Estrela Mountain Dog

Levensduur10 - 12 jaar
GewichtMannelijk:45 - 60kgVrouwelijk:45 - 60kg
HoogteMannelijk:63 - 75cmVrouwelijk: 60 - 71cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Estrela Mountain Dog

De Estrela Mountain Dog is een grote aantrekkelijke en nobele hond die afkomstig is uit Portugal, waar ze gefokt werden om vee te hoeden en te bewaken en de huizen van hun eigenaars in de Estrela Mountain-regio's van het land. Ze staan bekend om hun moed, loyaliteit en intelligentie, evenals hun vriendelijke, aanhankelijke aard, wat de reden is waarom ze altijd zo hoog gewaardeerd zijn in hun geboorteland Portugal

Het ras is minder bekend in het Verenigd Koninkrijk, hoewel ze een fanbase beginnen te vinden en als zodanig hun aantal langzaam stijgt met meer puppy's die worden geregistreerd bij de Kennel Club. Daarom zou iedereen die een huis wil delen met een Estrela Mountain Dog eerst hun interesse bij fokkers moeten registreren, met in gedachten dat wachtlijsten lang kunnen zijn.

Geschiedenis van de Estrela Mountain Dog

De Estrela Mountain Dog is de afstammeling van een oud ras dat speciaal gefokt werd om kudden schapen te bewaken in het Serra da Estrela gebergte in Portugal. Er zijn echter geen geschreven verslagen van het ras, wat heeft geleid tot vele debatten over of deze honden voor het eerst naar Portugal zijn gebracht door de Romeinen toen ze het Iberisch Schiereiland binnenvielen, of dat het de Visigoten waren die de honden veel later meebrachten. Het enige waar iedereen het over eens is, is dat het ras een van de oudste in Portugal is.

Zij staan bekend als de "Cao Da Serra Da Estrela" in Portugal, waar de Estrela in de loop van honderden jaren door herders is ontwikkeld tot de honden die we vandaag de dag zien. Dit deden ze door specifieke bewakings- en hoedhonden te kruisen, met als einddoel een hond te produceren die in staat was om aan hun specifieke behoeften te voldoen en die in staat zou zijn om te werken in een specifieke omgeving. De benodigde kenmerken omvatten kracht, grootte, behendigheid en uithoudingsvermogen gecombineerd met het vermogen om te overleven op weinig voedsel in enkele van de meest uitdagende situaties en klimaten. Het resultaat van hun inspanningen was een hond die zelfs de meest barre omstandigheden kon doorstaan dankzij hun dikke, dichte dubbele vacht en die in staat was om lange tijd te blijven werken. Deze honden hadden ook een wantrouwige aard, wat hen uitstekende waakhonden maakte.

De regio van Portugal waar deze honden voor het eerst verschenen is geïsoleerd, wat betekende dat de puurheid van de Estrela Mountain Dog niet werd verstoord door de mens en omdat deze honden tot de 19e eeuw relatief onbekend waren buiten hun inheemse Portugal, zijn ze nog steeds een van de zuiverste rassen op de planeet. Echter, omdat veel van de mannelijke honden werden gecastreerd om te voorkomen dat ze op een gegeven moment zouden afdwalen, daalden hun aantallen gevaarlijk laag, zo laag dat het ras dreigde voorgoed van de aardbodem te verdwijnen.

Pogingen werden ondernomen om in 1922 een rasstandaard vast te stellen, maar deze werd 11 jaar later herzien en er werd uiteindelijk een standaard overeengekomen. Er zijn echter geen verslagen van het bestaan van deze honden buiten Portugal tot 1972 en geen van hen werd naar Amerika gebracht tot 1998. Tegenwoordig heeft de Estrela een klein aantal toegewijde rasenthousiastelingen hier in het Verenigd Koninkrijk, maar deze trotse en nobele honden blijven nog steeds relatief onbekend. Als zodanig zou iedereen die zijn huis wil delen met zo'n grote en indrukwekkende hond zijn interesse moeten registreren bij een fokker en akkoord moeten gaan om op een wachtlijst te worden geplaatst.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Estrela Mountain Dog een kwetsbaar ras? Nee, maar het ras wordt zelden gezien in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat wachtlijsten lang kunnen zijn en puppy's veel geld kunnen kosten
 • Estrelas worden nog steeds gebruikt als werkhonden in de bergachtige regio's van hun inheemse Portugal
 • Het eerste nest Estrelas werd geboren in het Verenigd Koninkrijk in 1974
 • Het ras werd voor het eerst erkend door de Kennel Club in 1975
 • Estrelas staan bekend om hun vasthoudendheid aan een "geur" die ze niet prettig vinden totdat ze ervan overtuigd zijn dat het geen bedreiging vormt
 • Estrelas vinden het leuk om deel te nemen aan gehoorzaamheid en Working Trials

Uiterlijk van de Estrela Mountain Dog

Hoogte bij de schoft: Reuen 63 - 75 cm Teven 60 - 71 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 45 - 60 kg Teven 35 - 45 kg

De Estrela is een krachtige maar toch atletisch ogende hond met een zeer kenmerkende vacht. Er zijn twee vachtvariaties, beide met de textuur van geitenhaar. Wanneer een hond een lange vacht heeft, kan het haar licht golvend of recht zijn, maar nooit krullend. Honden hebben dikke ondervachten die meestal lichter van kleur zijn dan de bovenvacht van een hond. Ze hebben lange, brede en krachtig ogende koppen die licht gewelfd zijn en honden hebben een matige stop die zich halverwege tussen hun neus en de achterkant van hun hoofd bevindt. Hun snuiten lopen een beetje taps toe, maar de bovenlijn is vrijwel gelijk met honden die een licht aquiline uiterlijk hebben. Neuzen zijn groot en zwart van kleur met mooi geopende neusgaten.

De Estrela heeft een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden overlappen. Hun ogen zijn ovaalvormig, amberkleurig of donker van kleur en matig groot, met honden die een intelligente, kalme uitdrukking hebben die wordt versterkt door hun prominente wenkbrauwen. Oren zijn vrij klein in verhouding tot de rest van het lichaam van een hond, ze zijn driehoekig van vorm en vrij dun om aan te raken, maar mooi afgerond aan de uiteinden. Hun oren zijn vrij hoog geplaatst en honden dragen ze dicht bij hun hoofd.

De nek is kort en goed gespierd met honden die een dikke kraag van haar onder hun keel hebben. Hun voorpoten zijn goed gespierd, sterk en recht met veel ronde botten. Borstkas is matig breed en diep met honden die relatief korte ruggen hebben die hoger zijn bij de schoft. Ze hebben goed gespierde lendenen en een licht hellend kruis. Hun ribben zijn goed gewelfd met honden die een lichte buik hebben. Hun achterpoten zijn sterk en krachtig met goed gespierde dijen. Voeten zijn ovaalvormig met honden die dikke kussentjes en strak gesloten tenen hebben met veel haar tussen hun kussentjes. Nagels moeten zo donker mogelijk zijn, maar bij voorkeur zwart. Hun staarten zijn vrij laag geplaatst en ze zijn goed bevederd, waardoor ze een haak vormen aan het uiteinde. Honden dragen hun staart laag wanneer ze ontspannen zijn, maar ze heffen het op wanneer ze opgewonden of alert zijn.

Temperament van de

De Estrela Mountain Dog kan een imposant karakter zijn, maar ze zijn zachte reuzen wanneer ze in een huiselijke omgeving zijn. Ze hebben veel energie en vinden niets leuker dan bezig te worden gehouden. Omdat ze zo intelligent zijn, hebben ze ook veel mentale stimulatie nodig om echt gelukkige, evenwichtige honden te zijn, wat kort gezegd betekent dat ze het goed doen in een huiselijke omgeving waar gezinnen graag zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen met een hondenmaatje aan hun zijde.

Ze staan bekend als een beetje vocaal en zullen al snel een eigenaar laten weten wanneer ze ontevreden zijn over iets of wanneer er vreemden in de buurt zijn. Ze hebben een sterk instinct om hun families en hun eigendommen te beschermen, wat betekent dat ze goede waakhonden zijn. Ze zijn vaak wat wantrouwend en afstandelijk wanneer ze mensen voor het eerst ontmoeten, maar zouden zelden enige vorm van agressie tonen tegenover een vreemde, behalve door naar hen te blaffen en liever gewoon afstand te houden totdat ze iemand leren kennen. Met dit gezegd te hebben, staat de Estrela bekend om het geluid van hun eigen stemmen te houden en zullen ze blaffen alleen maar omdat ze er zin in hebben als de stemming hen overvalt.

Ze staan ook bekend om een beetje koppige streak te hebben en zelfs wanneer ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, zijn Estrela's vaak ongelukkig wanneer ze zich in nieuwe situaties bevinden of rond nieuwe mensen. Met dit gezegd te hebben, hoe meer ze gesocialiseerd zijn, hoe gemakkelijker het is voor een hond om nieuwe dingen te accepteren. Ze zijn van nature onafhankelijke denkers en als zodanig moet hun training vroeg beginnen en consistent zijn gedurende hun hele leven, zodat deze grote honden begrijpen wat er van hen wordt verwacht.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Estrela Mountain Dogs moeten weten wat hun plaats is in de roedel en naar wie ze moeten kijken voor richting en begeleiding om echt evenwichtige gehoorzame honden te zijn. Als zodanig zijn ze niet de beste keuze voor beginnende eigenaren omdat ze getraind en behandeld moeten worden door iemand die bekend is met de behoeften van zo'n grote en intelligente hond.

Intelligentie / trainbaarheid van de Estrela Mountain Dog

Estrela Mountain Dogs zijn intelligent en snel om nieuwe dingen op te pikken, wat kort gezegd betekent dat ze gemakkelijk te trainen zijn in de juiste handen en in de juiste omgeving. Met dit gezegd is vroege socialisatie essentieel bij zulke grote honden en hun training moet zo vroeg mogelijk beginnen. Het moet ook consistent en altijd eerlijk zijn, zodat deze honden begrijpen wat hun plaats is in de roedel en wie de alfahond is in een huishouden. Het is het vermelden waard dat Estrelas de "basis" heel snel zullen leren, maar het zijn niet het soort honden dat ervan geniet om speelgoedballen of enig ander object op te halen, omdat het gewoon niet in hun aard ligt om dat te doen.

Hoewel groot is de Estrela van nature een gevoelig karakter en als zodanig mogen ze nooit streng worden gecorrigeerd of op enigerlei zware manier worden getraind, omdat dit een negatieve reactie zou opleveren. Ze reageren heel goed op positieve versterking, wat het beste naar boven brengt bij deze intelligente en loyale honden.

Net als alle puppy's zijn Estrelas ongelooflijk schattig als ze jong zijn en het is al te gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in nieuwe huizen aankomen. Zodra een puppy goed gesetteld is, moeten eigenaren beginnen zoals ze van plan zijn door regels en grenzen vast te stellen, zodat een puppy begrijpt wat er van hen wordt verwacht. Het helpt bij het vaststellen van een pikorde en wie de alfahond is in het huishouden. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Estrela Mountain Dogs zijn van nature zachte en rustige karakters en ze houden ervan om in een gezinsomgeving te zijn. Als zodanig zijn ze geweldige gezinsdieren en hebben ze echt affiniteit met kinderen. Echter, vanwege hun grotere dan levensgrote formaat is het altijd een goed idee om een nauwlettend oog te houden op elke interactie tussen de kinderen en een Estrela om ervoor te zorgen dat het speeltijd niet te wild wordt, wat zou kunnen eindigen met iemand die per ongeluk bang wordt of gewond raakt.

Als een Estrela is opgegroeid met een gezinskat in huis, kunnen ze over het algemeen goed met elkaar opschieten, maar ze zouden er niets van denken om een kat van de buren achterna te zitten als deze te dichtbij zou komen. Echter, er moet voorzichtigheid worden betracht wanneer een van deze grote honden een andere hond ontmoet die ze niet kennen, zelfs als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn. Het zou geen goed idee zijn om een Estrela te vertrouwen met kleine huisdieren en dieren, dus elk contact kan het beste worden vermeden.

Gezondheid van de Estrela Mountain Dog

De gemiddelde levensverwachting van een Estrela Mountain Dog is tussen de 10 en 12 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Net als veel andere rassen staat de Estrela Mountain Dog bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het goed is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze grote en indrukwekkend uitziende honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

 • Heupdysplasie bij honden (CHD) – honden moeten heup gescoord worden via het BVA/KC Heupdysplasie Schema
 • Elleboogdysplasie – honden moeten elleboog getest worden door een dierenarts geregistreerd bij BVA
 • Huidallergieën en hotspots
 • Maagtorsie

Wat betreft vaccinaties?

Estrela Mountain Dog pups zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze verkocht worden, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor pups zoals hieronder:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een pup niet meteen volledige bescherming heeft maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat je een definitieve beslissing neemt over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties die bekend staan als boosters.

Wat betreft castratie en sterilisatie?

Veel dierenartsen raden tegenwoordig aan om te wachten tot honden iets ouder zijn voordat ze gecastreerd of gesteriliseerd worden, wat betekent dat ze meer volwassen zijn voordat ze de procedures ondergaan. Daarom adviseren ze om mannetjes te castreren en vrouwtjes te steriliseren wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn en soms zelfs wanneer een hond 12 maanden oud is.

Andere dierenartsen raden aan om honden te steriliseren en castreren wanneer ze 6 maanden oud zijn, maar nooit eerder tenzij om medische redenen. Met dit gezegd zijn veel rassen verschillend en het is altijd raadzaam om dingen te bespreken met een dierenarts en dan hun advies op te volgen over wanneer een hond gecastreerd of gesteriliseerd moet worden.

Wat betreft obesitasproblemen?

Net als andere rassen kunnen sommige Estrelas gewicht aankomen nadat ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn en het is belangrijk om een oogje te houden op de taille van een hond voor het geval dat gebeurt. Als een hond begint aan te komen, is het belangrijk om hun dagelijkse calorie-inname aan te passen en de hoeveelheid lichaamsbeweging te verhogen die ze krijgen. Ook oudere honden zijn vatbaarder voor gewichtstoename en het is essentieel dat ze dienovereenkomstig gevoed en bewogen worden omdat obesitas het leven van een hond met meerdere jaren kan verkorten. De reden hiervoor is dat het veel extra druk legt op de inwendige organen van een hond, inclusief het hart, wat fataal kan zijn.

Wat betreft allergieën?

Estrelas hebben de neiging om te lijden aan huidallergieën en hotspots, wat betekent dat het belangrijk is voor een hond om zo snel mogelijk een dierenarts te zien als er een opvlamt. Allergieën kunnen berucht moeilijk te genezen zijn en het vinden van de triggers kan uitdagend zijn. Met dit gezegd zou een dierenarts een hond met een allergie comfortabeler kunnen maken terwijl ze proberen de triggers te achterhalen, die de volgende kunnen omvatten:

 • Bepaalde hondenvoedingen die hoge niveaus van granen en andere graanachtige vulstoffen bevatten
 • Luchtgedragen pollen
 • Huismijten
 • Omgeving
 • Vlooien- en tekenbeten
 • Chemicaliën die in alledaagse huishoudelijke schoonmaakproducten worden gevonden

Deelnemen aan gezondheidsprogramma's

Alle verantwoordelijke Estrela Mountain Dog fokkers zouden ervoor zorgen dat hun dekreuen getest worden op bekende erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen die het ras beïnvloeden door gebruik te maken van de volgende programma's:

Wat betreft ras-specifieke fokbeperkingen?

Naast de standaard fokbeperkingen die gelden voor alle Kennel Club geregistreerde rassen, zijn er geen andere ras-specifieke fokbeperkingen van toepassing op de Estrela Mountain Dog.

Wat betreft Vereisten voor Verzekerde Fokkers?

Het is verplicht voor alle Kennel Club Verzekerde Fokkers om de volgende test te gebruiken bij dekreuen en alle andere fokkers worden sterk aangeraden om hetzelfde te doen:

Zorgen voor de Estrela Mountain Dog

Net als bij elk ander ras hebben Estrela Mountain Dogs regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorg voor een Estrela Mountain Dog puppy

Estrela-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze zich daar kunnen terugtrekken wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Estrela Mountain Dog

Estrelas hebben lange dikke dubbele vachten met de buitenste vacht die grof is, terwijl de ondervacht zacht en zeer dicht is. Het haar ligt strak tegen het lichaam, hoewel het langer is rond de nek van een hond en ze hebben een mooie hoeveelheid veren aan hun staarten. Met dit gezegd zijn ze vrij intensief in onderhoud als het gaat om het netjes houden van hun vachten en klitvrij, of een hond nu een lange of korte vacht heeft.

Net als veel andere rassen verliezen Estrelas het hele jaar door vacht, maar meer nog tijdens de lente en dan weer in de herfst wanneer vaker borstelen over het algemeen noodzakelijk is. Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze schoon te maken wanneer dat nodig is. Als er te veel oorsmeer zich ophoopt in de oren van een hond, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Estrela Mountain Dog

Estrelas staan bekend als atletische, energieke, intelligente honden en hebben daarom de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging nodig, gecombineerd met zoveel mogelijk mentale stimulatie. Dit moet ook veel "losloop" tijd omvatten, zodat ze zich echt kunnen uiten. Echter, net als bij elk ander ras, moeten de gebieden waar een hond vrij mag rennen extreem veilig zijn en moet er voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van honden die ze nog niet kennen. Estrelas hebben minimaal een uur lichaamsbeweging per dag nodig, maar hoe meer ze krijgen, hoe beter.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must. Deze honden vinden het ook fijn om zo vaak mogelijk in een achtertuin rond te kunnen dwalen, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig en hoog zijn om deze grote energieke honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden of als deze te laag is, zullen ze snel ontsnappen of eruit springen en in allerlei problemen terechtkomen. Het mag nooit worden vergeten dat een Estrela Mountain Dog een expert is als het gaat om grote hoogtes springen en daarom moeten achtertuinen extra hoge hekken hebben om deze grote en atletische honden veilig binnen te houden.

Met dit gezegd moeten Estrela-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn en te veel druk op hen kan leiden tot problemen later in hun leven. Ze mogen niet op of van meubels springen, noch mogen ze op en neer de trap rennen om deze reden.

Voeren van de Estrela Mountain Dog

Als je een Estrela-puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Omdat Estrela's vatbaar zijn voor een maagtorsie, is het belangrijk dat ze twee keer per dag worden gevoerd in plaats van ze slechts één grote maaltijd per dag te geven. Het is ook een goed idee om te investeren in een standaard om hun voerbak te plaatsen, wat het makkelijker maakt voor deze grote honden om comfortabel te eten zonder hun nek laag te hoeven strekken om bij hun voedsel te komen. Honden mogen ook niet vlak voor of vlak na het eten worden uitgelaten, omdat dit hen meer risico geeft op een maagtorsie.

Het is vermeldenswaard dat sommige Estrela's af en toe kieskeurig kunnen zijn over hun voedsel en zelfs een tijdje weigeren te eten, wat fokkers zeggen niet schadelijk is voor hun gezondheid.

Voedingsgids voor een Estrela Mountain Dog-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam kwalitatief goed dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Estrela Mountain Dog-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 286g tot 307g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 365g tot 410g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 400g tot 445g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 454g tot 527g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 505g tot 599g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 506g tot 600g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 471g tot 596g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 440g tot 556g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 402g tot 520g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 11 maanden oud - 365g tot 475g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 12 maanden oud - 363g tot 433g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 13 maanden oud - 360g tot 430g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 14 maanden oud - 357g tot 426g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 15 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Estrela Mountain Dog

Eenmaal volwassen moet een volwassen Estrela Mountain Dog een goed kwalitatief dieet krijgen om hun goede gezondheid te behouden. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Estrela de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 35 kg kunnen 352g tot 463g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 45 kg kunnen 409g tot 538g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 50 kg kunnen 427g tot 559g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 60 kg kunnen 459g tot 588g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Estrela Mountain Dog prijs

Als u van plan bent om een Estrela Mountain Dog te kopen, moet u uw interesse registreren bij een fokker omdat er elk jaar maar heel weinig puppy's worden gefokt en geregistreerd bij The Kennel Club. U zou ook minstens €1000 moeten betalen voor een goed gefokte stamboom puppy. De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Estrela Mountain Dog in noord-Engeland zouden €48,21 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €85,13 per maand kosten (offerte vanaf oktober 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u woont in het Verenigd Koninkrijk en de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, om uw hond gedurende hun leven te voeden en ervoor te zorgen dat het past bij de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen de €50 en €60 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Estrela, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van het castreren of steriliseren van uw hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1500 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Estrela Mountain Dog tussen de €100 en €150 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte Kennel Club geregistreerde stamboom Estrela Mountain Dog puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om rekening mee te houden en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u de puppy met zijn moeder moet zien en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Estrela Mountain Dogs worden zelden gezien in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat goed gefokte puppy's vaak veel geld kunnen opbrengen. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Toekomstige eigenaren kunnen online en in andere advertenties afbeeldingen zien van schattige Estrela Mountain Dog-puppy's te koop. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw thuis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling doen aan een verkoper voordat ze een puppy van hen ophalen
 • Zoals eerder vermeld kan het vinden van Estrela-puppy's in het Verenigd Koninkrijk uitdagend zijn en daarom fokken sommige amateurfokkers/mensen te vaak met een teef om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club mag een teef slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Estrela Mountain Dog-puppy wil kopen, moet zeer zorgvuldig nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Labradoodle honden te koop in 3776, Stroe - Advertentie 1
141
14 minuten
Boost

Lieve mini 100% labradoodels nog 2 teefjes!

€ 1.000
LabradoodleLeeftijd: 4 weken5 Vrouwelijk
Zijn jullie ook nieuwsgierig naar ons? Lees dan snel verder! Op 10 juni zijn wij prachtige dames geboren. Wij zijn allemaal gezond, en worden ontwormt op schema en geënt. Oh ja, als wij naar gaan ve
Gertine P.
Kootwijkerbroek
Franse Bulldog honden te koop in 4524, Sluis - Advertentie 2
5
27 minuten
Boost

Prachtig blue tan teefje Franse bulldog pups

€ 1.750
Franse BulldogLeeftijd: 7 weken1 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Prachtige Franse bulldog pupjes zijn binnenkort klaar de wereld te ontdekken. Prachtig DNA - unieke kleuren ! Beide ouders zijn bij ons te bezichtigen ! ** er is nog 1 teefje blue tan aanwezig **
Silvy strubbe
Silvy strubbeId geverifieerd
Sluis
Border Collie honden ter adoptie in Amersfoort, Amersfoort - Advertentie 3
92
27 minuten
Boost

Bordercollie x labrador pups

€ 900
Border CollieLeeftijd: 3 weken3 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Wij hebben een hele lieve hond Banya. Zij is een kruising tussen een zwarte labrador en een bordercollie zie de foto’s. Wij wilde graag een dochter van haar als tweede hond. Hiervoor hebben wij een bo
Nico B.
Nico B.Id geverifieerd
Amersfoort