Flatcoated Retriever

Levensduur12-13 jaar
GewichtMannelijk:27-36 kgVrouwelijk:25-32kg
HoogteMannelijk:59-61,5cmVrouwelijk:56,5-59cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit Flatcoated Retriever?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Flatcoated Retriever

Herkomst:

De oorsprong van de Flatcoated retriever ligt, net als bij de Labrador en de Golden retriever, in Newfoundland. Engelse vissers namen de daar bekende rassen (Newfoundlander, Lesser Newfoundlander of St. John's Dog) mee naar Zuid-Engeland waar ze werden verkocht aan Engelse adel. De voorkeur van de adel ging uit naar de Lesser Newfoundlander, welke werd gekruist met de in Engeland veel in zwang zijnde Setters. Hiervoor werden de Gordon Setter en de Zwarte Ierse setter gebruikt. Midden 19de eeuw ontstond zo de Wavy Coated Retriever. Door verdere kruisingen, onder meer met collie-achtige honden, ontstond de huidige Flatcoat, met een smallere schedel en een vlak aanliggende vacht.

De ontwikkeling van het ras is gedurende de tweede helft van de 19de eeuw voornamelijk bepaald door Dr. Bond Moore (Wolverhampton) en Mr. E. Shirley (Ettington Park). Het ras is gefokt en getraind om te helpen bij de eenden- en ganzenjacht, alsdoende zijn honden van dit ras nog steeds actieve dieren die graag zwemmen en het apporteren snel kunnen leren.

Algemeen beeld:

Het algemene beeld van de flatcoat is dat van een actieve en vrolijke hond van middelmatige grootte. Zijn gestalte is dat van een snelle doch krachtige hond, elegant zonder iel te zijn en met een intelligente uitdrukking. Een flatcoat hoort vriendelijk en vol zelfvertrouwen te zijn. Deze hond leert snel. Hij heeft vrij veel beweging nodig en vindt het dan ook heerlijk om te zwemmen en apporteren. Als hij langere tijd aan zijn lot wordt overgelaten wordt hij vervelend. Het blijft zonder meer een werkhond, met een vriendelijk karakter.

Uiterlijk:

De flatcoated retriever komt voor in twee kleurvariaties, zwart en leverkleurig, waarvan zwart de meest voorkomende is. De schofthoogte voor reuen is 58-61 centimeter en voor teven 55-58 centimeter. Het gewicht ligt voor de reuen van 25 tot 35 kilogram en voor teven van 23 tot 30 kilogram.

De schedel van een Flatcoated Retriever is plat en gematigd breed met een lichte stop tussen de ogen. De ogen zijn van middelmatige grootte.

Gezondheid:

Net zoals bij andere retrieverrassen komen heupdysplasie en gewrichtsproblemen voor hoewel fokkers stellen dat de mate van voorkomen wat lager ligt binnen dit ras. Epilepsie en diabetes op hogere leeftijd zijn ook voorkomend. De levensverwachting ligt gemiddeld tussen de tien en veertien jaar.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Flatcoated Retriever honden te koop in 7877, 2e Valthermond - Advertentie 1
171
14 uur
Boost

Te Koop Flatcoated Retriever Pups

€ 500
Flatcoated RetrieverLeeftijd: 15 weken3 Mannelijk
Geboren 04-11-2923 Flatcoated Retriever Pups Beschikbaar nog 3 Gele Reutjes De pups hebben hun1e 2e en 3e vaccinatie gehad en ze zijn gecheckt en gecontroleerd op hun gezondheid. Alle pups zijn elke
Dikbroeken .
Nieuw-Weerdinge
Flatcoated Retriever honden te koop in 8472, Wolvega - Advertentie 2
43
1 week

flatcoated retriever pup

€ 1.500
Flatcoated RetrieverLeeftijd: 2 weken2 Mannelijk / 6 Vrouwelijk
Onze lieve flatcoated retriever is bevallen van 8 prachtige pups! ze zijn gezond, krijgen een stamboom mee. Zijn volledig gecheckt door de dierenarts, gechipt, geënt en ontwormt. Het belangrijkste, z
Caroline N.
Wolvega