Basset Fauve De Bretagne

Levensduur11 - 14 jaar
GewichtMannelijk:16 - 18kgVrouwelijk:16 - 18kg
HoogteMannelijk:32 - 38cmVrouwelijk: 32 - 38cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent je op zoek naar het Basset Fauve De Bretagne ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Basset Fauve De Bretagne

De Basset Fauve de Bretagne is inheems in Frankrijk en heeft hier in het Verenigd Koninkrijk pas recentelijk aan populariteit gewonnen, waar hun aantal laag blijft. Het zijn charmante kleine honden die een aanhankelijke levendige aard hebben, wat hen leuk maakt om in de buurt te hebben. Ze zijn niet zo laag bij de grond als hun Basset Hound neven, maar net als zij is de BFB langer in het lichaam dan dat ze lang zijn.

Ze zijn een geweldige keuze als gezinsdieren en vinden het heerlijk om deel uit te maken van een gezin, vooral goed in de omgang met kinderen van alle leeftijden. Hoewel het ras aan populariteit wint, zou iedereen die een huis wil delen met een Basset Fauve de Bretagne hun interesse bij fokkers moeten registreren en op een wachtlijst moeten gaan, maar het wachten zou de moeite waard zijn.

Geschiedenis van de Basset Fauve De Bretagne

De Basset Fauve de Bretagne wordt in 1561 door Jacques du Fouilloux beschreven als een "natuurlijke jager" met een vriendelijk en gelijkmatig temperament. Als zodanig worden ze beschouwd als een van de oudste Franse rassen. BFB's zijn altijd zeer gewaardeerd in hun geboorteland Frankrijk, niet alleen vanwege hun jachtvaardigheden, maar ook omdat ze grote harten hadden, altijd alert en gemakkelijk te onderhouden. Ze stonden bekend om hun vermogen om de kou te verdragen, maar waren nooit blij als het weer te heet was.

Tijdens het tweede deel van de 19e eeuw werden bepaalde roedels Fauves echte beroemdheden toen ze werden afgebeeld in het Franse tijdschrift "La Chasse Illustrée", een jachtjournal dat in 1869 werd gepubliceerd. Het aantal rassen daalde tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog, maar dankzij jacht- en rasenthousiasten werd de Basset Fauve de Bretagne gered van volledig verdwijnen.

De Club de Briquet Fauve de Bretagne werd opgericht in 1949 en het aantal rassen begon weer te stijgen, met meer mensen in andere Europese landen die geïnteresseerd raakten in de jachtvaardigheden van de Basset Fauve de Bretagne en ze werden al snel erkend door internationale rasverenigingen, waaronder de Kennel Club.

Zoals eerder vermeld zijn deze charmante kortharige honden met korte poten door de tijd heen populair geweest in hun geboorteland Frankrijk, maar de laatste jaren zijn ze hier in een huiselijke omgeving bekender en meer gewaardeerd geworden. Het is vermeldenswaardig dat iedereen die een huis wil delen met een BFB misschien even moet wachten op het genoegen om dit te doen, omdat er elk jaar maar heel weinig puppy's worden gefokt en geregistreerd bij de Kennel Club.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Basset Fauve de Bretagne een kwetsbaar ras? Nee, hoewel er zoals eerder vermeld niet veel puppy's elk jaar bij de Kennel Club worden geregistreerd
 • Een Fauve de Bretagne genaamd Miraud verving de "Witte Honden" toen admiraal d'Annebauld er een aan koning François 1 van Frankrijk gaf
 • Basset Fauves bestaan al eeuwen en zijn altijd zeer gewaardeerd geweest om hun jachtvaardigheden en hun betrouwbare, toegewijde aard

Uiterlijk van de Basset Fauve De Bretagne

Hoogte bij de schoft: Reuen 32 - 38 cm Teven 32 - 38 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 16 - 18 kg Teven 16 - 18 kg

De Basset Fauve de Bretagne, net als hun Engelse Basset Hound neven, zijn kort van poot en vrij lang van lichaam. Hun koppen zijn matig lang maar goed in balans met de bovenkant van hun schedels licht gewelfd en het achterhoofdspunt mooi gedefinieerd. De voorsnuiten zijn matig lang en licht gebogen met honden die een matige stop en sterke onderkaak hebben. Neuzen zijn zwart of zeer donker van kleur met goed geopende neusgaten.

Hun ogen zijn licht ovaal van vorm en donker hazelnoot van kleur met honden die een alerte levendige uitdrukking hebben. Oren zijn op ooghoogte geplaatst en vouwen naar binnen maar eindigen in een punt. Ze zijn bedekt met donkerder, zachter en fijner haar dan op het lichaam van een hond te vinden is. De BFB heeft een sterke kaak met een perfect schaargebit waarbij hun boventanden netjes over hun ondertanden overlappen. Hun nek is vrij kort maar zeer gespierd. Schouders hellen lichtjes en de voorpoten van een hond zijn recht en goed beend, hoewel het acceptabel is als een hond een lichte kromming in hun voorpoten heeft.

De BFB heeft een lang lichaam met een diepe brede borst en zeer prominente borstbeen. Hun ribben zijn goed afgerond en vrij ver naar achteren gedragen met honden die een mooie rechte bovenlijn en sterke lendenen hebben. De achterhand is gespierd, krachtig en sterk met honden die strakke voeten hebben met stevige harde kussentjes en korte nagels. Staarten zijn hoog aangezet en dikker aan de basis voordat ze taps toelopen naar de punt die honden dragen als een sikkel wanneer ze opgewonden of alert zijn.

Wat betreft hun vacht heeft de Basset Fauve de Bretagne een harde, dichte en vlakke vacht met acceptabele kleuren voor registratie bij de Kennel Club als volgt:

 • Beige
 • Gouden Beige
 • Rood
 • Rood Beige

Het is vermeldenswaard dat de geaccepteerde ras kleuren voor registratie bij de Kennel Club kunnen verschillen van die in de rasstandaard die als volgt zijn:

 • Goud tot rood tarwekleurig

Gang/beweging

Wanneer een Basset Fauve de Bretagne beweegt, doen ze dat met een soepele, actieve en gemakkelijke gang, altijd gezond blijvend.

Fouten

De Kennel Club keurt elke overdrijving of afwijking van de rasstandaard af en beoordeelt de fouten op basis van hoeveel ze de algehele gezondheid en het welzijn van een hond beïnvloeden, evenals hun vermogen om te presteren.

Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum en het is vermeldenswaard dat een hond iets lichter of zwaarder kan zijn, evenals iets groter of kleiner dan in de rasstandaard van de Kennel Club staat, die slechts als richtlijn wordt gegeven.

Temperament van de

De Basset Fauve de Bretagne mag dan wel kortbenig en lang van lichaam zijn, maar ze hebben veel persoonlijkheid en een heerlijk vriendelijk en kalm karakter. Ze zijn vrij onafhankelijke denkers en hebben daardoor de neiging om weg te dwalen als ze een interessante geur oppikken, ook tijdens een wandeling met hun eigenaren.

hun training moet zo vroeg mogelijk beginnen en puppy's moeten van jongs af aan goed gesocialiseerd worden om op te groeien tot zelfverzekerde en gehoorzame honden. Het is vooral belangrijk om veel aandacht te besteden aan het "terugroepen" commando, maar er is geen garantie dat een Basset Fauve de Bretagne altijd zal luisteren. Kortom, het is verstandig om ze alleen los te laten lopen op plaatsen waar geen kleine dieren of interessante geuren zijn om te volgen.

De Basset Fauve de Bretagne houdt er niet van om lang alleen gelaten te worden en geeft er de voorkeur aan om bezig te blijven en betrokken te zijn bij alles wat er in een huishouden gebeurt. Ze zijn een goede keuze voor gezinnen waar meestal één persoon overdag thuis blijft als iedereen uit huis is.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

BFBs zijn een goede keuze voor beginnende hondeneigenaren, mits ze de tijd hebben om zich te wijden aan een intelligente, actieve hond die graag bezig gehouden wordt.

Hoe zit het met de prooidrift?

BFBs zijn gefokt om te jagen en zelfs in een huiselijke omgeving behouden ze een sterke prooidrift. Daarom moet altijd voorzichtigheid worden betracht waar en wanneer een hond los kan lopen, vooral als er wilde dieren en vee in de buurt zijn.

Hoe zit het met speelsheid?

Basset Fauves hebben een speels karakter en houden ervan om te vermaken en vermaakt te worden. Ze kunnen ondeugend zijn als ze in de stemming zijn en omdat ze zo slim zijn, leren ze snel hoe ze hun zin kunnen krijgen.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Hoewel BFBs zeer aanpasbare hondjes zijn, hebben ze veel dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkige en evenwichtige karakters te zijn. Met dit gezegd en mits ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgen in combinatie met voldoende mentale stimulatie om verveling te voorkomen, zouden ze net zo gelukkig zijn in een appartement als in een huis op het platteland.

Hoe zit het met verlatingsangst?

BFBs vormen sterke banden met hun families en honden zijn nooit erg blij als ze voor langere tijd alleen gelaten worden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die thuis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit lang alleen zijn, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis, wat een manier is voor een hond om stress te verlichten en zichzelf te vermaken, wat kan leiden tot onophoudelijk blaffen om aandacht te krijgen.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Sommige Basset Fauves houden te veel van het geluid van hun eigen stem, wat iets is dat voorzichtig moet worden aangepakt wanneer een hond nog jong is, zonder ze te laten schrikken. Anderen zullen alleen blaffen als er vreemden zijn of als er iets gebeurt in hun omgeving dat ze niet leuk vinden, als een manier om de eigenaar te waarschuwen.

Houden Basset Fauve de Bretagne van water?

De meeste BFBs houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen. Als iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet diegene hen nooit dwingen om het water in te gaan, omdat ze daar alleen maar bang van worden. Met dit gezegd moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Basset Fauve los in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden omdat ze er zelf niet uit kunnen komen.

Zijn Basset Fauve de Bretagne goede waakhonden?

BFBs zijn natuurlijke waakhonden, altijd alert en klaar om de wereld aan te pakken, maar zelden zouden ze enige vorm van agressie tonen, de voorkeur gevend aan hun grond te behouden en te blaffen.

Intelligentie / trainbaarheid van de Basset Fauve De Bretagne

De Basset Fauve de Bretagne is een intelligente hond, maar ze zijn erg goed in het negeren van dingen, vooral het "terugroepen" commando, zelfs als ze van jongs af aan goed zijn getraind. Hun instinct om een geur op te sporen is zo sterk dat het deze honden meestal de baas wordt.

Met dit gezegd te hebben, zijn ze makkelijk te trainen, maar het mag nooit vergeten worden dat de Basset Fauve de Bretagne een zeer sterke prooidrift heeft en daarom moet er voorzichtigheid betracht worden wanneer en waar ze losgelaten mogen worden. Ze zijn een uitstekende keuze als gezinsdier of gezelschapshond voor mensen met een redelijk grote achtertuin, maar het hekwerk moet ultraveilig zijn om een BFB binnen te houden. Er is niets waar deze honden meer van genieten dan stoom afblazen in een veilige omgeving en de beste plek is een veilige achtertuin.

Net als alle puppy's is de Basset Fauve de Bretagne erg schattig als ze jong zijn en het is al te gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in hun nieuwe huis aankomen. Maar zodra een puppy goed gesetteld is, moeten eigenaren beginnen zoals ze van plan zijn door te gaan. Dit betekent het stellen van regels en grenzen zodat een puppy acceptabel gedrag begrijpt en wat niet. Het helpt ook bij het vaststellen van een "pikorde" en wie de alfahond is. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Volg
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

De Basset Fauve de Bretagne is een uitstekende keuze als gezinsdier dankzij hun vriendelijke en rustige aard. Ze zijn bijzonder goed met kinderen, hoewel elk contact tussen de kinderen en een hond goed moet worden begeleid om ervoor te zorgen dat het speeltijd niet te levendig wordt.

Ze kunnen over het algemeen goed opschieten met andere honden, maar ze moeten goed gesocialiseerd zijn toen ze nog puppy's waren. Er moet echter voorzichtigheid worden betracht wanneer een Basset Fauve de Bretagne in de buurt is van katten of kleinere huisdieren en dieren vanwege hun sterke prooidrift die meestal de overhand krijgt.

Gezondheid van de Basset Fauve De Bretagne

De gemiddelde levensverwachting van een BFB ligt tussen de 11 en 14 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Basset Fauve de Bretagne staat bekend als een gezonde, robuuste kleine hond en een die niet wordt geplaagd door de vele erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen die andere rassen teisteren. Kortom, de BFB wordt beschouwd als een van de gezondste rassen.

Wat betreft vaccinaties?

BFB-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze worden verkocht, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor puppy's zoals volgt:

 • 10-12 weken oud, in gedachten houdend dat een puppy niet onmiddellijk volledige bescherming zou hebben, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat u een definitieve beslissing neemt over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties die bekend staan als boosters.

Wat betreft castratie en sterilisatie?

Veel dierenartsen raden tegenwoordig aan om te wachten tot honden iets ouder zijn voordat ze worden gecastreerd en gesteriliseerd, wat betekent dat ze meer volwassen zijn voordat ze de procedures ondergaan. Als zodanig adviseren ze om mannetjes te castreren en vrouwtjes te steriliseren wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn en soms zelfs wanneer een hond 12 maanden oud is.

Andere dierenartsen raden aan om honden te steriliseren en castreren wanneer ze 6 maanden oud zijn, maar nooit eerder, tenzij om medische redenen. Met dit gezegd zijn veel rassen verschillend en is het altijd raadzaam om dingen te bespreken met een dierenarts en vervolgens hun advies op te volgen over wanneer een hond gecastreerd of gesteriliseerd moet worden.

Wat betreft obesitasproblemen?

Zoals bij andere rassen krijgen sommige BFB's gewichtstoename nadat ze zijn gecastreerd of gesteriliseerd en het is belangrijk om een oogje te houden op de taille van een hond voor het geval dat gebeurt. Als een hond begint aan te komen, is het belangrijk om hun dagelijkse calorie-inname aan te passen en de hoeveelheid lichaamsbeweging te verhogen die ze krijgen. Ook oudere honden zijn vatbaarder voor gewichtstoename en het is essentieel dat ze dienovereenkomstig worden gevoed en bewogen omdat obesitas het leven van een hond met meerdere jaren kan verkorten. De reden hiervoor is dat het veel extra druk legt op de inwendige organen van een hond, inclusief het hart, wat fataal kan zijn.

Wat betreft allergieën?

Sommige BFB's zijn vatbaar voor allergieën en het is belangrijk dat een hond zo snel mogelijk een dierenarts ziet als er een opvlamt. Allergieën kunnen berucht moeilijk te genezen zijn en het vinden van de triggers kan uitdagend zijn. Met dit gezegd zou een dierenarts een hond met een allergie comfortabeler kunnen maken terwijl ze proberen de triggers te achterhalen, die het volgende kunnen omvatten:

 • Bepaalde hondenvoeders die hoge niveaus van granen en andere graanachtige vulstoffen bevatten
 • Luchtgedragen pollen
 • Huisstofmijten
 • Omgeving
 • Vlooien- en tekenbeten
 • Chemicaliën die worden aangetroffen in alledaagse huishoudelijke schoonmaakproducten

Deelnemen aan gezondheidsprogramma's

Op dit moment staat de Basset Fauve de Bretagne bekend als een van de gezondste kleine honden en zijn er daarom geen bekende gezondheidsproblemen die het ras beïnvloeden.

Wat betreft ras-specifieke fokbeperkingen?

Afgezien van de standaard fokbeperkingen die gelden voor alle Kennel Club-geregistreerde rassen, zijn er geen andere ras-specifieke fokbeperkingen van toepassing op de Basset Fauve de Bretagne.

Wat betreft Vereisten voor Verzekerde Fokkers?

Op dit moment zijn er geen vereisten voor Verzekerde Fokkers van de Kennel Club van toepassing op de Basset Fauve de Bretagne.

Zorgen voor de Basset Fauve De Bretagne

Net als bij elk ander ras moeten BFB's regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden kwalitatief voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorg voor een Basset Fauve de Bretagne-puppy

BFB-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed worden puppy-proofed. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze zich daar kunnen terugtrekken wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Basset Fauve De Bretagne

Ze pronken met stugge harde vachten die regelmatig geborsteld moeten worden om dood haar te verwijderen en om te voorkomen dat er klitten ontstaan. Hun vachten moeten echter minstens twee keer per jaar met de hand geplukt worden en dit kan het beste worden overgelaten aan een professionele trimmer. Hun vachten mogen niet worden geknipt, hoewel elk haar dat binnenin hun oren groeit moet worden verwijderd zodat lucht kan circuleren door de gehoorgangen van een hond, wat helpt het risico op een oorinfectie te verminderen.

Het is ook belangrijk om de oren van een hond te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer zich ophoopt in de oren van een hond, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Beweging van de Basset Fauve De Bretagne

De Basset Fauve de Bretagne is een vrij energieke hond en ze moeten minstens 2 uur per dag worden uitgelaten. Ze vinden het ook fijn om zo vaak mogelijk in een achtertuin rond te kunnen dwalen, zodat ze veilig stoom kunnen afblazen en hun reukvermogen kunnen gebruiken. De omheining van een tuin moet echter ultraveilig zijn om deze honden binnen te houden, want als een hond een zwakke plek vindt, zullen ze afdwalen op zoek naar een interessante geur.

Met dit gezegd moeten jonge BFB-puppy's niet te veel beweging krijgen, wat inhoudt dat ze niet op en van meubels mogen springen of de trap op en af mogen rennen, omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn en te veel druk op hen kan leiden tot problemen later in hun leven.

Voeren van de Basset Fauve De Bretagne

Als je een BFB-puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde schema te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als dat wel het geval is, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en de dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel gewicht aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin een oogje te houden op hun taille.

Voedingsgids voor een Basset Fauve de Bretagne-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwalitatief dieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Basset Fauve de Bretagne-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 161g tot 238g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 3 maanden oud - 193g tot 292g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 4 maanden oud - 209g tot 318g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 5 maanden oud - 213g tot 339g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 6 maanden oud - 213g tot 361g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 8 maanden oud - 181g tot 325g afhankelijk van de bouw van de puppy
 • 10 maanden oud - 147g tot 261g afhankelijk van de bouw van de puppy

Zodra een puppy 13 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Basset Fauve de Bretagne

Eenmaal volledig volwassen moet een volwassen hond een goed kwalitatief dieet krijgen om hun voortdurende goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Basset Fauve de Bretagne de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 16 kg kunnen 185g tot 243g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 18 kg kunnen 215g tot 273g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Basset Fauve De Bretagne prijs

Als u op zoek bent om een Basset Fauve de Bretagne te kopen, kunt u problemen hebben met het vinden van een puppy omdat er vorig jaar slechts 80 geregistreerd waren bij The Kennel Club. Als zodanig moet u mogelijk akkoord gaan om op een wachtlijst te staan en zou u tussen de £400 en meer dan £1000 moeten betalen voor een goed gefokte stamboom puppy. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Basset Fauve de Bretagne in het noorden van Engeland zouden £27.018 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u £63.32 per maand kosten (offerte van maart 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u in het Verenigd Koninkrijk woont en de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

Wat betreft voedingskosten moet u de beste kwaliteit voedsel kopen, zowel nat als droog, om uw hond gedurende hun leven te voeden en ervoor te zorgen dat het past bij de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen de £30 - £40 per maand kosten. Bovenop dit alles moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een BFB en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van het castreren of steriliseren van uw hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan £1000 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om voor een Basset Fauve de Bretagne te zorgen en te zorgen tussen de £70 en £120 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een gezonde, goed gefokte Kennel Club geregistreerde stamboom Basset Fauve Bretagne puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Het vinden van Basset Fauve de Bretagne-puppy's kan lastig zijn en daarom kunnen goed gefokte puppy's vaak veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy van de Basset Fauve de Bretagne, zoals:

 • Toekomstige eigenaren kunnen veel online en andere advertenties vinden met afbeeldingen van schattige Basset Fauve de Bretagne-puppy's te koop. Echter, verkopers vragen kopers om geld vooraf te betalen voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een Basset Fauve de Bretagne-puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling doen aan een verkoper voordat ze een puppy van hen ophalen
 • Zoals eerder vermeld, kan het vinden van goed gefokte Basset Fauve de Bretagne-puppy's uitdagend zijn in het Verenigd Koninkrijk en ze kunnen duur zijn. Daarom fokken sommige amateurfokkers/mensen die te vaak fokken uit winstbejag zonder zorg voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club mag een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Basset Fauve de Bretagne-puppy wil kopen, moet zeer zorgvuldig nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien