Braque D’Auvergne

Levensduur12-13 jaar
GewichtMannelijk:22-30kgVrouwelijk:22-30kg
HoogteMannelijk:52-65cmVrouwelijk:52-65cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent je op zoek naar het Braque D’Auvergne ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Braque D’Auvergne

Hoewel de Braque d'Auvergne al een tijdje in het Verenigd Koninkrijk is en de reputatie heeft verdiend betrouwbaar en betrouwbaar te zijn op het gebied van jacht/punt/ophaalhond. Ze staan ook bekend als kalm en aanhankelijk in een huiselijke omgeving en gedijen erop betrokken te zijn bij alles wat er in huis gebeurt. Het ras werd erkend door The Kennel Club in 2016 en hun aantal neemt langzaam toe in het Verenigd Koninkrijk, met elk jaar meer goed gefokte puppy's die worden geregistreerd.

Hoewel ze geweldige metgezellen en gezinsdieren zijn, is de Braque d'Auvergne beter geschikt voor mensen die bekend zijn met de behoeften van een intelligente, actieve hond en een die veel dagelijkse lichaamsbeweging nodig heeft om echt gelukkig te zijn. Braques zijn ook beter geschikt voor mensen die een actief buitenleven leiden en ze hebben baat bij de mogelijkheid om zo veel mogelijk rond te dwalen in een veilige achtertuin.

Geschiedenis van de Braque D’Auvergne

De Braque d'Auvergne, zoals de naam van het ras suggereert, is inheems in een regio van Frankrijk die bekend staat als Auvergne. Het is een bergachtig gebied bedekt met bossen, valleien en hoge plateaus waar veel wildvogels voorkomen. Daarom hadden jagers door de tijd heen een hond nodig die in staat was om naast hen te werken, wat leidde tot de ontwikkeling van de Braque d'Auvergne. De naam "braque" betekent "aanwijzen" en in Frankrijk wordt het ras altijd Braques genoemd.

Volgens veel experts is de Braque d'Auvergne een van de oudste soorten "aanwijzende" rassen op de planeet en zouden ze wel eens de voorouders kunnen zijn van vrijwel alle andere Britse en Europese kortharige "aanwijzende" rassen. Er wordt ook gedacht dat het ras is ontwikkeld door de Pyreneese Braque te kruisen met de Gascony Pointer. Met dit gezegd zijn er verschillende "Braque" type honden inheems in Frankrijk, maar de Braque d'Auvergne wordt beschouwd als de oudste van allemaal.

Er zijn veel Franse legendes over het ras, waarvan er één is dat de honden naar Frankrijk zijn gebracht door de Ridders van Malta, ook bekend als de Soevereine Orde van de Ruiters. Tijdens de 16e eeuw, toen Napoleon de Ridders van het eiland verdreef en ze hun toevlucht zochten in veel Europese landen, waaronder Auvergne, waar ze stopten met vechten en priesters werden die in kloosters in de bergen leefden en hun jachthonden ontwikkelden die de Braque d'Auvergne zouden worden, een zeer gewaardeerde en waardevolle aanwijzende hond.

Met dit gezegd is het waarschijnlijker dat het ras is ontstaan door het kruisen van honden die al in Auvergne bestonden tijdens die tijd, omdat veel verschillende soorten van deze honden te zien zijn in verschillende regio's van Frankrijk, waarbij de Braque d'Auvergne er slechts één van is. Meer recentelijk werd in 1913 een rasclub opgericht in Frankrijk met als doel deze knappe honden in het hele land te promoten, wat leidde tot het vaststellen van een rasstandaard. Er wordt echter gedacht dat de honden die vandaag de dag worden gezien niet zo veel verschillen van de jachthonden van lang vervlogen dagen.

De Braque d'Auvergne werd niet alleen populair in hun geboorteland Frankrijk in de jaren 1920 en 30, maar ook elders in de wereld, waaronder hier in het Verenigd Koninkrijk, dankzij hun reputatie als veelzijdige, betrouwbare en hardwerkende honden op het veld. De Tweede Wereldoorlog had echter een ernstige impact op het ras, waarbij hun aantal zo sterk daalde dat ze bijna van de aardbodem verdwenen. Gelukkig begonnen hun aantallen langzaam te stijgen door de inspanningen van rasenthousiastelingen en met name een persoon genaamd Andre de Tournay, wiens aantallen begonnen te stijgen, zij het langzaam, toen met zijn vrouw een fokprogramma werd opgezet met behulp van 20 honden.

Vandaag de dag blijft de Braque d'Auvergne een populaire keuze zowel als werkhond als metgezel in hun geboorteland Frankrijk. Ze winnen ook aan populariteit hier in het Verenigd Koninkrijk, hoewel hun aantallen nog steeds laag zijn in vergelijking met andere rassen. Als zodanig zou iedereen die hoopt een huis te delen met een Braque d'Auvergne het moeilijk kunnen vinden om een fokker te vinden en op een wachtlijst moeten gaan voor een goed gefokte puppy nadat ze hun interesse bij een fokker hebben geregistreerd.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Braque d'Auvergne een kwetsbaar ras? Nee, hoewel ze worden beschouwd als een zeldzaam ras met weinig puppy's die elk jaar worden geregistreerd bij de Kennel Club
 • Het ras staat bekend als de Bleu d'Auvergne in hun geboorteland Frankrijk
 • De Braque wordt vaak verward met een Duitse Korthaar, maar in feite wordt gedacht dat ze de voorouder zijn van de DK
 • Ze hebben twee variaties van vachtkleur, waarbij de eerste wit is met zwarte vlekken en de andere zwart is met witte vlekken, wat bekend staat als "Charbonne"
 • Traditioneel werd de staart van een Braque d'Auvergne altijd gecoupeerd, maar sinds de wet die het proces verbiedt van kracht werd in 2007, is het couperen van staarten nu illegaal, met uitzondering van sommige werkende rassen en als een hond lijdt aan een soort gezondheidsprobleem dat vereist dat hun staarten worden gecoupeerd. De procedure moet worden goedgekeurd en geautoriseerd voordat deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde dierenarts
 

Uiterlijk van de Braque D’Auvergne

Hoogte aan de schoft: Mannetjes 55 - 65 cm Vrouwtjes 51 - 61 cm

Gemiddeld gewicht: Mannetjes 22 - 28 kg Vrouwtjes 22 - 28 kg

De Braque d'Auvergne is een knappe, goed geproportioneerde en atletisch ogende hond met een gladde zwart-witte vacht. Honden hebben typisch zwarte koppen met een kleine witte bles en veel gevlekte zwarte vlekken en markeringen over hun vacht. Mannetjes zijn iets groter dan hun vrouwelijke tegenhangers, maar beide zijn mooi geproportioneerde honden met een atletisch, elegant en krachtig uiterlijk.

Hun koppen zijn lang maar mooi in verhouding tot de rest van hun lichaam, waarbij vrouwtjes iets lichtere koppen hebben dan hun mannelijke tegenhangers. De bovenkant van hun hoofd is gewelfd met een matige stop. Neuzen zijn altijd zwart van kleur en vrij breed met goed geopende neusgaten. Ze hebben mooie vlakke snuiten waarbij hun bovenlippen hun onderlippen overlappen. De Braque d'Auvergne heeft een sterke kaak en een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden overlappen.

De Braque d'Auvergne heeft vrij grote ovale donker hazelbruine ogen die goed in hun koppen zijn geplaatst en honden hebben altijd een vriendelijke, intelligente en openhartige blik. Hun oren zijn naar achteren geplaatst en honden dragen ze laag wanneer ze rusten, maar hoger wanneer ze werken of alert zijn. Hun oren draaien zachtjes naar binnen en zijn soepel en fluweelzacht om aan te raken met vrij ronde punten. Hun nekken zijn vrij lang, licht gebogen en goed geplaatst in de schouders van een hond.

Borstkas is lang en diep met goed gewelfde ribben en buiken zijn mooi opgetrokken wat bijdraagt aan hun atletische uitstraling. Ze hebben een mooie rechte bovenlijn met goed gedefinieerde schoft. Ruggen zijn plat, kort en vrij smal. Lendenen zijn breed en licht convex met vrouwtjes die bredere lendenen hebben dan hun mannelijke tegenhangers. Achterpoten zijn sterk met goed gespierde bovenbenen. Hun voeten zijn niet helemaal kattenachtig noch hazenachtig, maar ergens daartussenin. Hun staarten zijn hoog geplaatst die honden horizontaal dragen.

Wat betreft hun vacht heeft de Braque d'Auvergne een korte, vrij fijne en zeer glanzende vacht zonder ondervacht. De geaccepteerde ras kleuren voor registratie bij de Kennel Club zijn als volgt:

 • Zwart & Wit
 • Charbonne

Het is vermeldenswaardig dat de geaccepteerde ras kleuren voor registratie bij de Kennel Club kunnen verschillen van die in de rasstandaard, die als volgt zijn:

 • Zwart en wit met 2 erkende patronen, getikt of roan, waarbij honden enkele effen zwarte vlekken in hun vacht hebben

Honden met volledig zwarte of witte vachten of met bruine markeringen in hun vachten zijn zeer ongewenst volgens de rasstandaard van de Kennel Club.

Gang/beweging

Als een Braque d'Auvergne beweegt, doet hij dat met een gestage, ware en rechte gang in draf waarbij lange passen worden genomen zonder enige vorm van overdrijving.

Fouten

De Kennel Club keurt elke overdrijving of afwijking van de rasstandaard af en beoordeelt de fouten op hoeveel ze de algehele gezondheid en het welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren.

Mannetjes moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is vermeldenswaardig dat een hond iets lichter of zwaarder kan zijn, evenals iets groter of kleiner dan in de rasstandaard van de Kennel Club staat, die slechts als richtlijn wordt gegeven.

Temperament van de

De Braque d'Auvergne heeft een enorme hoeveelheid uithoudingsvermogen en is dan ook nooit gelukkiger dan wanneer ze aan het werk zijn of bezig worden gehouden door hun eigenaren. Ze zijn actieve, energieke, nieuwsgierige en extreem hardwerkende honden van nature en zullen graag de hele dag bezig blijven. Ze zijn echter aanhankelijke en vriendelijke karakters die sterke banden vormen met hun eigenaren, vooral met de persoon die meestal voor hen zorgt.

Omdat het zulke actieve intelligente honden zijn, hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse mentale stimulatie en lichaamsbeweging nodig om echt gelukkig, evenwichtig en gehoorzaam te zijn. Ze zijn niet de beste keuze voor beginnende eigenaren omdat ze getraind en behandeld moeten worden door iemand die bekend is met het ras of dit type hardwerkende hond. De Braque d'Auvergne gedijt in een huishouden waar meestal één persoon thuis blijft als iedereen uit huis is en bij mensen die zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen met een hondenmaatje aan hun zijde.

Belangrijk om te onthouden is dat de Braque d'Auvergne een geweldig reukvermogen heeft, wat betekent dat ze gemakkelijk een interessante geur kunnen oppikken tijdens een wandeling. Het is daarom belangrijk dat deze honden een sterk "terugroep" commando krijgen, zodat ze komen wanneer ze worden geroepen, ongeacht hoe interessant een geur is.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Braques zijn niet de beste keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze gesocialiseerd, behandeld en getraind moeten worden door mensen die bekend zijn met de behoeften van zo'n intelligente jacht/point en retrieve hond en een die gedijt bij bezig gehouden worden.

Hoe zit het met de prooidrift?

De Braque d'Auvergne is gefokt om te jagen en daarom is het instinct een eigenschap die diep in hun psyche verankerd zit. Daarom moet altijd voorzichtigheid worden betracht waar en wanneer een hond los kan lopen, vooral als er wilde dieren en/of vee in de buurt zijn. Het goede nieuws is dat een goed getrainde Braque d'Auvergne meestal dicht bij een eigenaar blijft en goed reageert op het terugroep commando.

Hoe zit het met speelsheid?

Braques hebben een speels karakter en vinden het leuk om te vermaken en vermaakt te worden, vooral tijdens een wandeling. Ze gedijen erop iets te doen te krijgen en omdat hun instinct om te "jagen" zo sterk blijft, zijn ze dol op het volgen van een geur wanneer ze maar kunnen.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

De Braque d'Auvergne is een jachthond en daarom zijn ze beter geschikt voor mensen die op het platteland wonen en een actief buitenleven leiden. Ze zouden niet gelukkig zijn in een appartement omdat ze graag rondlopen in een goed omheinde achtertuin wanneer ze maar kunnen om stoom af te blazen.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Braques vormen sterke banden met hun families en honden zijn nooit erg gelukkig als ze zich voor langere tijd alleen vinden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die thuis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit lang alleen zijn, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis, wat een manier is voor een hond om stress te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Braques hebben mooie diepe stemmen, maar ze uiten zelden een mening tenzij ze het noodzakelijk achten, wat een van de redenen is waarom ze goede waakhonden zijn.

Houden Braque d'Auvergnes van water?

Braque d'Auvergne houden van zwemmen en zullen altijd het water ingaan wanneer ze maar kunnen, ongeacht het weer. Als iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet deze nooit worden gedwongen om het water in te gaan, omdat dit hen alleen maar bang zou maken. Met dit gezegd moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Braque los in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit in te springen en dan gered moet worden omdat ze niet op eigen kracht uit het water kunnen komen.

Zijn Braque d'Auvergnes goede waakhonden?

Braques zijn goede waakhonden en altijd klaar en alert als het gaat om het beschermen van hun eigenaren en hun eigendommen. Zelden vertoont een Braque enige vorm van agressief gedrag en geeft er de voorkeur aan zijn grond te behouden en te blaffen.

Intelligentie / trainbaarheid van de Braque D’Auvergne

De Braque d'Auvergne is een intelligente hond en het trainen van hen is een waar genoegen omdat het voornamelijk bestaat uit het verbeteren en ontwikkelen van de natuurlijke vaardigheden van een hond. In de juiste handen en met de juiste hoeveelheid training die vroeg in het leven van een hond begint, leert de Braque d'Auvergne snel en geniet van de individuele aandacht die ze krijgen tijdens een trainingsessie. Ze excelleren in het terughalen van objecten en genieten er enorm van om deel te nemen aan veel interactieve spellen, wat niet alleen deze honden bezig, fit en gezond houdt, maar ook helpt om de band te versterken die ze met een eigenaar vormen.

Net als alle puppy's zijn Braques ongelooflijk schattig als ze jong zijn en het is al te gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze in hun nieuwe huis aankomen. Echter, zodra een puppy goed gesetteld is, moeten eigenaren beginnen zoals ze van plan zijn verder te gaan, wat betekent het stellen van grondregels, grenzen en beperkingen zodat een puppy begrijpt wat een eigenaar van hen verwacht. Het helpt ook om een pikorde vast te stellen en wie de alfahond is in een huishouden. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed
 

Kinderen en andere

De Braque d'Auvergne houdt niets meer van dan deel uit te maken van een gezin en als zodanig kunnen ze goed overweg met zowel jongere als oudere kinderen. Elke interactie tussen de kinderen en honden moet echter altijd worden begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat speeltijd niet te levendig wordt, wat zou kunnen eindigen met iemand die bang of gewond raakt.

Als goed gesocialiseerd van jongs af aan, kan de Braque d'Auvergne over het algemeen goed overweg met andere honden, het zit in hun aard om bij hen in het veld te zijn waar ze vaak in paren werken. Er moet echter voorzichtigheid worden betracht wanneer een van deze honden in de buurt is van kleinere dieren of huisdieren vanwege hun diepgewortelde jachtinstincten die misschien wel de overhand krijgen. Als ze zijn opgegroeid met een gezinskat in huis, kunnen ze meestal goed met elkaar overweg, maar een Braque d'Auvergne zou er niets van denken om de kat van de buurman achterna te zitten als ze ooit de kans kregen.

Gezondheid van de Braque D’Auvergne

De gemiddelde levensverwachting van een Braque d'Auvergne is tussen de 12 en 14 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Net als veel andere rassen staat de Braque d'Auvergne bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het goed is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze actieve en knappe honden. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

 • Progressieve retina-atrofie (PRA) - honden moeten worden getest op hun ogen via de Animal Health Trust (AHT)
 • Heupdysplasie - honden moeten worden beoordeeld op hun heupen via de Animal Health Trust (AHT)
 • Gewrichtsproblemen
 • Patella luxatie
 • Aortastenose
 • Cataracten
 • Kersenoog
 • Ectropion

Hoe zit het met vaccinaties?

Braque d'Auvergne-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze worden verkocht, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor puppy's zoals volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet meteen volledige bescherming heeft, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat je een definitieve beslissing neemt over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties die bekend staan als boosters.

Hoe zit het met castratie en sterilisatie?

Veel dierenartsen raden tegenwoordig aan om te wachten tot honden iets ouder zijn voordat ze worden gecastreerd en gesteriliseerd, wat betekent dat ze meer volwassen zijn voordat ze de procedures ondergaan. Daarom adviseren ze om mannetjes te castreren en vrouwtjes te steriliseren wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn en soms zelfs wanneer een hond 12 maanden oud is.

Andere dierenartsen raden aan om honden te steriliseren en castreren wanneer ze 6 maanden oud zijn, maar nooit eerder, tenzij om medische redenen. Met dit gezegd zijn veel rassen anders en het is altijd raadzaam om dingen te bespreken met een dierenarts en dan hun advies op te volgen over wanneer een hond gecastreerd of gesteriliseerd moet worden.

Hoe zit het met obesitasproblemen?

Net als andere rassen krijgen sommige Braque d'Auvergne gewichtstoename nadat ze zijn gecastreerd of gesteriliseerd en het is belangrijk om een oogje te houden op de taille van een hond voor het geval dat gebeurt. Als een hond begint aan te komen, is het belangrijk om hun dagelijkse calorie-inname aan te passen en de hoeveelheid lichaamsbeweging te verhogen die ze krijgen. Ook oudere honden zijn vatbaarder voor gewichtstoename en het is essentieel dat ze dienovereenkomstig worden gevoerd en bewogen omdat obesitas het leven van een hond met meerdere jaren kan verkorten. De reden hiervoor is dat het veel extra druk legt op de inwendige organen van een hond, inclusief het hart, wat fataal kan zijn.

Hoe zit het met allergieën?

Braques staan niet bekend om allergieën te hebben, maar het is belangrijk dat een hond zo snel mogelijk een dierenarts ziet als er een opvlamt. Allergieën kunnen berucht moeilijk te genezen zijn en het vinden van de triggers kan een uitdaging zijn. Met dit gezegd zou een dierenarts een hond met een allergie comfortabeler kunnen maken terwijl ze proberen de triggers te achterhalen, die het volgende kunnen omvatten:

 • Bepaalde hondenvoeders die hoge niveaus van granen en andere graanachtige vulstoffen bevatten
 • Luchtgedragen pollen
 • Huismijten
 • Omgeving
 • Vlooien- en tekenbeten
 • Chemicaliën die worden aangetroffen in alledaagse huishoudelijke schoonmaakproducten

Deelnemen aan gezondheidsprogramma's

Alle verantwoordelijke Braque d'Auvergne-fokkers zouden ervoor zorgen dat hun dekreuen worden getest op bekende erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen die het ras beïnvloeden door gebruik te maken van de volgende programma's:

 • Heupscoren via de Animal Health Trust (AHT)
 • Oogtesten via de Animal Health Trust (AHT)

Hoe zit het met ras-specifieke fokbeperkingen?

Naast de standaard fokbeperkingen die gelden voor alle Kennel Club-geregistreerde rassen, zijn er geen andere ras-specifieke fokbeperkingen van toepassing op de Braque d'Auvergne.

Hoe zit het met de vereisten voor erkende fokkers?

Op dit moment zijn er geen vereisten voor erkende fokkers van de Kennel Club voor de Braque d'Auvergne.

Zorgen voor de Braque D’Auvergne

Net als bij elk ander ras heeft een Braque d'Auvergne regelmatige verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze hebben ook dagelijks regelmatige lichaamsbeweging nodig om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden worden gevoerd met voedsel van goede kwaliteit dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorg voor een Braque d'Auvergne puppy

Braque d'Auvergne-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is betekent dat ze zich daar kunnen terugtrekken wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en om een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, wat betekent dat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

De documentatie die een fokker voor een puppy verstrekt, moet alle details bevatten van hun ontwormingsdatum en het gebruikte product, evenals de informatie met betrekking tot hun microchip. Het is essentieel dat puppy's opnieuw worden ontwormd volgens een schema dat als volgt is:

 • Puppy's moeten worden ontwormd op 6 maanden oud
 • Zij moeten opnieuw worden ontwormd wanneer zij 8 maanden oud zijn
 • Puppy's moeten worden ontwormd wanneer zij 10 maanden oud zijn
 • Zij moeten worden ontwormd wanneer zij 12 maanden oud zijn

Benodigdheden voor uw puppy

Er zijn bepaalde items die nieuwe eigenaren al in huis moeten hebben voordat ze een nieuwe puppy mee naar huis nemen. Het is vaak een goed idee om te beperken hoeveel ruimte een puppy speelt, vooral wanneer je niet kunt zien waar ze mee bezig zijn, rekening houdend met het feit dat puppy's vaak nogal levendig zijn, wat betekent dat investeren in puppyhekjes of een grote speelruimte groot genoeg is voor een puppy om zichzelf uit te drukken terwijl ze ook veilig blijven. De benodigde items zijn daarom als volgt:

 • Goede kwaliteit puppy- of babyhekjes om op deuren te passen
 • Een goed gemaakte speelruimte die groot genoeg is voor een puppy om in te spelen, zodat ze zich echt kunnen uiten zoals puppy's graag doen
 • Veel goed gemaakt speelgoed, inclusief kauwspeelgoed van goede kwaliteit geschikt voor puppy's om op te kauwen, rekening houdend met het feit dat een puppy zal beginnen met tanden krijgen vanaf 3 tot 8 maanden oud
 • Goede kwaliteit voer- en waterbakken, bij voorkeur keramisch in plaats van plastic of metaal
 • Een verzorgingshandschoen
 • Een slickerborstel of zachte borstel
 • Hondenspecifieke tandpasta en een tandenborstel
 • Scharen met afgeronde uiteinden
 • Nagelknippers
 • Puppyshampoo en conditioner die speciaal zijn geformuleerd voor gebruik bij honden
 • Een goed gemaakte halsband of tuigje voor honden
 • Een paar sterke hondenriemen
 • Een goed gemaakt hondenbed dat niet te klein of te groot is
 • Een goed gemaakte hondenbench voor gebruik in de auto en in huis die groot genoeg is voor een puppy om zich in te bewegen
 • Babydekens om in de bench van uw puppy en in hun bedden te leggen voor wanneer ze willen dutten of 's nachts willen slapen

Verzorging van de Braque D’Auvergne

De Braque d'Auvergne heeft een dichte, strakke en gladde vacht, wat betekent dat ze weinig onderhoud vergen als het gaat om netjes blijven. Een wekelijkse borstelbeurt is alles wat nodig is om eventueel dood of los haar van hun vacht te verwijderen. Een wekelijkse veeg met een zeemleren doekje helpt ook om hun vacht glanzend te houden. Zoals bij andere rassen verharen ze meestal het meest tijdens de lente en dan weer in de herfst, wanneer vaker borstelen meestal noodzakelijk is.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer zich ophoopt in de oren van een hond, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Braque D’Auvergne

De Braque d'Auvergne is een hond met veel energie en extreem intelligent, en als zodanig hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichamelijke beweging nodig, gecombineerd met veel mentale stimulatie om echt gelukkige, evenwichtige en gehoorzame honden te zijn. Dit betekent elke dag een goede 2 uur lichaamsbeweging en zelfs meer indien mogelijk, omdat deze honden een enorm uithoudingsvermogen hebben en graag de hele dag met hun eigenaar rennen.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze nieuwsgierige honden met veel energie binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten Braque d'Auvergne-puppy's niet te veel worden uitgeoefend, omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn en te veel druk op hen kan leiden tot problemen later in hun leven. Ze mogen niet op of van meubels springen, noch op en neer de trap rennen om deze reden.

Voeren van de Braque D’Auvergne

Als je een Braque d'Auvergne-puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde schema te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagproblemen te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en de dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minderwaardig dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen, zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden, wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Braque d'Auvergne-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Braque d'Auvergne-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verdeeld en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 294g tot 297g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 364g tot 393g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 394g tot 435g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 433g tot 517g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 470g tot 589g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 7 maanden oud - 470g tot 590g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 439g tot 586g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 9 maanden oud - 421g tot 546g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 376g tot 510g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 11 maanden oud - 343g tot 465g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 12 maanden oud - 341g tot 423g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 13 maanden oud - 340g tot 420g, afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 14 maanden oud - 338g tot 410g, afhankelijk van de bouw van de puppy

Als een puppy 15 maanden oud is, kan hij volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Braque d'Auvergne

Als een volwassen Braque d'Auvergne volledig volwassen is, moet hij een goed kwaliteitsdieet krijgen om zijn goede gezondheid te behouden. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Braque de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 22 kg kunnen 300g tot 383g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 25 kg kunnen 312g tot 412g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 28 kg kunnen 312g tot 414g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 

Braque D’Auvergne prijs

Als u op zoek bent om een Braque d'Auvergne te kopen, moet u mogelijk op een wachtlijst omdat er niet veel puppy's beschikbaar zijn elk jaar en u moet verwachten om minimaal €600 te betalen voor een goed gefokte stamboom puppy. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Braque d'Auvergne in noordelijk Engeland zouden €24,75 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €58,98 per maand kosten (offerte vanaf oktober 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont en de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u de beste kwaliteit voedsel kopen, zowel nat als droog, om uw hond gedurende hun leven te voeden en ervoor te zorgen dat het past bij de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen de €40 en €50 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Braque d'Auvergne en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van het castreren of steriliseren van uw hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1200 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om een Braque d'Auvergne te houden en voor te zorgen tussen de €70 en €120 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte gezonde Kennel Club geregistreerde stamboom Braque d'Auvergne puppy.

Koopadvies

Wanneer u een puppy of hond bezoekt en koopt, zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen waaronder ervoor zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

De Braque d'Auvergne is een zeldzaam ras in het Verenigd Koninkrijk en wachtlijsten voor puppy's zijn meestal lang, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kunnen kosten. Daarom zijn er specifieke adviesvragen en protocollen te volgen bij het kopen van een puppy van de Braque d'Auvergne, die als volgt zijn:

 • Er zijn veel online en andere advertenties met afbeeldingen van schattige Braque d'Auvergne-puppy's te koop. Echter, verkopers vragen kopers om geld vooraf te betalen voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een Braque d'Auvergne-puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling doen aan een verkoper voordat ze een puppy van hen ophalen
 • Zoals eerder vermeld, kan het vinden van goed gefokte Braque d'Auvergne-puppy's in het Verenigd Koninkrijk erg uitdagend zijn, met weinig puppy's die elk jaar bij de Kennel Club worden geregistreerd. Daarom fokken sommige amateurfokkers/mensen te vaak van een moeder om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een puppy wil kopen, moet zeer zorgvuldig nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien
 • Traditioneel werd de staart van een Braque d'Auvergne altijd gecoupeerd, maar sinds de wet die het verbiedt in 2007 van kracht werd, is staartcouperen nu illegaal, met uitzondering voor sommige werkende rassen en als een hond lijdt aan een soort gezondheidsprobleem dat vereist dat hun staarten worden gecoupeerd. De procedure moet worden goedgekeurd en geautoriseerd voordat deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde dierenarts; het ontbreken van de juiste documentatie zou leiden tot zware boetes