Chow Chow

Levensduur11-12 jaar
GewichtMannelijk:20-32kgVrouwelijk:20-32kg
HoogteMannelijk:46-56cmVrouwelijk:46-56cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Chow Chow

De Chow Chow is een hondenras, behorend tot de Aziatische- en keeshonden van het oertype. De eerst bekende vorm kwam misschien al voor in het oude China, lang voor onze jaartelling. Nu is hij vooral in gebruik als huis- en waakhond, maar ooit werd hij gebruikt als jachthond, en later zelfs als voedsel voor de mens.

Uiterlijk:

De schofthoogte van reuen is ongeveer 48-56 centimeter en van teven ongeveer 46-51 centimeter. Het gewicht varieert van 22 tot 35 kilogram. De dichte vacht kan lang- of kortharig zijn. De vachtkleuren zijn rood, zwart, fawn, blauw of crème, maar altijd eenkleurig. De rode langhaar komt het meest voor. Chow Chows zijn goed herkenbaar aan hun blauwe tong en tandvlees.

Aard:

Het is een rustige, dominante hond, moedig en waaks. Vereist wel een consequente opvoeding.

Sociaal:

Als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn kunnen ze wel met katten en andere huisdieren samen. Met kinderen kunnen ze meestal goed overweg, maar ze zijn wel wat dominant tegen andere honden. Ze blijven wel vrij onverschillig tot afwijzend tegen vreemden.

Verzorging:

Verzorging (langharig):

De langharige Chow Chow behoeft minstens één maal per week een grondige kam- en borstelbeurt. Tijdens de ruiperiode is zelfs een dagelijkse kambeurt nodig.

Verzorging (kortharig):

De kortharige Chow Chow kan met iets minder kambeurten toe, maar aangezien de ondervacht even dicht is als bij de langharige, moet hij tijdens de rui wel vaak gekamd worden.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Chow Chow honden te koop in Maastricht - Advertentie 1
51
3 dagen

Prachtige Chow Chow pups

€ 1.650
Chow ChowLeeftijd: 8 weken1 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
Hallo iedereen, Stilletjes gaan wij op zoek naar een gouden mandje, wij zijn speelse aanhankelijke Teddy beertjes! 😍 Wij worden huiselijk opgevoed samen met andere dieren en kinderen. Ook worden
Daisy E.
Daisy E.Id geverifieerd
Maastricht
Chow Chow honden te koop in Weert - Advertentie 2
27
6 dagen

Chow Chow Samojeed pups

€ 1.350
Chow ChowLeeftijd: 5 weken4 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
Super lieve pups uit HD, ED, PL, PRA en ruggenwervel geteste ouders. Ook zijn beide ouders EMBARK DNA getest op 215 genetische aandoeningen! Vader is 100% Chow Chow, moeder een Samojeed mix. Groeien m
Lemmens .
Weert
Chow Chow honden te koop in 5622, Eindhoven - Advertentie 3
14
1 week

chow chow x teddydog merle

Chow ChowLeeftijd: 5 weken2 Vrouwelijk
Onze chow chow is gedekt met een Teddydog ( met EPR stamboom)en onze knappe beertjes zijn geboren. 5 teefjes er zijn nog 2 teefjes beschikbaar. Pups groeien op in de woonkamer dus zullen gewend zijn
Sil .
Eindhoven