Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Riesenschnauzer

Groep: Pinschers, schnauzers, molossers, sennen
Subgroep: Schnauzer
Land van herkomst: Duitsland
Hoogte: reu 65-70 cm, teef 60-65 cm
Gewicht: reu 40-47 kilo, teef 35-40 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Riesenschnauzer

De Riesenschnauzer wordt sinds 1880 gefokt. Hij bereikt een schofthoogte van 60-70 cm en een gewicht van 35 tot 45 kg. De teven zijn iets lichter dan de reuen. Alle Schnauzers zien er in principe hetzelfde uit alleen de afmetingen zijn anders. De Riesenschauzer is het grootste ras en werd sinds 1880 gefokt in Duitsland. Kort daarna was dit ras in meerdere landen populair.

Inzet:
Dit ras werd ingezet als waakhond en verdedigingshond. Tegenwoordig vaak gebruikt als gezelschapshond.

Karakter en opvoeding:
De Riesenschnauzer dient vooral in het begin op een vriendelijke manier consequent te worden opgevoed, dan ontwikkelt zicht een trouwe hond die mede dankzij zijn alertheid zijn baas en zijn omgeving goed kan beschermen. De hond is tegen vreemden in het begin waakzaam en oplettend, maar als de hond door heeft dat het goed volk is accepteert ze die persoon helemaal. De Riesenschnauzer is een sportieve hond die een paar keer per dag wilt rennen, het is ook een hond dat een spelletje of hindernis niet uit de weg gaat, dit ras is goed geschikt om op hondentraining te gaan. Zijn vacht is makkelijk te onderhouden d.m.v. trimmen en verliest zeer weinig haar.


Shih Tzu Lees meer
Coton de Tuléar Lees meer
Basset Hound Lees meer
Slovensky Cuvac Lees meer
Russische Toy Terriër Lees meer
Labradoodle Lees meer
Azawakh Lees meer
Ierse Water Spaniel Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map