Cavalier King Charles Spaniel

Levensduur10-13 jaar
GewichtMannelijk:5-8kgVrouwelijk:5-8kg
HoogteMannelijk:30-33cmVrouwelijk:30-33cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit Cavalier King Charles Spaniel?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier King Charles-spaniël is een kleine gezelschapshond, die heel erg gesteld is op gezelschap (zowel andere honden als mensen). Het ras heeft een redelijk lange zachte vacht en lange oren. Het ras stamt uit de twintigste eeuw maar heeft zijn wortels in een ouder ras, de King Charles-spaniël deze verschilt vooral door de snuit. Er worden officieel vier kleuren erkend: Black & Tan, Ruby, Blenheim en Tricolor

De huidige cavalier is een directe afstammeling van de kleine Toy Spaniels die staan afgebeeld op vele schilderijen uit de 16e, 17e en 18e eeuw. De (normale) Spaniels, die voor de jacht gebruikt werden, hadden een aantal uiterlijke eigenschappen gemeen als: lange beharing met bevedering aan de voor-en achterbenen, sterk behaarde vlak afhangende oren, een vriendelijk karakter en een onvermoeibaar kwispelend staartje. De benaming van de rood-witte variëteit van de Cavalier verraadt nog de link met de adel. Honden van deze kleurslag werden jarenlang gefokt door de opeenvolgende Hertogen van Marlborough op Blenheim Palace.

DE VACHT:

Haar:

De Cavalier King Charles spaniël heeft over zijn hele lichaam lang zijdeachtig haar. De rassenstandaard van de FCI specificeert dat het haar vrij is van krullen, een lichte golving is toegestaan. Wanneer de honden ouder worden groeit de bevedering op hun borst, oren, staart, poten en voeten. De rassenstandaard eist dat dit lang wordt gehouden.

Kleuren:

De rassenstandaard specificeert vier kleurcombinaties, elke andere kleur of combinatie is ongewenst.

Black & Tan:

Ravenzwarte vacht met Tan (bruin) gekleurde aftekeningen zonder wit. De aftekeningen moeten op de binnenzijde van de oren, onder de ogen (op wangen), op de borst, binnenzijde poten en onderzijde staart.

Ruby:

Deze variant is volledig donker rood gekleurd.

Blenheim:

De hoofdkleur van de vacht is een parelachtig wit met kastanje gekleurde vlekken. De markeringen op het hoofd moeten symmetrisch zijn, tussen de oren moet een witte stip of streep staan.

Tricolour:

De vacht is zwart en wit en is goed verdeeld en gebroken, er zijn Tan (bruin) aftekeningen. De aftekeningen moeten op de binnenzijde van de oren, onder de ogen (op wangen), op de borst en onderzijde staart en eventueel aan de binnenzijde van de poten.

GEDRAG:

De Cavalier King Charles-spaniël behoort tot de Engelse Toy-spaniëls en is een van de meest vriendelijke hondenrassen. Honden die behoren tot dit ras zijn sportief, willen er gezellig bij zijn. Hun gedrag is vriendelijk en niet-agressief. Ze hebben geen aanleg tot nervositeit. Dit gedrag kan gevaarlijk zijn omdat ze ook vriendelijk en ongewapend naar agressieve honden lopen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Cavalier King Charles Spaniel honden te koop in 3845, Harderwijk - Advertentie 1
24
6 dagen

Lieve cavalier king Charles spaniel pups

€ 1.500
Cavalier King Charles SpanielLeeftijd: 9 weken
Onze cavaliers hebben samen een nestje gekregen. 6 prachtige pups! Er zijn nog 3 pups opzoek naar een thuis. Joda, reu Ruby kleur €1600 Julia teefje Ruby kleur €1600 Jasmien teefje Blenheim kleur €1
Harderwijk G.
Harderwijk
Cavalier King Charles Spaniel honden te koop in 5531, Bladel - Advertentie 2
1
3 weken

Pups beschikbaar

Cavalier King Charles SpanielLeeftijd: 7 weken3 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
geboren 01-01-2024 waarvan 1 ruby teefje 2 ruby reutjes 1 black and tan reutje. Gezondheidsverklaringen met FCI stamboom en DNA certificaat alle ter inzage, zoals hart MRI scan en Pattella. Volgens
L G.
Bladel
Cavalier King Charles Spaniel honden te koop in 7895, Roswinkel - Advertentie 3
11
1 maand

Cavalier King Charles Spaniel x Beagle = Beaglier

€ 1.000
Cavalier King Charles SpanielLeeftijd: 3 maanden4 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Deze Beaglier-puppy's zijn beschikbaar !! Deze jonge Beaglier-pups zijn nog van alles aan het leren en aan het ontdekken, ze vinden zichzelf daar al heel stoer in. Het zijn vrolijke pups, ze zijn spe
Kennel de Harmonie
Kennel de Harmonie
Roswinkel