Chow Chow

Levensduur9 - 15 jaar
GewichtMannelijk:25 - 32kgVrouwelijk:25 - 32kg
HoogteMannelijk:43 - 51cmVrouwelijk: 43 - 51cm
Stamboomja

Introductie van de Chow Chow

De Chow Chow is een hondenras, behorend tot de Aziatische- en keeshonden van het oertype. De eerst bekende vorm kwam misschien al voor in het oude China, lang voor onze jaartelling. Nu is hij vooral in gebruik als huis- en waakhond, maar ooit werd hij gebruikt als jachthond, en later zelfs als voedsel voor de mens.

 

 Uiterlijk:

 De schofthoogte van reuen is ongeveer 48-56 centimeter en van teven ongeveer 46-51 centimeter. Het gewicht varieert van 22 tot 35 kilogram. De dichte vacht kan lang- of kortharig zijn. De vachtkleuren zijn rood, zwart, fawn, blauw of crème, maar altijd eenkleurig. De rode langhaar komt het meest voor. Chow Chows zijn goed herkenbaar aan hun blauwe tong en tandvlees.

 

 Aard:

 Het is een rustige, dominante hond, moedig en waaks. Vereist wel een consequente opvoeding.

 

 Sociaal:

 Als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn kunnen ze wel met katten en andere huisdieren samen. Met kinderen kunnen ze meestal goed overweg, maar ze zijn wel wat dominant tegen andere honden. Ze blijven wel vrij onverschillig tot afwijzend tegen vreemden.

 

 

 Verzorging:

 

 Verzorging (langharig):

 De langharige Chow Chow behoeft minstens één maal per week een grondige kam- en borstelbeurt. Tijdens de ruiperiode is zelfs een dagelijkse kambeurt nodig.

 

 Verzorging (kortharig):

 De kortharige Chow Chow kan met iets minder kambeurten toe, maar aangezien de ondervacht even dicht is als bij de langharige, moet hij tijdens de rui wel vaak gekamd worden.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Chow Chow honden te koop in 5642, Eindhoven - Advertentie 1
4
2 weken

Chow chow puppy’s

€ 10
Chow ChowLeeftijd: 9 weken
Wij zijn nog 1 teefje en twee reutjes. Wij zijn opgegroeid in de huiskamer. Met kinderen en andere dieren. Ingeënt en gechipt en ontwormd via schema. En nl paspoort
Van dong .Eindhoven
Particulier
Chow Chow honden te koop in 6006, Weert - Advertentie 2
12
2 weken

Chow chow pupys

€ 10
Chow ChowLeeftijd: 9 weken
ving !4 teefje een 2reutje Geboren om 14/5/22 Mama en papa zijn allebei 100% chowchow. Wij groeien binnen op en als we iets groter zijn gaan we met de kindjes spelen. Als wij ons nestje mogen
Nocha .Weert
Particulier
Chow Chow honden te koop in 6601, Wijchen - Advertentie 3
7

Mooie chow chow pups

€ 2.000
Chow ChowLeeftijd: 9 weken
4 Cream witte pupjes en 2 bruine 1 teefje (roze bandje) en 5 reutjes. De eerste foto is onze mama en de 2e onze papa. vanaf 24 juni mogen wij naar ons nieuwe huisje toe Mama en papa zijn allebei
Kelly .Wijchen
Particulier