Fox Terrier

Levensduur13 - 14 jaar
GewichtMannelijk:7 - 9kgVrouwelijk:7 - 9kg
HoogteMannelijk:36 - 41cmVrouwelijk: 33 - 38cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Fox Terrier

De allereerste Wire Fox Terrier die officieel werd erkend en geregistreerd, was een hond genaamd Old Tip. De Master of the Sinnington Hounds fokte hem in Yorkshire in het midden van de achttiende eeuw en hoewel zijn stamboom een beetje een mysterie blijft, is hij de basis van de terriërs die vandaag de dag rondlopen.

De Smooth Fox Terrier wordt verondersteld te zijn gecreëerd door het kruisen van Old English Terriers met Bull Terriers, gladharige zwart en tan Greyhounds en Beagles. Het resultaat was een terriër die kon worden gebruikt met foxhounds en hun taak op het jachtveld was om aan te geven waar een vos zich had ingegraven. Hun geschiedenis kan worden herleid tot ongeveer het midden van de 19e eeuw, maar destijds werden gebroken en gladharige terriërs samen als één ras geclassificeerd.

De Wire Fox Terrier wordt verondersteld dezelfde afkomst te hebben als de gladharige terriër en de geschiedenis toont aan dat ze op het jachtveld werden gebruikt op dezelfde manier als hun gladharige tegenhangers. Het was echter veel later dat de twee terriërs werden gescheiden toen liefhebbers de gladharige en draadharige Fox Terriers ontwikkelden die we vandaag de dag zien.

In 1876 werd de eerste rasstandaard vastgesteld door de officieren van de Fox Terrier Club en er is tot op de dag van vandaag weinig veranderd. Met dit gezegd zijnde, is de huidige rasstandaard duidelijker over hoeveel deze terriërs zouden moeten wegen en dat hun staarten niet langer gecoupeerd zouden moeten worden, tenzij ze onder de vrijstellingsclausule vallen voor werkende honden in Engeland en Wales.

Vandaag de dag, hoewel Fox Terriers geregistreerd staan als een kwetsbaar inheems ras, nemen hun aantallen toe in de huiselijke omgeving als gezelschapsdieren en metgezellen dankzij hun speelse en toegewijde aard, evenals hun charmante uiterlijk.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Fox Terrier een kwetsbaar ras? Fox Terriers zijn geregistreerd als een kwetsbaar inheems ras, hoewel deze charmante honden de afgelopen jaren een populaire metgezel en gezinsdier zijn geworden in het Verenigd Koninkrijk, met een populariteit van 73 van de 238 rassen op de Pets4homes website
 • De Kennel Club erkent nu dat de gladharige Fox Terrier en de draadharige Fox Terrier twee aparte rassen zijn
 • Het ras is altijd een groot succes in de showring
 • Charles Darwin was een fan van het ras en bezat Fox Terriers
 • Koning Edward VII bezat een Fox Terrier genaamd Caesar
 • De RCA-Victor hond is een Fox Terrier
 • Traditioneel hadden Fox Terriers hun staarten gecoupeerd, maar sinds de wet die het couperen van staarten verbiedt van kracht is geworden, is het nu illegaal voor het ras om hun staarten te laten couperen, tenzij een hond onder de vrijstellingsregels valt zoals uiteengezet in de wetgeving in zowel Engeland als Wales. Er geldt echter een totaalverbod op het couperen van staarten in Schotland

Geschiedenis van de Fox Terrier

De allereerste Wire Fox Terrier die officieel erkend en geregistreerd werd, was een hond genaamd Old Tip. De Master of the Sinnington Hounds fokte hem in Yorkshire in het midden van de achttiende eeuw en hoewel zijn stamboom een beetje een mysterie blijft, is hij de basis van de terriërs die we vandaag zien.

De Smooth Fox Terrier wordt verondersteld te zijn gecreëerd door het kruisen van Old English Terriers met Bull Terriers, gladharige zwart en tan Greyhounds en Beagles. Het resultaat was een terriër die kon worden gebruikt met foxhounds en hun taak op het jachtveld was om aan te geven waar een vos naartoe was gegaan. Hun geschiedenis kan worden herleid tot ongeveer het midden van de 19e eeuw, maar destijds werden gebrokenharige en gladharige terriërs samen als één ras geclassificeerd.

De Wire Fox Terrier wordt verondersteld dezelfde afkomst te hebben als de gladharige terriër en de geschiedenis toont aan dat ze op het jachtveld op dezelfde manier werden gebruikt als hun gladharige tegenhangers. Het was echter veel later dat de twee terriërs werden gescheiden toen liefhebbers de Smooth en Wire Fox Terriers ontwikkelden die we vandaag zien.

In 1876 werd de eerste rasstandaard vastgesteld door de Officieren van de Fox Terrier Club en er is tot op de dag van vandaag weinig veranderd. Met dit gezegd zijnde, is de huidige rasstandaard duidelijker over hoeveel deze terriërs zouden moeten wegen en dat ze niet langer hun staarten gecoupeerd zouden moeten hebben.

Uiterlijk van de Fox Terrier

Hoogte bij de schoft: Reuen 36 - 41 cm Teven 33 - 38 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 7 - 9 kg Teven 6 - 8 kg

Fox Terriers zijn levendige alerte kleine honden die altijd de indruk geven klaar te zijn om achter alles aan te gaan wat hun interesse wekt. Ze tonen veel kracht in een klein pakketje en hebben altijd een scherpe uitdrukking in hun ogen. Hun kop is plat en vrij smal met slechts een lichte hint van een stop. Ze hebben sterke gespierde snuiten en nette zwarte neuzen.

Ze hebben donkere vrij kleine ronde ogen die een alerte en intelligente uitdrukking hebben. Hun oren zijn klein en V-vormig en vallen naar voren dicht bij de wangen van de hond met matig dikke lellen. Ze hebben een perfect schaargebit waarbij de boventanden netjes over de ondertanden heen vallen en hun nek is gespierd en lang, breder bij de schouders.

De Fox Terrier heeft goed aangelegde lange schuine schouders met fijne punten. Hun schoft is scherp en de voorpoten zijn mooi recht met sterke botten vanaf de elleboog tot aan de poten van de hond. Ze hebben diepe borstkassen en korte rechte ruggen en krachtige licht gebogen lendenen. Hun voorribben zijn matig gewelfd terwijl hun achterribben diep zijn.

Achterhand is gespierd en sterk en Fox Terriers hebben lange en krachtige dijen en sterke achterpoten. Hun voeten zijn compact, rond en klein met harde kussentjes en matig gebogen tenen. De staarten zijn hoog aangezet en vrolijk gedragen maar nooit over de rug van een Fox Terrier.

Wat betreft hun vacht heeft de gladharige Fox Terrier een platte, rechte, dikke en harde vacht. De geaccepteerde ras kleuren voor registratie bij de Kennel Club zijn als volgt:

 • Zwart & Wit
 • Tan & Wit
 • Driekleur
 • Wit
 • Wit & Zwart
 • Wit & Tan

Gang/beweging

Wanneer een Fox Terrier beweegt, doen ze dat met hun voor- en achterpoten die recht naar voren bewegen in een parallelle beweging. De ellebogen van een hond bewegen loodrecht op hun lichaam en hun knieën draaien niet naar binnen of naar buiten terwijl hun spronggewrichten mooi uit elkaar blijven. Fox Terriers hebben veel drive vanuit hun achterhand wanneer ze bewegen.

Fouten

De Kennel Club keurt elke overdrijving of afwijking van de rasstandaard af en beoordeelt de fouten op hoeveel ze de algehele gezondheid en welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren.

Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is het vermelden waard dat een hond iets lichter of zwaarder kan zijn, evenals iets groter of kleiner dan in de rasstandaard van de Kennel Club staat, die slechts als richtlijn wordt gegeven.

Temperament van de

Fox Terriers staan bekend om hun vriendelijke en onverschrokken karakter, het zijn energieke honden met veel persoonlijkheid. Ze behoren tot de drukste van alle "terriër" rassen en worden beschouwd als een van de beste waakhonden op de planeet vanwege de snelheid waarmee ze een eigenaar laten weten wanneer er vreemden in de buurt zijn. Ze vormen sterke banden met hun families en zullen hen beschermen als ze denken dat een lid op enigerlei wijze bedreigd wordt.

Omdat het hoge-energie terriërs zijn, moeten ze van jongs af aan goed gesocialiseerd worden en moet hun training vroeg beginnen om echt gehoorzame honden te worden en zelfs dan moet hun training gedurende hun hele leven doorgaan, altijd ervoor zorgend dat het consistent is.

Een ding waar deze kleine terriërs niet tegen kunnen is graven en ze zullen graag een gazon en bloembedden omspitten als de stemming hen overvalt of wanneer verveling toeslaat. Ze zijn gefokt om precies dit te doen en het is een instinct dat diep geworteld is in het psyche van een Fox Terrier.

Met de juiste training en omgang kunnen deze kleine honden worden geleerd om niet de tuin, tapijten en meubels op te graven, rekening houdend met het feit dat Fox Terriers zeer bedreven "gravers" zijn, iets dat voorzichtig moet worden afgeremd wanneer honden nog jong zijn en voordat het een echt probleem wordt. Fox Terriers kunnen een beetje dominant zijn wanneer ze andere honden ontmoeten, maar met de juiste hoeveelheid socialisatie op jonge leeftijd kan dit gedrag succesvol worden gecontroleerd.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Fox Terriers zijn de perfecte keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze zo meegaand en op mensen gericht zijn en niets liever willen dan behagen en in een gezinsomgeving zijn. Ze behoren echter tot de energiekere terriërrassen en daarom zou iedereen die een huis wil delen met een Fox Terrier de tijd moeten hebben om te besteden aan zo'n intelligente, actieve honden metgezel.

Hoe zit het met de prooidrift?

Fox Terriers zijn enthousiaste jagers en hebben daarom een hoge prooidrift, daarom moeten ze aan de lijn worden gehouden bij het wandelen in de buurt van vee en wilde dieren. Omdat hun jachtinstinct zo goed ontwikkeld is, ziet een Fox Terrier kleinere dieren en huisdieren als eerlijk spel, vooral als ze proberen weg te rennen. Met dit gezegd genieten veel Fox Terriers van het "jagen" omdat ze dol zijn op elk spel dat inhoudt dat ze iets achtervolgen, inclusief ballen en ander speelgoed.

Hoe zit het met speelsheid?

Fox Terriers zijn van nature uiterst speels en dol op plezier, daarom zijn ze geweldige gezinsdieren. Ze zijn dol op interactieve spellen spelen met de kinderen, hoewel speeltijd behoorlijk levendig kan worden, iets waar alle Fox Terriers van houden. Ze blijven heel puppy-achtig tot hun gouden jaren en zullen de mensen van wie ze houden graag vermaken met hun gekke capriolen.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Fox Terriers zijn zeer aanpasbare honden, mits ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgen in combinatie met voldoende mentale stimulatie om verveling te voorkomen. Ze zijn net zo gelukkig in een appartement in de stad als in een huis op het platteland, mits ze bezig worden gehouden en nooit lang alleen gelaten worden.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Fox Terriers vormen sterke banden met hun families en vinden niets leuker dan bij de mensen te zijn van wie ze houden. Ze zijn nooit erg blij als ze zich voor langere tijd alleen vinden, daarom zijn ze beter geschikt voor mensen die thuis werken of in huishoudens waar altijd iemand thuis is, zodat ze nooit lang alleen zijn en geen last krijgen van verlatingsangst. Dit kan leiden tot destructief gedrag rond het huis, wat een manier is voor een hond om stress te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Fox Terriers houden van het geluid van hun eigen stem, gezien het feit dat ze gefokt zijn om te "blaffen" om hun jachtmeesters te laten zien waar een vos of ander prooidier zich verstopt heeft. Het is een eigenschap die diep geworteld is in hun psyche en daarom kan het uitdagend zijn om het verlangen van een Fox Terrier om te blaffen te beteugelen, wat voorzichtig moet gebeuren wanneer een puppy nog jong is.

Houden Fox Terriers van water?

De meeste Fox Terriers houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet diegene hen nooit dwingen om erin te gaan, omdat ze er alleen maar bang van worden. Met dit gezegd moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Fox Terrier zonder lijn in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden als ze in de problemen komen.

Zijn Fox Terriers goede waakhonden?

Fox Terriers zijn natuurlijke waakhonden en laten hun eigenaar snel weten wanneer er vreemden in de buurt zijn of wanneer er iets gebeurt wat ze niet leuk vinden. Ze zouden echter zelden enige vorm van agressie tonen wanneer ze hun eigenaars en eigendommen bewaken of beschermen.

Intelligentie / trainbaarheid van de Fox Terrier

Hoewel intelligente Fox Terriers bekend staan om hun koppige karakter, wat betekent dat het een uitdaging kan zijn om ze te trainen om dingen te doen, inclusief op het "gehoorzaamheid" vlak. Met dit gezegd, in de juiste handen en met de juiste soort consistente training en stevige begeleiding kunnen deze kleine terriers worden geleerd om te doen wat hen wordt verteld, inclusief stoppen met graven en onophoudelijk blaffen zonder reden.

Het is essentieel dat Fox Terriers van jongs af aan de basiscommando's worden geleerd, omdat de twee dingen die ze het liefst doen graven en blaffen zijn bij elke gelegenheid. Nadat ze de juiste commando's hebben geleerd, is het mogelijk om deze twee gedragsproblemen te beteugelen en de problemen in de kiem te smoren. Met dit gezegd is het veiliger om een Fox Terrier aan de lijn te houden wanneer je in een park of op het platteland bent, anders kunnen ze er vandoor gaan nadat ze iets in de verte hebben gezien en volledig negeren ze elke terugroepcommando.

Puppy's moeten vanaf het begin de grondregels worden bijgebracht, zodat ze begrijpen wat er van hen wordt verwacht, rekening houdend met het feit dat Fox Terriers altijd de regels en grenzen zullen testen wanneer ze maar kunnen, wat de ondeugende kant is van hun aard. De eerste commando's die een Fox Terrier-puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Smooth Fox Terriers staan bekend om goed overweg te kunnen met kinderen en lijken een echte affiniteit te hebben met kinderen van alle leeftijden, daarom kiezen veel mensen het ras als gezinsdier. Ze hebben echter de reputatie een beetje snauwerig te zijn als ze worden geduwd en getrokken, daarom moeten ze goed gesocialiseerd worden en zo vroeg mogelijk in hun leven worden geïntroduceerd aan zoveel mogelijk nieuwe dingen. Elke interactie tussen honden en zeer jonge kinderen moet worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat de situatie kalm blijft en dat noch de hond noch de kinderen te druk worden, wat een klein kind zou kunnen afschrikken of verwonden.

Fox Terriers moeten voorzichtig worden geïntroduceerd aan katten en andere huisdieren in huis wanneer ze jong zijn en zelfs dan moet er voorzichtigheid worden betracht, omdat ze kleinere dieren, inclusief de familiekat, zullen achtervolgen puur voor de lol. Sommige Fox Terriers kunnen agressie tonen tegenover andere honden als ze niet goed gesocialiseerd zijn vanaf jonge leeftijd en daarom moeten ze aan de lijn worden gehouden tijdens het wandelen in een hondenpark.

Gezondheid van de Fox Terrier

De gemiddelde levensverwachting van een Fox Terrier is tussen de 13 en 14 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Fox Terriers zijn robuuste kleine honden en ze lijden niet aan het soort erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen die zo vaak andere rashonden teisteren. Ze kunnen echter lijden aan gezondheidsstoornissen, waaronder het volgende:

 • Degeneratieve myelopathie - DNA-test beschikbaar en alle fokdieren moeten gescreend worden
 • Allergieën, waaronder atopie
 • Glaucoom
 • Staar
 • Myasthenia gravis - een neurologische aandoening
 • Wolman-ziekte - een aandoening die de lipidopslag van het lichaam aantast
 • Pulmonale stenose - een hartaandoening die vernauwing van de longslagader veroorzaakt
 • Ataxie
 • Patellaire luxatie
 • Hemofilie B (Ruwharig)
 • Epilepsie (Ruwharig)
 • Kankers (Ruwharig)

Het is ook vermeldenswaard dat Fox Terriers het niet goed doen in zeer hete klimaten, maar ze gedijen goed in koelere klimaten.

Wat betreft vaccinaties?

Fox Terrier-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze verkocht werden, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor puppy's zoals volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet onmiddellijk volledige bescherming zou hebben, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat u een definitieve beslissing neemt over het al dan niet voortzetten van jaarlijkse vaccinaties, die bekend staan als boosters.

Wat betreft castratie en sterilisatie?

Veel dierenartsen raden tegenwoordig aan om te wachten tot honden iets ouder zijn voordat ze gecastreerd of gesteriliseerd worden, zodat ze meer volwassen zijn voordat ze de procedures ondergaan. Daarom adviseren ze om mannetjes te castreren en vrouwtjes te steriliseren wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn en soms zelfs wanneer een hond 12 maanden oud is.

Andere dierenartsen raden aan om honden te steriliseren en castreren wanneer ze 6 maanden oud zijn, maar nooit eerder, tenzij om medische redenen. Met dit gezegd zijn veel rassen verschillend en is het altijd raadzaam om dingen te bespreken met een dierenarts en dan hun advies op te volgen over wanneer een hond gecastreerd of gesteriliseerd moet worden, omdat er medische redenen kunnen zijn om dit eerder of later te doen.

Wat betreft obesitasproblemen?

Sommige Fox Terriers komen aan wanneer ze gecastreerd of gesteriliseerd worden en het is belangrijk om een oogje te houden op de taille van een hond voor het geval dat gebeurt. Als een hond begint aan te komen, is het belangrijk om hun dagelijkse calorie-inname aan te passen en de hoeveelheid lichaamsbeweging te verhogen die ze krijgen. Ook oudere honden zijn vatbaarder voor gewichtstoename en het is essentieel dat ze dienovereenkomstig worden gevoed en bewogen, omdat obesitas het leven van een hond met meerdere jaren kan verkorten. De reden hiervoor is dat het veel extra druk legt op de inwendige organen van een hond, inclusief het hart.

Wat betreft allergieën?

Fox Terriers zijn vatbaar voor allergieën en het is belangrijk dat een hond zo snel mogelijk een dierenarts ziet als er een opvlamt, omdat hoe later een aandoening wordt gediagnosticeerd en behandeld, hoe moeilijker het is om te behandelen. Allergieën kunnen berucht moeilijk op te lossen zijn en het vinden van de triggers kan uitdagend zijn. Met dit gezegd zou een dierenarts een hond met een allergie comfortabeler kunnen maken terwijl ze proberen de triggers te achterhalen, die het volgende kunnen omvatten:

 • Bepaalde voedingsmiddelen, vooral commercieel diervoeder met hoge gehaltes aan granen
 • Luchtgedragen pollen
 • Huisstofmijt
 • Omgeving
 • Vlooien- en tekenbeten
 • Chemicaliën in alledaagse huishoudelijke schoonmaakproducten

Deelnemen aan gezondheidsprogramma's

Alle verantwoordelijke Fox Terrier-fokkers zouden ervoor zorgen dat hun dekreuen getest worden op bekende erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen die het ras beïnvloeden door het volgende schema te gebruiken:

 • DNA-test voor Degeneratieve myelopathie

Wat betreft ras-specifieke fokbeperkingen?

Naast de standaard fokbeperkingen voor alle Kennel Club-geregistreerde rassen zijn er geen andere ras-specifieke fokbeperkingen voor de Fox Terrier.

Wat betreft Vereisten voor Verzekerde Fokkers?

Op dit moment zijn er geen BVA/KC-gezondheidstests voor de Fox Terrier, maar alle fokkers zouden hun dekreuen moeten laten testen met behulp van het volgende schema:

 • DNA-test voor Degeneratieve myelopathie

Zorgen voor de Fox Terrier

Net als bij elk ander ras hebben Fox Terriers regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten ze goed voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Fox Terrier puppy

Fox Terrier-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze ernaartoe kunnen gaan wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Fox Terrier

Draadharige Fox Terriers hebben iets meer vachtverzorging nodig dan hun gladharige tegenhangers, maar beide zijn geen honden die veel onderhoud nodig hebben en hoeven eigenlijk alleen regelmatig met een verzorgingshandschoen te worden afgeveegd om dood of los haar te verwijderen. Draadharige Fox Terriers moeten regelmatig worden geborsteld met een slicker borstel om dood haar te verwijderen en te voorkomen dat er knopen of klitten in hun vacht ontstaan.

De vacht van een Fox Terrier moet meerdere keren per jaar met de hand worden geplukt, wat het beste aan een professionele trimmer kan worden overgelaten omdat het tijd kost en het belangrijk is dat het correct wordt gedaan. Het is ook belangrijk dat de vacht van een draadharige Fox Terrier wordt getrimd wanneer een puppy ongeveer 3 maanden oud is om ze aan het proces te laten wennen.

Beweging van de Fox Terrier

Fox Terriers zijn honden met veel energie, wat betekent dat ze de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging moeten krijgen, maar ze hebben ook veel mentale stimulatie nodig, anders slaat de verveling toe en dat is wanneer alle problemen beginnen. Ze moeten meerdere lange wandelingen per dag maken en ze genieten van activiteiten zoals Flyball waar ze erg goed in zijn.

Fox Terriers hebben ook baat bij de mogelijkheid om zo vaak mogelijk in een achtertuin rond te rennen, maar het hekwerk moet ultraveilig zijn, anders kunnen hun instincten het overnemen en als er iets is waar deze terriërs erg goed in zijn, is het wel hun weg uit een tuin graven.

Voeren van de Fox Terrier

Als je een Fox Terrier puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde schema te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en de dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel gewicht aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Fox Terrier puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwalitatief dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Fox Terrier puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 102g tot 145g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 118g tot 170g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 124g tot 181g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 125g tot 184g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 124g tot 183g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 112g tot 166g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 100g tot 148g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 89g tot 132g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 88g tot 131g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 11 maanden oud is, kan hij volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Fox Terrier

Eenmaal volwassen moet een volwassen Fox Terrier een goed kwalitatief dieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Fox Terrier de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 6 kg kunnen 92g tot 106g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 7 kg kunnen 103g tot 119g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 8 kg kunnen 114g tot 132g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 9 kg kunnen 125g tot 144g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Fox Terrier prijs

Als u op zoek bent om een Fox Terrier te kopen, zou u iets moeten betalen tussen €500 en meer dan €1000 voor een goed gefokte rashond puppy. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Fox Terrier in noordelijk Engeland zouden €18,34 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €42,92 per maand kosten (offerte van oktober 2017). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont en de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, om uw hond gedurende hun leven te voeden en ervoor te zorgen dat het past bij de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen de €30 - €40 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Fox Terrier, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van het castreren of steriliseren van uw hond wanneer de tijd rijp is en vervolgens hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1000 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om voor een Fox Terrier te zorgen en te zorgen tussen de €70 en €100 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een gezonde, goed gefokte rashond puppy van de Kennel Club.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om rekening mee te houden en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Fox Terriers behoren tot een van de meest populaire honden in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat goed gefokte puppy's vooral veel geld kosten, aangezien er niet veel beschikbaar zijn elk jaar. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen voor het kopen van een puppy van een Fox Terrier, die als volgt zijn:

 • Pas op voor online oplichting en hoe deze te vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Fox Terrier-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf van kopers voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld behoren Fox Terriers tot de meest populaire rassen in het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met een Fox Terrier-teefje om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club mag een teefje slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Fox Terrier-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Traditioneel werden de staarten van Fox Terriers gecoupeerd, maar sinds de wet die het couperen van staarten verbiedt van kracht is, is het nu illegaal voor het ras om hun staarten te laten couperen, tenzij een hond onder de uitzonderingsregels valt zoals uiteengezet in de wetgeving in zowel Engeland als Wales. Er geldt echter een totaalverbod op het couperen van staarten in Schotland. Toekomstige eigenaren van Fox Terriers moeten zich ervan bewust zijn dat het couperen van staarten zonder de nodige documentatie illegaal is en een zware boete met zich meebrengt.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Golden Retriever honden te koop in 5961, Horst - Advertentie 1
403
6 minuten
Boost

Golden retriever puppies

€ 1.200
Golden RetrieverLeeftijd: 6 weken3 Mannelijk / 5 Vrouwelijk
Op 30 mei is Mama Ayra trotse moeder geworden van 9 prachtige Golden Retriever puppy's waarvan er 8 ( 5 teefjes en 3 reuen ) op zoek zijn naar een nieuw huis met liefdevolle nieuwe eigenaren. Ayra he
Yoana K.
Yoana K.Id geverifieerd
Horst
Flatcoated Retriever honden te koop in 7122, Aalten - Advertentie 2
RvB geregistreerde kennel
37
6 minuten
Boost

Prachtige Flatcoated Retriever Puppy's

€ 1.550
Flatcoated RetrieverLeeftijd: 11 weken5 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Update 9 Juli: Er zijn nog 9 pups beschikbaar 5 reutjes (2 zwart 3 liver) en 4 teefjes 3 zwart en 1 liver) Op 23 en 24 april zijn bij ons 19 prachtige puppy's geboren 10 teefjes en 9 reutjes zij
Alie R.Id geverifieerd
Aalten
RvB geregistreerde kennel
Teckel (korthaar) honden te koop in 5445, Landhorst - Advertentie 3
8
16 minuten
Boost

Teckel pups, standaard korthaar

€ 1.250
Teckel (korthaar) Leeftijd: 10 weken2 Mannelijk / 6 Vrouwelijk
8 prachtige pups geboren! Nog beschikbaar 2 rode teefjes. Zowel de vader als moeder honden zijn van ons. Ze groeien midden in ons gezin op en krijgen heel veel liefde en aandacht. Voor ons het eerste
pauline s.
Landhorst