Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Basset fauve de Bretagne

Groep: Lopende honden en zweethonden
Subgroep: Grote brak
Land van herkomst: Frankrijk
Hoogte: reu 32-38 cm, teef 30-36 cm
Gewicht: reu 18-22 kilo, teef 16-20 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Basset fauve de Bretagne

Oorspronkelijk dient de Basset fauve de Bretagne als drijfhond tijdens de jacht op klein wild. Hij is korter van rug dan de andere bassets en daardoor uitstekend geschikt om wild na te jagen in glooiende, bosrijke gebieden. Met zijn luide geblaf jaagt hij het wild uit de begroeiing richting de jager. Tegenwoordig wordt deze hond voornamelijk als gezinshond gehouden.

De Basset fauve de Bretagne is een hondenras dat afkomstig is uit Frankrijk. Het ras lijkt op de Griffon Fauve de Bretagne maar heeft kleinere poten. Het is een jachthond. Daarnaast wordt het dier gebruikt als gezelschapshond. Het ras is verwant aan de Griffon fauve de Bretagne. Na de Tweede Wereldoorlog was er niet veel meer over van het ras, maar met behulp van het inkruisen van de Petit basset griffon Vendéen en de Dashond werd het weer gefokt. Een volwassen hond is ongeveer 35 centimeter hoog.


Bron: Wikipedia

Tsjechoslowaakse Wolfhond Lees meer
Mopshond Lees meer
Bull Terriër Lees meer
Ierse Water Spaniel Lees meer
Chow Chow Lees meer
Labrador Retriever Lees meer
Engelse Bulldog Lees meer
Dobermann Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map