Boomer

Levensduur12 - 14 jaar
Gemiddelde prijs€400-1000
GewichtMannelijk:6-8kgVrouwelijk:4-6kg
HoogteMannelijk:30-35cmVrouwelijk:20-25cm
Stamboomnee

Voordelen

Een echte familiehond
Leergierig en intelligent

Nadelen

Omdat de Boomer een gemixt ras is kan elke Boomer heel anders zijn, uiterlijk en karakter. Dus doe goed onderzoek naar de ouders van de pup om zo te bepalen of deze goed bij jou leefsituatie past.
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit Boomer?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Boomer

De Boomer is de meest populaire hond van klein formaat in Nederland. Het is een kruising die ontstaan is uit verschillende hondenrassen waaronder de Maltezer, Shih Tzu, Bichon Frise, Lhasa Apso en Yorkshire Terriër. Al deze rassen staan bekend als vrolijke gezinshonden die klein van stuk zijn. 

Uiterlijk van de Boomer

De Boomer is een kruising waardoor er ontzettend veel honden zijn met verschillende uiterlijken. Het leuke? Elke Boomer ziet er uniek uit! 

De vacht van de Boomer kan kortharig, langharig, maar ook krulharig en ruwharig zijn. Ook zijn ze er in vele kleuren te vinden, maar de meest voorkomende zijn brui, zwart en wit. 

Boomers zijn echter wel allemaal even groot van stuk. Ze zijn tussen de 25-35 centieter groot en vallen daarom onder de categorie kleine honden. Vrouwtjes zijn wat lichter dan mannetjes, maar gemiddeld heeft de Boomer een gewicht van tussen de 4-8 kilo.

Temperament van de

Naast het uiterlijk is ook het karakter van elke Boomer uniek. Vanwege de kruising tussen verschillende rassen is het karakter van jou pup een verrassing. Probeer daarom zo veel mogelijk informatie over de ouderhonden te achterhalen om er zo zeker van te zijn dat de pup in jouw levenssituatie past. 

Intelligentie / trainbaarheid van de Boomer

De Boomer is een intelligent en leergierig hondje. Hierdoor zijn ze geschikt om commando's aan te leren en zijn ze relatief makkelijk te socialiseren. Hierbij is het echter wel erg belangrijk om er vroeg mee te beginnen en consequent te zijn. 

Kinderen en andere

Boomers zijn echte kinderliefhebbers en passen daarom perfect in een gezinssituatie.

Gezondheid van de Boomer

Boomers zijn klein van stuk, maar kunnen wel degelijk oud worden! Toch zijn er wel wat gezondheidsaandoeningen waar de Boomer last van kan hebben. Doe daarom altijd goed onderzoek naar de ouderdieren van jouw Boomer pup. Aandoeningen om voor uit te kijken zijn: patella luxatie, hartproblemen en oogproblemen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Boomer honden te koop in 5298, Liempde - Advertentie 1
7
52 minuten
Boost

zeer mooie speelse boomer pups.

€ 650
BoomerLeeftijd: 10 weken4 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Zeer mooie speelse boomer pups. Verschillende kleuren. Wij zijn te bereiken op de volgende telefoonnummers 06 38 55 30 50 of 0413 47 76 10. Maltezer x Shih Tzu. Reutjes en teefjes De pups zijn m
Sander P.
Sint-Oedenrode
Boomer honden te koop in Epe - Advertentie 2
9
5 uur
Boost

Schitterende hele kleine inie mini boomer pups!

€ 850
BoomerLeeftijd: 9 weken2 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
Voor deze hele kleine knappe inie mini boomer pups zijn wij opzoek na liefdevolle huisjes🏡 Er zijn zowel reutjes als teefjes beschikbaar De pups zijn helemaal nagekeken door de dierenarts en zijn
RachelId geverifieerd
Emst
Boomer honden te koop in 5126, Gilze - Advertentie 3
21
22 uur
Boost

maltipo x papa toy poedel abrikoos

€ 1.250
BoomerLeeftijd: 8 weken1 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Beschrijving Aangeboden : keurig verzorgde zwarte langhaar dwerg pups van particulier . Verwachte hoogte 22 cm volwassen gewicht 4.5 kilo. Gewicht van de pups nu is 1.5 kilo. Beharing is lang gol
Cornelius a.
Gilze