeurt nodig om alles netjes te houden en hun vacht in goede conditie te houden. Ze verharen behoorlijk het hele jaar door, vooral tijdens de lente en dan weer in de herfst wanneer vaker borstelen meestal nodig is om al het losse en dode haar uit de vacht van een hond te verwijderen. Omdat ze vaak tranende ogen ontwikkelen, is het belangrijk om ze indien nodig met een vochtige zachte doek af te vegen om te voorkomen dat het gebied rond de ogen van een hond pijnlijk wordt.

Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer zich ophoopt in de oren van een hond, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Jug

De Jug is een energieke intelligente hond, hoewel niet zo hectisch als een Jack Russell Terriër dankzij de Mopshond in hen, maar ze moeten de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie krijgen om echt gelukkige, evenwichtige en gehoorzame honden te zijn. Ze hebben elke dag ongeveer 30 tot 40 minuten lichaamsbeweging nodig, met zoveel mogelijk tijd los van de lijn, rekening houdend met het feit dat honden met kortere snuiten vaak moeite hebben met ademhalen, vooral bij warmer en kouder weer. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Jug snel verveeld raken en zelfs wat destructief gedrag in huis kunnen vertonen.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must. Deze honden willen ook zo vaak mogelijk in een achtertuin kunnen rondlopen, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze actieve en nieuwsgierige kleine honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in het hek vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen belanden. Jugs met kortere neuzen kunnen vaak moeite hebben met ademhalen bij warmer weer, dus moet er voorzichtig worden omgegaan wanneer ze worden uitgelaten, en idealiter moet dit vroeg in de ochtend en dan later in de middag zijn wanneer de zon lager staat en de temperatuur dus koeler is.

Met dit gezegd moeten puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat ook het niet laten springen van een hond op en neer van meubels of het op- en afgaan van de trap. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan resulteren in ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Jug

Als je een Jug-puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde schema te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en de dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten, in gedachten houdend dat Jugs te gemakkelijk aankomen.

Voedingsgids voor een Jug-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Jug-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 81 g tot 145 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 3 maanden oud - 102 g tot 165 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 4 maanden oud - 112 g tot 190 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 5 maanden oud - 121 g tot 189 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 6 maanden oud - 127 g tot 193 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 7 maanden oud - 115 g tot 174 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 8 maanden oud - 103 g tot 156 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 9 maanden oud - 92 g tot 139 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 10 maanden oud - 55 g tot 138 g, afhankelijk van de bouw van een puppy

Als een puppy 11 maanden oud is, kan hij volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Jug

Eenmaal volwassen moet een volwassen Jug een goed kwaliteitsdieet krijgen om hun goede gezondheid te behouden. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Jug de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 5 kg kunnen 78 g tot 94 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 7 kg kunnen 103 g tot 119 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Jug prijs

Als u op zoek bent om een Jug te kopen, zou u iets moeten betalen tussen €300 en meer dan €500 voor een goed gefokte rashond. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Jug in noordelijk Engeland zouden €20,87 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €41,55 per maand kosten (offerte vanaf september 2017). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen €20 en €30 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Jug, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €800 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om voor een Jug te zorgen en te zorgen tussen €50 en €80 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een rashond of andere puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Jugs zijn een uiterst populair ras zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Jug-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld behoren Jugs tot de meest populaire rassen in het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met Jugs om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Jug-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Het is in het Verenigd Koninkrijk verboden om de staart van een Jug te couperen, wat een wet is die op 6 april 2007 in Engeland van kracht werd en op 28 maart 2007 in Wales, hoewel bepaalde rassen zijn vrijgesteld voor werkhonden en anderen hun staarten kunnen laten couperen om medische redenen. In Schotland geldt een totaalverbod dat op 30 april 2007 van kracht werd, dus toekomstige eigenaren moeten altijd controleren of de staart van een Jug-puppy legaal is gecoupeerd door een gekwalificeerde dierenarts en bewijs van papieren hiervoor zien.