Basset Bleu de Gascogne

Levensduur12 - 14 jaar
GewichtMannelijk:15 - 18kgVrouwelijk:15 - 18kg
HoogteMannelijk:36 - 38cmVrouwelijk:34 - 36cm
Stamboomja

Introductie van de Basset Bleu de Gascogne

De Basset bleu de Gascogne is een hondenras dat afkomstig is uit Frankrijk. Het ras lijkt op de Grand bleu de Gascogne, maar heeft kleinere poten. Het is een jachthond, die gebruikt wordt bij de jacht op klein wild. Daarnaast wordt het dier gebruikt als gezelschapshond. Een volwassen dier is ongeveer 38 centimeter hoog.

 

 Deze Basset mag gerust laag en lang worden genoemd, aan deze typering hoeft het woord relatief geeneens te worden toegevoegd. De hond is, mede hierdoor, altijd een opvallende verschijning, maar ook de grote hangende oren springen in het oog. Mocht de hond niet opvallen door louter zijn verschijning, dan valt zijn donkere, luide, en misschien wel imponerende blaf op, een die hij overigens zelden laat horen. Deze hond is in alles extreem: lengte, hoogte, afmetingen van de oren en dan is zijn typerende karakter nog niet genoemd. De Basset mag gerust koppig worden genoemd, een (toekomstig) eigenaar dient dit als een gegeven te beschouwen: halt houden om te snuffelen betekent ook daadwerkelijk halt houden. Het is dan ook aan te bevelen dat de eigenaar van een Basset erg geduldig is, een eigenaar die de hond in koppigheid en vastberadenheid poogt te overtreffen, zal te allen tijde het onderspit delven tegen deze trotse, vastberaden hond. De Basset kan prat gaan op een uitstekend reukvermogen, dat alleen onderdoet voor bloedhond en slechts geëvenaard wordt door enkele andere honden binnen dezelfde rasgroep. Helaas maakt zijn kortbenigheid hem ongeschikt als reddingshond en zijn koppige karakter staat een rol als speurhond in de weg.

 De Basset artésien normand is een intelligente hond, een gegeven dat vaak ondersneeuwt bij zijn koppige karakter. Intelligentie is leervermogen, en vermogen heeft de hond voldoende, hij heeft echter zelden zin dit vermogen aan te wenden en toont zich dan ook zelden tot nooit leergierig. Geduld, consequentie en vastberadenheid staan dan ook centraal in de opvoeding van dit ras en het is een interessant gegeven dat de hond zich makkelijk laat omkopen met voedsel.

 

 In tegenstelling tot wat zijn voorkomen doet vermoeden, heeft het ras bijzonder veel beweging nodig, in de vorm van frequente lange wandelingen. Een dagelijks blokje om volstaat zeker niet en het wordt aanbevolen om naast een dagelijkse langere wandeling, er wekelijks op uit te trekken voor een echt lange wandeltocht. Een ideale sport voor deze honden is Clean Boot Hunting. Hier worden zijn speurcapaciteiten en uithoudingsvermogen volledig benut.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Basset Bleu de Gascogne honden te koop in 4561, Hulst - Advertentie 1
5
4 maanden

Unique in belgie basset bleu de Gascogne

€ 950
Basset Bleu de GascogneLeeftijd: 9 weken
Nog twee reutje Hk01500618. http://maisondomer.atara.com
Goedefroit .Hulst
Particulier
Basset Bleu de Gascogne honden te koop in 4561, Hulst - Advertentie 2
5
5 maanden

Unique en Belgique puppy basset bleu de Gascogne

€ 950
Basset Bleu de GascogneLeeftijd: 3 weken
Nés le 15 /11/21, 8 chiots . Les parents sont visibles à la maison. Ils sont primés en exposition, tracés ADN,avec pedigree. Tous nos chiens vivent dans la maison (sans cage). Les puppys partiront
Goedefroit .Hulst
Particulier