Jackapoo

Levensduur12 - 15 jaar
GewichtMannelijk:5 - 11kgVrouwelijk:5 - 11kg
HoogteMannelijk:25 - 38cmVrouwelijk: 25 - 38cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent je op zoek naar het Jackapoo ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Jackapoo

De Jackapoo is een nieuwkomer in de hondenscene en op dit moment worden ze niet erkend door een van de belangrijkste internationale rasorganisaties, waaronder The Kennel Club. Ze zijn ontwikkeld door een Poedel te kruisen met een Jack Russell Terriër en als zodanig kunnen Jackapoos enkele kenmerken en eigenschappen van beide ouder rassen erven. Het is echter een kwestie van geluk hoe puppy's uitkomen, vooral als ze van de eerste generatie zijn. Met dit gezegd te hebben, staan Jackapoos bekend als geweldige metgezellen en familiehuisdieren dankzij hun charmante uiterlijk en hun loyale, vasthoudende, speelse en aanhankelijke aard.

Ze zijn een goede keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat Jackapoos zeer intelligent zijn, gemakkelijk te trainen en graag gehoorzamen. Ze staan ook bekend als goed met kinderen, wat de reden is waarom ze populaire gezinshuisdieren zijn geworden. Echter, met "terriër" in hun afstamming hebben Jackapoos een hoog prooidrift en daarom moet er altijd voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van huisdieren en andere dieren die ze nog niet kennen.

Geschiedenis van de Jackapoo

De Jackapoo verscheen voor het eerst ongeveer twintig jaar geleden toen fokkers besloten om twee raszuivere rassen te kruisen, namelijk de Jack Russell Terriër en de Miniature of Toy Poodle. Pups van de eerste generatie kunnen elk van de kenmerken en eigenschappen van hun ouder ras erven, wat kort gezegd betekent dat pups uit hetzelfde nest er heel verschillend uit kunnen zien.

Omdat de Jackapoo zo'n nieuwe hybride is, is er meer tijd nodig om te zien hoe het ras zich in de toekomst zal ontwikkelen. Ze worden niet erkend door een van de belangrijkste internationale rasorganisaties, maar gelukkig zijn er lokale rasverenigingen opgericht in veel landen met als einddoel ervoor te zorgen dat Jackapoos verantwoord worden gefokt, zodat ze gezond en goedaardig blijven.

Iedereen die zijn huis wil delen met een Jackapoo moet onderzoek doen naar beide ouder rassen, namelijk de Miniature of Toy Poodle en de Jack Russell Terriër om te begrijpen wat voor temperament een Jackapoo zou kunnen hebben. Wat betreft uiterlijk hangt het echt af van de ouder rassen hoe een puppy kan uitgroeien en of ze meer op een Poedel lijken met een krullende vacht of dat ze meer lijken op een Jack Russell Terriër met een ruwe vacht. Tegenwoordig heeft de Jackapoo zijn stempel gedrukt op de hondenwereld en hebben ze hun weg gevonden naar de harten en huizen van veel mensen dankzij hun lieve karakter en charmante uiterlijk.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Jackapoo een kwetsbaar ras? Nee, ze zijn snel een van de populairdere hybride honden geworden in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld
 • Hoewel ze niet geregistreerd zijn bij de Kennel Club, zijn er andere organisaties waar eigenaren hun Jackapoos kunnen registreren
 • Jackapoos staan bekend om hun zachte en charismatische aard
 • Ze zijn uiterst slim en leren snel nieuwe trucjes, waaronder dingen zoals lopen op hun achterpoten
 • Goed gefokte Jackapoos van de eerste generatie zijn over het algemeen gezonder dan honden van de tweede en andere generaties
 • Ze hebben hun prooidrift geërfd van de Jack Russell en zullen gaan jagen wanneer ze de kans krijgen
 • Tuinen moeten ultraveilig zijn om een Jackapoo veilig binnen te houden

Uiterlijk van de Jackapoo

Hoogte bij de schoft: Reuen 25,4 - 38,1 cm Teven 25,4 - 38,1 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 5,89 - 11,33 kg Teven 5,89 - 11,33 kg

De Jackapoo, een kruising tussen een Dwerg- of Toypoedel en een Jack Russell Terriër, kan het uiterlijk van een van hun ouders erven. Bij pups van eerste generatie kruisingen kunnen de pups in hetzelfde nest er heel verschillend uitzien, waarbij sommigen meer naar de Poedel neigen terwijl anderen meer op Jack Russells lijken. Over het algemeen zijn het echter kleine tot middelgrote honden met platte koppen en matig grote oren die naar voren vallen. Hun ogen staan mooi uit elkaar op het hoofd, waarbij honden altijd een alerte uitdrukking hebben die ze hebben geërfd van hun terriër- en poedelvoorouders. Ze hebben compacte, goed gespierde lichamen met sterke gespierde poten en nette sterke poten met stevige kussentjes en taaie nagels. Sommige Jackapoos hebben langere poten dan anderen, maar of ze nu kort of lang zijn, honden hebben goed gespierde sterke voor- en achterpoten.

Wat betreft hun vachten kan de Jackapoo een ruwe of gladde vacht hebben die golvend of krullend en kort kan zijn, afhankelijk van welke van hun ouders ze hebben geërfd. De meest voorkomende vachtkleuren bij de Jackapoos zijn onder andere:

 • Zwart
 • Tan
 • Wit
 • Blauw
 • Chocolade
 • Bruin
 • Crème
 • Goud
 • Zilver
 • Grijs

Gang/beweging

Als een Jackapoo beweegt, doen ze dat met een groot doel en vastberadenheid, waarbij ze veel terrein bestrijken. Ze hebben een veerkrachtige, levendige gang, waarbij honden altijd alert zijn en klaar om achter alles aan te rennen wat beweegt.

Fouten

Verantwoordelijke fokkers zouden alleen gezonde ouderhonden gebruiken bij het fokken van Jackapoos en zouden elke hond met een slechte lichaamsbouw of een te kleine hond vermijden, wat zou kunnen resulteren in gezondheidsproblemen bij de pups die verband houden met een slechte lichaamsbouw en grootte.

Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en staarten mogen niet gecoupeerd worden, tenzij om medische redenen en de juiste documentatie is verstrekt door een gekwalificeerde dierenarts.

Temperament van de

De Jackapoo is snel bekend geworden als een uitstekende metgezel en gezinshuisdier dankzij hun vriendelijke, zij het energieke aard. Ze zijn goede allrounders en zijn geweldig met kinderen en andere honden, vooral als ze vanaf jonge leeftijd correct gesocialiseerd zijn. De Jackapoo is ook zeer aanpasbaar en voelt zich net zo gelukkig in het land als in een appartement, zolang ze voldoende mentale stimulatie en dagelijkse lichaamsbeweging krijgen.

Vanwege de "terriër" in hen zijn ze het meest geschikt voor mensen die bekend zijn met de behoeften van een zeer energieke en slimme hond, omdat Jackapoos veel dagelijkse lichaamsbeweging moeten krijgen en moeten weten wie de baas is in een huishouden, anders kunnen ze snel onhandelbaar worden en moeilijker te hanteren zijn. Ze houden ervan om in een gezinsomgeving te zijn en genieten ervan om betrokken te zijn bij alles wat er om hen heen gebeurt. Ze vormen sterke banden met hun eigenaren en houden er niet bijzonder van om voor langere tijd alleen gelaten te worden.

Daarom zijn ze het meest geschikt voor gezinnen waar de kinderen iets ouder zijn en waar meestal één persoon thuis blijft als iedereen uit huis is. Ze zijn zeker meer geschikt voor mensen die een actief buitenleven leiden en die graag een slimme, energieke hond aan hun zijde hebben. Eenmaal moe is een Jackapoo net zo gelukkig om op een bank te ontspannen, knus naast een eigenaar, maar alleen nadat ze veel lichaamsbeweging hebben gehad.

Ze zijn loyaal, liefdevol en genieten van deelname aan veel activiteiten, maar Jackapoos staan er ook om bekend dat ze een beetje koppig zijn, wat het trainen van hen meer uitdagend kan maken. Ze neigen ernaar om van hun eigen stemgeluid te houden, wat een eigenschap is die voorzichtig moet worden afgeremd wanneer honden nog jong zijn, zodat het later geen echt probleem wordt, vooral als er buren in de buurt zijn.

Het is erg belangrijk dat deze honden van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, zodat ze opgroeien tot zelfverzekerde, extraverte, volwassen honden. Hun socialisatie moet het introduceren van hen in veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en honden omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd. Het is ook cruciaal dat hun training vroeg begint en consistent is gedurende het hele leven van een hond. Een Jackapoo is nooit gelukkiger dan wanneer ze weten wat hun plaats in de roedel is en naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding. Als ze niet weten wie de alfa-hond in een huishouden is, kunnen ze snel de rol van dominante hond op zich nemen, wat hen moeilijker maakt om mee te leven en te hanteren.

Intelligentie / trainbaarheid van de Jackapoo

De Jackapoo heeft hun intelligentie geërfd van beide ouder rassen en ze excelleren in allerlei soorten hondenactiviteiten, waaronder flyball gehoorzaamheid en behendigheid. Zoals eerder vermeld, staan ze bekend om hun koppige karakter en kunnen ze snel een dovemansoor worden voor een commando, daarom moet hun training vanaf het begin consistent zijn en moet er speciale aandacht worden besteed aan het "terugroepen" commando.

De Jackapoo is een slimme hond en een snelle leerling. Het nadeel hiervan is dat ze net zo snel slechte gewoonten oppikken als goede. Daarom moet hun training vroeg beginnen en consistent en altijd eerlijk zijn gedurende het hele leven van een hond, zodat ze begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Jackapoos houden ervan bezig te worden gehouden, daarom zijn ze zo bereid om nieuwe dingen te leren en waarom ze graag deelnemen aan hondensportactiviteiten, vooral omdat ze veel individueel contact hebben met hun eigenaren wanneer ze worden getraind en wanneer ze deelnemen aan wedstrijden.

De sleutel tot succesvolle training van een Jackapoo is om dingen zo interessant mogelijk te maken en te veel herhaling te vermijden. Het is ook een goed idee om trainingssessies kort te houden, wat honden helpt zich meer te concentreren op wat er van hen wordt gevraagd, rekening houdend met het feit dat hoe intelligenter een hond is, hoe sneller ze verveeld raken, gezien het feit dat Jackapoos extreem slimme honden zijn.

Ze reageren niet goed op harde correcties of enige vorm van zware trainingsmethoden, maar ze reageren buitengewoon goed op positieve versterking, wat altijd het beste naar boven brengt bij deze intelligente en snelle honden, vooral wanneer er waardevolle beloningen bij betrokken zijn. Het is echter belangrijk om niet te veel voedselbeloningen te geven, omdat Jackapoos te gemakkelijk aankomen, wat een ernstige invloed kan hebben op hun algehele gezondheid en welzijn.

Jackapoo-puppy's zijn ongelooflijk schattig en het is al te gemakkelijk om ze te verwennen, wat kan leiden tot honden die het kleine hondensyndroom ontwikkelen, waardoor ze moeilijker te leven zijn omdat ze eigenwijs en onhandelbaar zijn. Alle puppy's hebben grenzen en regels nodig, zodat ze begrijpen wat er van hen wordt verwacht en hun plaats in de "roedel". De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Jackapoos staan bekend om goed met kinderen om te kunnen gaan dankzij hun aanhankelijke en speelse aard. Echter moet elke interactie tussen peuters en een hond altijd goed worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat het speeltijd niet te wild wordt, wat zou kunnen eindigen met iemand die per ongeluk omver wordt gelopen.

Wanneer honden van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, komen ze over het algemeen goed overeen met andere honden die ze ontmoeten en als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, komen ze meestal goed overeen. Een Jackapoo zou echter waarschijnlijk elke andere kat die ze tegenkomen verjagen in hun omgeving. Er moet voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren en huisdieren vanwege de "terriër" in hen.

Gezondheid van de Jackapoo

De gemiddelde levensverwachting van een Jackapoo is tussen de 12 en 15 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Jackapoo is over het algemeen gezond, maar ze staan bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het handig is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze charmante energieke honden. De aandoeningen die de ouder rassen van de Jackapoo lijken te beïnvloeden en die een puppy zou kunnen erven zijn onder andere:

Jack Russell

 • Doofheid
 • Late Onset Ataxia – DNA-test beschikbaar
 • Primary Lens Luxation (PLL) soms ook wel Ectopia Lentis genoemd – DNA-test beschikbaar
 • Canine Spinocerebellar Ataxia (SCA) – DNA-test beschikbaar
 • Posterior luxatie
 • Anterior luxatie
 • Patellar luxatie
 • Artritis
 • Legg-Calve-Perthes syndroom, soms ook wel Avasculaire Necrose van de Femurkop genoemd, wat typisch is voor honden tussen de 6 en 12 maanden oud
 • Cataracten

Miniature Poedel

 • ziekte van Addison - een aandoening die de bijnieren van een hond negatief beïnvloedt
 • Cushing's syndroom - een aandoening waarbij de bijnieren van een hond te veel cortisol produceren
 • Schildklierziekte
 • Chronische actieve hepatitis - een leveraandoening
 • Aanvallen - idiopathische epilepsie
 • Heupdysplasie - test beschikbaar
 • Hypothyreoïdie
 • Von Willebrand-ziekte - DNA-test beschikbaar
 • Legg-Calve-Perthes ziekte
 • Patellar luxatie
 • Progressieve retina-atrofie (PRA) - test beschikbaar
 • Achondroplasie
 • Tandheelkundige problemen

Toy Poedel

 • Diabetes Mellitus
 • Distichiasis
 • Hyperadrenocorticism
 • Ingegroeide wimpers
 • Epilepsie
 • Legge Perthes ziekte
 • Progressieve retina-atrofie (PRA) – Fokkers zouden de dekreuen DNA-getest moeten hebben
 • Von Willebrands Disease (vWD) Type 1 - test beschikbaar
 • Oorproblemen
 • Huidtumoren
 • Cataracten
 • Cushing's ziekte
 • Bladderstenen

Wat betreft vaccinaties?

Jackapoo-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze verkocht werden, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor puppy's zoals volgt:

 • 10-12 weken oud, in gedachten houdend dat een puppy niet meteen volledige bescherming zou hebben, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Zorgen voor de Jackapoo

Jackapoos moeten regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden goed voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Jackapoo puppy

Jackapoo-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is, betekent dat ze zich daar kunnen terugtrekken wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en om een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, wat betekent dat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Jackapoo

Jackapoos hebben meestal korte, dicht op de huid liggende vachten en zijn daarom gemakkelijk te onderhouden op het gebied van verzorging. Een tweemaal per week borstelen is alles wat nodig is om hun vachten in goede conditie te houden met een mooie glans erop. Veel eigenaren laten echter hun honden professioneel knippen, wat het gemakkelijker maakt om de vachten van hun hond netjes en mooi te houden. Ze verharen het hele jaar door, maar vooral in het voorjaar en dan weer in de herfst, wanneer vaker borstelen meestal nodig is om alles bij te houden en dood en los haar uit de vacht van een hond te verwijderen.

Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing bij oorinfecties.

Beweging van de Jackapoo

De Jackapoo is energiek en zeer intelligent, daarom hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkige, evenwichtige honden te zijn. Ze hebben minstens 40 tot 60 minuten lichaamsbeweging per dag nodig, met zoveel mogelijk tijd los van de lijn in een veilige omgeving. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Jackapoo snel verveeld raken en zelfs enkele destructieve gedragingen in huis kunnen vertonen, wat hun manier is om eventuele stress te verlichten en niet noodzakelijkerwijs omdat ze stout zijn.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must, met zoveel mogelijk tijd los van de lijn. Deze honden vinden het ook fijn om in een achtertuin rond te kunnen dwalen, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze actieve, energieke honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen kunnen komen.

Met dit gezegd moeten puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat ook het voorkomen dat een hond op en neer springt van meubels of de trap op en af gaat. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Jackapoo

Als je een Jackapoo-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan er niet om bekend kieskeurige eters te zijn, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten en Jackapoos hebben de neiging om veel te gemakkelijk aan te komen.

Voedingsgids voor een Jackapoo-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Jackapoo-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 66 g tot 152 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 3 maanden oud - 75 g tot 179 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 4 maanden oud - 78 g tot 190 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 5 maanden oud - 78 g tot 193 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 6 maanden oud - 71 g tot 193 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 7 maanden oud - 64 g tot 174 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 8 maanden oud - 56 g tot 156 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 9 maanden oud - 56 g tot 139 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 10 maanden oud - 55 g tot 138 g, afhankelijk van de bouw van een puppy

Als een puppy 11 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Jackapoo

Eenmaal volwassen moet een volwassen Jackapoo een goed kwaliteitsdieet krijgen om hun goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Jackapoo de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 5 kg kunnen 80 g tot 122 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit van de hond
 • Honden met een gewicht van 6 kg kunnen 92 g tot 140 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit van de hond
 • Honden met een gewicht van 8 kg kunnen 114 g tot 174 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit van de hond
 • Honden met een gewicht van 10 kg kunnen 135 g tot 206 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit van de hond
 • Honden met een gewicht van 11 kg kunnen 186 g tot 275 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit van de hond

Jackapoo prijs

Als u op zoek bent om een Jackapoo te kopen, zou u iets moeten betalen tussen €250 en meer dan €500 voor een goed gefokte puppy. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Jackapoo in noordelijk Engeland zouden €19,26 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €42,41 per maand kosten (offerte van november 2017). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen €15 en €20 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Jackapoo, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €700 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Jackapoo tussen €40 en €70 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte puppy gefokt uit gezond geteste ouderhonden.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Jackapoos zijn een zeer populair ras zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen voor Jackapoos bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Jackapoo-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld zijn Jackapoos een van de meest populaire rassen in het Verenigd Koninkrijk geworden. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met een Jackapoo-teefje om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een teefje slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dat te doen. Iedereen die een Jackapoo-puppy wil kopen, moet zeer zorgvuldig nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige eigenaren van Jackapoos moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen van de aanschaf van een extra kleine puppy, omdat ze maar al te vaak lijden aan zeer ernstige gezondheidsproblemen en geen verantwoordelijke fokker opzettelijk honden zou fokken die te klein zijn. U moet altijd vragen om de afstamming van de ouderhond te zien en de resultaten van gezondheidstests.