Goldador

Levensduur10 - 15 jaar
GewichtMannelijk:27 - 36kgVrouwelijk:27 - 36kg
HoogteMannelijk:59 - 61cmVrouwelijk: 59 - 61cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent je op zoek naar het Goldador ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Goldador

Goldadors bestaan al ongeveer tien jaar en zijn het resultaat van het kruisen van de Golden Retriever met de Labrador Retriever. Hoewel deze intelligente honden niet zo populair zijn geweest als andere recente kruisingen, hebben ze zich bewezen als uitstekende werkhonden, of het nu gaat om zoek- en reddingshonden, geleidehonden, therapiehonden of bomdetectiehonden, omdat ze nooit gelukkiger zijn dan wanneer ze iets te doen hebben. Goldadors zijn super intelligent en rijpen pas rond hun 2e jaar, en omdat ze zo veelzijdig zijn, gedijen ze in een huiselijke omgeving, vooral goed als ze bij kinderen zijn.

Hoewel relatief nieuw op het toneel en geen door de Kennel Club erkend ras, heeft de Goldador een grote fanbase gevonden bij veel mensen, of het nu als gezinsdier of metgezel is. Dit komt voornamelijk doordat Goldadors zo betrouwbaar en betrouwbaar zijn en niets liever doen dan in een huiselijke omgeving zijn, wat hen een geweldige keuze maakt voor beginnende hondeneigenaren.

Geschiedenis van de Goldador

Goldadors verschenen pas zo'n 10 of 15 jaar geleden op het toneel toen fokkers besloten Golden Retrievers te kruisen met Labrador Retrievers. Het uiteindelijke doel van het kruisen van de twee rassen was om een tolerante en gevoelige hond te creëren die even gelukkig zou zijn in een huiselijke omgeving als in een werkende omgeving. Deze lieve honden waren een groot succes, waarbij velen werden getraind als geleidehonden, bomdetectiehonden en waardevolle en betrouwbare zoek- en reddingshonden.

Hoewel ze zich hebben bewezen als een geweldige keuze als gezinsdier, hebben ze nog niet de populariteit verworven die veel andere "designer" honden de afgelopen tijd hebben genoten. Goldadors worden niet erkend als een ras door een van de belangrijkste internationale rasorganisaties, waaronder The Kennel Club, maar veel lokale rasverenigingen zijn opgericht met als doel ervoor te zorgen dat deze charmante honden verantwoord worden gefokt. Op dit moment is er echter nog geen rasstandaard opgesteld voor Goldadors, hoewel omdat beide ouder rassen vergelijkbaar zijn in temperament en uiterlijk, puppies over het algemeen de vriendelijke aard en het charmante uiterlijk van hun ouders erven.

Met dit gezegd, worden er in de loop der jaren steeds meer Goldadors getraind en gebruikt als geleidehonden en dit komt opnieuw omdat ze zo vriendelijk, meegaand en betrouwbaar zijn, waarbij ze hun intelligentie, goede karakter en betrouwbaarheid van beide ouder rassen hebben geërfd.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Goldador een kwetsbaar ras? Nee, sinds ze voor het eerst verschenen, hebben ze snel een grote fanbase gevonden in het Verenigd Koninkrijk dankzij hun vriendelijke, betrouwbare aard en goede looks
 • Sinds ze voor het eerst verschenen, hebben Goldadors bewezen een van de meest betrouwbare en betrouwbare honden te zijn, wat de reden is waarom ze worden gebruikt als PAT-honden en als hulpdieren voor mensen met speciale behoeften
 • Goldadors staan bekend om hun geweldige eigenschappen als gezinsdieren en metgezellen omdat ze zo meegaand zijn
 • Ze gedijen in elke omgeving en zijn vooral goed met kinderen

Uiterlijk van de Goldador

Hoogte bij de schoft: Reuen 59 - 61 cm Teven 59 - 61 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 27 - 36 kg Teven 27 - 36 kg

Goldadors zijn goed uitgebalanceerde krachtig uitziende honden die pronken met een intelligente en ultra-vriendelijke uitdrukking in hun ogen dankzij het feit dat beide ouder rassen zeer vergelijkbaar zijn in grootte, uiterlijk en persoonlijkheden. Hun hoofden zijn goed geproportioneerd ten opzichte van hun lichaam en ze hebben sterke, diepe, brede snuiten met een zwarte neus. Hun ogen zijn diep ingebed en donkerbruin met zwarte randen, goed uit elkaar geplaatst op het gezicht van een hond, wat bijdraagt aan hun charmante intelligente uitstraling. Hun oren zijn middelgroot en vrij hoog geplaatst, maar vallen aan elke kant van het hoofd van een hond.

Een Goldador heeft een sterke bek met een perfecte beet, maar net als beide ouder rassen hebben ze zeer zachte monden. Ze hebben sterke gespierde nekken en mooi gevormde voorbenen met goed geplaatste schouders. Hun lichaam is goed uitgebalanceerd en mooi geproportioneerd met een diepe, goed gewelfde ribbenkast en een mooi vlakke bovenlijn. De achterhand is sterk en gespierd met krachtige achterpoten en voeten die erg kattig van uiterlijk zijn.

Wat betreft hun vacht kunnen Goldadors korte, dicht op elkaar liggende dubbele vachten hebben of ze kunnen iets langer golvend haar hebben, afhankelijk van welk van hun ouder rassen ze hebben doorgegeven gekregen. De meest voorkomende kleuren zijn onder andere:

 • Crème - alle tinten
 • Goud - alle tinten
 • Zwart
 • Leverskleurig
 • Chocolade

Gang/beweging

Als een Goldador beweegt, doen ze dat gemakkelijk en doelgericht, waarbij ze veel terrein bestrijken op een vrolijke manier.

Fouten

Toekomstige eigenaren van Goldadors moeten op hun hoede zijn voor puppies of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in uiterlijk als in bouw. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de puppies die ze produceren van een goede grootte en bouw zijn. Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

De Goldador heeft de vriendelijke en aanhankelijke aard geërfd van beide ouder rassen, namelijk de Golden Retriever en de Labrador Retriever. Ze hebben ook hun intelligentie en bereidheid om te behagen geërfd. Ze zijn een zeer goede keuze voor beginnende eigenaren en vooral voor mensen die graag zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen met een energieke slimme honden metgezel aan hun zijde.

Zij gedijen in een huiselijke omgeving en genieten er niets meer van dan betrokken te zijn bij alles wat er in een huishouden gebeurt. Omdat ze graag behagen, zijn Goldadors zeer trainbaar en zijn ze dol op de aandacht die ze krijgen wanneer ze nieuwe dingen leren. Ze vormen uiterst sterke banden met hun eigenaren en houden er niet van om lang alleen gelaten te worden. Daarom zijn ze het meest geschikt voor gezinnen waar minstens één persoon thuis blijft als iedereen uit huis is.

Het is belangrijk dat deze honden van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, zodat ze opgroeien tot zelfverzekerde, extraverte en volwassen honden. Hun socialisatie moet het introduceren van hen in veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en honden omvatten zodra ze volledig gevaccineerd zijn. Het is ook cruciaal dat hun training ook vroeg begint en consistent is gedurende het hele leven van een hond. Een Goldador is nooit gelukkiger dan wanneer ze weten wat hun plaats is in de roedel en naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding. Als ze niet weten wie de alfa-hond in een huishouden is, kunnen ze snel de rol van dominante hond op zich nemen, wat hen moeilijker maakt om mee te leven en te hanteren.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Goldadors zijn de perfecte keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze zo meegaand en mensgericht zijn en niets liever doen dan hun families te plezieren en te vermaken. Ze zijn bijzonder goed met jonge kinderen en ouderen, hoewel speeltijd soms wat levendig kan worden.

Hoe zit het met de prooidrift?

Goldadors zijn van nature erg sociaal en hebben daarom geen erg hoge prooidrift. Dit betekent echter niet dat een hond niet achter een kleiner dier aan zou gaan als de stemming hen overvalt, en dit geldt ook voor eekhoorns en de kat van de buren. Het goede nieuws is dat een goed getrainde Goldador altijd naar het "terugroepen" commando zou luisteren in plaats van achter een dier aan te gaan dat ze in de verte zien.

Hoe zit het met speelsheid?

Goldadors zijn van nature erg speels en dol op interactieve spelletjes. Ze zijn vooral goed in behendigheid, flyball en andere hondensporten waar ze erg van genieten. Ze staan bekend als een beetje ondeugend als de stemming hen overvalt en omdat ze zo slim zijn, leren Goldadors snel nieuwe dingen die ze worden geleerd.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Goldadors zijn beter geschikt om te leven in huizen met mooie, veilige achtertuinen waar ze zo veel mogelijk kunnen rondlopen. Ze zouden zich aanpassen aan het leven in een appartement, mits ze veel mentale stimulatie en dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om verveling te voorkomen.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Hoewel Goldadors sterke banden vormen met hun families, lijden ze niet aan verlatingsangst als ze alleen gelaten worden, mits het nooit te lang is. Elke hond die voor langere tijd aan zijn lot wordt overgelaten, zou ongelukkig zijn over de situatie en gedragsproblemen ontwikkelen, waaronder onophoudelijk blaffen en destructief gedrag in huis, wat hun manier is om de stress die ze voelen te verlichten.

Intelligentie / trainbaarheid van de Goldador

De Goldador is een slimme hond en een snelle leerling. Het nadeel hiervan is dat ze net zo snel slechte gewoonten oppikken als goede. Daarom moet hun training vroeg beginnen en consistent en altijd eerlijk zijn gedurende het hele leven van een hond, zodat ze begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Goldadors zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze iets te doen krijgen, daarom zijn ze zo bereid om nieuwe dingen te leren.

Ze excelleren in veel hondensporten, waaronder activiteiten zoals flyball, behendigheid en gehoorzaamheid, omdat ze gedijen op de aandacht die ze krijgen tijdens hun training en het één-op-één contact tijdens het concurreren met hun begeleiders. De sleutel tot succesvol trainen van een Goldador is om hun training zo interessant mogelijk te maken en te veel herhaling te vermijden. Het is ook een goed idee om de trainingssessies kort te houden, wat honden helpt zich meer te concentreren op wat er van hen wordt gevraagd, rekening houdend met het feit dat hoe intelligenter een hier is, hoe sneller ze verveeld raken, gezien het feit dat Goldadors extreem slimme honden zijn.

Ze reageren niet goed op harde correctie of enige vorm van zware trainingsmethoden, maar ze reageren buitengewoon goed op positieve versterking, wat altijd het beste naar boven brengt bij deze intelligente en snelle honden, vooral wanneer er waardevolle beloningen bij betrokken zijn, ervoor zorgend dat er niet te veel voedselbeloningen worden gegeven omdat Goldadors vatbaar zijn voor te gemakkelijk aankomen, wat een ernstige invloed kan hebben op hun algehele gezondheid en welzijn.

Net als alle puppy's zijn Goldador-puppy's erg schattig en het is al te makkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in hun nieuwe huis aankomen. Ze zijn echter ook erg slim en pikken snel slechte gewoonten op als ze worden toegestaan. Daarom moeten eigenaren vanaf het begin duidelijk zijn, wat betekent dat ze meteen regels moeten stellen zodra een puppy is gesetteld. Dit helpt hen te begrijpen wat er van hen wordt verwacht en wat acceptabel gedrag is en wat niet. Het helpt ook om een pikorde vast te stellen en wie de alfahond is in een huishouden. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Goldadors staan bekend als geweldige gezinshuisdieren omdat ze gedijen in een thuisomgeving en niets liever doen dan bij kinderen zijn. Jongere honden en puppy's zijn vaak uitbundig tijdens het spelen, wat betekent dat elk contact tussen peuters en een hond altijd goed moet worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat het spel niet te uitbundig wordt, wat zou kunnen resulteren in een klein kind dat per ongeluk omver wordt gelopen.

Als honden van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze over het algemeen goed opschieten met andere honden die ze ontmoeten en als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, komen ze meestal goed overeen. Een Goldador zou echter niets ervan denken om andere katten weg te jagen die ze tegenkomen, omdat ze die als eerlijk spel beschouwen. Er moet voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van kleinere dieren, gewoon voor de zekerheid, hoewel Goldadors over het algemeen erg goed zijn als ze in hun buurt zijn.

Gezondheid van de Goldador

De gemiddelde levensverwachting van een Goldador is tussen de 10 en 15 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Goldador staat bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen die zowel de ouder rassen treffen, waarvan het goed is om te weten als je van plan bent om je huis te delen met een van deze knappe honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te treffen zijn onder andere:

Golden Retriever

 • Heupdysplasie - tests beschikbaar en alle dekreuen moeten heup gescoord zijn
 • Elleboogdysplasie - tests beschikbaar en alle dekreuen moeten getest zijn voordat ze voor fokdoeleinden worden gebruikt
 • Oogproblemen - inclusief Progressieve Retinale Atrofie (PRA) Erfelijke staar (HC) Multifocale Retinale Dysplasie (MRD) Post Polaire Staar (PPC) - jaarlijkse tests beschikbaar en alle dekreuen moeten getest zijn voordat ze voor fokdoeleinden worden gebruikt
 • Ectopische Ureter

Labrador Retriever

 • Erfelijke Staar (HD) - klinische oogtest kan worden uitgevoerd vanaf 12 maanden en ouder
 • Multifocale Retinale Dysplasie (MRD) - klinische oogtest kan worden uitgevoerd vanaf 12 maanden en ouder - puppy's kunnen getest worden op 7 weken
 • Totale Retinale Dysplasie (TRD) - klinische oogtest kan worden uitgevoerd vanaf 12 maanden en ouder
 • Centrale Progressieve Retinale Atrofie (CPRA) - klinische oogtest kan worden uitgevoerd vanaf 12 maanden en ouder
 • Algemene Progressieve Retinale Atrofie (GPRA) - klinische oogtest kan worden uitgevoerd vanaf 12 maanden en ouder - tests moeten daarna jaarlijks worden uitgevoerd
 • Algemene Progressieve Retinale Atrofie (GPRA) - DNA-test - kan op elke leeftijd worden uitgevoerd
 • Heupdysplasie (HD) - Röntgenfoto's kunnen worden gemaakt vanaf 12 maanden en ouder om een heup score vast te stellen - hoe lager de score, hoe beter
 • Elleboogdysplasie (ED) - Röntgenfoto's kunnen worden gemaakt vanaf 12 maanden en ouder om een score vast te stellen - hoe lager de score, hoe beter
 • Centronucleaire Myopathie (CNM) - DNA-test kan op elke leeftijd worden uitgevoerd
 • Inspanningsgeïnduceerde Ineenstorting (EIC) - DNA-test kan op elke leeftijd worden uitgevoerd

Wat betreft vaccinaties?

Goldador-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze worden verkocht, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor puppy's zoals volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet meteen volledige bescherming heeft, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Zorgen voor de Goldador

Net als bij elk ander ras moeten Goldadors regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Goldador-puppy

Goldador-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze ernaartoe kunnen gaan wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en om een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Goldador

Goldadors hebben dubbele vachten die bestaan uit een korte dichte buitenste vacht en een zachtere dichtere ondervacht en als zodanig zijn ze vrij gemakkelijk te onderhouden op het gebied van verzorging. Hun vachten moeten eens of twee keer per week geborsteld worden om los en dood haar te verwijderen. Ze verharen het hele jaar door gestaag, maar meer tijdens de lente en dan weer in de herfst wanneer vaker borstelen meestal nodig is om bovenop de zaken te blijven en dood en verloren haar uit de vacht van een hond te verwijderen.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer zich ophoopt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing bij oorinfecties.

Beweging van de Goldador

De Goldador is een energieke intelligente hond en als zodanig hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkige, evenwichtige honden te zijn. Ze hebben minstens 1 uur lichaamsbeweging per dag nodig, met zoveel mogelijk tijd los van de lijn in een veilige omgeving. Als ze niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zou een Goldador snel verveeld raken en zelfs enkele destructieve gedragingen rond het huis kunnen vertonen, wat hun manier is om eventuele stress die ze voelen te verlichten en niet noodzakelijkerwijs omdat ze stout zijn.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must, met zoveel mogelijk tijd los van de lijn. Deze honden vinden het ook fijn om in een achtertuin rond te kunnen dwalen, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze actieve, energieke honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen kunnen komen.

Met dit gezegd moeten Goldador-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat het niet laten springen van een hond op en neer van meubels of het op- en afgaan van de trap. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan resulteren in ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Goldador

Als je een Goldador-puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagproblemen te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Goldador-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Goldador-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 211 g tot 237 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 3 maanden oud - 262 g tot 308 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 4 maanden oud - 283 g tot 339 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 6 maanden oud - 323 g tot 445 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 8 maanden oud - 299 g tot 418 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 10 maanden oud - 286 g tot 411 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 12 maanden oud - 287 g tot 401 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 14 maanden oud - 285 g tot 394 g, afhankelijk van de bouw van een puppy

Zodra een puppy 15 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Goldador

Eenmaal volwassen moet een volwassen Goldador een goed kwaliteitsdieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen hond de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 27 kg kunnen 325 g tot 495 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 30 kg kunnen 365 g tot 515 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 36 kg kunnen 400 g tot 560 g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Goldador prijs

Als u op zoek bent om een Goldador te kopen, zou u minstens €500 moeten betalen voor een goed gefokte puppy. De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Goldador in noordelijk Engeland zouden €24,87 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €43,76 per maand kosten (offerte van januari 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen de €40 en €50 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Goldador, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is, en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1100 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om voor een Goldador te zorgen en te zorgen tussen de €70 en €110 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een gezonde, goed gefokte Goldador-puppy en een waarbij de ouderhonden zijn getest op gezondheidsproblemen die hen kunnen beïnvloeden.

Koopadvies

Wanneer u een puppy of hond bezoekt en koopt, zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

Goldadors zijn snel een populaire ras geworden, zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, wat betekent dat gezonde, goed gefokte puppy's vaak veel geld kunnen opbrengen. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen voor het kopen van een puppy van Goldadors, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Goldadorpuppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf van kopers voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers mogen nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld, zijn Goldadors snel een populair ras geworden in het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met een moeder, zodat ze snel winst kunnen maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Hoewel ze geen ras zijn dat geregistreerd is bij de Kennel Club, moeten alle fokkers de fokrichtlijnen van de KC volgen om het welzijn en de gezondheid van het ras te waarborgen. Volgens de regels van de Kennel Club mag een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te kunnen doen. Iedereen die een Goldadorpuppy wil kopen, moet zeer zorgvuldig nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.