Bearded Collie

Levensduur13-14 jaar
GewichtMannelijk:20-25kgVrouwelijk:19-24kg
HoogteMannelijk:53-56cmVrouwelijk:51-53cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent u op zoek naar dit Bearded Collie?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Bearded Collie

De Bearded Collie is afkomstig uit Schotland. Zoals alle collies is hij een herder, die zijn oorsprong in de Schotse Hooglanden heeft. De eerste voorouders van de Bearded Collie zouden honden zijn die in 1514 met een schip uit Polen in Schotland aankwamen en geruild werden tegen een ram en een ooi. Door het heersende klimaat in de Schotse Hooglanden was er behoefte aan een hond met een dikke vacht. Zo ontstond de Bearded Collie. In der loop der jaren werd uit de ruwe vacht van vroeger de zijdeachtige vacht van vandaag. De vacht heeft wel regelmatige verzorging nodig. Schofthoogte van 51 tot 56 centimeter, gewicht van 18 tot 27 kilogram. De worpgrootte is gemiddeld 7 pups.

Kleuren:

Leikleurig, alle schakeringen van grijs, roodachtig bruin, zwart, blauw, bruin en zandkleurig met of zonder witte aftekeningen. Als de hond wit heeft, dan alleen op de voorsnuit, als bles op de schedel, aan de staartpunt, op de borst, benen en voeten, indien aan de hals dan niet achter de schouder, uitgaande van de inplanting. Ook geen wit boven de hakken aan de buitenzijde van de achterbenen. Enige tan-aftekening is toegestaan op de wenkbrauwen, aan de binnenkant van de oren, op de wangen, onder de staartaanzet en op de benen tussen de hoofdkleur en het wit.

Karakter:

Een slanke, actieve hond, langer dan hij hoog is, in de verhouding van ongeveer 5:4. Hoogte gemeten vanaf de schoft, lengte vanaf de borst tot het zitbeen. Teven mogen iets langer zijn. De hond moet, hoewel stevig gebouwd, voldoende daglicht onder het lichaam laten zien en mag niet te zwaar gebouwd tonen. Een levendige onderzoekende uitdrukking is een onderscheidend kenmerk van dit ras.

Karakteristieken:

Attent, levendig, vol zelfvertrouwen en actief. De Bearded Collie is een vrolijke, intelligente, enthousiaste, speelse en levendige hond met een zeer zachtaardig karakter.

Temperament:

Een evenwichtige, intelligente werkhond, zonder enige tekenen van nervositeit of agressie. Deze hond past zich goed aan zijn omgeving aan, is leergierig en is actief, zelfs tot op oudere leeftijd. Zijn zachte karakter maakt hem zeer geschikt voor een familie met kinderen of baasjes die voor het eerst een hond in huis nemen. Vlotte omgang met andere huisdieren is in de regel geen probleem.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Bearded Collie honden te koop in 8871, Midlum - Advertentie 1
8
3 dagen

Border Collie-pups

€ 1.500
Bearded CollieLeeftijd: 3 weken3 Mannelijk / 3 Vrouwelijk
Border Collie-pups. Momenteel twee weken jong, beschikbaar vanaf begin april. 3 teefjes en 3 reutjes, een paar bruin, een grijs en een paar zwart. Pups zijn beschikbaar met een paspoort en de nodige v
CHristopher Z.
CHristopher Z.
Midlum