Chesapeake Bay Retriever

Levensduur12-13 jaar
GewichtMannelijk:25-37kgVrouwelijk:25-37kg
HoogteMannelijk:53-66cmVrouwelijk:53-66cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit Chesapeake Bay Retriever?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Chesapeake Bay Retriever

Chesapeake Bayretriever is een hondenras dat afkomstig is uit de Verenigde Staten. Volgens de overleving is dit ras ontstaan uit de Newfoundland puppies die gered werden tijdens een schipbreuk voor de kust van Maryland. Het is niet bekend welk ander ras met deze honden werd gekruist, maar het resultaat was een retriever die in staat is om zwaar werk in koud water te verrichten.

Aard:

De Chesapeake Bayretriever is een harde werker met een stabiel karakter. Het respect van deze hond moet verdiend worden. De Chesapeake Bayretriever is geen allemansvriend. Hij is vriendelijk naar vreemden, maar op een ietwat gereserveerde manier. Het is een hond die zijn/haar territorium bewaakt. In huis is het een rustige hond, maar dat gaat alleen op als er een uitlaatklep aan zijn energie wordt gegeven. Als hij zich gaat vervelen en te weinig beweging krijgt, kan hij destructief worden en het huis gaan slopen.

Uiterlijk:

De Chesapeake Bayretriever heeft een schofthoogte van 53 tot 66 centimeter en een gewicht tussen de 30 en 40 kilogram. Teven hebben meestal een gewicht tussen de 25 en 35 kilogram. Het vacht is kort en dik en heeft een gemiddelde lengte van 4 centimeter. De structuur is dicht met fijne wollen onderharen waardoor de vacht vettig is en waterafstotend.