Griffon Bruxellois

Levensduur9 - 15 jaar
GewichtMannelijk:3 - 4kgVrouwelijk:3 - 4kg
HoogteMannelijk:18 - 20cmVrouwelijk: 18 - 20cm
Stamboomja

Introductie van de Griffon Bruxellois

Geschiedenis:

 De Griffon bruxellois is afkomstig uit België. Het ras is nauw verwant aan de Griffon belge en de Petit Brabançon. De Griffon bruxellois had bijna de Tweede Wereldoorlog niet overleefd, maar er waren toch nog genoeg exemplaren om er weer mee te fokken. Het aantal is sindsdien wel weer toegenomen, maar het dier is zeldzaam gebleven. Het ras wordt gebruikt als gezelschapshond. Een volwassen dier is ongeveer 32 centimeter hoog. Het aantal is sindsdien wel weer toegenomen, maar het dier is zeldzaam gebleven. Het ras wordt gebruikt als gezelschapshond.

 

 Inzet:

 De Griffon bruxellois had vroeger de taak om klein ongedierte te bestrijden op o.a. Belgische boerderijen. Vroeger werd dit ras gebruikt als jager op klein wild, tegenwoordig dient de hond als gezelschapshond.

 

 Opvoeding en verzorging:

 De Griffon Bruxellois past zich net als de Griffon Belge erg makkelijk aan in ieder gezin en kan goed overweg met jong en oud. Er is zeer weinig voor nodig om dit hondje tot een leuke gezinshond op te voeden. Tegen vreemden in zijn territorium is de hond waaks maar blaft redelijk zacht. De vacht dient regelmatig getrimd te worden, verder verliest de vacht weinig haar.