Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Sloughi

Groep: Windhonden
Subgroep: Kortharige windhonden
Land van herkomst: Marokko
Hoogte: reu 66-72 cm, teef 61-68 cm
Gewicht: reu 24-28 kilo, teef 20-24 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Sloughi

De sloughi is een hondenras dat afkomstig is uit Marokko. Het is een jachthond, die onder meer gebruikt wordt bij de jacht op hazen. Daarnaast is het ras in gebruik als gezelschapshond. Een volwassen reu is ongeveer 69 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 65 centimeter.

De sloughi is bovenal aanhankelijk en is een trouwe metgezel. De sloughi is een liefdevolle hond, die een zeer sterke relatie met zijn eigenaar en de eventuele gezinsleden ontwikkelt, derhalve is de sloughi erg gevoelig aangelegd: een lichte stemverheffing brengt de hond al uit zijn element. Zo alert als de hond buiten is, zo rustig is hij in het huis. Een bezoeker zal de aanwezigheid van de sloughi nauwelijks opmerken, een sloughi heeft doorgaans weinig op met vreemden en kenmerkt zich in zijn benadering naar buitenstaanders noch door overmatig enthousiast, noch door agressief gedrag. De sloughi is vriendelijk, doch ietwat afstandelijk naar buitenstaanders. De sloughi kan, afhankelijk van zijn stemming, zeer rustig, of zeer zenuwachtig gedrag vertonen, de hond is erg gevoelig voor invloeden van buitenaf.

De sloughi is betrouwbaar met kinderen en doorgaans evenzo betrouwbaar in de omgang met ras- en soortgenoten. Als de sloughi in zijn oorspronkelijke taak: de jacht vervult, heeft hij echter weinig oog voor iets anders, allerhande objecten op weg naar zijn doel worden dan over het hoofd gezien: de sloughi weet als geen andere hond dat de kortste weg tussen twee punten, een rechte lijn is en spelende kinderen en afrasteringen van allerhande soorten die op deze lijn opduiken vallen buiten het blikveld van de hond. Als, tijdens de jacht, het instinct van de sloughi de overhand heeft, zijn commando's aan dovemansoren besteed, de sloughi kan dan ook beter aangelijnd worden uitgelaten.


Australian Cattle Dog Lees meer
Weimarse Staande Hond langhaar Lees meer
Beauceron Lees meer
Chinese Naakthond Lees meer
Duitse Staande Hond Langhaar Lees meer
Oudduitse Herdershond Lees meer
Pyreneese Berghond Lees meer
Beierse Bergzweethond Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map