Harrier

Levensduur12 - 15 jaar
GewichtMannelijk:18 - 29kgVrouwelijk:18 - 29kg
HoogteMannelijk:48 - 53cmVrouwelijk: 48 - 53cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Harrier

De Harrier is een oud ras dat oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk komt, met documentatie van deze knappe middelgrote honden die teruggaat tot de 13e eeuw. Ze lijken erg op Engelse Foxhounds, maar zijn aanzienlijk kleiner van formaat. Ze zijn altijd zeer gewaardeerd geweest om hun uitstekende jachtvaardigheden, zowel hier in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten, waar ze officieel erkend worden door de American Kennel Club. Echter, de laatste tijd kiezen steeds meer mensen ervoor om Harriers als huisdieren te houden in plaats van als werkende honden, en ze zijn goede metgezellen en gezinshuisdieren, maar alleen als ze worden gehouden in de juiste omgeving en getraind door mensen die de zeer specifieke behoeften van dit type hond begrijpen en accepteren zoals ze zijn, in plaats van te proberen een hond te veranderen.

Met dit gezegd zijnde, kan het vinden van een raszuivere Harrier uitdagend zijn, hoewel veel jachtkennels ervoor kiezen om mensen puppy's te laten opvoeden tijdens de "puppy wandeling" fase van hun leven voordat ze aan het werk gaan op het veld. Het is ook mogelijk om een gepensioneerde Harrier op te nemen en met de juiste begeleiding en sturing maken ze geweldige metgezellen en gezinshuisdieren.

Geschiedenis van de Harrier

De oorsprong van de Harrier dateert al eeuwen terug tot 1260. Het eerste stamboek werd echter opgericht door de Vereniging van Masters van Harriers en Beagles (AMHB) in 1891, een tijd waarin Harriers populairder waren in het jachtveld dan Beagles. Van 1891 tot 1900 waren er 107 packs van Harriers geregistreerd bij de AMHB en het is het vermelden waard dat veel van de "foundation" honden die werden gebruikt om Harriers te creëren, kleine Foxhounds waren. Met dit gezegd worden Foxhounds nog steeds vaak gekruist met Harriers om de lijnen vandaag te verbeteren. De ware oorsprong van de Harrier blijft echter een beetje een mysterie, behalve dat ze altijd zijn gebruikt op het veld naast paarden en andere soorten jachthonden.

Er zijn mensen die geloven dat Harriers zijn ontstaan door het kruisen van Talbot Hounds met Bloodhounds en Basset Hounds, maar andere mensen denken dat het waarschijnlijker is dat Harriers voor het eerst werden ontwikkeld met Greyhounds, Fox Terriers en Foxhounds. Een andere mening is dat het ras eenvoudigweg een afstammeling is van de traditionele Engelse foxhound. Harriers worden erkend door de American Kennel Club en hoewel ze oorspronkelijk een erkend ras van de Kennel Club waren, staan Harriers niet langer op hun lijst van stamboomhonden en iedereen die een huis wil delen met een van deze elegante charmante honden kan het moeilijk vinden om goed gefokte puppy's te vinden, hoewel jachtkennels sommige mensen toestaan om een Harrier voor de eerste 6 maanden van hun leven te "puppy walken".

Interessante feiten over het ras

 • Is de Harrier een kwetsbaar ras? Nee, hoewel het vinden van goed gefokte puppy's uitdagend kan zijn en wachtlijsten daarom meestal langer zijn dan voor veel andere rassen
 • Harriers waren een erkend ras van de Kennel Club van 1851 tot 1971, waarna deze honden niet langer erkend werden
 • De laatste Harriers die op een Kennel Club show werden tentoongesteld, waren in 1915
 • Jachtkennels vragen vaak mensen om hun honden voor de eerste 6 maanden van hun leven "puppy te lopen" voordat ze aan de roedel worden voorgesteld

Uiterlijk van de Harrier

Hoogte bij de schoft: Reuen 48 - 53 cm Teven 48 - 53 cm bij de schoft

Gemiddeld gewicht: Reuen 18,0 - 29,5 kg Teven 18,0 - 29,5 kg

Harriers lijken erg op Engelse Foxhounds, het enige verschil is dat ze aanzienlijk kleiner zijn, hoewel de twee rassen nog steeds vaak verward worden. Het zijn goed gebalanceerde honden met koppen die mooi in verhouding zijn met de rest van hun lichaam. Ze hebben altijd een alerte uitdrukking in hun ogen. De nek is van een mooie lengte zonder te zwaar te zijn en de schouders lopen netjes over in goed gespierde voorpoten van de hond.

De ribben zijn diep en goed gewelfd en mooi naar achteren gelegd. Ze hebben diepe borstkassen en hun voorpoten zijn recht en krachtig met een goede hoeveelheid bot. Ze hebben mooie, gespierde ruggen en sterke achterpoten met goed ontwikkelde dijen. Hun voeten zijn erg kattig met dicht bij elkaar liggende tenen die naar binnen draaien. De staarten zijn hoog aangezet en van goede lengte.

Wat betreft hun vacht heeft de Harrier een korte, dikke, dicht op de huid liggende vacht en hun vachtkleuren lijken op die van een Foxhound, namelijk:

 • Driekleurig - wit, bruin en zwart

Gang/beweging

Als een Harrier beweegt, doen ze dat met een vastberaden gang en bestrijken ze veel terrein met hun neuzen aan de grond wanneer ze dat doen**.**

Fouten

Toekomstige eigenaren van Harriers moeten voorzichtig zijn met puppies of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in uiterlijk als in bouw. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de puppies die ze produceren van een goede grootte en bouw zijn en zou het fokken van extra kleine honden om deze redenen vermijden. Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

De Harrier is een zeer intelligent, eigenwijs en onafhankelijk hondenras dat in de loop der jaren heeft bewezen een uitstekende speurhond te zijn. De sleutel tot succesvol samenleven met een Harrier is om te accepteren wat deze honden zijn en niet te proberen ze te veranderen, wat alleen maar meer kwaad dan goed zou doen en ze veel moeilijker te hanteren zou maken. Eeuwenlang is de Harrier gefokt om te jagen, wat een sterke instinct is dat diep geworteld zit in hun psyche. Het zou dan ook een vergissing zijn om te denken dat ze getraind kunnen worden om niet weg te dwalen als ze een interessante geur oppikken.

Met dit gezegd te hebben, zal het inschrijven van een Harrier in speur- en volgactiviteiten hen helpen om hun sterke verlangen om een geur te volgen te bevredigen, wat hen op hun beurt veel gemakkelijker maakt om mee te leven wanneer ze in een huiselijke omgeving worden gehouden. Ze zijn uiterst mensgericht, wat kort gezegd betekent dat ze ervan houden om in het gezelschap van mensen te zijn en een hekel hebben aan lange tijd alleen gelaten te worden. Als een Harrier te lang aan hun lot wordt overgelaten, zouden ze extreem ongelukkige honden zijn en wellicht enkele zeer destructieve gedragingen ontwikkelen als een manier om hun stress te verlichten.

Het belang van socialisatie van een Harrier van jongs af aan kan niet genoeg benadrukt worden en dit moet het introduceren van hen aan veel mensen, nieuwe situaties, geluiden, andere dieren en honden omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd. Dit helpt hen uit te groeien tot meer uitgaande, zelfverzekerde volwassen honden. Hun training moet vroeg beginnen en consistent zijn gedurende het hele leven van een hond, zodat ze begrijpen wat er van hen verwacht wordt.

Intelligentie / trainbaarheid van de Harrier

Harriers zijn intelligent en ze zijn van nature sociale honden die niets liever doen dan in het gezelschap van mensen en andere honden te zijn. Mits ze de juiste hoeveelheid socialisatie krijgen van jongs af aan en worden gehouden in een omgeving die past bij dit type energieke, zeer vaardige speurhond, kunnen ze goede metgezellen en gezinshuisdieren zijn, maar alleen bij mensen die echt begrijpen wat hun zeer specifieke behoeften zijn.

Ze hebben extreem sterke jachtinstincten waar rekening mee moet worden gehouden tijdens hun training. Speciale aandacht moet worden besteed aan het "terugroepen" commando en zelfs dan is er geen garantie dat een hond aandacht zal besteden, niet omdat ze ongehoorzaam zijn, maar eerder omdat ze gewoon hun ongelooflijk sterke instinct volgen om een geur op te sporen.

Het trainen van een Harrier kost veel tijd en geduld, samen met een diep begrip van hoe je een zeer intelligente speurhond moet behandelen. Hun training moet consistent zijn gedurende het hele leven van een hond en in plaats van te proberen een Harrier te weerhouden van wat natuurlijk voor hen is, is het het beste om mee te gaan met de stroom en hen zo vaak mogelijk hun sterke reukvermogen te laten gebruiken, maar altijd in een veilige omgeving zodat kleine dieren en wilde dieren nooit in gevaar worden gebracht.

Net als alle puppy's zijn Harriers ongelooflijk schattig als ze jong zijn en het is al te gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in een nieuw huis aankomen of wanneer ze worden "uitgelaten". Maar zodra een puppy goed gesetteld is, moeten nieuwe eigenaren beginnen zoals ze van plan zijn door regels en grenzen vast te stellen zodat puppy's begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Het helpt ook om een pikorde vast te stellen en wie de alfahond is in een huishouden. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Harriers staan bekend als goed met kinderen van alle leeftijden en vinden het heerlijk om met hen te interacteren en spelletjes te spelen. Ze kunnen echter soms ruw spelen, wat betekent dat elk contact tussen jongere kinderen en een hond altijd goed moet worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat het speeltijd niet te wild wordt, wat zou kunnen eindigen met iemand die gewond raakt.

Over het algemeen kunnen ze goed opschieten met andere honden die ze ontmoeten, vooral als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn. Er moet echter voorzichtigheid worden betracht wanneer een Harrier in de buurt is van andere kleine huisdieren of wilde dieren vanwege hun sterke jachtinstincten. Daarom is elk contact het beste te vermijden. Als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, verdragen ze meestal dat ze in de buurt zijn, maar zouden ze er niets van denken om andere katten die ze tegenkomen achterna te zitten.

Gezondheid van de Harrier

De gemiddelde levensverwachting van een Harrier is tussen de 12 en 15 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een passend kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Harrier staat bekend als een gezonde hond en een die niet lijdt aan veel van de erfelijke gezondheidsproblemen die andere honden treffen. Ze lijden echter aan de volgende aandoening:

lijden aan een paar erfelijke gezondheidsproblemen die het waard zijn om te weten als je van plan bent om je huis te delen met een van deze actieve en knappe honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te treffen zijn onder andere de volgende:

 • Heupdysplasie – honden moeten op heupen worden gescoord door een geregistreerde dierenarts van de BVA
 • Oogproblemen
 • Hypothyreoïdie
 • Oorinfecties
 • Allergieën
 • Bepaalde vormen van kanker

Wat betreft vaccinaties?

Harrier-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze worden verkocht, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor puppy's als volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet onmiddellijk volledige bescherming zou hebben, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat je een definitieve beslissing neemt over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties die bekend staan als boosters.

Wat betreft castratie en sterilisatie?

Veel dierenartsen raden tegenwoordig aan om te wachten tot honden iets ouder zijn voordat ze worden gecastreerd en gesteriliseerd, wat betekent dat ze meer volwassen zijn voordat ze de procedures ondergaan. Daarom adviseren ze om mannetjes te castreren en vrouwtjes te steriliseren wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn en soms zelfs wanneer een hond 12 maanden oud is.

Andere dierenartsen raden aan om honden te steriliseren en castreren wanneer ze 6 maanden oud zijn, maar nooit eerder, tenzij om medische redenen. Met dit gezegd zijn veel rassen verschillend en het is altijd raadzaam om dingen te bespreken met een dierenarts en dan hun advies op te volgen over wanneer een hond gecastreerd of gesteriliseerd moet worden.

Wat betreft obesitasproblemen?

Harriers staan bekend om hun liefde voor eten en zijn daarom vatbaar voor te veel gewichtstoename als ze niet genoeg dagelijkse lichaamsbeweging krijgen die past bij de hoeveelheid voedsel die ze krijgen. Sommige Harriers, net als andere rassen, kunnen ook aankomen als ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn en het is belangrijk om een oogje te houden op de taille van een hond voor het geval dat gebeurt. Als een hond begint aan te komen, is het belangrijk om hun dagelijkse calorie-inname aan te passen en de hoeveelheid lichaamsbeweging die ze krijgen te verhogen. Ook oudere honden zijn vatbaarder voor gewichtstoename en het is essentieel dat ze dienovereenkomstig worden gevoed en bewogen omdat obesitas het leven van een hond met meerdere jaren kan verkorten. De reden hiervoor is dat het veel extra druk legt op de inwendige organen van een hond, inclusief het hart, wat fataal zou kunnen zijn.

Wat betreft allergieën?

Sommige Harriers zijn vatbaar voor allergieën en het is belangrijk dat een hond zo snel mogelijk een dierenarts ziet als er een opvlamt. Allergieën kunnen berucht moeilijk te genezen zijn en het vinden van de triggers kan een uitdaging zijn. Met dit gezegd zou een dierenarts een hond met een allergie comfortabeler kunnen maken terwijl ze proberen de triggers te vinden, die de volgende kunnen omvatten:

 • Bepaalde hondenvoedingen die hoge niveaus van granen en andere graanachtige vulstoffen bevatten
 • Luchtgedragen pollen
 • Huismijten
 • Omgeving
 • Vlooien- en tekenbeten
 • Chemicaliën die worden aangetroffen in alledaagse huishoudelijke schoonmaakproducten

Deelnemen aan gezondheidsprogramma's

Alle verantwoordelijke Harrier-fokkers zouden ervoor zorgen dat hun dekreuen worden getest op bekende erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen die het ras treffen door de volgende programma's te gebruiken:

 • Heupscore voor heupdysplasie

Wat betreft ras-specifieke fokbeperkingen?

Er zijn geen ras-specifieke fokbeperkingen voor Harriers omdat ze geen erkend ras zijn bij de Kennel Club.

Wat betreft Vereisten voor Verzekerde Fokkers?

Er zijn geen vereisten voor Verzekerde Fokkers voor Harriers omdat ze geen erkend ras zijn bij de Kennel Club. Alle fokkers zouden echter de fokrichtlijnen van de Kennel Club moeten volgen om het welzijn van het ras en eventuele pups die ze produceren te waarborgen.

Zorgen voor de Harrier

Net als bij elk ander ras moeten Harriers regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorg voor een Harrier-puppy

Harrier-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze ernaartoe kunnen gaan wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Harrier

Harriers hebben korte dikke vachten die relatief gemakkelijk te onderhouden zijn. Ze verharen het hele jaar door, vooral meer tijdens de lente en dan weer in de herfst wanneer vaker borstelen meestal nodig is om dood en los haar uit de vacht van een hond te verwijderen. In andere tijden van het jaar zal het twee keer per week borstelen van hun vacht de boel netjes houden.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezen als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Harrier

De Harrier is een hond met veel energie en een die een enorme hoeveelheid uithoudingsvermogen heeft. Als zodanig moeten ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie krijgen om echt gelukkige, evenwichtige honden te zijn. Ze moeten minimaal 2 uur per dag lichaamsbeweging krijgen, met zoveel mogelijk tijd los van de lijn. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Harrier snel verveeld raken en zelfs enkele destructieve gedragingen in huis kunnen vertonen, wat een manier van een hond is om stress te verlichten.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze honden met veel energie en zeer bekwame jachthonden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten Harrier-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat het niet laten springen van een hond op en neer van meubels of het op- en afgaan van de trap. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan resulteren in ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Harrier

Als je een Harrier-puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten, in gedachten houdend dat Harriers bekend staan om hun voorliefde voor eten die niet altijd goed voor hen is.

Voedingsgids voor een Harrier-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Harrier-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 274g tot 307g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 344g tot 403g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 374g tot 445g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 413g tot 527g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 450g tot 599g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 450g tot 600g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 419g tot 596g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 391 g tot 556g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 356g tot 520g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 11 maanden oud - 323g tot 475g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 12 maanden oud - 321g tot 433g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 13 maanden oud - 320g tot 430g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 14 maanden oud - 318g tot 430g afhankelijk van de bouw van de puppy

Als een puppy 15 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Harrier

Eenmaal volwassen moet een volwassen Harrier een goed kwaliteitsdieet krijgen om hun goede gezondheid te behouden. Als ruwe richtlijn kan een volwassen hond de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 18 kg kunnen 280g tot 363g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 23 kg kunnen 302g tot 392g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 29,5 kg kunnen 322g tot 424g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Harrier prijs

Als u een Harrier wilt kopen, moet u uw interesse registreren bij fokkers en akkoord gaan met het op een wachtlijst plaatsen omdat er elk jaar maar heel weinig puppy's worden gefokt. U zou minimaal €300 moeten betalen voor een goed gefokte puppy.

De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Harrier in noord-Engeland zouden €21,32 per maand bedragen voor een basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €43,36 per maand kosten (offerte van mei 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het VK woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, ervoor zorgend dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen de €30 en €40 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Harrier, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €900 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Harrier tussen de €60 en €90 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een gezonde, goed gefokte Harrier-puppy, waarbij in gedachten moet worden gehouden dat veel jachthondenkennels alleen volwassen honden herplaatsen wanneer ze met pensioen gaan of niet langer kunnen werken.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

Het kan erg moeilijk zijn om een rashond van het ras Harrier te vinden en daarom kunnen puppy's vaak veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen voor Harriers bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Harrierpuppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf van kopers voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers mogen nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld, kan het vinden van goed gefokte Harrierpuppy's uitdagend zijn en daarom fokken sommige amateurfokkers/mensen te vaak van een moeder om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Hoewel niet erkend door de KC, moeten alle fokkers de fokrichtlijnen van de Kennel Club volgen, waarin staat dat een moeder slechts 4 nesten kan krijgen en dat ze een bepaalde leeftijd moet hebben om dit te doen. Iedereen die een Harrierpuppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Yorkshire Terriër honden te koop in 4251, Werkendam - Advertentie 1
182
17 minuten
Boost

Yorkshire Terrier variant Pups + xxl Puppy Pakket

€ 1.250
Yorkshire TerriërLeeftijd: 6 weken2 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Blij trots en tevreden! Niet alleen wij als gezin maar zeker onze Sunny.(Moederhond) Mama.... Raszuivere Biewer Yorkshire Terrier Ze is 2 jaar. En is bij ons geboren. Ze heeft voor het eerst een nes
William K.
William K.
Werkendam
Golden Retriever honden te koop in 7913, Hollandscheveld - Advertentie 2
28
17 minuten
Boost

Geweldig lieve en gezonde pups te koop!!

€ 650
Golden RetrieverLeeftijd: 12 weken3 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
De moeder is de derde generatie van mijn eerste hond… Pukk! Zij was kruising Berner-Sennen/Pyrenese berghond en Heidewachtel… Nadien gekruist met een Collie-achtige hond in Kroatie… (Beppie…) Beppie i
Henk T.
Elim
Mechelse Herder honden te koop in Mariahout, Laarbeek - Advertentie 3
153
20 minuten
Boost

Mechelse herder x australian Shepherd

€ 650
Mechelse HerderLeeftijd: 7 weken6 Mannelijk / 5 Vrouwelijk
Deze prachtige, lieve pups zoeken een liefdevol thuis. We hebben voor deze kruising gekozen omdat onze herder een lief en zachtaardig karakter heeft. Onze pups zijn begonnen aan hun zindelijkheid ,
Diana V.
Diana V.
Mariahout