Deerhound

Levensduur9-10 jaar
GewichtMannelijk:45-46 kgVrouwelijk:35-36 kg
HoogteMannelijk:>76 cmVrouwelijk:>71 cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Deerhound

De Deerhound is een groot harig ras dat vaak wordt omschreven als lang, sierlijk en erg harig. Ze zijn verwant aan de Greyhound en komen uit het noorden van de grens waar ze vaak werden aangeduid als de 'Koninklijke Hond van Schotland' omdat op een gegeven moment in de geschiedenis alleen koninklijke en edele personen ze mochten bezitten. Helaas staat het ras momenteel op de lijst van kwetsbare rassen van de Kennel Club in het Verenigd Koninkrijk.

Deerhounds zijn prachtige karakters die ideaal zijn voor het leven op het platteland en ze staan bekend als geweldige gezinshuisdieren. Echter, vanwege hun grote omvang is het delen van een huis met een Deerhound aan de dure kant, niet alleen wat betreft voeding, maar ook de premies voor huisdierenverzekeringen zijn aan de hoge kant. Met dit gezegd te hebben, zou iedereen die een actief buitenleven leidt en bekend is met de behoeften van een grote hond niet verkeerd gaan door voor een Deerhound te kiezen.

Geschiedenis van de Deerhound

Honden houden erg van Greyhounds en ze bestaan al sinds de 3e eeuw en door de tijd heen werkten ze samen met jagers. Echter, in de 15e eeuw werden er verwijzingen gemaakt naar veel hondenrassen, waaronder Engelse Greyhounds, Ierse Wolfhounds en Highland Deerhounds waarbij ook afbeeldingen werden vastgelegd. Deze records tonen aan dat bepaalde rassen met dezelfde afstamming in verschillende regio's van het land werden ontwikkeld. Na verloop van tijd resulteerde dit in verschillende zeer vergelijkbare hondenrassen die werden gecreëerd.

Er zijn ook records dat hun voorouders rassen zijn zoals Rough Greyhounds, Scotch Greyhounds, Scottish Deerhounds, Highland Deerhounds en Irish Greyhounds die allemaal in de mix werden geïntroduceerd. Er zijn echter geen records van wanneer precies het ras werd genoemd als een "Deerhound". Het is ook vermeldenswaard dat er ooit, inclusief voor het midden van de 18e eeuw, veel variëteiten van "hounds" waren, waarbij twee lijnen prominenter werden dan andere, bekend als de Lowland en de Highland. De laatste was groter en sterker met zwaardere, ruwere vachten dan de Lowland. Deze Deerhounds werden gefokt om herten te achtervolgen naast jagers, maar naarmate de tijd verstreek en geweren werden geïntroduceerd in de jachtscene, begonnen ze ook samen te werken met geweren.

Aan het begin van de 19e eeuw daalde het aantal rassen gevaarlijk laag toen grotere Schotse landgoederen werden opgedeeld in kleinere. Het was een tijd waarin het aantal Deerhounds dat op landgoederen werd gehouden voor de jacht drastisch werd verminderd dankzij de nieuwe jachtrend van "stalking en schieten". Deze vorm van jagen betekende dat de enige honden die nodig waren, waren om een gewond dier te volgen. Als zodanig werden andere rassen met uitstekende reukvermogen als geschikter beschouwd voor de taak dan de Deerhound.

Desalniettemin hielden grotere landgoederen nog steeds Deerhounds en dit omvatte koningin Victoria die een roedel Deerhounds op haar landgoed bezat. Maar het was pas in het midden van de jaren 1830 dat het ras weer populair werd dankzij twee broers genaamd Archibald en Duncan McNeill die het ras in de 19e eeuw redden toen ze een fokprogramma startten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog daalde het aantal honden opnieuw, net als bij veel rassen. Het was erg moeilijk om de grote honden te voeden en velen werden vernietigd.

Dankzij de inspanningen en inzet van rasenthousiastelingen verdween de Deerhound niet helemaal, hoewel het genenpoel erg klein was. Fokkers introduceerden daarom andere honden met als doel de vitaliteit en grootte te verbeteren. Sir Walter Scott bezat een nu beroemde mannelijke Deerhound genaamd "Maida", een hond die werd voortgebracht door een Deerhound-teef te kruisen met een Pyreneese. Bloodhounds werden ook in de mix geïntroduceerd, wat hielp om de reukvermogen van een Deerhound te verbeteren. De Borzoi werd ook gebruikt met als doel de conformatie en elegantie van een hond te verbeteren. In 1886 werd de Deerhound Club opgericht en een rasstandaard werd enkele jaren later in 1892 vastgesteld. Deze werd later in 1948 gewijzigd, een standaard die tot op de dag van vandaag hetzelfde is gebleven.

Met de opkomst van hondenshows werden meer enthousiastelingen zich bewust van de Deerhound, wat een lange weg heeft afgelegd om het ras te verbeteren en te stabiliseren. Vandaag de dag wordt de Deerhound nog steeds zeer zelden gezien, zowel hier in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, waarbij hun aantal laag blijft. Als zodanig zijn deze prachtige honden op de lijst van kwetsbare inheemse rassen geplaatst door The Kennel Club en iedereen die een huis wil delen met een Deerhound moet zijn interesse registreren bij fokkers en op een lijst gaan om dit te kunnen doen.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Deerhound een kwetsbaar ras? Ja, ze zijn op de lijst van kwetsbare inheemse rassen geplaatst, hoewel hun aantal langzaam toeneemt
 • Walter Scott bezat een nu beroemde Deerhound genaamd "Maida"
 • De oudste bekende lijn wordt verondersteld de "Chesthill" te zijn
 • Captain Graham stelde aan het einde van de 19e eeuw stambomen op van pedigree Deerhounds
 • Koningin Victoria bezat een roedel Deerhounds op haar landgoed
 • Het aantal rassen daalde gevaarlijk laag tijdens de Tweede Wereldoorlog

Uiterlijk van de Deerhound

Hoogte bij de schoft: Reuen 76 cm Teven 71 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 45,5 kg Teven 36,5 kg

Een Deerhound is een zeer grote maar uiterst elegante hond met een lange ruwe vacht die sterk doet denken aan die van een ruwharige Greyhound. Deze honden kunnen erg groot zijn, maar ze zijn vriendelijke reuzen en hebben prachtige grote koppen die vooral breed zijn bij de oren van de hond. Hun snuiten lopen taps toe naar hun neus en honden hebben mooie gelijkmatige lippen. Hun koppen zijn lang met de bovenkant vrij plat, met honden die een lichte verhoging boven hun ogen hebben in plaats van een stop, en bedekt met lang haar dat veel zachter is dan op de rest van hun lichaam. Neuzen zijn zwart van kleur en enigszins aquiline van vorm. Honden hebben een mooie snor van zijdeachtig haar en ze hebben ook een lichte baard.

De ogen van een Deerhound zijn vrij vol en donker van kleur, die hazelnootbruin of donkerbruin kunnen zijn. Deze honden hebben altijd een zachte blik in hun ogen wanneer ze ontspannen zijn, maar wanneer ze alert zijn, verandert dit in een zeer scherpe uitdrukking. Hun oren zijn hoog geplaatst en wanneer een hond ontspannen is, houdt hij ze naar achteren gevouwen. Wanneer opgewonden of alert houden ze hun oren omhoog, maar de vouw blijft. De oren zijn bedekt met glanzend haar en ze voelen zacht aan. Ze kunnen een donkere kleur of zwart hebben. De Deerhound heeft een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden overlappen.

De nek is uiterst sterk met honden die een lange reikwijdte hebben, hoewel dit vaak verborgen kan worden door de manen van een hond. Hun nek is vrij prominent, maar er is geen keelhuid rond hun nek. Schouders zijn goed naar achteren gelegd en niet te ver uit elkaar geplaatst. Voorpoten zijn recht en breed. Het lichaam van een Deerhound lijkt erg op dat van een Greyhound, maar dan veel groter en met veel meer bot. Hun borst is diep en de lendenen zijn goed gewelfd voordat ze aflopen naar de staart van een hond.

Achterhand is breed en loopt af met honden die krachtige heupen hebben die goed uit elkaar staan. Achterpoten zijn goed gebogen bij de knie. Hun voeten zijn compact en goed geknikt en Deerhounds hebben zeer sterke nagels. Staarten zijn lang en dikker bij de wortel voordat ze taps toelopen naar de punt. Honden dragen hun staarten recht naar beneden of licht gebogen wanneer ze ontspannen zijn, maar wanneer ze alert of bewegen, dragen ze ze hoger gebogen. Staarten zijn goed bedekt met haar aan de bovenkant is het stug en dik, terwijl aan de onderkant het haar langer is.

Wat betreft hun vacht heeft de Deerhound een shaggy dikke dicht op de huid liggende vacht die er nogal gehavend uitziet en knapperig aanvoelt. Het haar op het lichaam, de nek en de achterhand van een hond is stug en ruw, terwijl op hun kop, borst en buik het haar veel zachter aanvoelt. Deerhounds hebben een licht harige franje aan de binnenkant van hun voor- en achterpoten. Geaccepteerde ras kleuren voor registratie bij de Kennel Club zijn als volgt:

 • Zwart & Grijs
 • Blauw Brindle
 • Blauw Grijs
 • Brindle
 • Donker Brindle
 • Donker Grijs
 • Grijs
 • Grijs Brindle

Gang/beweging

Als een Deerhound beweegt, doet hij dat met een elegante, gemakkelijke gang waarbij hij lange passen neemt en veel terrein bestrijkt.

Fouten

De Kennel Club keurt elke overdrijving of afwijking van de rasstandaard af en beoordeelt de fouten op basis van hoeveel ze de algehele gezondheid en het welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren. Wolachtige vachten worden ook beschouwd als een fout in het ras.

Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is de moeite waard op te merken dat een hond iets lichter of zwaarder kan zijn, evenals iets groter of kleiner dan in de rasstandaard van de Kennel Club staat, die slechts als richtlijn wordt gegeven.

Temperament van de

Deerhounds staan bekend als "vriendelijke reuzen", hoewel het speeltijd levendig kan zijn wanneer ze jong zijn. Ze zijn van nature rustige, waardige en vriendelijke honden die een vriendelijke en relaxte benadering van het leven hebben. Ze behoren tot de rassen die lijken te klikken met kinderen en er is niets wat ze meer waarderen dan in een liefdevolle gezinsomgeving te zijn. Gezien hun grote omvang kunnen ze wat onhandig zijn, vooral wanneer ze nog jong zijn. Ze zijn niet de beste keuze voor beginnende eigenaren, simpelweg omdat ze bij mensen moeten zijn die een diep begrip hebben van het ras en wat er nodig is om voor zo'n grote windhond te zorgen en te zorgen.

Zij zijn echter een uitstekende keuze voor mensen die bekend zijn met dit type hond, die op het platteland wonen en die de tijd kunnen vrijmaken die nodig is om voor hen te zorgen en met hen te trainen. Ze staan bekend als intelligent en ze zijn altijd enthousiast en bereid om te behagen, maar hun socialisatie, training en opvoeding moeten vroeg beginnen om uit te groeien tot goed afgeronde en gehoorzame honden.

Net als veel andere windhondenrassen is de Deerhound van nature een gevoelig karakter en reageert daarom niet goed op enige vorm van harde correctie of strenge trainingsmethoden. Met dit gezegd reageren ze heel goed op positieve bekrachtiging, waarbij ze getraind moeten worden met een stevige, eerlijke en zachte hand.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Deerhounds zijn niet de beste keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze beter geschikt zijn voor mensen die bekend zijn met de specifieke behoeften als het gaat om zorg, voeding, kosten en dierenartsrekeningen die gepaard gaan met grote windhonden.

Hoe zit het met de prooidrift?

Als windhonden zijn Deerhounds snel om achter alles aan te rennen wat ze in de verte zien. Daarom moet altijd voorzichtigheid worden betracht waar en wanneer een hond los kan lopen, vooral wanneer wilde dieren en vee in de buurt zijn.

Hoe zit het met speelsheid?

Deerhounds, hoewel van nature kalm en rustig, houden van spelen en zullen een eigenaar graag vermaken wanneer hun humeur dat toelaat. Ze zijn dol op buiten zijn, hoewel ze bekend staan als behoorlijk lui als ze de kans krijgen en graag urenlang op een comfortabele bank liggen.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Deerhounds zijn beter geschikt voor mensen die niet alleen bekend zijn met hun specifieke behoeften, maar ook een grote, ultraveilige achtertuin hebben waar een hond veilig kan rondlopen wanneer mogelijk. Als zodanig zouden ze, gezien hun grote omvang, niet gelukkig zijn in een appartement in de stad.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Hoewel Deerhounds sterke banden vormen met hun families, vinden ze het niet erg om alleen gelaten te worden, op voorwaarde dat het nooit te lang is, wat zou kunnen leiden tot ongewenst gedrag. Over het algemeen staan ze niet bekend om verlatingsangst en zullen ze graag op een bank gaan liggen als er niemand thuis is.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

De meeste Deerhounds staan niet bekend als "blaffers" en hebben een heel eigen stemgeluid. Ze zullen huilen wanneer ze daar zin in hebben, wat zou kunnen gebeuren als ze voor langere tijd alleen gelaten worden.

Houden Deerhounds van water?

De meeste Deerhounds houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het warm weer is of om een favoriete bal op te halen. Als iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet diegene hen nooit dwingen om erin te gaan, omdat ze er alleen maar bang van zouden worden. Voorzichtigheid moet altijd worden betracht bij het uitlaten van een Deerhound zonder riem in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden omdat ze er niet op eigen kracht uit kunnen komen.

Zijn Deerhounds goede waakhonden?

Deerhounds zijn geen natuurlijke waakhonden, hoewel dit niet wil zeggen dat ze een eigenaar niet laten weten wanneer er iemand aan de deur is. Zoals veel andere windhonden geven ze de voorkeur aan afstand houden bij mensen die ze niet kennen, maar zelden vertoont een Deerhound agressief gedrag naar vreemden.

Intelligentie / trainbaarheid van de Deerhound

In de juiste handen leren Deerhounds snel nieuwe dingen en zullen ze altijd proberen te doen wat van hen wordt gevraagd. Het zijn intelligente, gehoorzame karakters die graag behagen. Echter, vroege socialisatie is een must bij deze grote honden, wat betekent dat ze zo snel mogelijk aan zoveel mogelijk nieuwe situaties, mensen, dieren en andere honden moeten worden voorgesteld zodra ze volledig zijn gevaccineerd. Zoals eerder aangestipt, moet hun training vroeg beginnen, consistent zijn en altijd eerlijk zijn gedurende hun leven, omdat Deerhounds nooit gelukkiger zijn dan wanneer ze weten naar wie ze kunnen kijken voor begeleiding en richting.

Net als alle puppy's zijn Deerhound-puppy's ongelooflijk schattig en het is al te gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in hun nieuwe huis aankomen. Echter, deze schattige puppy's groeien snel op tot grote indrukwekkende windhonden en als zodanig moeten eigenaren vanaf het begin duidelijk zijn. Dit betekent dat zodra een puppy zich heeft gevestigd in een nieuw huis, ze regels en grenzen krijgen die helpen bij het begrijpen van wat er van hen wordt verwacht. Het helpt ook bij het vaststellen van een "pikorde" en wie de alfahond is in een huishouden. Het is ook een goed idee om een Deerhound-puppy te leren buiten te spelen om te voorkomen dat er te veel breuken in huis ontstaan. Met dit gezegd, de eerste commando's die een Deerhound-puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Ondanks hun grote omvang staat de Deerhound bekend als een echte vriendelijke reus en dit geldt ook wanneer ze bij kinderen zijn. Met dit gezegd kunnen ze een kind per ongeluk omver gooien omdat ze een beetje onhandig zijn, vooral wanneer ze door de adolescentiefase van hun leven gaan. Als zodanig moet elk contact tussen peuters en deze grote honden worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat het speeltijd niet te ruw wordt, wat zou kunnen eindigen met iemand die gewond raakt of bang wordt.

Met vroege socialisatie kunnen Deerhounds met andere honden leven, zelfs gezien hun jachtachtergrond, maar voorzichtigheid moet altijd worden betracht als ze met kleinere huisdieren, vooral katten, leven omdat hun instincten het misschien van hen kunnen overnemen met rampzalige resultaten.

Gezondheid van de Deerhound

De gemiddelde levensverwachting van een Deerhound is tussen de 8 en 9 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Deerhound staat bekend als een gezond ras en een ras dat niet lijkt te lijden aan de vele erfelijke en aangeboren aandoeningen die andere zuivere rassen lijken te kwellen. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

Hoe zit het met genetische diversiteit?

Omdat het genenpool van het ras niet zo groot is als bij sommige andere rassen, is het uiterst belangrijk dat fokkers extra voorzichtig zijn bij het kiezen van dek-reuen. De coëfficiënt voor Deerhounds is 12,7% en als gevolg hiervan is er een redelijke mate van inteelt. Met dit gezegd worden fokkers geadviseerd om de inteeltcoëfficiënt zo laag mogelijk te houden in hun bloedlijnen.

Hoe zit het met bouwproblemen?

Omdat ze lang en slank zijn met diepe smalle borstkassen, zijn Deerhounds vatbaar voor maagtorsie (bloat), wat fataal kan zijn als het niet tijdig wordt herkend en behandeld.

Zorgen voor de Deerhound

Net als bij elk ander ras hebben Deerhounds regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Deerhound-puppy

Deerhound-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze ernaartoe kunnen gaan wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" lekker rustig te houden in huis en om een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, wat betekent dat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Deerhound

De vacht van de Deerhound is ruw en stug, wat betekent dat deze regelmatig geborsteld moet worden om te voorkomen dat er klitten ontstaan. Ze verharen niet, wat betekent dat hun vacht ook minstens twee keer per jaar met de hand gestript moet worden en dit kan het beste aan een professionele trimmer worden overgelaten.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te behandelen is. Kortom, voorkomen is vaak gemakkelijker dan genezen als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Deerhound

Deerhounds hebben dagelijks veel lichaamsbeweging nodig en idealiter zou dit minimaal 2 uur moeten zijn. Een kortere wandeling in de ochtend zou goed zijn, maar een veel langere en interessantere in de middag is een must om deze honden gelukkig en gezond te houden. Ze hebben ook baat bij de mogelijkheid om zo vaak als mogelijk rond te dwalen in een achtertuin, maar het hekwerk moet zeer stevig zijn om deze honden binnen te houden. Ze zijn echter zeker niet het soort hond dat goed zou aanpassen aan het leven in de stad, terwijl ze gedijen in een landelijke omgeving.

Met dit gezegd moeten jonge Deerhound-puppy's niet te veel lichaamsbeweging krijgen omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn en te veel druk op hen kan leiden tot problemen voor de hond later in hun leven. Ze mogen niet toegestaan worden om op of van meubels te springen, noch mogen ze toegestaan worden om op en neer de trap te rennen omdat dit te veel druk legt op hun nog steeds groeiende gewrichten en ledematen.

Voeren van de Deerhound

Als je een Deerhound-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Omdat Deerhounds vatbaar zijn voor een opgeblazen gevoel, is het belangrijk dat ze twee keer per dag worden gevoerd in plaats van ze slechts één grote maaltijd per dag te geven. Het is ook een goed idee om te investeren in een standaard om hun voerbak te plaatsen, wat het makkelijker maakt voor deze grote honden om comfortabel te eten zonder hun nek laag te hoeven strekken om bij hun voedsel te komen. Je moet een Deerhound ook nooit vlak voor of vlak na het eten laten bewegen, omdat dit hen meer risico geeft op een opgeblazen gevoel.

Voedingsgids voor een Deerhound-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam kwalitatief goed dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Deerhound-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het beste is om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 289g tot 359g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 386g tot 510g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 429g tot 577g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 514g tot 701g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 587g tot 809g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 589g tot 822g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 585g tot 824g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 537g tot 808g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 501g tot 758g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 11 maanden oud - 456g tot 704g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 12 maanden oud - 414g tot 651g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 13 maanden oud - 411g tot 607g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 14 maanden oud - 406g tot 566g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 24 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Deerhound

Eenmaal volledig volwassen moet een volwassen Deerhound een goed kwalitatief dieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen hond de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat de maaltijden van een hond worden verspreid en ze niet vlak voor een wandeling worden gevoerd of net wanneer ze terugkomen om te voorkomen dat ze een opgeblazen gevoel krijgen:

 • Honden met een gewicht van 36,5 kg kunnen g tot g krijgen, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 45,5 kg kunnen g tot g krijgen, afhankelijk van de activiteit

Deerhound prijs

Als u op zoek bent om een Deerhound te kopen, moet u mogelijk op een wachtlijst omdat er niet veel puppy's elk jaar bij The Kennel Club worden geregistreerd en u zou meer dan €1000 moeten betalen voor een goed gefokte stamboom puppy. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Deerhound in noord-Engeland zouden €74,21 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €133,98 per maand kosten (offerte vanaf februari 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u woont in het Verenigd Koninkrijk en de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

Wat betreft voedingskosten moet u de beste kwaliteit voedsel kopen, zowel nat als droog, om uw hond gedurende hun leven te voeden en ervoor te zorgen dat het past bij de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen de €60 en €70 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Deerhound en dit omvat hun initiële vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van het castreren of steriliseren van uw hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €2000 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om voor een Deerhound te zorgen en te zorgen tussen de €140 en €210 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een stamboom puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleert of de hond ontwormd en gechipt is.

Hoewel Deerhounds zeldzaam zijn, hebben ze een grote fanbase en kunnen gezonde, goed gefokte puppy's veel geld opbrengen. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Deerhoundpuppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en hun adres noteren.
 • Zoals eerder vermeld, hebben Deerhounds een grote fanbase in het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met een moeder, zodat ze snel winst kunnen maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Deerhoundpuppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige eigenaren moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen van het kopen van een Deerhoundpuppy met een wollige vacht die niet het juiste type vacht is voor het ras, dat shaggy moet zijn zonder ooit te overvachten.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Golden Retriever honden te koop in 8435, Donkerbroek - Advertentie 1
281
2 minuten
Boost

GOLDEN HERDER pups 1 reu en 2teefje

€ 800
Golden RetrieverLeeftijd: 8 weken2 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Foto 1 2 zijn brschikbaar teefjes foto 3 de reu De 2 teefjes zullen langharig worden dus een zwarte golden retriver look krijgen Vandaag 1 july zijn pups voor eerste inentingen geweest. Alle pups gez
Heike V.Id geverifieerd
Donkerbroek
Labrador Retriever honden te koop in 1902, Castricum - Advertentie 2
271
18 minuten
Boost

Wij mogen verhuizen! Nog 1 teefje beschikbaar!

€ 1.000
Labrador RetrieverLeeftijd: 8 weken3 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Op 19 mei heeft onze blonde Bella een nestje van 7 prachtig glanzende, zwarte pups gekregen. Vader Banjer heeft een mooie stamboom en is een grote, brede goedzak van een reu van 37 kg. Moeder (25 kg.)
Ellen H.
Castricum
Border Collie honden ter adoptie in Amersfoort, Amersfoort - Advertentie 3
192
42 minuten
Boost

Bordercollie x labrador pups

€ 900
Border CollieLeeftijd: 4 weken3 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
Wij hebben een hele lieve hond Banya. Zij is een kruising tussen een zwarte labrador en een bordercollie zie de foto’s. Wij wilde graag een dochter van haar als tweede hond. Hiervoor hebben wij een bo
Nico B.
Nico B.Id geverifieerd
Amersfoort