Canaan Dog

Levensduur12 - 15 jaar
GewichtMannelijk:18 - 25kgVrouwelijk:18 - 25kg
HoogteMannelijk:50 - 60cmVrouwelijk: 50 - 60cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Canaan Dog

De Canaan Dog is de nationale hond van Israël en hoewel niet iedereen bekend is met het ras, is het nauwelijks verrassend omdat ze tot de zeldzaamste honden op de planeet behoren. Ze zijn middelgroot en hebben een kenmerkend wigvormig hoofd. Deze lieve honden zijn pas recentelijk hier in het Verenigd Koninkrijk aangekomen, waar ze meteen populair werden, maar met dit gezegd, kan iedereen die hoopt hun huis te delen met een Canaan Dog moeite hebben om een puppy te vinden omdat er minder dan 3000 honden bekend zijn in de hele wereld.

Geschiedenis van de Canaan Dog

De Canaan Dog wordt beschouwd als een van de meest oude rassen die zijn ontwikkeld in het Midden-Oosten, waar ze werden gefokt om kuddes schapen te bewaken en te hoeden. Na verloop van tijd, toen de Israëlieten hun land verlieten, namen ze hun honden mee, maar alleen de fitste en sterkste van deze honden overleefden de harde omstandigheden waarin ze werkten. De honden verdienden zichzelf een goede reputatie en werden al snel gebruikt door veel Bedoeïenenstammen in de woestijn om hun kuddes en kampen te bewaken, een taak die de Canaan Dog uitstekend deed.

Er zijn mensen die geloven dat het ras afstamt van de Indiase Wolf, waarbij tekeningen zijn ontdekt in graven in Beni-Hassan die teruggaan tot 2200-200 voor Christus. Wat bekend is, is dat de Canaan Dog deel uitmaakt van de Spitz-familie die in veel regio's van de wereld voorkomt, hoewel de Canaan voornamelijk in Israël wordt gezien.

Een dame genaamd Dr. Rudolphina Menzel was een grote fan van het ras en speelde een belangrijke rol bij het promoten van de Canaan Dog in 1934 als een diensthond die Hebreeuwse nederzettingen bewaakte tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. In die tijd werden ze gebruikt als waakhonden die nodig waren om de vele geïsoleerde nederzettingen in Israël te beschermen. Destijds waren deze honden half verwilderd, wat betekende dat ze de harde omstandigheden van de regio konden verdragen en vandaag de dag kunnen velen van hen nog steeds worden gezien terwijl ze Bedoeïenenkuddes in de woestijn bewaken.

De Canaan Dog werd in 1970 erkend door de Kennel Club dankzij de inspanningen van een andere rasenthousiasteling, Connie Higgins. Het ras is pas zeer recentelijk tentoongesteld op shows hier in het Verenigd Koninkrijk en als zodanig blijft de Canaan Dog nog steeds erg onbekend en het vinden van goed gefokte puppy's kan uitdagend zijn met zeer lange wachtlijsten. Ze worden nog steeds beschouwd als een van de zeldzaamste rassen op de planeet, hoewel meer interesse in deze honden ervoor zal zorgen dat met zorgvuldige en selectieve fokkerij de Canaan Dog wellicht een populaire keuze wordt als metgezel en gezinsdier, zowel hier in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Canaan Dog een kwetsbaar ras? Nee, hoewel het vinden van goed gefokte puppy's uitdagend kan zijn in het Verenigd Koninkrijk, waar slechts weinig puppy's elk jaar worden gefokt en geregistreerd bij de Kennel Club
 • Canaan Dogs behoren tot een van de meer "natuurlijke rassen" ter wereld van vandaag, met nog steeds veel "wilde Canaans" die bestaan in regio's van het Midden-Oosten
 • Zij zijn een "paria hond" en lid van de Spitz-familie van honden
 • Er wordt geschat dat er vandaag de dag ongeveer 3500 Canaan Dogs in huiselijke omgevingen bestaan
 • Mannelijke Canaans verharen jaarlijks, terwijl hun niet-gesteriliseerde vrouwelijke tegenhangers verharen wanneer ze loops zijn
 • Canaan Dogs worden nog steeds gebruikt door Bedoeïenen om hun kampen en kuddes vee te bewaken
 • Zij worden gebruikt als schildwachthonden door het Israëlische leger en vaak ingezet als speurhonden en om landmijnen te vinden
 • Als een Canaan Dog wordt herplaatst, kan het tot een jaar duren voordat hij zich vestigt in zijn nieuwe huis en een band vormt met een nieuwe eigenaar

Uiterlijk van de Canaan Dog

Hoogte bij de schoft: Reuen 50 - 60 cm Teven 40 - 50 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 18 - 25 kg Teven 18 - 25 kg

De Canaanhond heeft een zeer "Dingo-achtige" uitstraling en er is een vrij duidelijk verschil tussen de mannetjes en hun vrouwelijke tegenhangers. Hun hoofden zijn wigvormig en matig lang, lijken breder dan ze werkelijk zijn dankzij het feit dat de oren van een hond zo laag op hun hoofd zijn geplaatst. De bovenkant van een hondenhoofd is plat tussen hun oren en honden pronken met een ondiepe maar goed gedefinieerde stop. Snuiten zijn lang met een mooie zwarte neus aan het einde. Lippen zijn strak en mooi gepigmenteerd.

Hun ogen zijn amandelvormig, donker van kleur met zwarte randen en schuin geplaatst op het gezicht van een hond. Oren zijn van gemiddelde grootte en breder aan de basis met afgeronde punten. Honden dragen hun oren zeer rechtop wat bijdraagt aan hun trotse houding. De Canaan heeft een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden overlappen. Nekken zijn goed gespierd en mooi gebogen, matig lang zonder keelhuid. Hun schouders zijn goed naar achteren gelegd en gespierd met honden die rechte en sterke voorpoten hebben.

Het lichaam van een Canaan is vrij vierkant met goed gewelfde ribben en ze hebben goed ontwikkelde schoft met een mooie rechte rug, gespierde lendenen en mooie diepe borst. Buiken zijn netjes opgetrokken wat bijdraagt aan het atletische uiterlijk van een hond. Hun achterhand is breed, gespierd en krachtig met goed ontwikkelde dijen en sterke achterpoten. Voeten zijn zeer kattig, sterk en rond met honden die zeer harde voetzolen hebben. Staarten zijn hoog aangezet en vormen een dikke kwast die honden over hun rug dragen wanneer ze opgewonden zijn of in beweging zijn.

Wat betreft hun vacht heeft de Canaanhond een dichte, harde en rechte bovenvacht die kort tot middellang kan zijn en een dichtere, meer overvloedige ondervacht die dikker is tijdens de koudere wintermaanden. Geaccepteerde ras kleuren voor registratie bij de Kennel Club zijn als volgt:

 • Zwart
 • Zwart en bruin
 • Zwart met witte aftekening
 • Crème
 • Rood
 • Rood met witte aftekening
 • Zand
 • Zand witte aftekening
 • Driekleur
 • Wit
 • Wit met zwarte vlekken
 • Wit met rode vlekken
 • Wit met zandkleurige vlekken

Het is vermeldenswaardig dat de geaccepteerde ras kleuren voor registratie bij de Kennel Club kunnen verschillen van die welke zijn vastgesteld in de rasstandaard, die als volgt zijn:

 • Zand tot rood/bruin met of zonder symmetrische zwarte masker
 • Wit met of zonder symmetrische zwarte masker
 • Zwart met of zonder symmetrische zwarte masker
 • Gevlekt met of zonder symmetrische zwarte masker

Witte markeringen in de vacht van een hond zijn toegestaan in alle kleuren. De kleuren die sterk ongewenst zijn in het ras volgens de rasstandaard van de Kennel Club zijn als volgt:

 • Grijs
 • Brindle
 • Zwart en bruin
 • Driekleur

Gang/beweging

Als een Canaanhond beweegt, doet hij dat met een energieke gang en toont hij zeer natuurlijke bewegingen wanneer hij draaft.

Fouten

De Kennel Club keurt elke overdrijving of afwijking van de rasstandaard af en beoordeelt de fouten op basis van hoeveel ze de algehele gezondheid en het welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren.

Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is vermeldenswaardig dat een hond iets lichter of zwaarder kan zijn, evenals iets groter of kleiner dan in de rasstandaard van de Kennel Club staat vermeld, wat slechts als richtlijn wordt gegeven.

Temperament van de

De Canaan Dog heeft zich natuurlijk ontwikkeld tot de honden die we vandaag zien zonder enige tussenkomst van de mens, wat kort gezegd betekent dat deze mooie wilde honden een van de meest natuurlijke rassen op de planeet zijn. Het moeten overleven in enkele van de meest barre omstandigheden en vaak voor zichzelf moeten zorgen heeft de Canaan Dog doen evolueren tot een onafhankelijke denker. Ze staan ook bekend als nogal waakzaam en territoriaal, maar zelden zou een van deze honden enige vorm van agressief gedrag naar mensen vertonen. Ze kunnen echter een beetje agressief zijn tegenover andere honden, wat vooral geldt voor de mannetjes.

Zij staan bekend als zeer vriendelijk en kalm van nature, wat slechts twee van de redenen zijn waarom ze zulke geweldige gezinsdieren maken en niets liever willen dan in een huiselijke omgeving te zijn. Deze honden gaan door een "moeilijke" fase wanneer ze ongeveer 10 maanden oud zijn, wanneer ze nogal onzeker worden en daarom voorzichtig maar vastberaden moeten worden behandeld om hen door wat alleen kan worden beschreven als een ongemakkelijke fase in hun leven te helpen.

Deze honden hebben wat tijd nodig om volledig volwassen te worden, wat ze meestal doen wanneer ze ongeveer 3 tot 4 jaar oud zijn. Dit moet in overweging worden genomen bij het trainen van hen. Ze zijn niet de beste keuze voor beginnende eigenaren omdat ze bij iemand moeten zijn die de verschillende behoeften van dit type hond begrijpt. Canaans zijn van nature argwanend tegenover vreemden en zullen afstand houden, maar zullen hun eigenaars altijd laten weten wanneer er iemand in de buurt is, wat kort gezegd betekent dat de Canaan een zeer goede waakhond is.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Canaan Dogs zijn niet de beste keuze voor beginnende hondeneigenaren, ook al zijn ze zo meegaand en op mensen gericht, omdat zoals eerder vermeld ze gesocialiseerd, behandeld en getraind moeten worden door mensen die bekend zijn met hun specifieke behoeften.

Hoe zit het met de prooidrift?

Canaan Dogs zijn hoewel sociaal van nature een zeer sterke prooidrift hebben en graag achter alles aanrennen wat beweegt of probeert weg te rennen van hen. Daarom moet altijd voorzichtigheid worden betracht waar en wanneer een hond los kan lopen, vooral als er wilde dieren en/of vee in de buurt zijn. Ze mogen niet worden vertrouwd rond kleinere huisdieren en dieren die ze niet al kennen, en eventuele introducties moeten voorzichtig worden uitgevoerd.

Hoe zit het met speelsheid?

Canaans hebben een zeer speelse kant aan hun aard en houden ervan te vermaken en vermaakt te worden. Ze staan bekend als een beetje ondeugend als de stemming hen overvalt en omdat ze zo slim zijn, leren ze snel wat een eigenaar pleziert en hoe ze hun zin kunnen krijgen wanneer ze iets willen.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Canaan Dogs zijn zeer aanpasbaar en zolang ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie krijgen, zijn ze net zo gelukkig om in een appartement in de stad te wonen als in een huis op het platteland.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Hoewel Canaan Dogs sterke banden vormen met hun families, staan ze over het algemeen niet bekend om te lijden aan verlatingsangst, mits ze nooit te lang alleen gelaten worden. Elke hond die voor langere tijd aan zijn lot wordt overgelaten, zou ongewenst en destructief gedrag ontwikkelen in huis, wat hun manier is om eventuele stress te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Omdat Canaan Dogs zo'n goed gehoor hebben, hebben ze de neiging te blaffen bij elk onbekend geluid dat ze horen, wat betekent dat het een probleem kan zijn met buren. Sommige honden kunnen worden getraind om stiller te zijn als ze jong zijn, mits dit voorzichtig maar vastberaden gebeurt. De meeste Canaan Dogs kunnen zich echter gewoon niet inhouden en zullen hoe dan ook hun mening uiten.

Houden Canaan Dogs van water?

De meeste Canaans houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als echter iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet deze nooit worden gedwongen om erin te gaan, omdat dit hen alleen maar zou afschrikken. Met dit gezegd moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een hond zonder lijn in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden omdat ze er niet op eigen kracht uit kunnen komen.

Zijn Canaan Dogs goede waakhonden?

Canaan Dogs zijn altijd "alert" en hebben een zeer scherp gehoor, wat kort gezegd betekent dat ze uitstekende waakhonden zijn. Tenzij een hond echter het gevoel heeft dat zij of hun familie op enigerlei wijze bedreigd worden, zou een Canaan zelden enige vorm van agressie tonen en de voorkeur geven aan hun grond te behouden en te blaffen.

Intelligentie / trainbaarheid van de Canaan Dog

De Canaan is een intelligente hond, maar staat bekend als een onafhankelijke denker, wat hen moeilijker te trainen kan maken, vooral voor een beginnende eigenaar. Echter, in de juiste handen en met de juiste soort training en socialisatie van jongs af aan, is de Canaan in staat om snel te leren wat hen wordt geleerd. Deze honden moeten weten wat hun plaats is in "de roedel" en naar wie ze kunnen opkijken voor begeleiding en richting om echt gelukkig, goed afgerond, gehoorzaam en zelfverzekerd te zijn.

Ze zijn van nature vrij gevoelig en reageren daarom niet goed op enige vorm van harde correctie of strenge training. Ze reageren goed op positieve bekrachtiging en hun training moet zo gevarieerd mogelijk zijn om hen gefocust te houden. Dit komt doordat Canaans erg slim zijn en snel verveeld raken als hun training te repetitief wordt.

Net als alle puppy's zijn Canaan-honden ongelooflijk schattig als ze jong zijn en het is heel gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in nieuwe huizen aankomen. Zodra een puppy goed gesetteld is, moeten eigenaren vanaf het begin duidelijke regels en grenzen stellen, zodat een puppy begrijpt wat er van hen wordt verwacht. Dit helpt bij het vaststellen van een pikorde en wie de alfahond is in het huishouden. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

De Canaan is inderdaad een goede gezinsdier en zal hun huis en familie beschermen zonder aarzeling als ze zich op enigerlei wijze bedreigd voelen. Wanneer ze opgroeien met de kinderen, vormen ze sterke banden met de kinderen. Elke interactie tussen kinderen en een Canaan Dog die ze nog niet kennen, moet echter worden begeleid om ervoor te zorgen dat alles mooi en kalm blijft.

Canaan Dogs zijn ook vaak erg beschermend over hun voedsel, wat betekent dat kinderen moeten leren om goed uit de buurt te blijven als ze eten en altijd uit de buurt van de voerbak van hun huisdier moeten blijven.

Deze honden moeten goed gesocialiseerd zijn met andere huisdieren in het huishouden om ze te tolereren. Er moet echter altijd voorzichtigheid worden betracht wanneer ze voor het eerst andere dieren of nieuwe huisdieren ontmoeten, en dit geldt ook voor katten, omdat een Canaan ze misschien als prooi ziet. Deze honden staan erom bekend agressief te zijn tegenover andere honden, dus er moet voorzichtigheid worden betracht tijdens wandelingen, zelfs als ze goed gesocialiseerd zijn.

Gezondheid van de Canaan Dog

De gemiddelde levensverwachting van een Canaan Dog is tussen de 12 en 15 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Net als veel andere rassen staat de Canaan bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het goed is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze actieve en uniek uitziende honden, hoewel het vermeldenswaardig is dat vanwege het kleine aantal van hen in de wereld het aantal honden met gezondheidsproblemen vrij laag blijft. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

 • Heupdysplasie – honden moeten worden beoordeeld op heupen door een geregistreerde BVA-dierenarts of via de Animal Health Trust (AHT)
 • Progressieve retina-atrofie (PRA) – honden moeten DNA getest worden
 • Patella luxatie – honden moeten worden getest via de rasvereniging
 • Cryptorchidisme – honden moeten worden getest
 • Doofheid (bi-lateraal & uni-lateraal) – honden moeten BAER getest worden via de Animal Health Trust (AHT)
 • Hypothyreoïdie
 • ziekte van Addison
 • Kauwspiermyositis
 • Trombocytopenie
 • Degeneratieve myelopathie
 • Aanvallen
 • Kanker
 • Plotselinge verworven retina-degeneratie

Het is vermeldenswaardig dat de gemiddelde COI van het Canaan Dog-ras bij de UK Kennel Club momenteel op 1,5% staat.

Wat betreft vaccinaties?

Canaan Dog-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze verkocht werden, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen, met het vaccinatieschema voor puppy's als volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet meteen volledige bescherming zou hebben, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Zorgen voor de Canaan Dog

Net als bij elk ander ras moeten Canaans regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden worden gevoed met voedsel van goede kwaliteit dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Canaanse puppy

Canaan-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat huizen en tuinen goed puppy-proof moeten zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze ernaartoe kunnen gaan wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Canaan Dog

Een Canaan heeft een rechte, harde en korte vacht aan de buitenkant met een veel zachtere en overvloedige ondervacht die vrij gemakkelijk te onderhouden is als het gaat om het netjes houden van hun uiterlijk en hun huid in goede conditie. Een wekelijkse borstelbeurt is alles wat nodig is om van losse haren af te komen, rekening houdend met het feit dat Canaans niet bekend staan als zware verharenden. De enige keer dat ze meer verharen is in het voorjaar en dan weer in de herfst wanneer hun ondervachten in handenvol uitvallen en daarom is vaker borstelen nodig om alles onder controle te houden.

Deze honden lijken erg op de Basenji, een ander ras dat zichzelf graag op dezelfde manier schoonmaakt als katten dat doen. Als er twee Canaan-honden in een huishouden zijn, verzorgen ze elkaar vaak ook. Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en schoon te maken wanneer dat nodig is. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Canaan Dog

De Canaan Dog is een atletisch en energiek karakter wat kort gezegd betekent dat ze dagelijks veel lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig hebben om echt goed afgeronde honden te zijn. Deze honden vervelen zich snel en als ze aan hun lot worden overgelaten, zullen ze nieuwe manieren vinden om zichzelf te vermaken, wat meestal betekent dat ze ongewenst gedrag ontwikkelen.

Daarom moeten ze minimaal 60 minuten per dag worden gegeven en idealiter moet dit een korte wandeling in de ochtend zijn gevolgd door een langere en interessantere wandeling in de middag. Canaan Dogs vinden het ook leuk om gedurende de dag rond te dwalen in een achtertuin, maar het hekwerk moet zeer stevig zijn zodat deze honden veilig blijven en geen problemen veroorzaken.

Canaans staan bekend om uit te blinken in hondensportactiviteiten, waaronder dingen zoals Flyball-agiliteit en gehoorzaamheidswedstrijden, dankzij het feit dat ze zo snel nieuwe dingen leren en omdat ze graag op een-op-een basis met hun eigenaren omgaan.

Met dit gezegd moeten jonge Canaan-puppy's niet te veel lichaamsbeweging krijgen omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn en te veel druk op hen kan leiden tot problemen later in hun leven. Ze mogen niet op of van meubels springen, noch mogen ze de trap op en af rennen omdat dit te veel druk legt op hun nog groeiende gewrichten en ledematen.

Voeren van de Canaan Dog

Als je een Canaan-puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde schema te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en de dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Canaan Dog-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwalitatief dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Canaan Dog-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 201g tot 254g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 233g tot 296g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 249g tot 315g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 253g tot 321g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 253g tot 321g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 221g tot 284g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 187g tot 242g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 12 maanden oud is, kan hij volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Canaan Dog

Zodra een volwassen Canaan Dog volledig volgroeid is, moet hij een goed kwalitatief dieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen hond de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 18 kg kunnen 207g tot 259g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 25 kg kunnen 253g tot 327g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Canaan Dog prijs

Als u op zoek bent om een Canaanse hond te kopen, moet u mogelijk op een wachtlijst staan omdat er niet veel puppy's elk jaar bij The Kennel Club worden geregistreerd en u zou iets vanaf €600 moeten betalen voor een goed gefokte stamboom puppy. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Canaanse hond in noord-Engeland zouden €23,43 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €43,89 per maand kosten (offerte vanaf april 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende dingen, waaronder waar u woont in het Verenigd Koninkrijk en de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u de beste kwaliteit voedsel kopen, zowel nat als droog, om uw hond gedurende hun leven te voeden en ervoor te zorgen dat het past bij de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen €40 en €50 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Canaanse hond en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van het castreren of steriliseren van uw hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1000 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om voor een Canaanse hond te zorgen en te zorgen tussen €70 en €100 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte gezonde Kennel Club geregistreerde stamboom Canaanse hond puppy.

Koopadvies

Wanneer u een puppy of hond bezoekt en koopt, zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Canaan Dogs worden zelden gezien in het Verenigd Koninkrijk, met zeer weinig puppy's die elk jaar bij de Kennel Club worden geregistreerd, wat betekent dat goed gefokte puppy's vaak veel geld kunnen kosten. Daarom zijn er specifieke adviesvragen en protocollen voor Canaan Dogs bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Canaanpuppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf van kopers voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en hun adres noteren.
 • Zoals eerder vermeld, kan het vinden van Canaan Dog-puppy's in het Verenigd Koninkrijk moeilijk zijn en ze kunnen duur zijn. Daarom fokken sommige amateurfokkers/mensen te vaak van een moeder om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Teckel (korthaar) honden te koop in 5473, Heeswijk-Dinther - Advertentie 1
7
4 minuten
Boost

Kortharige teckel puppy’s standaard

€ 950
Teckel (korthaar) Leeftijd: 8 weken7 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Onze Ebba is op 12 mei bevallen van 9 prachtige puppy’s. In de kleuren black & tan en rood/bruin. 7 reutjes en 2 teefjes Allebei de ouders zijn in het bezit van een stamboom en dus de puppy’s ook! E
Liza V.
Heeswijk Dinther
Siberische Husky honden te koop in 5246, Rosmalen - Advertentie 2
3
21 minuten

Siberische Husky-puppy's

€ 350
Siberische HuskyLeeftijd: 9 weken1 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
puppy's die u eindeloos plezier zullen bezorgen. Deze pittige pup is door een dierenarts gecontroleerd, op de hoogte van de vaccinaties en ontwormingsmiddelen, is bovendien geregistreerd en wordt gel
Hinoland R.
Rosmalen
Kooikerhondje honden te koop in 9108, Broeksterwâld - Advertentie 3
29
28 minuten
Boost

mooie raszuivere kooiker pups

€ 495
KooikerhondjeLeeftijd: 12 weken
Onze hond heeft op 19-04-2024 prachtige raszuivere kooiker pups op de wereld gezet. Ze groeien op met onze kinderen en de dieren op het erf. Vader (stamboom) en moeder zijn beide aanwezig. kooiker zij
m de vries d.
Damwâld