Hamiltonstövare

Levensduur10 - 13 jaar
GewichtMannelijk:23 - 27kgVrouwelijk:23 - 27kg
HoogteMannelijk:53 - 61cmVrouwelijk: 49 - 57cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Hamiltonstövare

De Hamiltonstövare komt uit Zweden, waar ze altijd zeer gewaardeerd zijn geweest om hun jacht- en vaardigheden. Ze delen een gemeenschappelijke afstamming met Engelse Foxhounds Harriers en andere Duitse honden, die allemaal werden gebruikt om deze knappe hond te creëren. Ze zijn gefokt om alleen te jagen in plaats van in groepen, hoewel ze vaak in paren werken en als zodanig over het algemeen goed opschieten met andere honden, maar omdat ze jacht in hun afstamming hebben, hebben ze een sterke prooidrift.

Hamiltons zijn knappe honden en ze staan bekend om hun intelligentie, maar het zijn het soort honden dat bezig moet worden gehouden om echt gelukkig te zijn. Kortom, ze zijn beter geschikt voor mensen die een actief buitenleven leiden en in een landelijke omgeving wonen. Met dit gezegd te hebben, zijn Hamiltonstövare, hoewel geweldige metgezellen en familiehuisdieren, geen goede keuze voor beginnende hondenbezitters.

Geschiedenis van de Hamiltonstövare

Ook bekend als een Hamilton Hound, wordt de Hamiltonstövare zeer gewaardeerd in Zweden, hoewel ze elders in de wereld een veel minder bekend ras zijn. Er is zeer weinig informatie beschikbaar over zowel het ras als de man die de Hamilton heeft ontwikkeld. Met dit gezegd te hebben, zijn ze niet inheems in Zweden, maar geïmporteerd uit andere Europese landen uit een noordelijke Duitse provincie die bekend staat als Schleswig-Holstein, die op een specifiek moment in de geschiedenis, namelijk 1480 tot 1860, een regio van Denemarken was.

Als zodanig zijn Duitse Brakken afstammelingen van deze kortharige honden met lange oren die Leithunde werden genoemd. Er zijn vermeldingen van deze honden in een boek geschreven door Gaston Phoebus tijdens de 14e eeuw genaamd Le Livre de Chasse, wat vertaald betekent "Het Boek van de Jacht". Ze stonden bekend als Leithunde omdat deze honden aan een lange lijn werden gehouden door hun begeleiders terwijl ze hun prooi opspoorden.

Koning Karl XII bezat deze honden tijdens zijn heerschappij die duurde van 1682 tot 1718 en tot het einde van de 18e eeuw mochten alleen koninklijke en adellijke personen jagen met deze honden. Daarna mochten boeren en de armere Zweedse bevolking met honden jagen en als zodanig ontwikkelden elke regio van het land hun eigen versies van wat Stövare werden genoemd, wat betekende dat er destijds veel verschillende soorten honden waren. Dit resulteerde in een rasstandaard voor de Svenske Stövare, een soort hond die was ontwikkeld door het introduceren van Engelse Foxhounds en Harriers in de mix door ze te kruisen met Duitse Brakken.

Duitse Brakken werden voor het eerst geïntroduceerd in Zweden door Baron von Greiff, de Koninklijke Jachtopziener, waarvan er 2 waren verworven door de Baron de Geer af Leufsta. De man die de honden naar de baron moest brengen hield ze echter een tijdje en fokte met ze, waardoor twee beroemde lijnen ontstonden, namelijk de Filholmer en de Säby-Ängsö. Het was in deze tijd in de geschiedenis dat Graaf Hamilton betrokken raakte bij de ontwikkeling van het ras en in de daaropvolgende jaren een fokprogramma opzette om zijn eigen bloedlijn te ontwikkelen, waarbij sommige mensen geloofden dat zijn honden afkomstig waren van zowel een Engelse als Schotse afstamming.

Met dit gezegd zijn er mensen die geloven dat de graaf andere honden heeft gebruikt om zijn bloedlijn te ontwikkelen, waaronder Finnentroper-Olper honden en verschillende Zwitserse honden. In 1921 introduceerde hij Harriers en Foxhounds in zijn fokprogramma en destijds stonden zijn honden bekend als Hamilton Stövare A Class. Echter, in de daaropvolgende jaren werd het steeds moeilijker om onderscheid te maken tussen de twee "typen" en als zodanig werd in 1933 besloten om ze allemaal onder dezelfde categorie te classificeren en ze Hamiltonstövare te noemen. Echter, kruisingen werden nog steeds geregistreerd in het stamboek van het ras tot 1952, waarna het boek werd gesloten.

In de loop van de tijd en door zorgvuldige selectieve fokkerij werd de Hamiltonstövare een van de gezondere hondenrassen en een die een uitstekend jachtinstinct heeft. Dit is slechts een van de redenen waarom deze knappe jachthonden zo hoog gewaardeerd blijven in hun geboorteland Zweden en elders in de wereld, inclusief hier in het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn echter minder bekend bij mensen die hun huis willen delen met een hondenmaatje, hoewel ze geweldige gezinsdieren en gezelschapshonden zijn, maar alleen als deze energieke honden de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en een hoop mentale stimulatie krijgen.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Hamiltonstövare een kwetsbaar ras? Nee, hoewel ze zeer zeldzaam zijn in het Verenigd Koninkrijk en het vinden van goed gefokte puppy's uitdagend kan zijn met lange wachtlijsten
 • Hamiltons werden voor het eerst tentoongesteld in Zweden in 1886
 • Zij excelleren in allerlei soorten hondensporten, waaronder behendigheid
 • Hamiltons "blaffen" niet als zodanig, met veel eigenaren die zeggen dat hun huisdieren "zingen"
 • Het ras werd ontwikkeld door Engelse Foxhounds en Harriers te gebruiken die werden gekruist met Duitse Brakken
 • De Hamiltonstövare is het meest populaire hondenras in hun geboorteland Zweden
 • Het ras is vernoemd naar de man die deze honden heeft ontwikkeld, Graaf Hamilton, die een van de mensen was die de Zweedse Kennel Club heeft opgericht

Uiterlijk van de Hamiltonstövare

Hoogte bij de schoft: Reuen 53 - 61 cm Teven 49 - 57 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 23 - 27 kg Teven 23 - 27 kg

De Hamiltonstövare is een zeer knappe hond die direct herkenbaar is dankzij hun charmante "hondachtige" uiterlijk. Ze lijken op Engelse Foxhounds die werden gebruikt om het ras te creëren en ze hebben een enorme uitstraling die bijdraagt aan hun algehele aantrekkingskracht. Ze hebben vrij lange rechthoekige koppen die licht gebogen zijn. Hun schedels zijn matig breed met niet al te prominente achterhoofden, maar de stops zijn goed gedefinieerd. Ze hebben mooi gevormde kaken die niet overdreven zwaar zijn en hun snuiten zijn vrij lang, rechthoekig en groot. De neus van een Hamilton is altijd zwart met goed ontwikkelde grote neusgaten.

Ze hebben donkere ogen, waarbij honden altijd een kalme, intelligente uitdrukking hebben. De oren zijn vrij hoog geplaatst en hangen naar beneden, waarbij honden ze alleen lichtjes omhoog houden wanneer ze alert zijn. De Hamilton heeft een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden overlappen. Ze hebben krachtige lange nekken die soepel overgaan in de schouders, met een huid op hun nek die mooi en soepel is.

De schouders zijn goed naar achteren gelegd en gespierd, met rechte, goed gespierde voorpoten. Ze hebben diepe borstkassen en rechte krachtige ruggen met sterke, gespierde en brede lendenen. De ribben zijn redelijk veerkrachtig, waarbij honden een lichte taille laten zien die bijdraagt aan hun atletische uitstraling. Ze hebben krachtige sterke achterpoten en hun voeten zijn kort, met stevige kussentjes en sterke nagels. De staarten zijn laag aangezet, dikker aan de basis en lopen taps toe naar de punt. Honden houden hun staarten recht of licht gebogen.

Wat betreft hun vacht heeft de Hamiltonstövare een dubbele vacht die bestaat uit een korte, dichte en zachte ondervacht die typisch veel dikker is tijdens de koudere wintermaanden, en een extreem weerbestendige bovenvacht die dicht bij het lichaam ligt. Het haar aan de onderkant van de staart van een hond is langer en ze hebben veel haar tussen hun voetzooltjes. De geaccepteerde ras kleuren voor registratie bij de Kennel Club zijn als volgt:

 • Driekleurig

Het is vermeldenswaardig dat de geaccepteerde ras kleuren voor registratie bij de Kennel Club kunnen verschillen van die in de rasstandaard, die als volgt zijn:

 • De bovenkant van de nek van een hond, hun rug, de zijkanten van hun romp en de bovenkant van hun staarten zijn zwart. Het hoofd, de poten, de zijkant van de nek, de romp en de staart van de hond zijn bruin. Honden hebben een witte bles op het bovenste deel van hun snuit en wit aan de onderkant van hun nek, borst en aan het puntje van hun staarten, onderbenen en voeten.

Het is vermeldenswaardig dat elke mengeling van zwart en bruin in de vacht van een hond zeer ongewenst is en te veel van een van de drie "toegestane" kleuren volgens de Kennel Club standaard ook ongewenst is.

Gang/beweging

Als een Hamiltonstövare beweegt, doen ze dat met een vrije, grote pas die veel terrein beslaat met hun lange reikwijdte en goede aandrijving van achteren.

Fouten

De Kennel Club keurt elke overdrijving of afwijking van de rasstandaard af en beoordeelt de fouten op hoeveel ze de algehele gezondheid en het welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren.

Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is vermeldenswaard dat een hond iets lichter of zwaarder kan zijn, evenals iets groter of kleiner dan in de Kennel Club rasstandaard staat, die slechts als richtlijn wordt gegeven.

Temperament van de

De Hamiltonstövare is een evenwichtige hond en een geweldige metgezel, maar alleen als ze de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen en voldoende mentale stimulatie om goed afgeronde karakters te zijn. Hun instinct om te jagen blijft uitzonderlijk sterk, zelfs in een huiselijke omgeving, en daarom doen ze het veel beter bij mensen die op het platteland wonen en een actief buitenleven leiden. Omdat ze sterke banden vormen met hun eigenaren, houdt de Hamilton er niet van om langdurig alleen gelaten te worden, wat kan leiden tot ongewenst en destructief gedrag. Daarom doen ze het beter in huishoudens waar meestal één persoon thuis blijft als iedereen uit huis is.

Deze knappe honden zijn niet de beste keuze voor beginnende eigenaren omdat ze gesocialiseerd, getraind en behandeld moeten worden door mensen die bekend zijn met de specifieke behoeften van dit type energieke intelligente hond met een hoog prooidrift. Ze hebben een enorm uithoudingsvermogen en zullen graag urenlang hun neus volgen als ze dat mogen. Daarom hebben ze dagelijks een enorme hoeveelheid lichaamsbeweging nodig, waarbij deze honden moeten worden verwend met waar ze het beste in zijn - namelijk jagen.

Ze zijn een beetje wantrouwig tegenover mensen die ze niet kennen, maar een Hamilton zou zelden enige vorm van agressief gedrag vertonen naar een vreemde, de voorkeur gevend om afstand te houden totdat ze een persoon leren kennen. Met dit gezegd, staat de Hamilton bekend als een betrouwbare en betrouwbare hond van nature, daarom zijn ze goede gezinshuisdieren in huishoudens waar de kinderen iets ouder zijn en dus weten hoe ze zich rond honden moeten gedragen.

Ze staan bekend als vrij sociale honden en omdat ze gefokt zijn om in paren te werken, zolang een Hamilton op jonge leeftijd voldoende gesocialiseerd is, kunnen ze over het algemeen goed opschieten met andere honden. Het belang van het vroeg socialiseren van een Hamilton-puppy kan niet genoeg worden benadrukt, zodat ze opgroeien tot zelfverzekerde en betrouwbare volwassen honden.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Hamiltons zijn geen goede keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze gesocialiseerd, behandeld en getraind moeten worden door mensen die bekend zijn met de behoeften van een intelligente energieke jachthond die graag bezig gehouden wordt en een hond die zijn plaats in de "roedel" moet kennen.

Hoe zit het met het prooidrift?

Hoewel Hamiltons van nature sociaal zijn, zijn het enthousiaste jachthonden en hebben ze daarom een zeer hoog prooidrift. Daarom moet altijd voorzichtigheid worden betracht met betrekking tot waar en wanneer een hond los kan lopen, vooral als er wilde dieren en/of vee in de buurt zijn.

Hoe zit het met speelsheid?

Hamiltons hebben een zeer speelse kant aan hun karakter en vinden het leuk om te vermaken en vermaakt te worden. Ze staan bekend als een beetje ondeugend als de stemming hen overvalt en omdat ze zo slim zijn, leren ze snel wat een eigenaar pleziert en hoe ze hun zin kunnen krijgen wanneer ze iets willen, vooral als ze jong zijn.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Een Hamiltonstövare is beter geschikt voor mensen die goed omheinde, veilige achtertuinen hebben waar een hond veilig kan rondlopen om stoom af te blazen. Daarom zijn ze geen goede keuze voor iemand die in een appartement woont, omdat deze honden bezig moeten worden gehouden en ervan genieten om buiten bezig te zijn.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Hamiltons vormen sterke banden met hun families en honden zijn nooit erg gelukkig als ze zichzelf voor langere tijd alleen vinden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die ofwel thuis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit lang alleen zijn, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis, wat een manier is voor een hond om stress te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Hamiltons staan bekend om het feit dat ze te veel van hun eigen stemgeluid houden, wat iets is dat voorzichtig moet worden aangepakt wanneer een hond nog jong is, zonder ze te laten schrikken. Echter, zelfs met de beste training kunnen sommige honden het gewoon niet laten om te blaffen bij het minste of geringste, gewoon voor de lol.

Houden Hamiltonstövares van water?

De meeste Hamiltons houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als iemand echter een hond heeft die niet van water houdt, moet deze nooit gedwongen worden om erin te gaan, omdat dit hen alleen maar bang zou maken. Met dit gezegd moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een hond zonder lijn in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden omdat ze er niet op eigen kracht uit kunnen komen.

Zijn Hamiltonstövares goede waakhonden?

Hamiltons zijn geen natuurlijke waakhonden, hoewel dit niet wil zeggen dat een hond niet snel zal reageren om een eigenaar te laten weten wanneer er vreemden zijn, hoewel ze dit zelden agressief zouden doen, de voorkeur gevend om afstand te houden en te blaffen, wat zoals eerder vermeld iets is waar ze van genieten.

Intelligentie / trainbaarheid van de Hamiltonstövare

Een Hamiltonstövare 's training moet vroeg beginnen en consistent zijn gedurende het hele leven van een hond, zodat ze begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Net als veel andere jachthondenrassen zijn ze van nature gevoelig en reageren Hamiltons niet goed op enige vorm van harde correctie of zwaardere training. Ze reageren goed op positieve bekrachtiging en het is belangrijk om speciale aandacht te besteden aan het "terugroepen" commando vanwege het sterke jachtinstinct van een Hamilton.

De sleutel tot succesvolle training van een Hamiltonstövare is om de trainingssessies kort en interessant te houden, zodat honden gefocust blijven op wat er van hen wordt gevraagd. Het is ook essentieel om hun sterke jachtinstinct voorzichtig te beteugelen in plaats van te proberen te voorkomen dat een van deze knappe honden doet wat zo natuurlijk voor hen is. Kortom, het is het beste om een Hamilton in te schrijven voor activiteiten die te maken hebben met het volgen van sporen en het speuren, zodat ze hun vaardigheden kunnen gebruiken en kunnen toegeven aan het sterke verlangen van dit ras om hun neuzen te volgen.

Hamiltons zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze weten wat hun plaats is in de roedel en naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding, wat kort gezegd betekent dat ze moeten weten wie de alfahond is in een huishouden. Als een Hamilton de kans krijgt, zou hij snel deze rol op zich nemen, wat hen nog moeilijker te beheren en mee te leven maakt.

Net als alle puppy's zijn Hamiltons ongelooflijk schattig als ze jong zijn en het is al te gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in nieuwe huizen aankomen. Zodra een puppy goed gesetteld is, moeten eigenaren beginnen zoals ze van plan zijn door regels en grenzen vast te stellen, zodat een puppy begrijpt wat er van hen wordt verwacht. Het helpt om een pikorde vast te stellen en wie de alfahond is in het huishouden. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Hamiltons staan bekend om hun liefde voor mensen en ze gedijen goed in een gezinsomgeving. Ze zijn van nature zachte karakters en vooral wanneer ze bij kinderen zijn. Ze kunnen echter een beetje onstuimig zijn, wat betekent dat ze niet de beste keuze zijn voor gezinnen waar de kinderen nog jong zijn en elke interactie tussen peuters en een hond altijd goed moet worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat alles rustig blijft en niemand per ongeluk omver wordt gelopen.

Omdat ze gefokt zijn om met andere honden te werken, staat de Hamilton erom bekend goed met hen om te kunnen gaan, vooral als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn. Als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, kunnen ze meestal goed met elkaar opschieten. Een Hamilton zou echter niets ervan denken om andere katten die ze tegenkomen achterna te zitten. Vanwege hun sterke jachtinstincten moet er voorzichtig worden omgegaan wanneer een Hamilton in de buurt is van kleinere dieren en huisdieren, omdat ze deze mogelijk als prooi zien, dus elk contact kan het beste worden vermeden.

Gezondheid van de Hamiltonstövare

De gemiddelde levensverwachting van een Hamiltonstövare is tussen de 10 en 13 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Hamiltons staan bekend om hun gezondheid en lijken niet te worden beïnvloed door de erfelijke en aangeboren aandoeningen die veel andere rassen treffen. De aandoeningen die echter bekend zijn om het ras te beïnvloeden zijn als volgt:

 • Heupdysplasie - honden moeten worden beoordeeld op heupen door een geregistreerde BVA-dierenarts
 • Elleboogdysplasie - honden moeten worden getest op ellebogen door een geregistreerde BVA-dierenarts
 • Epilepsie - honden die bekend zijn met de aandoening mogen niet voor fokdoeleinden worden gebruikt
 • Kanker
 • Maagtorsie

Wat met vaccinaties?

Hamiltonstövare-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze worden verkocht, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen, met het vaccinatieschema voor puppy's als volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet onmiddellijk volledige bescherming zou hebben, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat een definitieve beslissing wordt genomen over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties die bekend staan als boosters.

Zorgen voor de Hamiltonstövare

Net als bij elk ander ras moeten Hamiltons regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorg voor een Hamiltonstövare puppy

Hamilton-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof moeten zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze ernaartoe kunnen gaan wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en om een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Hamiltonstövare

De Hamiltonstövare heeft een dubbele vacht die bestaat uit een zachte dichte ondervacht en een hardere, extreem weerbestendige bovenvacht en hun ondervacht groeit meestal veel dikker tijdens de koudere wintermaanden dan de rest van het jaar. Deze knappe honden zijn echter gemakkelijk te onderhouden op het gebied van verzorging en hoeven eigenlijk alleen op wekelijkse basis geborsteld te worden om dood en los haar te verwijderen. Het afvegen van de vacht van een hond met een zeemleren doek helpt ook om een mooie glans te behouden.

Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer zich ophoopt in de oren van een hond, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Hamiltonstövare

De Hamilton is een energieke intelligente hond en als zodanig hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkige en evenwichtige honden te zijn. Als zodanig hebben ze minimaal 2 uur lichaamsbeweging per dag nodig, met zoveel mogelijk tijd zonder riem. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Hamilton snel verveeld raken en zelfs enkele destructieve gedragingen in huis kunnen vertonen, zoals graven en kauwen op alles wat ze kunnen vinden.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must, met zoveel mogelijk tijd zonder riem. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze energieke honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in het hek vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen kunnen komen.

Met dit gezegd moeten Hamiltonstövare-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat het niet laten springen van een hond op en neer van meubels of het op- en afgaan van de trap. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan resulteren in ernstige problemen voor de hond later in hun leven.

Voeren van de Hamiltonstövare

Als je een Hamilton puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Omdat Hamiltons bekend staan om maagkanteling, is het echt belangrijk om ze twee keer per dag te voeren in plaats van slechts één grote maaltijd per dag. Het is ook een goed idee om te investeren in een standaard voor hun voerbakken, wat het makkelijker maakt voor deze grote honden om comfortabel te eten zonder hun nek te hoeven strekken om bij hun voedsel te komen. Honden mogen ook niet vlak voor of vlak na het eten worden uitgelaten, omdat dit hen meer risico geeft op maagtorsie.

Voedingsgids voor een Hamiltonstövare puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam kwalitatief goed dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Hamilton puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 251g tot 276g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 303g tot 338g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 326g tot 366g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 334g tot 467g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 290g tot 386g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 240g tot 330g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 12 maanden oud - 236g tot 299g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 13 maanden oud - 236g tot 299g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 14 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Hamiltonstövare

Eenmaal volwassen moet een volwassen Hamiltonstövare een goed kwalitatief dieet krijgen om hun goede gezondheid te behouden. Als ruwe richtlijn kan een volwassen hond de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 23 kg kunnen 248g tot 326g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 25 kg kunnen 264g tot 348g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 27 kg kunnen 291g tot 379g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Hamiltonstövare prijs

Als u op zoek bent om een Hamiltonstövare te kopen, moet u uw interesse registreren bij fokkers en akkoord gaan om op een wachtlijst te worden geplaatst omdat er elk jaar maar heel weinig puppy's worden gefokt en geregistreerd bij The Kennel Club. U zou minimaal €500 moeten betalen voor een goed gefokte stamboom puppy. De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Hamiltonstövare in noordelijk Engeland zouden €55,98 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €110,54 per maand kosten (offerte van mei 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen de €40 en €50 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Hamilton, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1200 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Hamiltonstövare tussen de €100 en €170 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een gezonde, goed gefokte Kennel Club geregistreerde Hamiltonstövare puppy.

Koopadvies

Wanneer u een puppy of hond bezoekt en koopt, zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

Hamiltonstövares zijn zeldzaam in het Verenigd Koninkrijk en het vinden van goed gefokte puppy's kan uitdagend zijn, wat betekent dat ze vaak veel geld kunnen kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Hamiltonstövarepuppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf van kopers voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw thuis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld, omdat er elk jaar maar weinig Hamilton-puppy's worden gefokt en geregistreerd bij de Kennel Club, zijn wachtlijsten vaak lang en kunnen puppy's duur zijn. Daarom fokken sommige amateurfokkers/mensen van een teef veel te vaak om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club mag een teef slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dat te doen. Iedereen die een puppy wil kopen, moet zeer zorgvuldig nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Alle verantwoordelijke Hamiltonstövare-fokkers zullen hun puppy's niet verkopen totdat ze tussen de 10 en 14 weken oud zijn, omdat ze goed moeten worden behandeld en gesocialiseerd voordat ze naar een nieuw thuis gaan.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Labradoodle honden te koop in 3776, Stroe - Advertentie 1
141
15 minuten
Boost

Lieve mini 100% labradoodels nog 2 teefjes!

€ 1.000
LabradoodleLeeftijd: 4 weken5 Vrouwelijk
Zijn jullie ook nieuwsgierig naar ons? Lees dan snel verder! Op 10 juni zijn wij prachtige dames geboren. Wij zijn allemaal gezond, en worden ontwormt op schema en geënt. Oh ja, als wij naar gaan ve
Gertine P.
Kootwijkerbroek
Franse Bulldog honden te koop in 4524, Sluis - Advertentie 2
5
28 minuten
Boost

Prachtig blue tan teefje Franse bulldog pups

€ 1.750
Franse BulldogLeeftijd: 7 weken1 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Prachtige Franse bulldog pupjes zijn binnenkort klaar de wereld te ontdekken. Prachtig DNA - unieke kleuren ! Beide ouders zijn bij ons te bezichtigen ! ** er is nog 1 teefje blue tan aanwezig **
Silvy strubbe
Silvy strubbeId geverifieerd
Sluis
Border Collie honden ter adoptie in Amersfoort, Amersfoort - Advertentie 3
92
28 minuten
Boost

Bordercollie x labrador pups

€ 900
Border CollieLeeftijd: 3 weken3 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Wij hebben een hele lieve hond Banya. Zij is een kruising tussen een zwarte labrador en een bordercollie zie de foto’s. Wij wilde graag een dochter van haar als tweede hond. Hiervoor hebben wij een bo
Nico B.
Nico B.Id geverifieerd
Amersfoort