Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Petit Basset Griffon Vendéen

Groep: Lopende honden en zweethonden
Subgroep: Kleine brak
Land van herkomst: Frankrijk
Hoogte: reu 32-36 cm, teef 36-40 cm
Gewicht: reu 14-16 kilo, teef 12-14 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Petit Basset Griffon Vendéen

De Petit Basset griffon vendéen is een hondenras dat afkomstig is uit Frankrijk. Het is een kleinere versie van de Grand Basset griffon vendéen. Het is een jachthond die gebruikt wordt bij de jacht op klein wild. Het ras is geschikt voor jacht in dichtbegroeid terrein. Het dier wordt ook wel gebruikt als gezelschapshond. Een volwassen dier is ongeveer 36 centimeter hoog.

Functie:
De Petit Basset griffon vendéen is gefokt voor de jacht op klein wild zoals konijnen. Door zijn lage bouw beweegt hij zich gemakkelijk door struikgewas en kan hij tijdens het speuren voortdurend zijn neus laag bij grond houden wat voor grotere jachthonden lastig is. De hond werd ook wel gebruikt om aangeschoten wild op te sporen.

Karakter volgens fokkers:
De Petit Basset griffon vendéen wordt omschreven als een intelligente, rustige, aanhankelijke en zachtaardige hond met een groot uithoudingsvermogen. Omdat hij van oorsprong werd gefokt als meutehond is de basset zeer sociaal ingesteld. Dat maakt hem heel geschikt als gezinshond maar hij kan moeilijk alleen zijn. De hond is gefokt om tijdens de jacht veelvuldig zijn stem te laten horen en dit zal hij ook doen als hij alleen wordt gelaten. De basset hound kan goed overweg met kinderen.

Dankzij hun speurzin en doorzettingsvermogen presteren deze speurhonden goed bij Clean Boot Hunting.


Zwitserse Witte Herdershond Lees meer
Bolonka Zwetna Lees meer
Amerikaanse Bulldog Lees meer
Dobermann Lees meer
Drentsche Patrijshond Lees meer
Friese Stabij Lees meer
Tosa Lees meer
Welsh Corgi Cardigan Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map