Biewer Terrier

Levensduur13-15 jaar
GewichtMannelijk:2-4kgVrouwelijk:2-4kg
HoogteMannelijk:22cmVrouwelijk:22cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Biewer Terrier

Biewer Terriers zijn relatief nieuw in de hondenwereld, ontstaan toen een recessief gen van een paar Yorkshire Terriers een unieke bonte puppy voortbracht. Normaal gesproken zijn Yorkies leisteen grijs en tan of crème, dus deze bonte puppy intrigeerde en verheugde de Duitse fokkers Werner en Gertrud Biewer, die besloten selectief honden te fokken met als einddoel meer puppy's te creëren met zo'n aantrekkelijke vachtkleur.

Vandaag de dag, hoewel nog steeds vrij onbekend in het Verenigd Koninkrijk behalve bij liefhebbers van de Yorkshire Terrier, beginnen deze charmante kleine honden met hun prachtige vachten een impact te maken in de hondenwereld dankzij hun charmante uiterlijk en vriendelijke, loyale en aanhankelijke aard. Biewer Terriers zijn de perfecte metgezel voor mensen van alle leeftijden omdat ze nooit overdreven veeleisend zijn.

Geschiedenis van de Biewer Terrier

De Biewer Terrier werd voor het eerst ontwikkeld in Duitsland toen Yorkshire Terrier fokkers de heer en mevrouw Biewer in 1984 een ongewone puppy vonden in een van hun nestjes. De puppy had een bont genetisch recessief gen dat leidde tot een zeer unieke vachtkleur. De fokkers noemden de puppy Schneefloeckchen von Friedheck wat vertaald uit het Duits betekent "Sneeuwvlok".

De heer en mevrouw Biewer vonden de puppy erg mooi en begonnen een selectief en zorgvuldig fokprogramma met als doel meer van deze bontgekleurde puppies voort te brengen. Ze besloten de honden die witte markeringen hadden "Biewer Yorkshire Terriers à la Pom Pon" te noemen en hun fokprogramma voort te zetten. In 1989 werd de Biewer officieel erkend door de Allgemeiner Club der Hundefreunde Deutschland (ACH), de Duitse equivalent van de Kennel Club.

Het was pas in 2003 dat de Biewer Terrier werd geïntroduceerd in de Amerikaanse hondenscene waar ze meteen een succes waren. Er ontstond echter veel controverse toen Amerikaanse fokkers begonnen met het kruisen van Biewers met Yorkshire Terriers, wat als verkeerd werd beschouwd omdat zowel de Biewer als de Yorkshire Terrier al als twee aparte rassen waren erkend door officiële clubs. Fokkers in de VS noemden hun honden "Biewer Yorkies" en voerden hun zaak aan om dit te blijven doen.

Een onderzoek werd uitgevoerd door genetici van Mars Veterinary die vaststelden dat de Biewer Terrier inderdaad een ras op zich is en dat ze zeker geen driekleurige Yorkshire Terriers zijn. Op basis van de resultaten van het onderzoek werd een nieuwe rasstandaard opgesteld en werd het ras geregistreerd als Biewer Terriers.

In 2014 werd de Biewer Terrier geaccepteerd als een Foundation Breed door de American Kennel Club, hoewel niet alle Amerikaanse fokkers het eens zijn met de standaard of de gegeven naam van het ras en de voorkeur geven aan hun honden Biewer Yorkshire à la Pom Pon, de Biewer of Biewer Yorkie te noemen. Met dit gezegd worden fokkers nog steeds niet aangemoedigd om Biewer Terriers met Yorkshire Terriers te kruisen als een manier om het ware stamboom van het ras te behouden.

Vandaag de dag, hoewel minder bekend dan de Yorkshire Terrier, hebben Biewer Terriers een grote fanbase gevonden in het Verenigd Koninkrijk en elders in de wereld. Potentiële eigenaren moeten mogelijk op een wachtlijst om het genoegen te hebben hun huis te delen met een van deze charmante kleine honden en het is belangrijk om fokkers te vragen naar de afkomst van een Biewer Terrier om er zeker van te zijn dat beide ouders inderdaad Biewers zijn en dat ze geen Yorkshire Terrier in hun bloedlijnen hebben.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Biewer Terrier een kwetsbaar ras? Nee, ze zijn snel een van de populairdere kleine rassen in het Verenigd Koninkrijk geworden, hoewel iedereen die een Biewer Terrier wil aanschaffen zijn interesse bij fokkers moet registreren en op een wachtlijst moet gaan om dit genoegen te hebben
 • Biewer Terriers ontstonden per ongeluk toen Duitse fokkers een uniek gekleurde puppy vonden in een nestje Yorkshire Terriers
 • Het ras werd oorspronkelijk Biewer Yorkshire Terriers à la Pom Pon genoemd, maar de naam werd veranderd omdat de "à la Pom Pon" alleen voor de lol was toegevoegd
 • De "Yorkshire" in de naam van het ras werd weggelaten toen het ras officieel werd erkend door de American Kennel Club
 • Biewer Terriers danken hun unieke bontkleur aan een recessief gen
 • Voor de wet op het couperen van staarten van kracht werd, hadden Biewer Terriers hun staarten gecoupeerd. Echter, de wet die de procedure verbiedt, trad in 2007 in werking, wat betekent dat het couperen van staarten nu illegaal is, met uitzondering voor sommige werkende rassen en als een hond lijdt aan een soort gezondheidsprobleem dat vereist dat hun staarten worden gecoupeerd. De procedure moet worden goedgekeurd en geautoriseerd voordat deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde dierenarts.

Uiterlijk van de Biewer Terrier

Hoogte bij de schoft: Mannetjes 22 cm Vrouwtjes 22 cm

Gemiddeld gewicht: Mannetjes 3.1 kg Vrouwtjes 3.1 kg

De Biewer is een typische speelgoedterriër in uiterlijk met luxueus zijdeachtig haar dat recht hangt vanuit het midden van hun rug langs elke kant van hun lichaam en vanaf de onderkant van de schedel en van de volledige lengte van de staart. Ze zijn compacte nette kleine honden en hun lichamen zijn iets langer dan dat ze hoog zijn. Hun hoofden zijn zeer licht afgerond met honden die een gematigde stop hebben. Snuiten zijn kort en netjes met Biewers die een perfect schaargebit hebben waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden heen vallen.

Hun ogen zijn van gemiddelde grootte en hebben een donkerbruine kleur, zijn amandelvormig of rond met zwarte randen en Biewers hebben altijd een intelligente blik. Oren zijn V-vormig en klein en volledig bedekt met haar dat honden rechtop dragen. Ze staan matig uit elkaar en naar achteren op het hoofd van een hond, wat bijdraagt aan hun charmante uitstraling.

Hun nekken zijn vrij lang in verhouding tot de rest van hun lichaam, waardoor deze kleine terriërs hun hoofd hoog kunnen dragen. Hun nek gaat netjes over in de schouders van een hond. Ze hebben perfect rechte, goed gespierde voorpoten die mooi bedekt zijn met haar. Hun bovenlijnen zijn recht en honden hebben een mooie breedte tussen hun borst en matig veerkrachtige ribben.

Lendenen zijn kort maar krachtig en hun buiken zijn lichtjes opgetrokken, wat bijdraagt aan het atletische uiterlijk van de Biewers. Achterpoten zijn recht en mooi bedekt met haar. Hun voeten zijn rond en nagels kunnen zwart of wit zijn. Hun staarten zijn mooi bedekt met lang haar dat een pluim vormt die honden hoog dragen met een bocht erin.

Wat betreft hun vacht heeft de Biewer Terriër een lange zijdeachtige luxueuze en vloeiende vacht die superzacht is van textuur. Het haar op het hoofd van een Biewer is lang en wordt meestal in een knotje gebonden. Deze mooie kleine terriërs kunnen de volgende kleuren hebben:

 • Zwart en wit met goud/bruine markeringen op hun hoofd en rond hun achterkant
 • Blauw en wit met goud/bruine markeringen op hun hoofd en rond hun achterkant

Biewer Terriërs kunnen wit in hun vacht hebben en hun bovenlijnen moeten blauw of zwart zijn.

Gang/beweging

Als een Biewer Terriër beweegt, doen ze dat heel sierlijk en bestrijken ze veel terrein. Net als een Yorkshire Terriër hebben ze een vrij bewegende gang en houden honden hun bovenlijnen mooi recht tijdens het bewegen.

Fouten

Toekomstige eigenaren van Biewer Terriërs moeten voorzichtig zijn met puppies of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in uiterlijk als in bouw, en dat extra kleine honden vaak gepaard gaan met veel gezondheidsproblemen, waaronder pijnlijke tandheelkundige problemen, dus deze moeten worden vermeden. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de puppies die ze produceren van een goede grootte en bouw zijn en zou het fokken van extra kleine honden om deze redenen vermijden. Mannetjes moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Temperament van de

Biewer Terriers staan bekend als grote honden in een zeer kleine hondenlichaam. Ze zijn energiek, zeer intelligent, aanhankelijk en ongelooflijk loyaal aan hun families. Ze kunnen echter soms een beetje eigenwijs zijn, wat een van de redenen is waarom deze kleine honden voorzichtig moeten worden geleerd wie de baas is in een huishouden. Als ze hun plaats in de "roedel" kennen, gedragen Biewers zich over het algemeen goed en zijn ze leuk om in de buurt te hebben.

Ze kunnen een beetje afstandelijk en wantrouwend zijn tegenover vreemden en staan ​​bekend om hun agressieve gedrag rond andere dieren, daarom moeten ze van jongs af aan goed gesocialiseerd worden. Biewers, net als hun Yorkshire Terrier neven, kunnen soms een beetje blafferig zijn, wat resulteert in hen nogal veeleisend worden als ze altijd hun zin krijgen, wat een typische 'terrier' eigenschap is en waarom deze kleine honden moeten weten wie de baas is in een huishouden. Het probleem is dat Biewers zeer intelligent zijn en daarom erg goed zijn in het krijgen van wat ze willen door hun charmante delicate uiterlijk in hun voordeel te gebruiken. Daarom komen ze vaak weg met dingen die een grotere hond niet zou mogen.

Met dit gezegd, in de juiste handen en met de juiste hoeveelheid socialisatie en training kunnen Biewers leren hoe ze zich moeten gedragen en voorkomen dat ze "Small Dog Syndrome" ontwikkelen, wat kan leiden tot neurotische en moeilijk te leven honden. Biewers hebben de reputatie moeilijk zindelijk te maken, maar met geduld, doorzettingsvermogen en begrip is het mogelijk om deze kleine terriers te leren hun behoeften buiten te doen, het kan gewoon iets langer duren dan bij sommige andere rassen.

Ze zijn een goede keuze als gezinsdieren in huishoudens waar de kinderen ouder zijn en daarom weten hoe ze zich moeten gedragen rond zulke kleine en kwetsbare honden. Biewers zijn niet de beste keuze voor gezinnen met jongere kinderen of peuters, maar met dit gezegd maken ze geweldige metgezellen voor mensen van alle leeftijden.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Biewer Terriers zijn de perfecte keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze zo meegaand en op mensen gericht zijn en niets liever willen dan de mensen van wie ze houden te plezieren en te vermaken. Met dit gezegd zijn ze beter geschikt voor gezinnen met oudere kinderen dan voor peuters of jongere kinderen vanwege hun kleine formaat en delicate bouw. Ze zijn geweldige metgezellen voor oudere mensen omdat ze niet overdreven veeleisend zijn op het gebied van lichaamsbeweging, hoewel ze graag vermaakt worden.

Hoe zit het met de prooidrift?

Biewer Terriers zijn misschien klein van gestalte, maar ze zijn nog steeds "terriers" en zijn altijd erg blij om alles wat beweegt te achtervolgen, inclusief de kat van de buren. Net als een Yorkshire Terrier zijn ze vasthoudend en niet snel bereid op te geven zodra ze besluiten iets achterna te zitten, zelfs als een dier of knaagdier zich "onder de grond" begeeft. Daarom moet altijd voorzichtigheid worden betracht wanneer een Biewer Terrier in de buurt is van huisdieren en dieren die ze nog niet kennen.

Hoe zit het met speelsheid?

Biewer Terriers hebben een zeer speelse kant en vinden het leuk om te vermaken en vermaakt te worden. Ze zijn erg slim en leren snel wat een eigenaar pleziert. Ze vinden het ook leuk om af en toe de grenzen te testen en te zien hoe ver ze kunnen gaan, evenals gewoon voor de lol.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Biewers zijn zeer aanpasbare honden en zolang ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgen in combinatie met voldoende mentale stimulatie om verveling te voorkomen, zijn ze net zo gelukkig in een appartement in de stad als in een huis op het platteland.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Biewer Terriers gedijen op menselijk gezelschap en vormen sterke banden met hun families. Honden zijn dan ook nooit erg blij als ze zich voor langere tijd alleen vinden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die thuis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit lang alleen zijn, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis en onophoudelijk blaffen, wat een manier is voor een hond om stress te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Biewers houden te veel van het geluid van hun eigen stem, wat iets is dat voorzichtig moet worden aangepakt wanneer een hond nog jong is, zonder ze te laten schrikken. Met dit gezegd zijn Biewers, net als hun Yorkie neven, "blafferig" en blaffen ze graag om het blaffen of wanneer ze aandacht willen.

Houden Biewer Terriers van water?

Biewers zijn niet bijzonder dol op water en als zulke kleine honden kunnen ze snel koud worden, zelfs als het weer warm is. Er moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Biewer zonder riem in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden omdat ze er niet zelf uit kunnen komen.

Zijn Biewer Terriers goede waakhonden?

Biewer Terriers zijn van nature pittig, wat de "terrier" in hen is. Ze realiseren zich niet hoe klein ze zijn, wat betekent dat ze zeer effectieve "waakhonden" zijn om in huis te hebben. Ze zijn voortdurend op hun hoede voor iets om naar te blaffen en zijn altijd snel om hun eigenaars te laten weten wanneer er vreemden zijn of wanneer er iets gebeurt waar ze niet van houden. Net als een Yorkshire Terrier zijn Biewers vasthoudend en ze zijn nooit bereid om te snel op te geven wanneer ze besluiten iets te doen, inclusief het beschermen van hun omgeving en eigenaars.

Intelligentie / trainbaarheid van de Biewer Terrier

Biewers zijn zeer intelligente kleine honden en ze zijn erg snel als het gaat om nieuwe dingen te leren. Echter, dit omvat zowel het goede als het slechte waar eigenaren rekening mee moeten houden bij het delen van een huis met een puppy of jonge hond. Het probleem is dat een Biewer soms te intelligent is voor zijn eigen bestwil en precies weet hoe hij zijn eigenaren om zijn kleine pootjes kan winden om te krijgen wat ze willen. Dit kan ertoe leiden dat ze steeds veeleisender worden, wat snel kan escaleren in deze kleine honden die de baas spelen.

Hun training moet zo vroeg mogelijk beginnen en consistent zijn, zodat Biewers hun plaats in de roedel begrijpen. Het belang van een goede socialisatie van Biewer-puppy's kan niet genoeg worden benadrukt, zodat ze opgroeien tot zelfverzekerde, extraverte maar toch kalme volwassen honden. Ze zijn van nature vrij gevoelig, vooral wanneer ze door hun "puppy"-fase gaan, en reageren daarom niet goed op enige vorm van harde correctie of grove trainingsmethoden.

Ze reageren echter goed op positieve bekrachtiging, maar het is belangrijk om niet te overdrijven met de "beloningen", omdat deze kleine honden snel te zwaar kunnen worden. Het is veel beter om minder voedselbeloningen aan te bieden en ervoor te zorgen dat het van hoge kwaliteit is, in plaats van lagere kwaliteit traktaties aan te bieden wanneer een hond iets goed doet, wat vooral belangrijk is bij het zindelijk maken van een Biewer Terriër.

Biewer Terriërs zijn erg schattig en het is heel gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in hun nieuwe huis aankomen. Eigenaren moeten echter vanaf het begin duidelijk zijn om te voorkomen dat puppy's "kleine hond-syndroom" ontwikkelen, waardoor een Biewer eigenwijs en onhandelbaar kan worden, waardoor het moeilijker wordt om met hen samen te leven. Alle honden moeten worden geleerd wat acceptabel gedrag is en wat niet, ongeacht hoe groot of klein ze zijn. Het stellen van regels en grenzen helpt ook om vast te stellen wie de alfa-hond is in een huishouden en puppy's zijn altijd gelukkiger en beter gedragen wanneer ze weten wat een eigenaar van hen verwacht. De eerste commando's die een Biewer-puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

Biewer Terriers zijn niet de beste keuze voor mensen met peuters en jonge kinderen omdat deze kleine honden een beetje snauwerig kunnen zijn als ze zich op enigerlei wijze bedreigd voelen. Ze zijn ook erg klein en behoorlijk fragiel, wat betekent dat ze vatbaarder zijn voor het krijgen van gebroken botten. Ze zijn een goede keuze in huishoudens waar de kinderen ouder zijn en daarom weten hoe ze zich rond honden moeten gedragen, vooral wanneer ze omgaan met zulke kleine honden.

Ze staan bekend als een beetje agressief tegenover andere dieren en dit geldt ook voor katten, daarom moeten ze van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, hoewel het een fout zou zijn om een Biewer rond andere kleinere huisdieren te vertrouwen vanwege hun "terrier" eigenschappen. Ze kunnen ook agressief zijn tegenover andere honden, waarbij in gedachten moet worden gehouden dat Biewers geen idee hebben hoe klein ze echt zijn. Daarom moet er voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten op een openbare plaats waar ook andere honden vaak worden uitgelaten.

Gezondheid van de Biewer Terrier

De gemiddelde levensverwachting van een Biewer Terriër is tussen de 12 en 15 jaar wanneer ze goed worden verzorgd en gevoed met een passend dieet van goede kwaliteit dat past bij hun leeftijd.

Net als hun Yorkshire Terriër neven staat de Biewer, hoewel een relatief nieuw ras, bekend om een aantal erfelijke en andere gezondheidsproblemen waarvan het handig is om op de hoogte te zijn als je hoopt een thuis te delen met een van deze levendige en loyale terriërs. De meest voorkomende gezondheidsproblemen in het ras zijn onder andere:

 • Hypoglykemie
 • Distichiasis
 • Hypoplasie van de dens
 • Legge-Calve-Perthes syndroom
 • Portosystemische shunt
 • Retinale dysplasie
 • Luxerende patella
 • Ingestorte luchtpijp
 • Portosystemische shunt
 • Cataracten
 • Progressieve retina-atrofie (PRA) – honden moeten oogtesten ondergaan
 • Primaire lensluxatie (PLL) – honden moeten oogtesten ondergaan
 • Chiari-misvorming Syringomyelia – honden moeten worden getest
 • Ooginfecties
 • Allergische dermatitis
 • Alopecia
 • Hypothyreoïdie
 • Een gevoeligheid voor anesthesie

Het is ook de moeite waard om op te merken dat wanneer Biewer Terriërs te klein worden gefokt, ze gezondheidsproblemen kunnen krijgen die verband houden met hun kleine formaat en hun lichaamsbouw. Dit omvat tandheelkundige problemen waarbij honden hun melktanden behouden omdat er niet genoeg ruimte is voor ze om door te komen in de mond van een hond en het probleem chirurgisch moet worden gecorrigeerd.

Zorgen voor de Biewer Terrier

Net als bij elk ander ras moeten Biewers regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten ze kwalitatief goed voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorg voor een Biewer Terrier puppy

Biewer Terrier-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze zich daar kunnen terugtrekken wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Biewer Terrier

Biewers hebben lange zijdeachtige en vloeiende vachten die bestaan uit haar dat erg lijkt op dat van mensen en daarom verharen ze niet op dezelfde manier als andere honden. Hun haar groeit ook continu gedurende het hele jaar in plaats van in korte periodes. Daarom vergt het vrij veel onderhoud om alles netjes te houden. Hun vachten moeten elke dag geborsteld worden om klitten en klitten te voorkomen.

Hun topknots moeten ook dagelijks geborsteld worden voordat ze worden vastgebonden om te voorkomen dat het haar gescheurd en rafelig wordt. Het is ook belangrijk om een oogje te houden op hun achterkant en ervoor te zorgen dat ze schoon zijn door ze indien nodig te wassen. Omdat Biewers vatbaar zijn voor tandheelkundige problemen, is het essentieel dat hun tanden elke dag worden gecontroleerd en schoongemaakt, zodat eventuele problemen eerder kunnen worden aangepakt dan later.

Ze moeten ook regelmatig professioneel worden verzorgd en als een hond niet wordt getoond, kunnen hun vachten worden geknipt of getrimd, wat het veel gemakkelijker maakt om alles netjes en mooi te houden tussen bezoeken aan een trimsalon. In tegenstelling tot andere rassen, zoals eerder vermeld, verharen Biewers, net als hun neven de Yorkshire Terriërs, hun vachten niet op dezelfde manier als andere honden omdat hun haar het hele jaar door groeit.

Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Biewer Terrier

Biewers zijn misschien klein van gestalte, maar het zijn energieke kleine honden en als zodanig hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkige, evenwichtige honden te zijn. Omdat ze zo intelligent zijn, als ze voor langere tijd aan hun lot worden overgelaten, worden ze snel verveeld en zullen ze manieren zoeken om zich bezig en vermaakt te houden. Dit ziet men vaak bij deze energieke kleine honden die ongewenst gedrag ontwikkelen, zoals overmatig blaffen, destructief gedrag in huis en ze kunnen ook last hebben van verlatingsangst.

Een goede 30 minuten lichaamsbeweging is ideaal, maar als terriërs genieten Biewers ervan om zo vaak mogelijk rond te rennen in een veilige achtertuin om echt stoom af te blazen, met in gedachten dat het hekwerk extreem goed moet zijn om deze kleine honden binnen te houden. Het andere om in gedachten te houden is dat deze kleine honden de kou voelen en een jas moeten dragen wanneer ze buiten zijn tijdens de koudere wintermaanden, of ze nu aan het wandelen zijn of rondrennen in een achtertuin.

Met dit gezegd, mogen Biewer-puppy's niet te veel worden uitgeoefend en dit omvat het toestaan dat ze op en neer springen van meubels, op en neer rennen van trappen, omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn en te veel druk op hen kan leiden tot problemen voor de hond later in hun leven.

Voeren van de Biewer Terrier

Als je een Biewer-puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en de dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minderwaardig dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Het is ook essentieel dat deze kleine honden elke dag op hetzelfde tijdstip worden gevoerd en dat ze niet te lang moeten wachten tussen de maaltijden omdat ze vatbaar zijn voor Hypoglykemie, wat vooral geldt voor puppy's en jongere Biewers.

Voedingsgids voor een Biewer Terrier-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Biewer Terrier-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 49g tot 78g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 3 maanden oud - 54g tot 88g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 4 maanden oud - 55g tot 92g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 5 maanden oud - 55g tot 92g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 6 maanden oud - 47g tot 84g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 7 maanden oud - 40g tot 75g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 8 maanden oud - 39g tot 66g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 9 maanden oud - 39g tot 66g, afhankelijk van de bouw van een puppy

Zodra een puppy 10 maanden oud is, kan hij volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Biewer Terrier

Zodra een volwassen Biewer Terrier volledig volgroeid is, moet hij een goed kwaliteitsdieet krijgen om zijn voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Biewer de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 3 kg kunnen 63 g tot 72 g per dag worden gevoerd

Biewer Terrier prijs

Als u op zoek bent om een Biewer Terrier te kopen, moet u mogelijk akkoord gaan om op een wachtlijst te staan, omdat deze charmante kleine honden moeilijk te vinden zijn. U zou minimaal €1000 moeten betalen voor een goed gefokte puppy. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Biewer Terrier in noordelijk Engeland zouden €19,67 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €42,89 per maand kosten (offerte van februari 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont en de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, om uw hond gedurende hun leven te voeden en ervoor te zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen de €15 en €20 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Biewer, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van het castreren of steriliseren van uw hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €600 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om voor een Biewer Terrier te zorgen tussen de €30 en €60 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een gezonde, goed gefokte Biewer Terrier puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Biewer Terriers zijn snel een van de populairdere kleine rassen geworden, zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's vaak veel geld kunnen opbrengen. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen voor het kopen van een puppy van Biewer Terriers, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Biewer Terrier-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter aan kopers om geld vooraf te betalen voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld, behoren Biewer Terriers nu tot een van de populairdere rassen in het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met een moederhond om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Hoewel ze niet geregistreerd zijn bij de Kennel Club, zouden fokkers de fokrichtlijnen van de KC moeten volgen, die stellen dat een moederhond slechts 4 nesten kan krijgen en dat ze een bepaalde leeftijd moet hebben om dit te doen. Iedereen die een Biewer Terrier-puppy wil kopen, moet zeer zorgvuldig nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige eigenaren moeten zeer voorzichtig zijn bij het overwegen van de aanschaf van een extra kleine puppy, omdat ze maar al te vaak lijden aan zeer ernstige gezondheidsproblemen en geen verantwoordelijke fokker opzettelijk honden zou fokken die te klein zijn, wat kan leiden tot tandheelkundige problemen en andere aandoeningen bij een puppy.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Poedel honden te koop in 6023, Budel-Schoot - Advertentie 1
111
5 minuten
Boost

Mooie bruine + harlekijn koningspoedel pups

€ 1.250
PoedelLeeftijd: 6 weken2 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Mooie koningspoedel pups teefjes bruin (foto 3 4) en bruin/wit (foto 1 2) en 1 harlekijn reutje (foto 5 6) en bruin reutje (foto 7 8), geboren 27 mei ze kunnen met 8 weken het nest verlaten dit is ro
Rianne v.Id geverifieerd
Budel-Dorplein
Maltezer honden te koop in 5503, Veldhoven - Advertentie 2
3
7 minuten
Boost

Maltezer pups

€ 750
MaltezerLeeftijd: 8 weken6 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Ons Bea 17 mei bevallen van maar liefs 7 kerngezonde pups Ze zijn nagekeken door de dierenarts en geheel gezond verklaard Ontwormt via schema De benodigde inentingen Gechipt en voorzien van een eu
ilse .
Veldhoven
Pomsky honden te koop in 4711, St. Willebrord - Advertentie 3
6
9 minuten
Boost

Pmsky F2

€ 1.000
PomskyLeeftijd: 3 weken1 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Op 20 juni zijn er 3 pups geboren. 2 meiden en een jongen. 1 meisje heeft al een huisje. De pups hebben een lekkere volle fluffy vacht. Riva is dr grootste van de 2 en zal niet klein blijven. Mama K
Miranda V.
Miranda V.
Sint Willebrord