Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Petit Basset Griffon Vendéen

Groep: Lopende honden en zweethonden
Subgroep: Kleine brak
Land van herkomst: Frankrijk
Hoogte: reu 32-36 cm, teef 36-40 cm
Gewicht: reu 14-16 kilo, teef 12-14 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Petit Basset Griffon Vendéen

De Petit Basset griffon vendéen is een hondenras dat afkomstig is uit Frankrijk. Het is een kleinere versie van de Grand Basset griffon vendéen. Het is een jachthond die gebruikt wordt bij de jacht op klein wild. Het ras is geschikt voor jacht in dichtbegroeid terrein. Het dier wordt ook wel gebruikt als gezelschapshond. Een volwassen dier is ongeveer 36 centimeter hoog.

Functie:
De Petit Basset griffon vendéen is gefokt voor de jacht op klein wild zoals konijnen. Door zijn lage bouw beweegt hij zich gemakkelijk door struikgewas en kan hij tijdens het speuren voortdurend zijn neus laag bij grond houden wat voor grotere jachthonden lastig is. De hond werd ook wel gebruikt om aangeschoten wild op te sporen.

Karakter volgens fokkers:
De Petit Basset griffon vendéen wordt omschreven als een intelligente, rustige, aanhankelijke en zachtaardige hond met een groot uithoudingsvermogen. Omdat hij van oorsprong werd gefokt als meutehond is de basset zeer sociaal ingesteld. Dat maakt hem heel geschikt als gezinshond maar hij kan moeilijk alleen zijn. De hond is gefokt om tijdens de jacht veelvuldig zijn stem te laten horen en dit zal hij ook doen als hij alleen wordt gelaten. De basset hound kan goed overweg met kinderen.

Dankzij hun speurzin en doorzettingsvermogen presteren deze speurhonden goed bij Clean Boot Hunting.


Bloedhond Lees meer
Schotse Herdershond langhaar Lees meer
Italiaans Windhondje Lees meer
Markiesje Lees meer
King Charles Spaniel Lees meer
American Akita Lees meer
Finse Lappenhond Lees meer
Weimarse Staande Hond langhaar Lees meer