Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Grote Münsterländer

Groep: Staande honden
Subgroep: Continentale staande honden
Land van herkomst: Duitsland
Hoogte: reu 60-65 cm, teef 58-63 cm
Gewicht: reu 30-35 kilo, teef 25-30 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Grote Münsterländer

De Grote Münsterländer is een grotere variant van de Heidewachtel, ook dit ras is voortgekomen uit jachthonden en werd vooral gebruikt voor de jacht op klein wild. De Grote Münsterländer is afkomstig is uit Duitsland. Deze jachthond stamt af van vogelhonden. Het dier is met name geschikt voor de jacht waarbij klein wild na te zijn aangeschoten moet worden geapporteerd. Het ras wordt ook gebruikt als gezelschapshond. Het dier lijkt op de Duitse staande hond (langhaar). Een volwassen reu is ongeveer 63 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 61 centimeter.

Inzet:
De hond werd vaak ingezet als jachthond, aangeschoten wild kon de hond moeiteloos opsporen. Ook was de hond in staat om o.a. konijnen zelf te doden. Tegenwoordig wordt de hond vaak als sportieve gezinshond aangeschaft.

Omgang:
De Grote Münsterländer heeft veel beweging nodig en er moet ingespeeld worden op zijn jachtgevoelens. Door regelmatig te apporteren of door snoepjes te verstoppen krijgt de hond een voldaan jachtgevoel. Een sportief en liefdevol gezin zou geschikt kunnen zijn voor dit ras. Naar bekenden is de hond erg vriendelijk en aanhankelijk, naar vreemden in zijn territorium waaks maar nooit agressief. De vacht verliest niet echt veel haar en is makkelijk te verzorgen.


Bastaard Lees meer
Dingo Lees meer
Rottweiler Lees meer
Australian Shepherd Lees meer
Markiesje Lees meer
Weimarse Staande Hond korthaar Lees meer
Saarlooswolfhond Lees meer
Coton de Tuléar Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map