Engelse Toy Terriër

Levensduur14-16 jaar
GewichtMannelijk:2,7-3,6kgVrouwelijk:2,7-3,6kg
HoogteMannelijk:25-30cmVrouwelijk:25-30cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Engelse Toy Terriër

De Engelse toyterriër is een hondenras dat afkomstig is uit Engeland. Het ras is in de negentiende eeuw ontstaan door het kruisen van de Manchesterterriër met het Italiaanse windhondje. Het doel hiervan was het verkrijgen van een klein ras. Een volwassen Engelse toyterriër is ongeveer 28 centimeter hoog. Het gewicht ligt tussen de 2,7 en 3,6 kilogram. Het ras is goed in het vangen van ratten en muizen.

De Engelse Toy Terriër is speciaal gefokt voor het vangen van ratten. In Engeland was het zeer populair om een spel te doen, er werden ratten in een kist gezet, de Toy Terriër werd er tussen gezet en moest binnen een korte tijd de ratten doden. Er werd veel geld ingezet bij de weddenschappen, de rat die het langst bleef leven had gewonnen.

De Engelse Toy Terriër is een zeer makkelijk hondje dat zich door iedereen makkelijk laat opvoeden, het enige wat de hond van zijn baas verwacht is voldoende aandacht en regelmatig uit te worden gelaten. De hond past zich makkelijk in iedere omgeving aan en kan goed met jong en oud overweg. Tegen bekenden is de hond zeer vriendelijk en tegen vreemden in eerste instantie redelijk waaks maar nooit agressief. Naast de dagelijkse wandelingen heeft deze Terriërs weinig beweging nodig. De vacht vraagt weinig verzorging en verliest bijna geen haar. Door zijn korte vacht is de hond niet geschikt om met koud weer veel buiten te zijn.